2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende biliyorum daha miadımız dolmadı fakat doktorun sabırsızlığı sıktı beni. bakalım kiminki erken davranacak bende 3 gecedir kasılmalar yaşıyorum yanlız dün gece ilk kez belimde eşlik etti kasılmalara hadi bakalım dedim ama sabaha birşeyim kalmıyorum iki gündür 50 dk bir saat yürüyorum bakalım inş. sıpam yolu bulurda aşağı iner birde sendede oluyor mu bu akşam yürüyüşden sonra alt tarafda iğne batmalarım oldu normal mi acaba. neyse yarın için bol şans inş. seninki insafa gelirde fazla bekletmez

aynısı bende de oluyor. Dün hiç dışarı çıkmadım ve yürüyüşte yapmadım, dün batma hissini çok az yaşadım gecede sancı olmadı. Normalde bende gece adet sancısının hafifini çekiyorum her sabah doğuruyorum galiba diyorum ama hala oğlum yerinde :) seninki erken davranır bence,benim oğlandan ümidimi kestim ben :)

ben almadım daha kalkan ya
avent almak gerekir dimi onu
oneriyorlar ped aldım da o
kaldı:44:

merhaba,
diger markalarin da iyi pedleri vardir ancak en emicisi, memeyi en kuru tutani aventtir.

ancak gigsunuz yara olduysa ped kullanmaniz onerilmez. kabugu kaldirir. bu durumda mutlaka kalkan krem kombinasyonuna ihtiyaciniz olur.

aventin kalkani ise gercekten cok cok iyi bir urundur. hem hava deliklisi hem de hava almayani vardir.
bunun farkini ve kalkanlarin nasil kullanilmasi gerektigini burada anlatmistim.
xxxx

meme ucunuz muhtemelen yara olacak sevgili anneler. ozellikle ilk kez anne oluyorsaniz. yapilacak en iyi sey hazirlikli olmak. hatta silion gogus uclarinizi da hazir edin derim nacizane.

umarim yardimci olabilmisimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel anneler günaydın :):):):) doğum yapmış annelerin bebişlerini koklaya koklaya öpüyorum..yazamadıklarıma tekrar tekrar hayırlı uğurlu olsun :):):) bu arada ben gibi henüz doğum yapmamışlarda tez zamanda meleklerine kavuşurlar inşallah....38+2 de göbişimle size gene merhaba :):):):)

herkese slm hemen hemen tüm arkadaşlar doğum yapmış galiba Allah analı babalı büyütsün kuzularımızı inş.
geçmişe hiç bakamadım şimdi doktordan geldik canım fena sıkıldı benim oğlan 3,75 le doğmuştu 2,850 ye düştü eve geldikten 2 gün
sonra tekrar doktora götürdük 3,60 olmuş 2 günde 200 almıştı ama sütüm gelmediği için mama vermiştik
sütüm gelince haliyle mamayı kestim aradan 3 hafta geçti bugün rutin kontrolünde 3400 olduğunu öğrendik alt sınır 3600 müş
haftaya cuma tekrar kiloya bakılacak aslında iyi emiyor ama aşırı hareketli gerilme refleksi çok fazla ben bunu doktora söylemedim
alt üst olduğum için bi de hala hafif sarılığı var doktor zararsız dedi ama neden kaldığına bakılması lasım dedi
muhtemelen onun içinde tahlil isteyecek ne yapacağımı sapıttım neden böyle olduğuna anlam veremiyorum
bi robot sistemi var şu zamanda bu kadar kilo almak zorunda gibi .. bizim annelerimiz ne 2 saatte bi uyandırıp emzirmeyi bilirler
ne başka şeyi biz sakındıkça çöpmü batıyor nedir beynim durdu artık

