2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

aşağıda yazılan derken ? ben bişey anlamadım :26:
aynı sey bnde yazcaktım zuhal walla bnde bısı anlamadımm da ben mı goremıyom acep dedımm
sabahiniz xeyir qizlar necesiniz bebeleriniz necedi
ayy Gulcum noldu kotu bisey oldumu yoksa bekliyorum canim :18::18:
gunaydın fıstıgımm.... anlatcam sımdıı de azerıce ne guzel yazmıssın oleeecok sempatık gelıyo bana yaaa sevıyorum azerıceyııbana da ogret ıkı kelıme kızz
zuhal ,elif... sızlerde de gunaydın guzellerr

kızlar dun EYLÜL ü doktora goturdum..gece yatarken sureklı uzerını actıgı ıcınolcak muhtemelen soguk aldı burun akıntısı felan olunca bekletmek ıstemedım
nyse randevuyu aldım esımı aradım ısten ızın aldı yarım saatlık goturduk velhasıl ama ılk kez gttım bu hastaneye ozel sıgortamızın dogumdan berı gttgımz hastaneyle anlasması bıtınce
bu yenı yere devam edıcektık artık bnde bahane de olur bakalım doktoru da gormus olurum dedım muayne ettı nyse grııb ıcın ılac onermıyorum anne sutune devam dedı burun spreyı verdı sdce nyse sonra boy kılo ya baktı nasıl beslıyosun dedı bnde anne sutu sdce cok sıkıstgmda sut olmadgnda bınde bır mama dedım uykuları nasıl duzensız cok dedım
bu ay 500 gr aldı dedımm aaa dedı cok az kılosu cok az boyu felan gerıde kucuk kalmıs gelısmemıs eksıgınız var baslatcaz hemen kasık mamasına aclıgından uyumuyodur dedı
basımdan asagı kaynar sular dokulduu agladım hatta bellı etmıcem dye bınbır takla attım ac deyınce...
4aydır ac mı benm bebgım yanı dedım sutun yetmıyodur sende zayıfsın zaten dedı banaa
ama dedım dogumdan ıtıbaren ılgılenen eskı doktorumuz bıze herseyın normal seyrınde oldugunu takvıyeye kesınlıkle gerek olmadgnı soledı dedım bılemem onu dedı
bde altını kontrol ederken son gunlerde ısılık gbı seyler vardı kutusunda eylulun ben pısık herhalde dıyodum meger onlarda mantarmıs o bolgenın nemlı kalmasından olusmus
bıtane krem verdı pımafucın dyee.. buna ayrı canm sıkıldı zaten
ama esas mesele mama konusu...ben mama verme taraftarı degılım cocugumun ole aclıgından uykusuzluk cektgını felan dusunmuyorum
tamam doktor dıılım ama annelık ıcgudum bu yonde hem o kadar vahım bı tablo olsa eskı doktorumuz neden mudahele etmesın:26 da bosuna okumadı herhalde...
eylul zaten dusuk kıloda dogdu ama ılk aydan berı kılo alıs yuzdesı gayet ıyıydı persentıl egrısıne gore de en dusuk sevuyenın bı ust basamagında
4 ay5 gunluk suan 5700gr boy 60 cm...
cok mu anormal degerler sızce kızlar...napayım ben sızce...
bana kalsa eskı duzenımde devam edıp sdce anne sutu arada yıne mama zorda kalınca devam edıym surda ıkı ay kaldı sonra zaten ek gıdaya gecıcek varsın uyutmasın
hem ole aclıgından olcek bı pozısyonumuz da yok zaten sız ne dersınızz.......

hehheee sabahımız eyidi canım , gülçiçek le masalcı anne yoklar ama :26: onlar topiğin yolunu bulamadımı acaba ?

ben de dunden dusunuyorum nerdeler acaba ama sanki girmediler simdiye kadar :44:
off gidiyorum diyorum gidemiyorum yapisip kaldim yaa suraya

yazmayı unutmusum mamayı 90 cc gunduzler ver gece senı emsın gece prolaktın hormonu salgılanır senı gece emmesı dha onemlı dedı
mamayı da 120 bıle verebılırsın dedı gunduz ıkı defa ..aptamıl.....
bahsettgı kadar kotu olsa mamayı dha fazla vermek gerek mez mıı ole cok abartı bı mıktar dııl buu:26:
bu arada dogum kılosuna da yazayım 2970 gr ona gore sızde bı mhasebe yapın bakalım benm yerımee

