- 26 Eylül 2009
- 4.246
- 1
canım iyiyim saol sen nasılsın biraz usuttum galiba
burnum akıyor ona canım sıkıldı papatya cayı içtim
bu arada aklınızda bulunsun dogumdan sonra sut
için evde papatya rezene ve ben humanada aldım
onu bulundurun gun içinde papatya ve humana içiyorum
bi bardak akşam rezene rahat uyku için
selam sevgili anne adayları,
sıcaklardan ve sık duş alıp rüzgarlı yerde oturmaktan dolayı sanırım üşütüm, öksürmekten artık karnım ağrıyordu, dr a gittim ve antibiyotik kullanmaya başladım, çok üzülüyorum zaten doğumdan sonra kullanacaktım, bir ay içinde iki kutu antibiyotik kullanmış olacağım, umarım bebeğime bişey olmaz, ben ettim siz etmeyin kızlar, sıcak basıyor diye üşütmeyin aman, birde dondurmayı kaçırmıştım bir gece artık hangisinden oldu bilmiyorum...
o ağda olayı bendede varrbende temmuz başı doktora gitmeden önce gidecem ondan önce bişi falan olursa diede aklımaa gelimio değil sancıdan kıvranırken bi taraftanda açıklama yaparım herlade zamansız olunca hazırlıksız yakalandım die
face den de yazdım ama geçmiş olsun canım,Allah analı babalı büyütsün oğluşunu.Çok güzel fotoğraflarınız,Ömer Deha da çok yakışıklı maaşallah.3700 gr ama küçük görünüyor,bizimkiler daha küçük nasıl tutucaz,dokunucaz diye düşünmeye başaladım.face yazmıştım. Ömer Deha mız 3700 kg 51 cm olarak 37. haftamızda spinal anestezi ile dünyaya geldi. Oğluşu tanıyamadım. çok değişik geldi gözümüze. Abisine, bana ve babasına benzetemedik. Kan grubu bile bizden farklı. Hani sürekli kamera ve fotoğrafçı takibi olmasa karıştı sanıcam:) Yatğı doğrulttum arkama yaslanarak yazıyorum. 2 defa ayağa kalkıp yürüdüm. ilk yürürken çok zorlandım karnımda ağrı vardı. İkincisinde daha rahattım. Ama hala sağa sola dönemiyorum. Kendiliğimden doğrulamıyorum. Yarına düzelirmişim. Zaten sabahkindende daha iyi dururmdayım. Ağrı kesici iğne falan yaptılar. Ağrı eşiğiminde yüksek olduğunu söylediler. Ağrı varmı diyorlar bende doğal olarak kesi yerinde acı olduğunu ama dayanılmayacak bir ağrı acı olmadığını söyleyince şaşırıyorlar:) Ne yapayım orası mecbur acıyacak bir süre. dediğim gibi öyle korkulacak bir acıda değil. Sütüm ilk gün olmasına rağmen gayet iyi geldi ama yinede yetmedi. ben nuby nin kaşıklı biberonunu getirmiştim ona mama hazırlayıp içirdiler. Durmadanda emmek istiyor neredeyse yara yapacak. emzik verdik oyalamak için. Hemşire az önce şırıngayla doyurdu kaşıkla yiyemiyormuş tam olarak diye. bebişim şimdi emziğini emiyor bana bakarak:) Eliylede tutmş emziği sanki elinden alıcaz:) 11 den beri 3 bez kullandık. 1 defa body sini değiştirdik. Ben çok terledim. 2. geceliğimi giydim.5-6 tanede olsa yetmeyecek gecelik. klimayı bebeğe zarar verir diye açamıyoruz. Üzerimde örtülü sabah değiştiricem yine. Serum 3000 cc alıcakmışım. Şu an 3. sünü taktılar ve bu bitince sonmuş çok şükür. 23 den itibaren su meyve suyu çay kahve ,bisküvi, ve krakeri serbest bıraktılar. nasıl sevindim anlatamam. yemek yiyememek çok kötü. Hatta su bile içemedim. sabahta kahvaltı yapabilecekmşim. Bence sezeryanın en büyük sıkıntısı şu karındaki ağrıyla doğrulabilmek ve ayağa kalkıp yürüyebilmek. şu anımın zaman kaybıyla geçtiğini düşünüyorum. normal doğum olsa muhtemelen evdeydik şuan. şimdi yarın gecede burdayız. face e yarın resim atarım. Aklıma gelenleri yazdım. Geçmişi okuyamadım yine. Umarım herkes iyidir. Sevgiler
Pelincim burdayken,seni de tebrik ederim,ne güzel aldın yavrunu kucağına,darısı başımıza.Allah bağışlasın,analı babalı büyütsün Mertciğii.dikkat et kendinecanım iyiyim saol sen nasılsın biraz usuttum galiba
sıcaklardan ve sık duş alıp rüzgarlı yerde oturmaktan dolayı sanırım üşütüm, öksürmekten artık karnım ağrıyordu, dr a gittim ve antibiyotik kullanmaya başladım, çok üzülüyorum zaten doğumdan sonra kullanacaktım, bir ay içinde iki kutu antibiyotik kullanmış olacağım, umarım bebeğime bişey olmaz, ben ettim siz etmeyin kızlar, sıcak basıyor diye üşütmeyin aman, birde dondurmayı kaçırmıştım bir gece artık hangisinden oldu bilmiyorum...
