• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Mervemm hoşgeLdin canımm benimmm cok merak ettik seni vaLLa...

Hiç üzüLme oLacagı varsa oLuo oLmiicaksa zaten bi şekiLde bitio,kader,kısmet...
BöyLe sorunLarLa sürekLi baş ediceğine senin kıymetini biLen seni rahat ettiren sorunsuz biriyLe hayatını birLeştirmen daha iyi bence...Cunku bu evLiLik bir ömür boyu beraberLik iyi karar veriLmesi gereken bi oLay..
GönLüm tabiki herseyin düzeLmesinden ve mutLu oLmandan yana cunku veriLmiş bi emek bi beraberLik var..
HayırLısı oLsun canımmmm hakkında...

kızlar yeni gelişmeler...
bugün en son nişanlımla görüşmemden sonra babasıyla görüştüm benimkinin abisine kız bulmuşlar.
abisi hasta.yani bebekken menencit geçirmiş özürlü raporu falan var 3 aydan 3 aya maaş alıyo 1000 t.
bide aylık 450 tl ye çalışıyo biyerde.
köyden 18 yasında bi kız ayarlamışlar.birliğe gidecekmiş kız.evini yaptırır ayırırız 1-2 seneye demişler garibim nerden bilsin bunlar verdiği sözü tutmuyo.
neyse ben adama dedimki tamam e... yaptırsın evin için sizin dediğiniz gibi olsun düğüne kadar öder taksitle düğünden sonra takılarla kalanını biz veririz dedim.
dediki su anda taksitte ödeyemez bizim baska borçlarımızda var !!!
evi yaptırcaklardı,yaptıramıyoruz dediler benimkinin üstüne yıktılar.
itiraz ettim falan yinede en ufak şeyde vazgeçti dedirtmemek için tamam ama düğünden sonra takılarla öderiz dedim onuda kabul etmiyolparayı eve vermesi gerekiyomuş.
benmkinin teyze kızı var kardeşim gibidir sürekli görüşüyoruz çok seviyorum onu.
bugün onunla konuştuk.
kaynanam ablasına ne demiş biliyomusunuz.kiraya çıkacaklar !!!!! benm öyle bişiden hiç haberim yok.
çok sinirlendim elim ayagım boşaldı benmkini arıyorum açmıyo deli oldum.
benim evimin içine 10 milyar masrafı yapamayan,ki yapmasın biz yaparız öderiz dedik onu da kabul etmeyen adam diğerine kız nişanlamaya kalktı.ben bu işte art niyet ararım arkadas.

babamla konuştuk bu aksam çok sinirlendi asla olmaz dedi ben çocumu sıkıntı çeksin diyemi vercem dedi.kendini herşeye hazırla dedi.iyi düşün dedi.
sonra asla görüşmiceksin onunla dedi ne yazarsa yazsın cvp vermiceksin dedi.öyle yani kızlar.anlam veremiyorum.
kızla daha bugün tanıştılar kıza üst bas eksik görmüşler bana bayramda bile alınmadı ona tanışıldıgı gün kıyafet alınmış.
hemde resmi tanışma deil oğlanla kız tanıştırıldı.çok üzülüyorum.
kendileri yapmıyosa bile nişanlıma müsade etselersi yapardık biz bi şekilde bastan böyle deildi ama :(((
şu anda bile aglıyorum çok zoruma gitti.
kaynanamın sesini 4 yıldır ilk kez bu kadar şen şakrak duydum gelinime eksik gördüm dedi gözlerim doldu deriiiinnn bi nefes aldım hayırlısı olsun inşallah iyi anlaşırız dedim kapattım konuyu.

çok uzattım kusura bakmayın.ama %90 bitiyo bu iş kızlar.
haftaya düğün var ordan dönünde bitecek.
allah yardımcım olsun.ben onlara tüm iyi niyetimle yaklaştım ama onlar işi yokuşa sürdü.nişanlımda artık benm ailem ne yapsa sana yaranamaz demeye basladı yani iş çirkinleşmeye basladı.

bana dua edin nolursunuz çok ihtiyacım var canım yanıyo.

kızlar yeni gelişmeler...
bugün en son nişanlımla görüşmemden sonra babasıyla görüştüm benimkinin abisine kız bulmuşlar.
abisi hasta.yani bebekken menencit geçirmiş özürlü raporu falan var 3 aydan 3 aya maaş alıyo 1000 t.
bide aylık 450 tl ye çalışıyo biyerde.
............................................................................................
..................4 yıldır ilk kez bu kadar şen şakrak duydum gelinime eksik gördüm dedi gözlerim doldu deriiiinnn bi nefes aldım hayırlısı olsun inşallah iyi anlaşırız dedim kapattım konuyu.

