• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
kızlar biz gittik bi gece köyde kaldık ertesi gün bunlara kalmaya gittik ama herşey harika.hatta biraz oturduktan sonra çıktık aradasından araba buldu sahile indik herşey rüya gibiydi aramız çok iyiydi.
onlarda kaldıgımızın ertesi günü bunların köyüne gittik annesi babası ve benm annem babam benmki çalışıyodu gelemedi.
beni aradı seni bizim iş yerine bıraksınlarda evin malzemesini seçelim dedi.
babama söledim tamam dedi bıraktı beni.
10 dk aşşadada evleri var bunların babam annesiyle babasınıda eve bırakıp bizim akrabalara geçmiş.
neyse biz bunların şirketin yaptıgı dekorasyon örneklerine bakıyodukki ( 10-15 dk sonra ) annesiyle babası geldi.
ben bi kötü oldumki sormayın kalkıp gidesim geldi.
neymiş beraber begencekmişiz.
ben surat yaptım onların dediklerini hiç dikkate almadım.
bişi begeniyorum çok koyu deil mi
kapı begeniyorum ayy bembeyaz ne o öyle krem bari olsun öyle diyo kaynana.
neyse mutfakta kararsız kaldım oranın ölçü alan elemanı dediki gidelim ölçü alalım çizim yapim ona göre renge karar verirsin dedi hepberaber hurra eve...
ölçü alındı çıkıcaz evden.
kaynana diyoki hadii seramiğpede bakalımda çıksın aradan.
(2 şirket bunlar birinde mutfak dolabı kapı banyo dolabı parke diğerinde banyo tuvalet,evye ve bataryalar)
bende dedimk ben çok yorgunum ayaklarım sızladı yarın bakarız veya biz ....la aksam dısarı çıkcam az erken gelirim bakarız diyorum yok hadi şimdi gidelim (amacı beraber gitmek)naptım ettim o evden nişanlımla yalnız çıktım.bide yanımızda ölçü alan abi var.
benimki triplerde niye bakmıyoruz çıksın aradan falan filan dedimki bakmicamızı nerden çıkardın hadi bakmaya gidiyoruz dedim.
öbür abi dediki olumm mal mısın kız onları atlatmak için yaptı anlamadın mı :1:
benmki bana baktı evet yalnız bakmak istiyorum sülalecek dolanmaya gerek yok dedim.
gittik begendik o iş çıktı aradaaaannn.

(gün gün anlatcam karışmasdın :1:

emyaycım geçmiş olsun diyim sana kaynana heralde dişli:26::26: benimki hiç karışmadıydı magazada ben varken sen çekinirsin beenince söle ben öderim demişti:16::16::16:
inş bundan sonra yapmasla

canim 7000`i yemeksiz dugune mi dediler?? normal dugun salonu di mi?? cok pahaliymis ama, iyi ki tutmamissin bosver. bak bu 19 mayisin fiyatlar fena degil, hem salon da guzel. yeri nerdeydi?

fena değil dimi?

7bin kokteyl di kızlar dans kursları evlilik öncesi danışmanlık cart curt içindeydi...:16::16:
burdada 400 kişilik deiil 850 kişilik salon güsel yani 5.350 olan.:31::31:
aksaray bise uzak çünkü sevgilim maltepe biz kağıthanedeyis:42::42:

7bin kokteyl di kızlar dans kursları evlilik öncesi danışmanlık cart curt içindeydi...:16::16:
burdada 400 kişilik deiil 850 kişilik salon güsel yani 5.350 olan.:31::31:
aksaray bise uzak çünkü sevgilim maltepe biz kağıthanedeyis:42::42:

ee 5350 ile 7000 arasi ucuk bi fark yok ki? hem de biri kokteylmis?? peki o kokteyl olan kac kisilikti?