göremiom bile şeyimi yahu
o ağda olayı bendede varrbende temmuz başı doktora gitmeden önce gidecem ondan önce bişi falan olursa diede aklımaa gelimio değil sancıdan kıvranırken bi taraftanda açıklama yaparım herlade zamansız olunca hazırlıksız yakalandım die
slm tontişler nasılsınız bebişler nasıl 1 haftadır girmiyorum doğum yapan varmı
tosun paşam geçen perşembe kilosu 3750 çıktı 2 gün sonra yine gidicem bakalım bu sefer kaç olucak biz 4 küsür doğucaz galiba
Canim ne yaparsak yapalim kiskanmamalari mumkun degil. benim oglan kizkardesimin bebegine kasla goz arasi cimdigi basiyordu. Yapacagimiz en iyi sey cok dikkat etmek. Sonuca saniyede zarar verebilirler, onlar daha kucuk ve bilincsiz. Ben maksimum dikkat etmeye calisiyorum ve bir yandan kirmamaya calisiyorum oglumu. Ama kizin kafasinda darbuka caliyor bazen, inan sukunetimi korumam kolay olmuyor. Bir de bingildaga dikkat cekmedik hic, merak eder de bastirir diye.
Canim acil sifalar diliyorum, cok uzuldum. Hastaliga netten baktim, zor bir hastalik ama tedavisi yok denmiyor. Allah yardimciniz olsun, gercekten zor bir durum
Tesekkur ederim kendi adimaAgda meselesi Turkiye'de zor hakikaten :26: Burada ise tam tersi, tuysuz olunca garipsiyorlar. Cin'de evlendikten sonra tuy almak ayipmis. Ben yine de agda yapacaktim ama ansizin suyum gelince dusta halletmek zorunda kaldim kisa yoldan :26:
Selam canim, iyiyim. Hayirlisi olsun, demek ki hersey yolunda
sagol canim, cok tesekkur ederim. Darisi basina insallah
Senin bahanen hazir bakKizina dersin, sen istedin simdi boyle yapma diye.. Annem hep bana kardesimi benim istedigimi, ondan yaptigini soylerdi. Kardesimi bir kere bile kiskandigimi hatirlamiyorum. Ben simdi benim oglana soyluyorum inanmiyor sipa. ben istemedim ki, kedi baktik Allah verdi diyor (Sene basinda bahcemize yavru kediler dusmustu daha gobek bagi yeni dusmus, onlari buyutup sahiplendirmistim)
Arinacigim hakkinda hayirlisi olsun. Ben de o arkadasinla hemfikirim. Dogum sancilarini cekerken neredeyse pisman oluyordum normal denedigime ama cok kolaymis simdi anliyorum. Dun bir arkadasim bendeydi, normal dogurmus o da, dedi ki hic acilma olmadan takmislar epidurali ona. Hic sanci cekmemis. Zaten mesele sancilarda. Ikinmak, bebegin gelisi cok kolay. Agri esigin yuksekse cok sanci bile olmuyor ama beninki dusukmus anladim. Yine de yarin doguracak olsam normal yaparim. Hic dogurmus gibi degilim, sezaryen daha gozumde buyuyor benim artik. Ama en onemlisi bebegin iyi olmasi, saglikla gelmesi. Kizimin belinde dugum olmustu kordonu, boynunda olsaydi napardim bilmiyorum.
benim de doktorum girmedi dogumuma. O gun izinliymis. Ebe dogurttu ama Turkiye sartlari da malum. Bazi devlet hastaneleri gercekten kotu davraniyor insana. Insanin rahatini dusunmesi kadar normal bir sey olamaz. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun canim insallah. Ben de 2-3 kisilik bir yerde dogursam bunalima girerdim kesin.