çok uzattım kusura bakmayın.ama %90 bitiyo bu iş kızlar.
haftaya düğün var ordan dönünde bitecek.
allah yardımcım olsun.ben onlara tüm iyi niyetimle yaklaştım ama onlar işi yokuşa sürdü.nişanlımda artık benm ailem ne yapsa sana yaranamaz demeye basladı yani iş çirkinleşmeye basladı.

mervem üzme kendini

her işte bir hayır vardır derlerrrr
hayırlısı ise olsun dedik bir yola girdikk...
ama erkek tarafı seni resmen istemiyormuş gibi tavır almış
sen nişanı atınca ....... seni çok arar çok ağlar eminim ama önemli olan bunlar degil herkezin bildiği gibi önemli olan belirli dengeleri kurmaktır
bu iş artık seninde dediğin gibi çok çirkin bir hal almış
herkez birbirine tavır almış...sen emraha...emrah sana...aileler birbirlerine...
arada uslu başlı birinin sizi toparlaması lazım
bir de niyetlerin düzeltilmesi
herkezz birbirine zıt gitmeye başlamış
zaten sizin içinizde aşkınızda kalmamış
böyle olmaz zatennn..

Son düzenleme:
merve lütfen üsme kendini en asından pişman olmıcaksın ben hep bi yok aradım onlar yanaşmadı diceksin:16::16::16:
sen kendi adına elinden gelenin fazlasını yaptın zaten..:21::21::21:
ama sana tek tavsiyem sadece aşk düşünme aşk elektrk fatralarıyla aile içi anlaşamazlıklarla uçup gidiyo...kocanla kavga ettiğinde aşk olmuyo:50::50:
iyi düşün ben bir ömür böle geçirebilirmiyim de öle karar ver:31::31:

Mervecim üzüLme diicem ama oLmuo biLiorumm üzüLüceksin acı çekiceksin ama geçicek biticek hersey zamanLa....
Buraya yazıosun bizimLe payLaşıosun die yazıorum burda hepimiz kardeş gibiyiz yanLış anLama kimse kimsenin kötüLüğünü istemez...
NişanLının aiLesinin yaptıkLarını , hiçbişeye yanaşmamaLarını doğru buLmuorum..Çok yanLışLarı var hataLarı var...ama senin de gidip nişanLının babasıyLa fLn konuşmanı da doğru buLmuorum...Bana göre baban babasıyLa konuşmaLı ve senin ne annesiyLe ne babasıyLa ki özeLLikLe babasıyLa böLe tavırLı bi şekiLde diyaLoğa girmemen gerekirdi...Sen nişanLına tartışmayLa tripLe değiL de tatLı bir diLLe onu ince ince işLeyerek istedigini yaptırabiLirdin die düşünüorum...Cunku erkekLer bizim gibi değiL aiLesine bu konuLarda daha tutucu daha düşkün..Sen de üstüne soğuk davranarak trip yaparak bak annen böle yapıo bak baban böle dedı diyerek Laf anLatmaya çaLışırsan senden soğur ve aiLesinin ağzının içine bakar...
NişanLının aiLesine de inanamıyorum gençLer nasıL mutLu oLucaksa öLe oLsun demeLiydiLer bana göre...Yapamıyoruz kızım durum yetmio kiraya çıkıcaksınız deseLerdi güzeL bi diLLe..NişanLın da arada biraz pasif kaLıo gaLiba...Sonuçta arada aşk,sevgi varsa ev varmıs yokmus önemLi değiL bnce..

Benim de nişanLımın babası yok kendi çaLıştıgıyLa annesinin emekLi maaşıyLa yapıoLar herseyi...Bana da ev aLıcaz demişLerdi ama durumLar değişti benim hiç de moraLim bozuLmadı oLsun anne dedim kiraya cıkarız durumLar düzeLince aLırız..Bugun bişey derLer ama yarın değişebiLir bunu aLttan aLmak Lazım...Ama tabii dediğim gibi arada gerçek aşk yoksa sevgi bitmişse ne yapsan nafiLe her yapıLan her deniLen batar...

Canımmm sakın bana kızma senin anLattıgın kadarıyLa düşünceLerimi yazdım...Allah'ım herşeyin hayırLısını nasip etsin inşş....

