- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #6.281
günaydın kızlar nasılsınız.
dün aksam annemle günlük yemek takımıma baktık.
24 parça 78 tl.ben 2 tane alıp 12 kişilik yapcam.düz tabaklarını hem 5 çaylarında kullanırım hemde kahvaltıya yaşça büyük misafirim geldiğinde.
şu düz renkli tabaklardan baktık.onların sadece düz servis tabagını alcam.6 kırmızı 6 siyah düşünüyorum.onlara uygunda zeytinlik alcam.
kırmızı siyah beyaz kahvaltılık kaselerimde var zaten böle yukardan kulplu.bu şekilde kahvaltı seti gibi yapmayı düşünüyorum.ortaya kahvaltı koymaya küçük kahvaltılık kaselerde alcam tane yıldızlı kalpli yamuk yumuk şeylerdeno düz tabaklarda tanesi 3 tl.12 tanesi 36 tl.
işte zeytinlikleri ortaya koymaya kaseleri hepsi max 60 tl olur.
teflonlarımı baktık.
biz yıllardııırrrr papilla mı ne onu kullanıyoruz evde.tabiki bi cem kadar kaliteli deil ama teflon yani eninde sonunda bozuluyo.evdekiler hiç bozulmadı 4-5 sene olmuştur fazla bilebende onlardan alcam.maddiyat da ona yetiyo zaten.
1 küçük pilav tenceresi (4-5 kişilik falan)
1 büyük pilav tenceresi (bu hem kalabalık misafirler için pilav tenceresi hemde bazen sebze yemekleri için falan kullanılabilir derinliğide güzel çünkü)
1 balık tavası
2 boy tava
1 yumurta tavası
1 krep tavası
hepsi 100 tl yi geçmiyo.
günlük çatal kaşık bıçaklarımda o baktıgım yerde kepçesi kevgiri vs 100 ü geçmiyo.ben istoçtan alcam gerçi orda daha uygundur.
baska ne baktıımmmmm
tezgah üstü kavanoz 2 büyük 2 küçük alcam.benim dolabımın kullanım alanı bi hayli var ben tezgahın üstünü bomboş seviyorum bi de.çay şeker tuz kahveden kalanı kiler raflarına koycam.plastik alırım onlara.
baharatlık içinde baharat takımı almicam agzı vakumlu güzel cam kavanozlar var minik minik.
onlardan alcam 6 tane falan.
işte böle bi fiyat arastırması yaptık da ay sonu alcaz bunların hepsini.
geriye çok şükür bişi kalmıyo gibi.
sadece bıçak setim ve ıncık gıncıklarım kalıyo.he bide ay sonu yemek takımımla kullanmaya masa örtüsü runner peçete yüzüğü bilmem neyi varya öle takımlardan alcam.60 tl hepsi kargo kendisine aitbi bayan satıyo facede.
ay ne çok yazmışım
Günaydın gelinciklerr,
merve maşallah hepsini araştırmış kafanda tasarlamışsın, bi alması kalmış oda yakındır inşallh..
Benimde ıncık cıncık alıncak şeylerim var ama onu düşünmüyorum artık, 1 lira dahi harcamak istemiyorum
dün bi liste yaptık bize 15 bin kadar para lazım olcak, belki daha fazla, biriktircez biriktircez diyoduk ama olmuyo birikmiyo hep gidiyo bişeylere.
bidaki aydan itibaren harcamalar hızlanınca stres olcaz iyice diye tekrar kredi çekmeye karar verdik
şimdi bakıyorum faiz oranları uçmuş, napıcaz yaa.. Sizde nasıl durumlar varmı kenarda paranız?..
sağol canım teşekkür ederim.olur da görürsen öle bişi haber verirsin banaa
evet canım en azından paramın yettiği kadar bişiler baktım karar verdim.ay sonu alcam gidip inşallah.