Canim ben anlayamamistim. Anlamayabilirsin.Benimki 1 haftada donmus yerlesmis. Dogumdan az once yaptiklari ultrasonda gorduler kanala girdigini ben de sok gecirdim. Hic anlamadim dondugunu sipamin.
Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/450618-makrosefali-bebegin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
34+6 gunluk hamileyim. Gecen hafta(34+1) yapilan ayrintili ultrason olcumlerinde oglusumun BPD (kafatasi capi) 3 hafta onde cikti. Ayrintili ultrason uzmani ve doktorum bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini, normal dogumun zor olacagini soylediler. Ben ilki de normal dogum oldugu icin, yine normal dogum yapmak istiyorum.
Bebegin kafatasinin capi(BPD) gecen haftaki ultrason raporunda 9,2 cm. Doktor 9,9 gectiginde sezaryen dedi. Basi daha da buyuyebilir ya da belli bir zaman sonra buyumesi de durabilir dedi. Ben de internette biraz arastirma yaptim:Hamilelikte Ultrasonografi Ultrason lleri Deerleri lmleri Fetal Biometri Perinatoloji Biyometi FL AC BC BPD
Bebegin kafatasi capi, bu internet sitesine gore, 1 hafta onde cikti, doktorun dedigi gibi 3 hafta degil. Acaba doktorum beni sezaryene yonlendiriyor olabilir mi? Bu sorunla karsilasan var mi?
Bir de sizden kucuk bir ricam olacak, ultrason ciktilariniza bakip bana bebislerinizin BPD'sinin kac oldugunu yazabilir misiniz? Acaba sizin bebislerinizle ayni olcumlerde mi? Kusura bakmayin biraz uzun oldu..
Benim kayınvalidemlerde gelmeyecekler aramızda 2.5 saatlik yol var uzakmış. Neden Ankarada doğurmuyormuşum. Öyle diyorlar. birde doğumdan sonra ne yapıcan yozgatta 2 gün sonra gelirsiniz getirirsiniz Asya yı severiz diyorlar. Lohusa halimle 2 gün sonra nasıl yola çıkacaksam artık. Aman gelmesinler zaten ben başımı dinlemek istiyorum. İlk doğumu Ankara da yaptım ilk 20-25 gün kavga tartışma eksik olmadı sanki bendeğil onlar lohusaydı. Benim ailemde Ankarada ama düşünmedim bu sefer orda doğum yapmayı. Doktorumdan memnunum 9 aydır gidiyorum birde gidip Ankara da kendime doktor mu arayayım şurda ne kaldı günümün dolmasına. Benim de sadece annem gelse yeter
Aynen canım bende normal istediğim için beklemedeyim erken gelecek diye beklerken gelmiyor kızım bir türlü
Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/450618-makrosefali-bebegin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
34+6 gunluk hamileyim. Gecen hafta(34+1) yapilan ayrintili ultrason olcumlerinde oglusumun BPD (kafatasi capi) 3 hafta onde cikti. Ayrintili ultrason uzmani ve doktorum bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini, normal dogumun zor olacagini soylediler. Ben ilki de normal dogum oldugu icin, yine normal dogum yapmak istiyorum.
Bebegin kafatasinin capi(BPD) gecen haftaki ultrason raporunda 9,2 cm. Doktor 9,9 gectiginde sezaryen dedi. Basi daha da buyuyebilir ya da belli bir zaman sonra buyumesi de durabilir dedi. Ben de internette biraz arastirma yaptim:Hamilelikte Ultrasonografi Ultrason lleri Deerleri lmleri Fetal Biometri Perinatoloji Biyometi FL AC BC BPD
Bebegin kafatasi capi, bu internet sitesine gore, 1 hafta onde cikti, doktorun dedigi gibi 3 hafta degil. Acaba doktorum beni sezaryene yonlendiriyor olabilir mi? Bu sorunla karsilasan var mi?
Bir de sizden kucuk bir ricam olacak, ultrason ciktilariniza bakip bana bebislerinizin BPD'sinin kac oldugunu yazabilir misiniz? Acaba sizin bebislerinizle ayni olcumlerde mi? Kusura bakmayin biraz uzun oldu..