öyle deme annesi zamanlarının gelmesini bekliyorlardır, gece yine batma hissi çok oldu oğlumun hareketleri ile bir heveslendik acaba aşağı mı iniyor diye belimden gelen kasılmalarımda çok oldu özellikle sabah 6da başlayan yarım saat süren adet sancısı gibi bel ağrısı kasık ağrısı falan yaşadım acaba mı dedim ama bak yine pc başındayım... ayyy inş. daha fazla bekletmezler bir biz kaldık...

evet ya bizim oğlanlar tembel teyzesi :) benimde gece sancım gelince uyanıyorum eşimde hemen uyanıp yoksa geliyormu diye heyecan yapıyor.
senin oğlan hala çok hareketlimi ? ya inşalah bizim oğlanlar geceleri geleyim diye çabalıyordur :) azcık bana çekse hemen gelirdi zaten.
ben az kalsın takside dünyaya geliyormuşumda :) annemi hastaneye zor yetiştirmişler :)

sen sürekli mi kullanıyosun

sürekli kullanımda sütü azaltır diyolar aslında sürekli olsa baya faydası olacak gibi bendede azda olsa acılar dindi
kızlar günaydınn yarın sabah doğuma gidiyorum dualarınız eksik etmeyin
canım selametle al bebişini kucağına inşşşş iyi haberlerle gel
hoşgeldin cnm sanırım biz üstüne titredikce böyle oluyo ama 200 gr çok büyük bi eksiklik değil bence moral bozmaya değmez.zülal de doğduğunda 3140dı2.gün 2940 düşmüş gece doktoru mamaya başlamamız lazım çok kaybetmiş dedi biz her bebekde olur hem doymasa ağlar sürekli dedik ama olmaz başlamamız lazım dedi bende sabah kendi drumuzu bekleyeceğimi söyledim.sabah dr gelince anlattık dr çok büyük bi kayıp olmadığı her bebek doğduktan sonra kilo kaybeder mamaya gerek yok dedi...yani diyeceğim bu aynı günde 2 dr görüşü bazı drlar standartlara çok uyuyo bazısı her bebeğin farklı olduğunu söylüyoo bencede doğrusu bu..sende çok takılmaa..bişey değildir inşş..siz kaç günlük oldunuz cnm ...
sarılık neden kaldı ki acaba testleri yaptır bakalım çıkmaz inşş

Kızlar Bebeklerinize gözü iltihapvanan varmı acaba? benim kızın sol gözü her uykusunda yapışyor sarı iltihap oluyor kirpik dipleri açamıyor gözünü yavrum Yarın dr ye götürücem artık dayanamıyorum onu öyle görmeye

cnm iltihap değil göz çabağıdır o ılık su veya çayla pamuk yada ince tülbentle sil 1 2 güne geçer benim kızımdada 2 gün sürdü geçti

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız? kızımla uğraşmaktan uğrayamaz oldum. allah herkese bu güzel telaşları nasip etsin.

Canım sıkma canını. Beni depresyona soktular o doktorlar. Allahtan kısa sürdü kızımdan güç alarak çıktım o kuyudan.

3.560 doğdu kızım, hastaneden 3400le çıktık, 2 gün sonra 3280 olmuştu doktor ortalığı ayağa kaldırdı. yok sütün yetmiyor yok sarılığı var diye. kan aldılar enfeksiyon filan yok sarılık orta halli ki çoğu bebekte olurmuş. mama takviyesi yapalım dedi. nasıl üzüldüm. yavruma mama vermek istemedim. eve geldim, sütüm gelmişti bol bol akıyordu. bu birazda azimle ilgili. kızım çok istiyordu bende çok uğraştım. 2 günde 300 gr aldı kuzum. seninkide alır. her çocuk bir değil, bence çok umursma emzir sütün yetecek ve artacaktır Allahın izniyle.

uyandırma olayını ben ilk günler yaptım ama daha yapmıyorum böyle daha güzel oldu kendi uyanıyor zaten...

