2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

Ne güzel yazmışsın canım allah kolaylık versin bende bir pdf formatında çeyiz listesi var eksik yazanlar var ama aldıkça ekliyorum paylaşabilirm işime yarar dersen canım

Canım benm allah yardımcımız olsun hepimiz aynı durumdayız maaşımdan çok giderim var kredi kredi yüklenme sonra onlarıda ödemesi var benim nişanlımın ailesi karışmıyo zaten uzaktalar neymiş oğullarını okutmuşlar mühendis etmişler sanki çok kazanıyo köyde yaşadıkları için geçimi kolay snaıyolar neyse bende sinirlendim kendi ailemede sinirlendim babm bekle ben hepsini Temmuzda alcam diyo zaten ağustosta düğünüm o zaman çok eksik kalır hatırlamma diye bir sinir kalkıştım aldık herşeyi kendim ödüyorum..Sende ufak tefek al bırakma derim canım

bizim ailelerden hayır yok malesef benim ailemde de onunkindede birlik yok, herkes kendi parasını harcıyo. Sadece istenen bilezikleri yapıp takıcaklar annesi ve kardeşleri, istenmesede takacaklardı gerçi. Daha fazlasını yapmaya durumları da yok zaten. Benim ailemi dersen annemin maaşı yok zaten takıcağı bileziği bile ben aldım, babamda en başından beri istemediği için hiç ilgilenmiyo saolsun, öyle kendi kendimize bıraktılar bizi

amin canım saol, aşağıda liste bakın gözatın eşyaları aldık zaten ama bunları mutlaka yapmamız lazım, biraz şişirilmiş fiyatlar galiba sizde bi göz atsanız bu kadar tutarmı sizce:26:
Ev kira, depozito + masrafı 1500
davetiye 500
otobüs tutulcak düğünde 500
fotograf 750
kuaför kına+düğün 400
gelinlik 1100
alışveriş (kına kıyafeti+ ayakabılar+ çanta vs) 1200
altın set 2000
nikah masrafı 500
televizyon 1500
mobilyaya kalan borç 1000
beyaz eşya kalan borç 400
kına yeri + masrafı 1000
nikah şekeri 350
davul zurna 300
çeyiz taşıma 300
düğün salonu 3000

toplam : 16300

Ne güzel yazmışsın canım allah kolaylık versin bende bir pdf formatında çeyiz listesi var eksik yazanlar var ama aldıkça ekliyorum paylaşabilirm işime yarar dersen canım
tabiki paylaş canımm benimde listem var ama herkesinkinde insan bişeyler göryo ekleme yapıyo.fikir edinelim sendende
canım yaaaa allah yardımcınız olsun evet çok zor ama en güzeli biliyo musun ilerde kimse size biz yaptık biz ettik diyemicek.herşeyi biz yaptık dediğin zaman herkes keser sesini kimsenın bişeye karışmaya hakkı olmaz.
bence bu masraflar normal canım ancak yani.sanırım siz esya içinde kredi çekmiştiniz.çekeceginiz krediyle eskisini kapatıp kalanını masraflara ayırırsanız en azında 1 yere borcunuz olmuş olur.

sen yinede tabak çanak bıçak tepsi nevresim pahada hafif ama gerekli şeyleri al.
büyük şeyleri büykler hallederler.ama örneğin babana bana meyve bıçağı al veya mandal diyemezsin.anlatabildim mi canım
öyle yapıyorum zaten canım, yavaş yavaş alıyorum ben alacaklarımı
büyükler kalacak bir tek babama. bir de yemek takımı filan. onu da alma diyo napıyım

canımm allah kolaylık versin, illa bi yerden bi borç kalacak zaten
borçsuz evlenmek imkansız
düğündeki takılarla bi kısmı ödenir zaten, ondan snra geri kalanı için maaşınızdan bi kısmını ayrırısınız artık
yapacak bişey yok

anneler babalar ki benim aşkımın ailesi.... malesef böyle, yok deyip çekiliyorlar kenara.
he yoksa gene iyi. var da vermiyosa o daha çok koyuyuo insana emin ol.

Son düzenleme:

Aminn, Allahım hepimize yardım etsin yuvamızı kuralım para derdine huzursuz olmayalım inşallh..
Bende bi süredir eve vermiyorum kazandığımdan aldım herşeyimi pek biişey kalmadı sayılır. Artık nişanlıma yardım etmek istiyorum biriktirip, gerçekten çok bunalıyo saçları beyazladı düşünmekten hayatımın hala daha içimizde bişey kalmasın herşey güzel olsun diye uğraşıyo :26: Öderiz Allahın izniyle ama ekstra bişeyler çıkarsa baya zor durumda kalırız kıtı kıtına ancak yetişir heralde..

düğündeki takıları almicaklar dimi sizden ?

