• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

ama esas mesele mama konusu...ben mama verme taraftarı degılım cocugumun ole aclıgından uykusuzluk cektgını felan dusunmuyorum
tamam doktor dıılım ama annelık ıcgudum bu yonde hem o kadar vahım bı tablo olsa eskı doktorumuz neden mudahele etmesın:26:o da bosuna okumadı herhalde...
eylul zaten dusuk kıloda dogdu ama ılk aydan berı kılo alıs yuzdesı gayet ıyıydı persentıl egrısıne gore de en dusuk sevuyenın bı ust basamagında
4 ay5 gunluk suan 5700gr boy 60 cm...
cok mu anormal degerler sızce kızlar...napayım ben sızce...
bana kalsa eskı duzenımde devam edıp sdce anne sutu arada yıne mama zorda kalınca devam edıym surda ıkı ay kaldı sonra zaten ek gıdaya gecıcek varsın uyutmasın
hem ole aclıgından olcek bı pozısyonumuz da yok zaten sız ne dersınızz.......:ssz::ssz:

gülcüm benim doktorumda mamaya başlama demişti ama kızımın açlıktan ağlayıp uyumadığını çözdüm.tamam gaz sorunuda çok büyük etmendi ama açlıkta vardı bizde.ben bunu anladığım için mamaya başladım.insanın öncelikle çok zoruna gidiyo kendini kötü hissediyosun ama napıyım bebeğimi o halde görmeye dayanamıyodum.benim kızım 2720 gr doğmuştu 4. ayda 5900 gr dı.anne olarak kızının durumunu en iyi sen anlarsın.ama bence mama olayını bi düşün.belki günde 1 defa bile kızına yetebilir.eğer kuzun sakinleşirse anlamış olursun açlıktan mı değilmi

ben genel anlamda antibiyotigi çokmu veriyolar acaba dedim ama dogru hastalığa göre değişir tabi bizimkisi orta kulak iltihabı zarında yırtılma varmış akıyodu irin gibi bişeyler augmentin adı 5 aydır hasta olmadı şimdi herşey üüstte geldi ishal öksürük grip kulak bide üstüne ben beceriksiz panik oluyorum doktorda dilim çalışmıyo tamam tamam diyorum geliyorum hafıza sıfırlanmış gibi bişey oluyorum

valla bende aynı durumdaydımçaklımda birsürü soru oluyodu dr bi gidiyodum herşeye tamam deyip çıkıyodum.tam bayan paniktim :) son gidişimde aklımdaki bütün soruları bi kağıda yazdım altım elime geçtim dr karşısına ben sordum o cevapladı :) üzerimden büyük bi yük kalktı :)

sevilcim evet benimde dikktimi cekti asagidaki baslik igrenc geldi. okudum ya 2,5 yasindaki kiz ne anlar kendini kesfediyo tabiki nasil o kelimeyi kullanmis melek kadar temiz yavrusuna anlamadim.
gulcum her bebegin yapisi farklidir. senin bebegin anladim kadariyla minyon. sagligi yerinde olduktan sonra neden dert etti doktorun. ama en iyisi sen anlanlarsin acmi tokmu diye. mamaya karsi on yargili olma gercekten ihtiyaci varsa yesin. doyuyorsa zaten yemez. tabi benim fikrim bu. sutum yetmeseydi eger mama verirdim tabi bi yandanda sutymu arttirmk icin ugrasirdim. ama dedigim gibi kuzun doyuyodur yapisi oledir. ac bebek durmaz derler.
kizlar dun aksam oglumu koltuga yatirdim bende yanina oturdum oyunuyodum onunla. bi anda burnum akti burnumu sildimki sok oldum. kan akiyodu. benm burnm arada kanar ama boyle burnumu sildgmde azicik gorurum pecetede. aksam sakir sakir akti sonrada bi bas agrisi. ilk dusunddugum sey oglum oldu. kotu bisey olsa oglum bensiz napar. oyle derin dusuncelere daldm. anne olmak nasil biseymis. onceligin hep evladin oluyo.

geçmiş olsun canım ama hemen aklına kötü şeyler getirme.benimde ara sıra burnum kanar.bir kılcal damarımda çatlak varmış o yapıyomuş.seninkide öyle bişey olabilir.ama gerçekten annelik çok farklı bişey.insan anne olunca anlıyo

ben geldim :16:ama topik bombos kimse yokk nerdesiniz kizlar:51:
siz gelene kadar bi gecmise goz atayim:10:

Kızlar yepyenı bır sayfa buyrun sohbete

tatlım yenı topik hayırlı olsun guzel paylaşımlar ve guzel anılarla dolsun ınsalla
tenhalasan topik melek annelrı ıle dolsun
aslında bugun aklımdan ne gectı cnm bılıyomusun
ben kasım annesıydım ve eımde doğum yaptım ondan dolayıda ıkı tarafa bırden bakıyorum
kasım annelrındede paylaşım cok azaldı pek cok arkadaşımız ya gelemıyo yada sosyal paylaşım sıtesınde bulunuyolar
acaba orda kalan bı kac arkadaşlarla ekım topiğinın bırleştırsekmı dıye duşundum oradaı arkadaşlarımında bıkacı dışında hep ekım doğumlular
nasıl bakarsın cnm bu fıkıre

aynı sey bnde yazcaktım zuhal walla bnde bısı anlamadımm da ben mı goremıyom acep dedımm:52:

gunaydın fıstıgımm.... anlatcam sımdıı de azerıce ne guzel yazmıssın oleee:9:cok sempatık gelıyo bana yaaa sevıyorum azerıceyıı:16:bana da ogret ıkı kelıme kızz:52:
zuhal ,elif... sızlerde de gunaydın guzellerr:3::3::3:

kızlar dun EYLÜL ü doktora goturdum..gece yatarken sureklı uzerını actıgı ıcınolcak muhtemelen soguk aldı burun akıntısı felan olunca bekletmek ıstemedım
nyse randevuyu aldım esımı aradım ısten ızın aldı yarım saatlık goturduk velhasıl ama ılk kez gttım bu hastaneye ozel sıgortamızın dogumdan berı gttgımz hastaneyle anlasması bıtınce
bu yenı yere devam edıcektık artık bnde bahane de olur bakalım doktoru da gormus olurum dedım muayne ettı nyse grııb ıcın ılac onermıyorum anne sutune devam dedı burun spreyı verdı sdce nyse sonra boy kılo ya baktı nasıl beslıyosun dedı bnde anne sutu sdce cok sıkıstgmda sut olmadgnda bınde bır mama dedım uykuları nasıl duzensız cok dedım
bu ay 500 gr aldı dedımm aaa dedı cok az kılosu cok az boyu felan gerıde kucuk kalmıs gelısmemıs eksıgınız var baslatcaz hemen kasık mamasına aclıgından uyumuyodur dedı
basımdan asagı kaynar sular dokulduu agladım hatta bellı etmıcem dye bınbır takla attım ac deyınce...
4aydır ac mı benm bebgım yanı dedım sutun yetmıyodur sende zayıfsın zaten dedı banaa:43::43:
ama dedım dogumdan ıtıbaren ılgılenen eskı doktorumuz bıze herseyın normal seyrınde oldugunu takvıyeye kesınlıkle gerek olmadgnı soledı dedım bılemem onu dedı
bde altını kontrol ederken son gunlerde ısılık gbı seyler vardı kutusunda eylulun ben pısık herhalde dıyodum meger onlarda mantarmıs o bolgenın nemlı kalmasından olusmus:50::50:
bıtane krem verdı pımafucın dyee.. buna ayrı canm sıkıldı zaten:ssz::ssz:
ama esas mesele mama konusu...ben mama verme taraftarı degılım cocugumun ole aclıgından uykusuzluk cektgını felan dusunmuyorum
tamam doktor dıılım ama annelık ıcgudum bu yonde hem o kadar vahım bı tablo olsa eskı doktorumuz neden mudahele etmesın:26:o da bosuna okumadı herhalde...
eylul zaten dusuk kıloda dogdu ama ılk aydan berı kılo alıs yuzdesı gayet ıyıydı persentıl egrısıne gore de en dusuk sevuyenın bı ust basamagında
4 ay5 gunluk suan 5700gr boy 60 cm...
cok mu anormal degerler sızce kızlar...napayım ben sızce...
bana kalsa eskı duzenımde devam edıp sdce anne sutu arada yıne mama zorda kalınca devam edıym surda ıkı ay kaldı sonra zaten ek gıdaya gecıcek varsın uyutmasın
hem ole aclıgından olcek bı pozısyonumuz da yok zaten sız ne dersınızz.......:ssz::ssz:

ama bebisinin boy kilosu bana normal geldi:44: anormal olsaydi diger dr.un hissetmezmiydi ki:44:
hem de ac olan bebek hic durmaz saldirir memeye durmadan aglar oyle degilmi:26:
hem sen takviye de yapiyormussun mama verdikden sonra bile doymasaydi biberona saldirirdi:26:
bi de senin zayifliginin sutunle ne ilgisi var ki sut olmasi icin tombul mu olmak gerek:19:
canim yine de en iyisini sen bilirsin bebegini op benim yerime:54:

tam çorba olmuş bende çözmeye çalışıyorum deminden beri en son anladım alıntıymış :))
cozebılmene sevındım ben kendım yazdım ama cozemedım
sevilcim evet benimde dikktimi cekti asagidaki baslik igrenc geldi. okudum ya 2,5 yasindaki kiz ne anlar kendini kesfediyo tabiki nasil o kelimeyi kullanmis melek kadar temiz yavrusuna anlamadim.
gulcum her bebegin yapisi farklidir. senin bebegin anladim kadariyla minyon. sagligi yerinde olduktan sonra neden dert etti doktorun. ama en iyisi sen anlanlarsin acmi tokmu diye. mamaya karsi on yargili olma gercekten ihtiyaci varsa yesin. doyuyorsa zaten yemez. tabi benim fikrim bu. sutum yetmeseydi eger mama verirdim tabi bi yandanda sutymu arttirmk icin ugrasirdim. ama dedigim gibi kuzun doyuyodur yapisi oledir. ac bebek durmaz derler.
kizlar dun aksam oglumu koltuga yatirdim bende yanina oturdum oyunuyodum onunla. bi anda burnum akti burnumu sildimki sok oldum. kan akiyodu. benm burnm arada kanar ama boyle burnumu sildgmde azicik gorurum pecetede. aksam sakir sakir akti sonrada bi bas agrisi. ilk dusunddugum sey oglum oldu. kotu bisey olsa oglum bensiz napar. oyle derin dusuncelere daldm. anne olmak nasil biseymis. onceligin hep evladin oluyo.
aklına oyle seyler getırme canım ben cok yoruldugumda olur veya sıırlendıgımde doktora gorun ıcın rahatlasın canım benımm
tatlım yenı topik hayırlı olsun guzel paylaşımlar ve guzel anılarla dolsun ınsalla
ben kasım annesıydım ve eımde doğum yaptım ondan dolayıda ıkı tarafa bırden bakıyorum
kasım annelrındede paylaşım cok azaldı pek cok arkadaşımız ya gelemıyo yada sosyal paylaşım sıtesınde bulunuyolar
acaba orda kalan bı kac arkadaşlarla ekım topiğinın bırleştırsekmı dıye duşundum oradaı arkadaşlarımında bıkacı dışında hep ekım doğumlular
canım buyursun gelsınler bızım topık herkese acık.bende ekım 18 de dogum yapıcaktım kızım eylul 8 de geldı kısmet ama eylul topıgıne gıtmedım burdayım hala ayrılamadım burdan...gelsınler mutlu olurum kendı adıma...arkadaslarda ıstıyosa tabıı

cozebılmene sevındım ben kendım yazdım ama cozemedım

aklına oyle seyler getırme canım ben cok yoruldugumda olur veya sıırlendıgımde doktora gorun ıcın rahatlasın canım benımm

canım buyursun gelsınler bızım topık herkese acık.bende ekım 18 de dogum yapıcaktım kızım eylul 8 de geldı kısmet ama eylul topıgıne gıtmedım burdayım hala ayrılamadım burdan...gelsınler mutlu olurum kendı adıma...arkadaslarda ıstıyosa tabıı

sagol cnm cok tesekkur ederım
ben topik sahıbı arkadasımada özel msj gönderdım ondan cvp beklıyorum ondan habersız duyuru yapmak belkı hoş olmayabılır
ama aklıma takılan su cnm cagrı yaptıgımızda ekımde doğum yapanlar tamamda kasımda doğum yapanlar gelmk ıstermı
ekım doğulular gelıp kasım doğumlular yanlız kalıp uzulurermı
topiğin ısmı ekım kasım olarak gunceleelnebılrmı ay cok sey ıstedım dımı
bende paylaşımların cogalmasını ıstıyorum cnm eskıden ekım kasım topıklerınde 20 den asagı kımse olmazdı