sadece anne sütü versen tamam yetmiyor olabilir ama zaten mama takviyesi yapıyormuşsun , mamayı biraz fazla yap bakalım, doyunca yemez zaten , fazlada yerse çıkarıyor bebekler , o şekilde doyduğunu anlarsan hem birde mama anne sütü gibi değil lifli gıda yani daha tok tutuyor anne sütünden , bende hiç aç olduğunu sanmıyorum canım , bu doktorlarda sebebini bulamadıkları herşeye psikolojik derlerya bebeklerede ya gaz diyorlar ya aç başka bişey dedikleri yok

canım bak şimdi geldi aklıma , sen bizim yazdığımız ölçülere bakma çünkü doktor enfeksiyonun şiddetine ve birde bebeğin kilosuna göre veriyor antibiyotik dozunu , yani doktorunu ara sor tekrar emin değilsen

kizlar ben cikmak zorundayim Omer uyumusken oglene yemek yapmaliyim:104: once dusunmeliyim ne yapabilirim diye
su dusunme isi varya hazirlamakdan daha cok vakit aliyo:111:
annemden yardim alayim:102:
gorusuruzz
kolay gelsın sevılcımm hadı pısır de gel mamaları
ozlerız ama cok bekletme bızıı hem su benm mama konusuna da bı yorum yapp
hehheee sabahımız eyidi canım , gülçiçek le masalcı anne yoklar ama :26: onlar topiğin yolunu bulamadımı acaba ?
bende merak edıyorum yaa nıye gelmıyolar kıı ozel msj mı yazsakk....ark olarak eklemıs olsam yazcam daa henuz eklemedım ben:26:
bende üzülüyordum sabah sabah benden başka giren olmuyor die bundan sonra topiği sen aç o zaman , al buda anahtarı :102:
bende burdayım fıstıklarrr ara da ben devralırm anahtarıı

ole mı dıyosun canımm..ya bn de bı deneme yapayım dıyorum zaten bu sbah mesela 5 gbı verdım 30cc mamayı aclıgından kalkıyosa kalkmaz uyur dye
ama yıne aynı saatte uyandı hıc mama vermemısım gbı:26:
bence benm sutum yetıyo eskı doktorumuz ıllakı mudahele ederdı hem yaa ınanmak ıstemıyorum aclık uykusuzluguna...
boy kılosu nasıl sence canımm
ya bı de su mantar kremlerınde kortızon var dedın aklım bulandı surmesem mııı
ama dagılıyoo o zmanda propektuse baktım yazmıyo kortızon napsamm kıı:26::26:

bana kızımın doktoru dedi kortizon var onları kullanmayın diye , en iyisi çinko içeren pişik kremleriymiş , pişiği geçiren mantarıda geçirmezmiki ? pişikle mantar aynı şey değilmiki ? bende bilmiyorum yaaa , mantar kremi yerine çinkolu pişik kremi kullanın dediğine göre geçiriyor herhalde mantarıda :26:

2970-5200 aslında gelişimi güzel gitmiş niye öyle vahimmiş gibi davrandı ki doktor :26:

hepsi telaşe ya benim oğlumda 3820 doğdu 5 ay 1 haftalık 7200 oldu. ama bu ay kilo alımı az diye mamayı arttır dedi hemşire. istemiyor ki çocuk zorla mı tıkayım ağzına

aç olan çocuk belli eder zaten, canı ne kadar isterse o kadar yiyor kuzular

mama da verirsen similac tavsiye ederim, anne sütüne en yakın mama oymuş. bize de aptamil demişlerdi sağlık ocağında ama araştırdık anne sütüne en yakın similacmış

oğlum da şükür reddetmedi severek içiyor

ilk mama verdiğimde vicdan azabı duymuştum ben çocuğumu besleyemiyor muyum diye, ama hiç anne sütü alamadan mamayla beslenmek zorunda kalan ne kadar bebek var, yine de şanslı bebeklerimiz anne sütü alabiliyolar

ama evde olsaydım ve bebeğimin karnının doyduğundan eminsem vermezdim mama onu da belirteyim