Rabbim sana hayırlıysa herşeyin düzelmesi için yardım etsin sabrını ve gücünü versin canım,
hayırlı değilse de gönlünü buna razı eylesin..
Rabbim bizi bize bırakmasın, çok isteriz bazen ama en güzelini O bilir,
Ona sığındık bizi hayırlı bir eşe huzurlu bir yuvaya kavuştursun, amin.. :(

kızlar hepinizin yazıkları için çok tşekkür ederim çok sağolun.ben nişanlıma her konuda destek vermek arka çıkmak istiyorum ben buna da tamam dedikçe daha kötü bi seçenek çıkarıyolar karşımıza.resmen beni gözden çıkarmış durumdalar.dün gece öğrendimki daha dün tanıştıkları bi kıza telefon bile almışlar bana bayramda hediye almayı düşünemeyen kadın bunu düşünmüş vay beeeeee.
ama şeytan diyo bırakma nişanlını destek ol kendi kendinize bi hayat kurun sizden bişi bekleyemezler zaten uyanık ol diyo.
hakkımda herşeyin hayırlısı yaaaaaa.
fundacım babası beni arıyo ben her ne kadar adamla muhatap olmak istmesemde çok arıyo ve çeneli bi adam uzatıyo lafı bi cümleyi 10 kez< kuruyo.

ama bi yandanda iyi oldu bü yüzlerini gördüğüm.kısmet olurda aram düzelirse nişanlımla evlnebilirsem benden hiçbişey bekleyemicekler.bi kere bile bi işlerine yardım etmem.benden 3-4 ay sonra diğer gelini alcaklar o birlikte durcak köy kızı diye onu daha çok istediler biliyorum.köy işini yapar diye.olsun işime geldi.ne kaynanaya misafir gelince inip yapmak zorunda kalcam nede köye gidip yuardım etmek.yapsın gelini şimdi.kızın resmen gözünü boyuyolar ev yaptırıp 1-2 seneye ayırırız sizi demişler nah ayırırlar :((
daha 18 yaşında yaa çok üzülüyorum mona 2 çal çaputla 1 telefonla kız bayıldı.ilk günden anne baba demiş daha ilk kez tanıstırıldılar düşün.çok şaşırdım neyse yaa banane.

eğer nişanlım bi şekilde evi baslatırsa düğünden sonra bahşişlerle öderiz biz.ona destek olucam beyle becanak gibi keyfimize bakıcaz.
o bana destek olursa bende ona olruum ama yok bu mesele çözülmezse herşey son bulur.

kızlar hepinizin yazıkları için çok tşekkür ederim çok sağolun.ben nişanlıma her konuda destek vermek arka çıkmak istiyorum ben buna da tamam dedikçe daha kötü bi seçenek çıkarıyolar karşımıza.resmen beni gözden çıkarmış durumdalar.dün gece öğrendimki daha dün tanıştıkları bi kıza telefon bile almışlar bana bayramda hediye almayı düşünemeyen kadın bunu düşünmüş vay beeeeee.
ama şeytan diyo bırakma nişanlını destek ol kendi kendinize bi hayat kurun sizden bişi bekleyemezler zaten uyanık ol diyo.
hakkımda herşeyin hayırlısı yaaaaaa.
fundacım babası beni arıyo ben her ne kadar adamla muhatap olmak istmesemde çok arıyo ve çeneli bi adam uzatıyo lafı bi cümleyi 10 kez< kuruyo.

ama bi yandanda iyi oldu bü yüzlerini gördüğüm.kısmet olurda aram düzelirse nişanlımla evlnebilirsem benden hiçbişey bekleyemicekler.bi kere bile bi işlerine yardım etmem.benden 3-4 ay sonra diğer gelini alcaklar o birlikte durcak köy kızı diye onu daha çok istediler biliyorum.köy işini yapar diye.olsun işime geldi.ne kaynanaya misafir gelince inip yapmak zorunda kalcam nede köye gidip yuardım etmek.yapsın gelini şimdi.kızın resmen gözünü boyuyolar ev yaptırıp 1-2 seneye ayırırız sizi demişler nah ayırırlar :((
daha 18 yaşında yaa çok üzülüyorum mona 2 çal çaputla 1 telefonla kız bayıldı.ilk günden anne baba demiş daha ilk kez tanıstırıldılar düşün.çok şaşırdım neyse yaa banane.

eğer nişanlım bi şekilde evi baslatırsa düğünden sonra bahşişlerle öderiz biz.ona destek olucam beyle becanak gibi keyfimize bakıcaz.
o bana destek olursa bende ona olruum ama yok bu mesele çözülmezse herşey son bulur.