güzel kuzucukların güzel anneleri nerelerdesiniz?tam kızımı uyuttum biraz sohbet ediyim dedim kimsecikler yok :(

ben genel anlamda antibiyotigi çokmu veriyolar acaba dedim ama dogru hastalığa göre değişir tabi bizimkisi orta kulak iltihabı zarında yırtılma varmış akıyodu irin gibi bişeyler augmentin adı 5 aydır hasta olmadı şimdi herşey üüstte geldi ishal öksürük grip kulak bide üstüne ben beceriksiz panik oluyorum doktorda dilim çalışmıyo tamam tamam diyorum geliyorum hafıza sıfırlanmış gibi bişey oluyorum

doktorda herşey gelmeyebiliyor insanın aklına , bende bide unutkanlık olduğundan yazıyorum gitmeden önce soracağım herşeyi , gülerdi benim doğum doktorum bu duruma :1: ama en iyisi öyle oluyo , şunuda sorsaydım , aaa buda vardı bak unuttum filan olmuyo sonra , sende yaz git bi kağıda soracaklarını benim gibi :34: birşeyi kalmaz inşallah yakında bebişin , sen doğru kullanda ilaçları

ciddi bişey yoktur umarım , bugün nasıl oldun ?

valla bende aynı durumdaydımçaklımda birsürü soru oluyodu dr bi gidiyodum herşeye tamam deyip çıkıyodum.tam bayan paniktim :) son gidişimde aklımdaki bütün soruları bi kağıda yazdım altım elime geçtim dr karşısına ben sordum o cevapladı :) üzerimden büyük bi yük kalktı :)

sende benim kafadanmışsın :9: ben hamilelikten beri öyle yapıyorum , süper taktik canım aynen devam , doktorlar bıkana kadar yolu var , yazalım yazalım gidelim :52:

sagol cnm cok tesekkur ederım
ben topik sahıbı arkadasımada özel msj gönderdım ondan cvp beklıyorum ondan habersız duyuru yapmak belkı hoş olmayabılır
ama aklıma takılan su cnm cagrı yaptıgımızda ekımde doğum yapanlar tamamda kasımda doğum yapanlar gelmk ıstermı
ekım doğulular gelıp kasım doğumlular yanlız kalıp uzulurermı
topiğin ısmı ekım kasım olarak gunceleelnebılrmı ay cok sey ıstedım dımı
bende paylaşımların cogalmasını ıstıyorum cnm eskıden ekım kasım topıklerınde 20 den asagı kımse olmazdı
ben kasım annesıyım yaren bılır ben gelırım valla bızım topıık cok sesızzz

zaten ekim bebeklerininde bazıları eylül bazıları kasımda doğdu canım , hepsi gelebilir tabiki kapımız açık

sende benim kafadanmışsın :9: ben hamilelikten beri öyle yapıyorum , süper taktik canım aynen devam , doktorlar bıkana kadar yolu var , yazalım yazalım gidelim :52:

aynen canım ya napıyım söz konusu insanın evladı olunca bütün rezilliği göze alıyo :)

doktorda herşey gelmeyebiliyor insanın aklına , bende bide unutkanlık olduğundan yazıyorum gitmeden önce soracağım herşeyi , gülerdi benim doğum doktorum bu duruma :1: ama en iyisi öyle oluyo , şunuda sorsaydım , aaa buda vardı bak unuttum filan olmuyo sonra , sende yaz git bi kağıda soracaklarını benim gibi :34: birşeyi kalmaz inşallah yakında bebişin , sen doğru kullanda ilaçları

ulaştık eşim ulaşabildi daha doğrusu yarım ölçek demiş neden elimizdeki kagıda yazmazki allahtan tam vermedim ama yinede biraz fazla olmuş :( yazim bare utanır okuyabilirsm :)

kizlar bebisim aman vermiyo bi giriyorum okuyamadan cikiyorum sayfalar birikip kaldi en iyisi gece girerim biraz az yazin yetisemiyorum

baya bi iş yaptım bugün , kısçemide ihmal ettim biraz ama gönlünü aldım az önce , uzun uzun emdi uyudu prensesim benimde pil bitti tabii :37: pırıl yaptım heryeri pırıllllllll , insanın morali düzeliyo be mis gibi olunca , şimdi kahve zamanı , gaz yapıyomuş kafein ama içsemde oluyo o gaz içmesemde , en iyisi içeyimde olsun bari :30:

Back