ertesi gün beni aradı benmki (geçen perşembe)
dediki herşeyi 12 milyar tuttu.ee dedim.
babası demişki tamam işte burda çalışıyosun al demiş 500-500 öde :53:
ulan çocuk zaten 700 alıyo ee biz 200 le nası geçincez peki ?
oysaki istemeye geldiklerinde biz herşeyi yaptırcaz onlara sadece bogazına bakmak kalcak dediler.
küçük bi şehirde iş bulur muyum bulamaz mıyım bilmiyorum.kaynanam sürekli berabr yer içeriz diyo amaçları beni birlikte yeme içmeye mecbur bırakmak biliyorum çakalı !!!
ben herşeyi söyledim asla kabul etmiyorum düğünü erteliyoru o zaman borcun bitince evleniriz dedim.
o aksam sürwkli tartıştık anneme anlattım saçmalamışlar benim zorun ne de kızımı sıkıntının içine vercem herşeyi yapıyolardı noldu dedi.
ertesi sabah (cuma)babası babamı arıyo saat 9 !!!! sabah 9 he !!
bi gelinde ailecvek konuşalım biraz diyo.
tamam diyo babam.
ama önce bana soruyo noldu diye.
anlattım bende herşeyi.
dediki gidewlim ama merve bu iş olmaz dedi vermicem seni onlara dedi.
o ne demek öl ya dedi.
bu iş bitecek sende inadına adamlara çok iyi davran kız da zaten bize karşı soguktu demesinlr ne derlerse he de geç zaten olmicak bu iş az diğer düğünde geçsin halletcez bu meseleyi dedi.(düğünleri atlatmamız lazımdı çünkü orda laf söz rahat rahat eglenemezdik.diğer düğünde haftaya.tekrar gidicez yani)
gittik.
babası bana direk
-kızım sizin derdiniz ne dedi
ben:bizim derdimiz yok sizin derdiniz var.
babası:bizim derdimiz mi !!
ben:evet e... her ay 500 öideck ben ne yiyip içicem düşündünüzmü
babası:sana 200 le geçin diyen mi var biz tamamlarız kalanı işte eksiğinizi görürüz haşlık veririz vs.
ben:biz her ay sizin gözünüzün içine mi bakcaz bize mercimek alsalarda çorba yapsam diye çocuk gibi sizden mi haşlık alcaz.

neyse babamla anlaşmamızı unutmuştum kaş göz yaptı.
aynen şöyle bi konuşma yaptım.

-neyse siz haklısınız nası istiyosanız öyle yaptırısın zaten begenmediniz benm begndiklerimi nası gücünüz yetisa onu yaptırın.
doğru ben kimimki ev sizin para sizin oğul sizin evi yaptırcak olanda sizsiniz karışmak bana düşmez herkestende özür dilerim bi daha asla karışmam bu meseleye herkes neyi dogru biliyosa öyle davransın dedim.

ortam gerim gerim gerildi.neyse konu kapandı tamam dedim siz yaptırın e... ödesin kabul...
oysaki ne kabulu.biz nişanlımla o günden bu geçtiğimiz alıya kadar yedik birbirimizi.düğünlerde dans ettik kuytularda kavga ettik öle sölim.
benimde ömrümden 10 yıl gitti.

salı gün aksam teleferiğe bindik sohbet ettik.
nişanlımla anlaştık güzelce.
o borcu üstüne alacak.
ama düğündeki takılar bahşişler komple bizim olacak.
biz düğünden sonra borcumuzu kapatcaz.para yetmezse küçük altın bozdurcaz o da yetmezse bilezik :(
öyle yada böyle biz ödemicezmi bari az kolaylık olsun dedik.
ailesiyle konuşacaktı.
aksamda babam konuştu benmle anlattım böle böle diye.
Dediki he öyle olursa tamam sorun yok.
öbür türlüsünü ben kabul etmiyorum dedi.
öbür düğüne gidince bi yemege gideriz karşılıklı konuşuruz ama sadece e...la ailesiyle deil dedi.bunları bana da sölerse mayısda düğünü yaparız dedi yoksa düğün müğün yok dedi babam.
bu sabah nişanlımla konuştum.sesi kötü.buz gibi.
müsait deil misin diyrum yoo müsaitim diyo telefou açtıgından beri 1 kere bile askım emedin diyorum.bilmem öyle mi diyo.
neyse abamın dediklerini naltıım.
ben aksam bizimkilerle konuştum dedi.
olumsuz dimi dedim.
neyse sonra konuşuruz dedi.müsait olunca ara dedim.öle kapattık deminde babası aradı açmadım önce benkiyle konuşmam öğrenmem lazım ne oldu ne bitti.
kızlar bu iş olmicak.
haftaya pazarda diğer kuzenin düğünü var.ve bitecek sanırım bu iş :((((
ailesi işleri yokuşa sürrüyo.
kiraya çıkarsınız lafıda döndü arada heee.o binada boş daire varmış oraya çıkarsınız diyolar.
bende dedimki kira vermeyi göze alıyosam bu binada zaten durmam dedim.