Allah yardımcın olsun.

merhaba hanımlar benimde oğlum dünyaya geldi çok şükür 13 temmuzda sezaryanla dünyaya geldi. çok şükür kucağımıza aldık.allah hepimizinkini analı babalı büyütsün.doğum yapacaklarada kolaylık versin inşallah.

arkadaşımın bebeği 2 ay çekti o göz iltihabını doğduktan sonra 2. haftasında başladı. dokto bir göz damlası vermiş onu damlatıp gözüne masaj yapıyırlar ve sanırım sorun göz yaşı pınarı kapalıymış bebişin biraz büyüyünce açacaklarmış o yüzden çapak oluyormuş sürekli:26: şimdi 4 aylık oldu sorun kalktı ortadan herhangi bir operasyon geçirmedi ama yapışınca yavrum nasıl kötü oluyordu tek gözü açık tek gözü kapalıydı uzun bir süre

konu nerdeyse tamemen ufaklıklara dönmüş,bizimki de kakasını yaparken çok zorlanıyor kıpkırmızı oluyor ama çıkmıyor meret çıkmıyoor

slm kızlar nasılsınız ya benim oğlum artık
gunduzleri hiç uyumuyor gece her saat
başı ayakta bugun anneme geldim elden
ele dolanıyor hiç degilse ben yatıp uyuyorum
biraz suan da gazıda var galiba kızarıyor
ayakları cekip aglıyor bebege anason yada
rezene veriliyor mu ya rahatlaması için:26:

canım benim oğlumda da vardı dr.kaynamıs su
ve pamukla temizle dedi sonrada gozunun dibine
gunde 3-4 kere masaj yap dedi 10 kere her seferinde
azaldı şimdi o capagın usutme ile ilgisi yokmus yani

pelinim rezene ve anason bebeğe de verebilirsin ama kendin içsen daha iyi... ayrıca bol kimyon ye her yemeğine kat hatta ben arada avucuma acık döküp yalıyorum... çörek otu gaz gideriyor her gün tüket... dr umuz bize gaz için nurse harveys diye bir surup verdi tamamen bitkisel bir karışım çok iyi geldi eymene ne zaman gaz sıkıntısı çekse bir çay kaşığı veriyorum hemen rahatlıyor yavrucak sen de dr unuzla bir konuş zinco da iyi...

amin inş. çıkmaz... ben hatta eşime kontrol amaçlı doktora götürmemeyi teklif edeceğim
o kadar sıkıldı canım bunlar her gidişimizde bişi çıkarıcaklar anlaşıldı

aminnn ...Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş. işte bende 2 güdne 200 aldırmışım ama
o zaman mama almıştı sütüm yoktu sütüm gelince mamayı kestim kilo da durdu ... sen sütünle aldırmışsın maşallah
bende sen gibi ilk günler uyandırmaya çalışıyordum uyanmıyordu bi de erken doğmuştu zaten uyurken kaşıkla zorluyordum
yarısı dışarı dökülüyordu ama şimdi kaşık olayı bitti en azından bi de idrar ve kakasını takip ediyorum
doyup doymadığını anlamak için günde 2 kez kaka bol miktarlı idrarıda 10 u geçiyodur ama yetmiyormuş demek

pelinim sen artık bana hiç pas vermiyosun ... sanırım bi kusurum olmuş
o dediğin anason rezene bi de ek olarak frenk kimyonu karıştırıp
ben içiyorum ama faydası yok gibi sabaha karşı sancıyla yırtıyor ortalığı
ama benim ayağımda çorap terlik falan yok alakası varmı bilmiyorum
ya gerçekten annemler zamanında doğurmak isterdim bu zamanda misli misli zormuş çocuk büyütmek
hep aynı şeyler konuşuluyo ama önceden mllet yapar yapar sokağa atar bişide olmaz
bi de bizim halimize bakın

kızlar bir de yasemin ve çınardan haberi olan varmı ben uzun süredir
giremediğim için bilmiyorum meraktayım çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…