2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

o ağda olayı bendede varr bende temmuz başı doktora gitmeden önce gidecem ondan önce bişi falan olursa diede aklımaa gelimio değil sancıdan kıvranırken bi taraftanda açıklama yaparım herlade zamansız olunca hazırlıksız yakalandım die

slm tontişler nasılsınız bebişler nasıl 1 haftadır girmiyorum doğum yapan varmı
tosun paşam geçen perşembe kilosu 3750 çıktı 2 gün sonra yine gidicem bakalım bu sefer kaç olucak biz 4 küsür doğucaz galiba

Canim ne yaparsak yapalim kiskanmamalari mumkun degil. benim oglan kizkardesimin bebegine kasla goz arasi cimdigi basiyordu. Yapacagimiz en iyi sey cok dikkat etmek. Sonuca saniyede zarar verebilirler, onlar daha kucuk ve bilincsiz. Ben maksimum dikkat etmeye calisiyorum ve bir yandan kirmamaya calisiyorum oglumu. Ama kizin kafasinda darbuka caliyor bazen, inan sukunetimi korumam kolay olmuyor. Bir de bingildaga dikkat cekmedik hic, merak eder de bastirir diye.

Canim acil sifalar diliyorum, cok uzuldum. Hastaliga netten baktim, zor bir hastalik ama tedavisi yok denmiyor. Allah yardimciniz olsun, gercekten zor bir durum

Tesekkur ederim kendi adima Agda meselesi Turkiye'de zor hakikaten :26: Burada ise tam tersi, tuysuz olunca garipsiyorlar. Cin'de evlendikten sonra tuy almak ayipmis. Ben yine de agda yapacaktim ama ansizin suyum gelince dusta halletmek zorunda kaldim kisa yoldan :26:

Selam canim, iyiyim. Hayirlisi olsun, demek ki hersey yolunda

JAponescim, foruma uğrayamadığım sırada doğumunu yapmışsın. Hayırlı olsun. Mutlu günlerde büyüt inşallah bebişini :))) Gelişiminin de iyi olmasına çookk sevindim :)))
sagol canim, cok tesekkur ederim. Darisi basina insallah
Senin bahanen hazir bak Kizina dersin, sen istedin simdi boyle yapma diye.. Annem hep bana kardesimi benim istedigimi, ondan yaptigini soylerdi. Kardesimi bir kere bile kiskandigimi hatirlamiyorum. Ben simdi benim oglana soyluyorum inanmiyor sipa. ben istemedim ki, kedi baktik Allah verdi diyor (Sene basinda bahcemize yavru kediler dusmustu daha gobek bagi yeni dusmus, onlari buyutup sahiplendirmistim)
Arinacigim hakkinda hayirlisi olsun. Ben de o arkadasinla hemfikirim. Dogum sancilarini cekerken neredeyse pisman oluyordum normal denedigime ama cok kolaymis simdi anliyorum. Dun bir arkadasim bendeydi, normal dogurmus o da, dedi ki hic acilma olmadan takmislar epidurali ona. Hic sanci cekmemis. Zaten mesele sancilarda. Ikinmak, bebegin gelisi cok kolay. Agri esigin yuksekse cok sanci bile olmuyor ama beninki dusukmus anladim. Yine de yarin doguracak olsam normal yaparim. Hic dogurmus gibi degilim, sezaryen daha gozumde buyuyor benim artik. Ama en onemlisi bebegin iyi olmasi, saglikla gelmesi. Kizimin belinde dugum olmustu kordonu, boynunda olsaydi napardim bilmiyorum.

benim de doktorum girmedi dogumuma. O gun izinliymis. Ebe dogurttu ama Turkiye sartlari da malum. Bazi devlet hastaneleri gercekten kotu davraniyor insana. Insanin rahatini dusunmesi kadar normal bir sey olamaz. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun canim insallah. Ben de 2-3 kisilik bir yerde dogursam bunalima girerdim kesin.