ya bizim herşeyi aileler yapcak.o yüzden biz öle birikim telaşına düşmedik.çeyizlerimi kendim alıyorum ama kalananını annemler ödicek geriden.nişanlımın aileside esyalaro ödicekler.bize geçinmek kalcak allahın izniyle
canım allah kolaylık versin inşallah çok kredi çekmeden işlerinizi halledebilirsiniz
şimdiden küçük şeylerinizi alsanız, şimdiden bi sıksanız kemerlerinizi daha sonra belki daha az kredi çekersiniz
benim de alınacak bir sürü şeyim var, babam sağolsun düğün vakti gelsin ben sana alıcam dedii
sonra ben ödicem dedi
bişey diyemedim ama yavaş yavaş en azından küçük şeyleri almaya başladım ki çok yük kalmasın babacıma
tabiki paylaş canımm benimde listem var ama herkesinkinde insan bişeyler göryo ekleme yapıyo.fikir edinelim sendendeNe güzel yazmışsın canım allah kolaylık versin bende bir pdf formatında çeyiz listesi var eksik yazanlar var ama aldıkça ekliyorum paylaşabilirm işime yarar dersen canım
canım yaaaa allah yardımcınız olsun evet çok zor ama en güzeli biliyo musun ilerde kimse size biz yaptık biz ettik diyemicek.herşeyi biz yaptık dediğin zaman herkes keser sesini kimsenın bişeye karışmaya hakkı olmaz.bizim ailelerden hayır yok malesefbenim ailemde de onunkindede birlik yok, herkes kendi parasını harcıyo. Sadece istenen bilezikleri yapıp takıcaklar annesi ve kardeşleri, istenmesede takacaklardı gerçi. Daha fazlasını yapmaya durumları da yok zaten. Benim ailemi dersen annemin maaşı yok zaten takıcağı bileziği bile ben aldım, babamda en başından beri istemediği için hiç ilgilenmiyo saolsun, öyle kendi kendimize bıraktılar bizi
amin canım saol, aşağıda liste bakın gözatın eşyaları aldık zaten ama bunları mutlaka yapmamız lazım, biraz şişirilmiş fiyatlar galiba sizde bi göz atsanız bu kadar tutarmı sizce:26:
Ev kira, depozito + masrafı 1500
davetiye 500
otobüs tutulcak düğünde 500
fotograf 750
kuaför kına+düğün 400
gelinlik 1100
alışveriş (kına kıyafeti+ ayakabılar+ çanta vs) 1200
altın set 2000
nikah masrafı 500
televizyon 1500
mobilyaya kalan borç 1000
beyaz eşya kalan borç 400
kına yeri + masrafı 1000
nikah şekeri 350
davul zurna 300
çeyiz taşıma 300
düğün salonu 3000
toplam : 16300
öyle yapıyorum zaten canım, yavaş yavaş alıyorum ben alacaklarımısen yinede tabak çanak bıçak tepsi nevresim pahada hafif ama gerekli şeyleri al.
büyük şeyleri büykler hallederler.ama örneğin babana bana meyve bıçağı al veya mandal diyemezsin.anlatabildim mi canım
amin canım saol, aşağıda liste bakın gözatın eşyaları aldık zaten ama bunları mutlaka yapmamız lazım, biraz şişirilmiş fiyatlar galiba sizde bi göz atsanız bu kadar tutarmı sizce:26:
Ev kira, depozito + masrafı 1500
davetiye 500
otobüs tutulcak düğünde 500
fotograf 750
kuaför kına+düğün 400
gelinlik 1100
alışveriş (kına kıyafeti+ ayakabılar+ çanta vs) 1200
altın set 2000
nikah masrafı 500
televizyon 1500
mobilyaya kalan borç 1000
beyaz eşya kalan borç 400
kına yeri + masrafı 1000
nikah şekeri 350
davul zurna 300
çeyiz taşıma 300
düğün salonu 3000
toplam : 16300
öyle yapıyorum zaten canım, yavaş yavaş alıyorum ben alacaklarımı
büyükler kalacak bir tek babama. bir de yemek takımı filan. onu da alma diyo napıyım
canımm allah kolaylık versin, illa bi yerden bi borç kalacak zaten
borçsuz evlenmek imkansız
düğündeki takılarla bi kısmı ödenir zaten, ondan snra geri kalanı için maaşınızdan bi kısmını ayrırısınız artık
yapacak bişey yok
anneler babalar ki benim aşkımın ailesi.... malesef böyle, yok deyip çekiliyorlar kenara.
he yoksa gene iyi. var da vermiyosa o daha çok koyuyuo insana emin ol.[/QUOTE/
canım senin için daha iyi yemek takımını en son en güzelinden alırsın.
küçükleri tamamla sen gündelikleri falan filan.
benim nişanlımın ailesi tamam yapıyo ama söylene söylene.bu da olmasa nolur şunu eksik yapalım.buna ne gerek var.bu bizim yoktu da noldu.olmazsa ölmezsiniz vs.vs.vs.