kilosu boyu hakkında yorum yapmam doğru olmazki canım , herkesin bünyesi , vücut yapısı farklı , mesela ben ufak tefek biri değilim kızımda bana çekmiş , kilolu görünmüyor ama uzun boylu ve iri bir bebek akranlarına göre , ama teyzemin bebeği var mesela 3 kilo doğmasına karşı 6 ayda doğum kilosunun 2 katına anca ulaşabilmişti , o kadar üstüne titredikleri halde , şahsi fikrim her bebeğin farklı olduğu , sen eğer o bırakana kadar emziriyorsan bence zaten doyuyordur , hadi mama takviyeside olabilir belki sütünü az hissediyorsan ama anne sütü alan bebekte yetersiz besleniyor die bişey olacağını sanmıyorum ben

hepinize tek tek tskkür edrim cok saolun yanımda olmk isteyenler ameliyat günü belli olsun uygun zamnını olursa gelirsinizamelitaı haftaya pzrtesi olabilirmş bakalım:26: dr dan geldik bronşlrımız az dolu sekrol ve ventoline dewam.carsmba gorcek tekrar

bugün misafirim var akşama evin her köşesine yayılmış durumdayız , gidip bi toparliyim , biraz temizlik sonra kızım uyanır zaten , gelirim ama gene arada yorgunluk kahvemi içerken

Gec gelen bi gunaydin herkeseee.niye bilmem ama bugun bnmde keyfim yerinde havadanmidir acep:)yorum yazacaklarim vardi ama vaktim yok gezmeye gidiciiz bugun aksama tekrar ugrarim kendinize ve meleklerinize iyi bakiniz

Gec gelen bi gunaydin herkeseee.niye bilmem ama bugun bnmde keyfim yerinde havadanmidir acep:)yorum yazacaklarim vardi ama vaktim yok gezmeye gidiciiz bugun aksama tekrar ugrarim kendinize ve meleklerinize iyi bakiniz

ohh ohhh bizim yerimizede geziver artık , bizde pazarları çıkıyoruz kızımızıda alıp hem yürüyüş oluyo hemde eşim farkında çok sıkıldığımın , bana iyi geliyo , havalarda düzeliyor artık tutmayın bizi pazarları

ben salak ıkı aylıktan beri gidiyom bi tlf almamışım hastanedende baglıyolar ulaşamıyom duşuyo denemeye devam edm bare vermeyede devam ediyom zaten ay ya çok salak bi anneyim

sen ne kullanıyorsun antibiyotik olarak ? farklı bişeyse belki ölçüsüde farklıdır , zimaks için geçerli yukarıda yazdığım ölçü

ben genel anlamda antibiyotigi çokmu veriyolar acaba dedim ama dogru hastalığa göre değişir tabi bizimkisi orta kulak iltihabı zarında yırtılma varmış akıyodu irin gibi bişeyler augmentin adı 5 aydır hasta olmadı şimdi herşey üüstte geldi ishal öksürük grip kulak bide üstüne ben beceriksiz panik oluyorum doktorda dilim çalışmıyo tamam tamam diyorum geliyorum hafıza sıfırlanmış gibi bişey oluyorum

sevilcim evet benimde dikktimi cekti asagidaki baslik igrenc geldi. okudum ya 2,5 yasindaki kiz ne anlar kendini kesfediyo tabiki nasil o kelimeyi kullanmis melek kadar temiz yavrusuna anlamadim.
gulcum her bebegin yapisi farklidir. senin bebegin anladim kadariyla minyon. sagligi yerinde olduktan sonra neden dert etti doktorun. ama en iyisi sen anlanlarsin acmi tokmu diye. mamaya karsi on yargili olma gercekten ihtiyaci varsa yesin. doyuyorsa zaten yemez. tabi benim fikrim bu. sutum yetmeseydi eger mama verirdim tabi bi yandanda sutymu arttirmk icin ugrasirdim. ama dedigim gibi kuzun doyuyodur yapisi oledir. ac bebek durmaz derler.
kizlar dun aksam oglumu koltuga yatirdim bende yanina oturdum oyunuyodum onunla. bi anda burnum akti burnumu sildimki sok oldum. kan akiyodu. benm burnm arada kanar ama boyle burnumu sildgmde azicik gorurum pecetede. aksam sakir sakir akti sonrada bi bas agrisi. ilk dusunddugum sey oglum oldu. kotu bisey olsa oglum bensiz napar. oyle derin dusuncelere daldm. anne olmak nasil biseymis. onceligin hep evladin oluyo.

maşallah sana ya ben pasaklı gibi geziyom uyutuyom evi toplarken uyanıyo uyutuyom yemek yaparken uyanıyo ne çayı ne kahvesi :S :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…