Doğru düşünüyosun nişanLınLa bir oLup keyfinize bakma yoLuna gidin onLar seni düşünmüosa sende onLarı düşünme..ama yok nişanLın seni üzerse iLLede aiLem derse o zaman bırak o da yoLuna gitsin...
Hakkında hayırLısı tatLım benimmm mutLu OLmayı hakeden birisin...

günaydın kızlar nasılsınız.ben ehh işte.
ne iyi ne kötü.
evimiz yapılacakmış kesinleşti.dün usta getirmişler ölçü aldırmışlar mutfak,banyo dolabı ve parke için hee bi de kapılar.
ben gidincede modeli seçicez ona göre baslicakmış.
bakalım cuma aksamı tekrar gidiyoruz allahın izniyle diğer kuzenin düğünü var ama pazartesi döncez çok kalmicaz bu defa.
gripte oluyorum galiba öksürük ve burun akması basladı evimizde çok soguk odada oturamıyorum hepinizi çok öptüm.
şu düğünde geçsinde buluşalım artık yaaa

Merhaba kızlarr nasılsınız ???
Mervemm nelerr olmuşş öylee neler düşünmüşsün ama son yazdıklarınıda okudumm içim ferahladıı atlattın çok şükürr.
Bu nişanlılık sözlülük döneminde çok şeyler oluyoo, karşındaki insanları daha iyi tanıyosun ve illaki istemediğin şeyler olabiliyor.
Bizde de oluyo bu tür şeylerr önemli olan evlenceğin insana inancın bunu kaybetmişsen zaten yapıcak bişey yok. Ama ona inanıyosan ve seviyosun geri kalan herşey boş evim olmasın varsın çatısı delik olsun şu olmasın bu olmasın ama sevdiğim adam benim yanımda olsun gözlerimin içine baksın o bana yeterr. Benim düşüncem bu şekilde senindeproblemlerini biraz olsun çözdüğüne sevindim balımm kıyamam ben sana hep mutlu ol hep yüzün gülsün inş..:54::16::nazar:

bu konuyu çok beğendim 2012de bende evleniyorum :) hayırlısıyla tabi.. çok acayip bi duygu yaa :)):21:

Kızlarr bu artadaa tam gazz çeyiz almaya devam ediyorum, çeyiz topiğimdende bakabilirsinizzz lissteyii çizdikçee bi rahatlama geliyo banaa bitsede başka işlere baksam artıkk :31:

yeni katılan arkadaşm hoşgeldin...
bak bal böceği benim çeyis bitti sıkıntıdan geberiyorum deme öle al her gn ges dolaş ooh:16::16:

yeni katılan arkadaşm hoşgeldin...
bak bal böceği benim çeyis bitti sıkıntıdan geberiyorum deme öle al her gn ges dolaş ooh:16::16:

Aynen öylee yapıyorum zaten cnm, avm lere gittiğimde orda ne varsa bakıyorum aklımdakilerii alıyorum. Ama nişanlımla beraber gittiğimden çok sıkılıyoo doğal olarak o yüzden biran önce bitirmek istiyorumm:54:

Aynen öylee yapıyorum zaten cnm, avm lere gittiğimde orda ne varsa bakıyorum aklımdakilerii alıyorum. Ama nişanlımla beraber gittiğimden çok sıkılıyoo doğal olarak o yüzden biran önce bitirmek istiyorumm:54:

benimkide öledi ama bak bunları hep kullancas evlenince deyinceee:32:
çnkü beğenmediği bişe kullanmak istemes dime zorunlu değil mecburu yanımda durmak zorunda:23:

ayy benim ceyiz namina bi copum yok daha :1: ben su anda yalniz yasiyorum, kurulu duzenli bi evim var, herhalde onun rahatligiyla bi genis takiliyorum ki sormayin :)) nasilsa her sey var diye.. ama tabi evimize gecince her yeri yeni ve istedigim sekilde dosemek istiyorum :69: bayramdan sonra allah nasip ederse, kayinpeder gelcek istanbula, nisanlim da gelcek, hep birlikte ev bakicaz bize. evi evlenmeden alalim, ben evimize geceyim, kira odeyecegime krediyi odemeye baslayim diyoruz. eger planladigimiz gibi giderse, ocak gibi evimize gecmis olurum insallah. ama bi yandan da kredi oduyo olacagim icin,ev esyasina evlenene kadar bakamiycam, artik evlendikten sonra takilarla falan yapariz bi seyler diye dusunuyorum. ama simdiden arastirmaya, bakmaya basladim, inanilmaz guzel seyler var, nasil sabirsizlaniyorum anlatamam :))

ben boyle beyaz, ucuk pembe ve ucuk yesilin kombinlendigi, vintage tarzi dekorasyonu seviyorum. siz salonlarinizi ne tarz, ne renklerde doseyeceksiniz?

Back