Ya kızlar bebeğin doğum kanalına girdiğini ben anlayabilir miyim? Gerçi dr. geçen Cuma girmiş diye birşey demedi de. Girmiş midir ki? Girsin artık çok sıcakalra kalmayalım ya, valla bunaldım :84::84:
Canim ben anlayamamistim. Anlamayabilirsin.Benimki 1 haftada donmus yerlesmis. Dogumdan az once yaptiklari ultrasonda gorduler kanala girdigini ben de sok gecirdim. Hic anlamadim dondugunu sipamin.

Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/450618-makrosefali-bebegin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
34+6 gunluk hamileyim. Gecen hafta(34+1) yapilan ayrintili ultrason olcumlerinde oglusumun BPD (kafatasi capi) 3 hafta onde cikti. Ayrintili ultrason uzmani ve doktorum bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini, normal dogumun zor olacagini soylediler. Ben ilki de normal dogum oldugu icin, yine normal dogum yapmak istiyorum.
Bebegin kafatasinin capi(BPD) gecen haftaki ultrason raporunda 9,2 cm. Doktor 9,9 gectiginde sezaryen dedi. Basi daha da buyuyebilir ya da belli bir zaman sonra buyumesi de durabilir dedi. Ben de internette biraz arastirma yaptim:Hamilelikte Ultrasonografi Ultrason lleri Deerleri lmleri Fetal Biometri Perinatoloji Biyometi FL AC BC BPD
Bebegin kafatasi capi, bu internet sitesine gore, 1 hafta onde cikti, doktorun dedigi gibi 3 hafta degil. Acaba doktorum beni sezaryene yonlendiriyor olabilir mi? Bu sorunla karsilasan var mi?
Bir de sizden kucuk bir ricam olacak, ultrason ciktilariniza bakip bana bebislerinizin BPD'sinin kac oldugunu yazabilir misiniz? Acaba sizin bebislerinizle ayni olcumlerde mi? Kusura bakmayin biraz uzun oldu..

benim 33+3te BPD değerim 8.31 gözüküyor bu da 33+3 e tekabul ediyormuş. benimkinin de göbek çevresi 32.56 36+3 e denk geliyormuş o zaman.
ben senin yerinde olsam, başka bir doktora daha gider bir usg daha yaptırırdım, bu ölçümlerde doktorların çemberin içinden-dışından alması, mm.lik farklar bile değişik sonuçlara yol açabiliyor.

canım bir de son haftalarda baş çevresi ölçümleri çok farklı çıkabiliyor... mesela benim 2 hafta küçük çıkıyor baş hep bacak ve gövde ise 1 hafta geriden çıkıyordu... ama dr um bunlar bile belirleyici ölçütler değil demişti...bebeği duruşuyla alakalı aynı günki iki ölçümde bile farklı cıkabiliyormuş....

Sagolasin cevabin icin! Benim aklimdan da gecen baska bir doktora daha gorunmek. Su ana kadar bas capi ve karin cevresi hep onde gidiyordu. Bu kez kafatasi capi 3 hafta onde, diger FL(uyluk kemigi uzunlugu) ve AC (karin cevresi) tam haftasinda cikti. Biraz koca kafali olacak herhalde bizim oglan, babasi gibi Doktor da, bu durum genetik olabilir dedi. Cunku beyninde odem veya kist yokmus, cok sukur.

Umarim, senin doktorunun dedigi gibidir de, ben de normal dogum yapabilirim. Bu arada, takip ettigim kadariyla, senin dogum yarin galiba. Allah kolaylik versin, ikinizi de saglikla kurtarsin insallah!

Seninle aramizda 1 gun var ben cumartesi gunu kontrole gidiyorum o yuzden ancak elimde 3 hafta oncesinin degerleri var ve ultrasona gore bebegim 11 gun onde gorunuyor.. Kilosu nedir oglunun?? Bana normal de olur sezaryen de dedi doktorum sadece iri olacagini fakat ben istersem normal yapabilecegimi cunku gecmiste 4 kg. nun uzerinde bile bebekleri normal dogurttugunu soyledi... O oyle dese de ben bebegimi ve kendimi bu sekilde bir riske atmak istemiyorum. Hepimiz icin herseyin hayirlisi tabiii ki ...