emyaycım allah sabır versin ama sırf kocayla olmuyo boşanan kadınların %70i ailevi sorunlardan oluyo:50::50:
en basiti benim anenm 2yıl önce baba tarafımla rest çekti görüşmüyo ama hala yara alıyorus çünkü aile bu babam atamıyokiii:50::50:
çok iyi dşün ve karar ver canım:18::18:

işte olay böyle kızlar.özet geçmek gerekirse kaynana diktatör hep benm dediğim olsun istiyo bana dişini geçiremeyince adamcağızı gazlıyo ve olan nişanlımla bana oluyo.nişanlımda bu durumdan memnun deil ama napim baska çarem yok ya ben ödicem ya hiç yaptırmicaklar diyo.
adam psikolojik tedavi görmüştü anlatmıştım psikiyatride yatmıştı.kafasına herşeyi çok takıyo.
hastalıgını kullanıyo bize karşı çok ters tepki veremiyoruz.
nişanlım desen her ters tepkime kızmama bagırmama ragmen bu defa gerşekten çok ılımlı oldu bana karşı.
ama neye yarar buz gibi sogugum ona karşı.
bakalım ne olacak.

miskacım babam sonuna kadar arkamda o beni çok mutlu ediyo açıkçası.
tahminimce ailesi takı meselesini kabul etmedi.eğer gerçekten öylyse bu iş biticek baska yolu yok ben sefalet çekmek için evlenmiyorum bunlarıda düşünmem lazım.

miskacım babam sonuna kadar arkamda o beni çok mutlu ediyo açıkçası.
tahminimce ailesi takı meselesini kabul etmedi.eğer gerçekten öylyse bu iş biticek baska yolu yok ben sefalet çekmek için evlenmiyorum bunlarıda düşünmem lazım.

canim gercekten cok sasirarak ve uzulerek okudum yasadiklarini... sonuca bu cocuk onlarin evladi, senin sikintiya girdigin kadar o da giremeyecek mi, anne-baba olarak buna nasil gonulleri razi oldu anlamadim. ayrica takilan takilar zaten evlenen ciftindir, onlara yardim icin takilir, ailelerin takiyi almaya kalkmasi basli basina sacmalik! verdigi 2000-2500 dugun salonu parasi, onun icin butun takiyi mi alacaklarmis, ne ayipp ne ayip!! pes yani...

ben de bubabura katiliyorum, aileler gercekten ilerde buyuk sorun oluyolar. benim annem-babam ayri ve annem hep der, ben ailesi yuzunden bosandim, sogudum ondan diye. dikkatli olmak lazim. sevmek, asik olmak harika seyler ama bi muddet sonra bitebilir bu hisler, aileler, maddi sikintilar aski mahvedebilir, kucaginda bi cocukla bosanmis bi kadin olmak da var isin ucunda, cok iyi dusun arkadasim, saglikli dusun. nisan atmak dedigin sey de kolay degil, bi daha karsina duzgun birisinin cikacagi da garanti degil, o yuzden enine boyuna dusunerek karar ver, Allah yardimcin olsun.

Selam kızlarrrr, bende 2012'nin ilk gelinlerinden olucammm. Düğünümüz 7 Ocaktaa listeye eklerseniz sevinirimmmmm :16:

Back