keske bi basımıza kalsaymışız :))
Canım benm allah yardımcımız olsun hepimiz aynı durumdayız maaşımdan çok giderim var kredi kredi yüklenme sonra onlarıda ödemesi var benim nişanlımın ailesi karışmıyo zaten uzaktalar neymiş oğullarını okutmuşlar mühendis etmişler sanki çok kazanıyo köyde yaşadıkları için geçimi kolay snaıyolar neyse bende sinirlendim kendi ailemede sinirlendim babm bekle ben hepsini Temmuzda alcam diyo zaten ağustosta düğünüm o zaman çok eksik kalır hatırlamma diye bir sinir kalkıştım aldık herşeyi kendim ödüyorum..Sende ufak tefek al bırakma derim canım
Aminn, Allahım hepimize yardım etsin yuvamızı kuralım para derdine huzursuz olmayalım inşallh..
Bende bi süredir eve vermiyorum kazandığımdan aldım herşeyimi pek biişey kalmadı sayılır. Artık nişanlıma yardım etmek istiyorum biriktirip, gerçekten çok bunalıyo saçları beyazladı düşünmekten hayatımınhala daha içimizde bişey kalmasın herşey güzel olsun diye uğraşıyo :26: Öderiz Allahın izniyle ama ekstra bişeyler çıkarsa baya zor durumda kalırız kıtı kıtına ancak yetişir heralde..
düğündeki takıları almicaklar dimi sizden ?
düğündeki takıları almicaklar dimi sizden ?
canım olsun karşılasında o da yeter.evinize eksik görürsünüz.bikaç borcu kapatırsınız.kalırsa kredinize yatırırsınız yine bi miktar allah yardımcınız olsun valla.Yok canım kimse almaz bize kalıcak ama ne kadar takı olur tahmin edemiyorum pek.. :111: altınları harcamıcaz zaten, paralar da salonu ve bikaç şeyi ancak karşılar sanırım..
Ben böyle bi olay duydum inanamadım bazı yerlerde erkek tarafı takılan takıları alırmış doğru mu? Kayınvalidesi arkadaşımdan istemiş arkadaşımda olur mu o biizm bi sürü borcumuz var filan demiş
canım yaaaa allah yardımcınız olsun evet çok zor ama en güzeli biliyo musun ilerde kimse size biz yaptık biz ettik diyemicek.herşeyi biz yaptık dediğin zaman herkes keser sesini kimsenın bişeye karışmaya hakkı olmaz.
bence bu masraflar normal canım ancak yani.sanırım siz esya içinde kredi çekmiştiniz.çekeceginiz krediyle eskisini kapatıp kalanını masraflara ayırırsanız en azında 1 yere borcunuz olmuş olur.
canımm allah kolaylık versin, illa bi yerden bi borç kalacak zaten
borçsuz evlenmek imkansız
düğündeki takılarla bi kısmı ödenir zaten, ondan snra geri kalanı için maaşınızdan bi kısmını ayrırısınız artık
yapacak bişey yok
anneler babalar ki benim aşkımın ailesi.... malesef böyle, yok deyip çekiliyorlar kenara.
he yoksa gene iyi. var da vermiyosa o daha çok koyuyuo insana emin ol.
allah bize sabır versin.erkeklerin yaptıgı kaba esya valla kızlara bak limon sıkacagı gazoz açaçacı legen iğne iplik kıl tüy töbe töbe
canım olsun karşılasında o da yeter.evinize eksik görürsünüz.bikaç borcu kapatırsınız.kalırsa kredinize yatırırsınız yine bi miktar allah yardımcınız olsun valla.
evet canım malesef ki var böle bişey.
ama tabi siz esyayı vs kendiniz yaptıgınız için almaya hakları yok.
mesela bizim nakit olarak gelen paraları erkek tarafı alcak düğünde.altınları vermicem tabiki.çeyrekler falan bende kalacak.
Şaka mı ya hakkın o senin olmaz öyle şey yani sen zaten yeni evlencen en paraya ihtiyacın olduğu zaman ne saçma valla kuruş koklatmam heleki şu zamanda bana destek olmayan kayınvalideme imkanı yok
emyaycım artık altın çok pahalı herkes para takıyo bence bu işin bir orta yolunu bul para dediğin az tutmaz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?