Yok canım kimse almaz bize kalıcak ama ne kadar takı olur tahmin edemiyorum pek.. :111: altınları harcamıcaz zaten, paralar da salonu ve bikaç şeyi ancak karşılar sanırım..
canım olsun karşılasında o da yeter.evinize eksik görürsünüz.bikaç borcu kapatırsınız.kalırsa kredinize yatırırsınız yine bi miktar allah yardımcınız olsun valla.

evet canım malesef ki var böle bişey.
ama tabi siz esyayı vs kendiniz yaptıgınız için almaya hakları yok.
mesela bizim nakit olarak gelen paraları erkek tarafı alcak düğünde.altınları vermicem tabiki.çeyrekler falan bende kalacak.

Öyle bi derdimiz olmaz heralde kimsenin bişeye karıştığı yok..
Eşya içinde çektik evt, 1,5 sene daha ona borcumuz var, şubeye gidip bi sormak lazım kapatsak ne kadar tutar diye..

Koyar evt sen çırpınırken kimse umursamayınca sinir olursun hepsine heralde..
İşin kötüsü bende işten ayrılıcam, yeni evim işyerime uzak olacak. Hemen tekrar iş bakıcam gerçi ama bulmam zaman almaz inşllah.. :26:
Neyse bakcaz bi çaresine, Allah yardımcımız olsun..

hayatımm sıkma canını tecrübelisin sonuçta bulursun bi iş allahın izniyle.

kızlar bizde herşeyi aileler yapıyo evet ama kaba şeyleri aileler yapıyo.nişanlım evin için yaptırdı.neyseki borcu bitiyo düüğüne kadar.
bizimkilerde açıkçası sadece yatak odamı halımı tülümü alcaklar.
gerisini hep ben hallettim.
çamaşır makinası bulaşık makinası ocak fırın elektrik süpürgesi blendır şarjlı süpürge hediye gelcek.
bide bornoz takımımı ütümü yorganlarımı annem alcak babama çaktırmadan ödicek babam her b...a kızıyo ondan habersiz iğne bile almicakmışız bigün tangayı vercem eline al bak senden habersiz almıyom haberin olsun dicem töbe yarabbi
neyse bende kaba şeyleri tamamladım.bu ay sonu sabah yazdıklarımı alcam.
önümüzdeki ay orduya gidince ıvır zıvır kavanozdu bilmem neydi eksik kalanı alcam orda bardak falan.
ordudan dönüşte mutfak masası örtümü diktircem banyo setimi falan alırım.
son ay yani nisan ayında çıkarkenki paramla damat bohçasının eksiklerini tamamlarım kalanıda saklarımda gidince ev yerleştirirken çok eksik çıkar plastik falan filan onda kullanırım girerim bi züccaciyeye ne varsa alır çıakrım napim.bu arada maaşımda 700 tl.çok şükür allah bereketini veriyo yapıyorum bişiler

Şaka mı ya hakkın o senin olmaz öyle şey yani sen zaten yeni evlencen en paraya ihtiyacın olduğu zaman ne saçma valla kuruş koklatmam heleki şu zamanda bana destek olmayan kayınvalideme imkanı yok

Şaka mı ya hakkın o senin olmaz öyle şey yani sen zaten yeni evlencen en paraya ihtiyacın olduğu zaman ne saçma valla kuruş koklatmam heleki şu zamanda bana destek olmayan kayınvalideme imkanı yok

canım sen vermesen kimse bişey diyemez.ama nişanlımın ailesi esya alacagı için almak istiyolar ki bunun pazarlıgını bile yaptı terbiyesizler.
neyse alsınlar napim.
nerden baksan 10000 birikir.en az bu.alacakları esya parası anca eder.o para kurtarcaksa alsınlar.bunun düğün salonu var pastası var gelinliği var.
mesela biz fotograf çektircez nerden baksan 750-800 fotograflar.eve market eksiği görülcek.sonra biz nişanlımla 2-3 günlüğüne uzungöle gitcez düğünden sonraki gün.neyse alsınlar ama bizim kına da salnda olcakya burdada ordada takıdan sonra odaya geçiliyo sayılmaya hani,biz kırparız biraz ucundan köşesibnden atarız cebe biraz napalım.

emyaycım artık altın çok pahalı herkes para takıyo bence bu işin bir orta yolunu bul para dediğin az tutmaz yani

canım zaten dedeler falan altın takcaklar o belli.küçük altında gelse gelse 15-20 tane gelir.
napim yaa yapcak bişey yok adamlara laf söylenmiyo takmıyorum.biz huzurlu olalımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…