Baska bir doktora danismayi dusundun mu hic??

Canim farketmemisim senin actigini bu konuyu. Hemen bakayim. Ama benim anlamadigim cok erken degil mi bunu konusmak icin? Benim oglan koca kafa dogdu hala da koca kafa. Bak yazayim:
32+3ken 80,8 mm imis.

canım dün gittim doktoruma, 36. haftam. başı iki hafta öndeydi hep. normalmiş bu ama değerleri seninki gibi olunca çatına bağlı doğum dedi doktorum benimki de 93.4 çıktı. aynı şeyi dedi doktorum. ama tek bi farkla son hafta çatı muayenesi yapacak çatına bağlı doğum şekli dedi. dar bi yapısı varsa sezeryana alırız çünkü ne kadar açılsada bebeğin başı sıkıntı yapabilir dedi. eğer sorunsuz bi çatıysa değeri aşsa bile normal olur dedi. herşeye hazırlıklı olun diye söylüyorum dedi. son değerlerimi de yazayım canım senin için:

BPD: 93.4
AC: 323
FL: 72.1

sıkma canını sakın tatlım. eğer doktorundan şüphe duyduysan başka bi doktora görün ben çok güveniyorum doktoruma, dünde yazdım onunla ilgili bişeyler, bu bence çok önemli, hem daha önce normal yapmışsın, benim doktorum ikinci doğumlarda kafa büyüklüğü çok sıkıntı olmaz demişti benimki ilk malesef.... umarım normal olur çok istiyorum senin için de dua edeceğim.

hoşgeldin pelin nabr nasıl gidiyor yeni annemiz

canım iyiyim saol sen nasılsın biraz usuttum galiba
burnum akıyor ona canım sıkıldı papatya cayı içtim
bu arada aklınızda bulunsun dogumdan sonra sut
için evde papatya rezene ve ben humanada aldım
onu bulundurun gun içinde papatya ve humana içiyorum
bi bardak akşam rezene rahat uyku için

aynen öle olacak ama benim kızımın daha kücüklüğünden beri kıskanmama olayı var hani kücük bi bebek alsam kucagıma oda benle severdi ben cok gördüm annesi baska bi bebek aldıgında huysuzluk yapıp annesinin kucadından bebek indirdigini şükür bakalım belli de olmaz bu işler :90::90:

geçmiş olsun tatlım. bebiş nasıl :) anlatsana biraz nasıl bişey :)

ayy canım varya yazdıklarını okudum sanki benim yaşadıklarımı anlatmışsın ne yazıkki doğuma bile teşrif etmeyecekler bizimkiler..Aman bende sadece annemi isyitorum zaten işime geliyor:)

Benim kayınvalidemlerde gelmeyecekler aramızda 2.5 saatlik yol var uzakmış. Neden Ankarada doğurmuyormuşum. Öyle diyorlar. birde doğumdan sonra ne yapıcan yozgatta 2 gün sonra gelirsiniz getirirsiniz Asya yı severiz diyorlar. Lohusa halimle 2 gün sonra nasıl yola çıkacaksam artık. Aman gelmesinler zaten ben başımı dinlemek istiyorum. İlk doğumu Ankara da yaptım ilk 20-25 gün kavga tartışma eksik olmadı sanki bendeğil onlar lohusaydı. Benim ailemde Ankarada ama düşünmedim bu sefer orda doğum yapmayı. Doktorumdan memnunum 9 aydır gidiyorum birde gidip Ankara da kendime doktor mu arayayım şurda ne kaldı günümün dolmasına. Benim de sadece annem gelse yeter

Aynen canım bende normal istediğim için beklemedeyim erken gelecek diye beklerken gelmiyor kızım bir türlü

Sağol cnaım, önerini dikkate alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…