Ayna ayna
Maşallah bebişine
Canım benim nasılsın?Sena kızın nasıl, büyüyordur meleğin ne güzel. Bizimkiler de gelse de sevsek yahu
Valla canım bende senin gibi düşünüyorum. Belki saatlerce sancı çekeceğim; ama sonunda güzel olacak. O sancılar yerini güzel birşeye bırakacak.Acı eşiğim yüksek mi henüz tam idrak edemedim. Ama geçen NST'ye bağlandım sancılarım olmuş; ama farkında değilim. Belki de düşük sancılardır bilemiyorum. Ama doktorum dişin ağrıdında av vah dermisin dediYok dedim Dişçiye bağışıklık kazandım çünkü. Sadece acır diye kastığım zamanlar acıyor işte bir yerlerim Yoksa öyle kolay kolay ah vah etmem ben; ama canım da tatlıdır hani. Ben doktorumun dediklerini dinleyeceğim ve başaracağım inşallah Allah'ın izniyle.
Bence başka bir doktora daha görünBenim şuan 87,10 mm
Geçmiş olsun, dikkat et kendine canım. Mert napıyor
Biz bekliyoruz ya gelmezler, nazlı bebişler
Çok geçmiş olsun canım. Dikkat et, limonlu su iç bol bol
çok hoşsun valla, o an açıklama falan aklımıza gelir mi acaba.amaaan onlar neler görüyorlar,bidaha zaten kolay kolay görmeyiz yüzlerini.Ben her gidişimde çıkanları alıp gidiyorum ama artık çok zor geliyor.tertemiz olmuyor,napalım.Keşke Çinde yaşasaydık biz de,temiz olan garip geliyormuş onlara.
face den de yazdım ama geçmiş olsun canım,Allah analı babalı büyütsün oğluşunu.Çok güzel fotoğraflarınız,Ömer Deha da çok yakışıklı maaşallah.3700 gr ama küçük görünüyor,bizimkiler daha küçük nasıl tutucaz,dokunucaz diye düşünmeye başaladım.
Pelincim burdayken,seni de tebrik ederim,ne güzel aldın yavrunu kucağına,darısı başımıza.Allah bağışlasın,analı babalı büyütsün Mertciğii.dikkat et kendine
Esraaayazdıklarını okudukça normal doğuma özeniyorum ama hala dönmedi benim keyifçi kızım. annen gelecekmiş, bebek için yolculuğun mahsuru yoksa sen de gelsene,Senacığı görürdük. Geçenlerde yazmıştım seninle ortak tanıdığımız varmış,Özge.Herekeli.Ona gitmiştim düğün fotoğraflarına bakarken bana kardeşini gösterdi, hamile imiş,onun düğününden 1 gün sonra doğurmuş galiba. kardeşin de maaşallah senin gibi güzel.Öp benim için minik prensesini.
Pelincim, görüşemedik canım uzun zamandır. Öncelikle seni tebrik ediyorum, miniğini kucağına aldın :))))
Humana aldım demişsin, ben de milupanınkini bulamıyorum, herhalde ben de humananınkini alacağım. Önerin için de çok teşekkürler :))
geçmiş olsun tatlım. bebiş nasıl :) anlatsana biraz nasıl bişey :)
saol canım ya biraz meme tutmakda zorlanıyoruz bakalım onuda aşıcaz
artık zamanla yarın kontrolumuz var inş. biraz beslenmistirde mama ya
gecmek zorunda kalmayız:44:
cok saol canım darısı hepinizin başına cok manyak biseymis yaa
saol canım minigim tam minik teyzesi inş.en yakın zamanda toparlar
canım humana daha iiyimis tercih meselesi ben kullandıgım için size
bilgi olsun die yazdım
canım saol bebiş simdilik ii gunduz uyuyor gece hepimiz
nobette bekliyoruz sanırım 1 ay boyle gececek
canım hoşgeldin... Allah analı babalı sağlıkla büyütsün minik merti :) nasılsın bebişle hayat nasıl gidiyor...
Sevgili Temmuz anneleri!
canım hızlı ve hareketli surekli bi telaş
allah hepinize nasip etsin zamanında bizimki
biraz minik o yuzden memeyi kavramakda
zorluk cekiyoruz bi sıkıntım o cunku agrı
yapıyor gogus bebek huysuz oluyor
kızlar size bilgi olarak bi kac bisey yazmak istiyorum belki faydam olur
bebek emmeye başladıgından beri hast.bana gogus ucu için garmastan
pomat die bi merhem verdi baş ucuma her emzirme işlemi bitince bunu
süreceksiniz dedi suan ii durumda bakalım ilerde bisey olmaz inş. diger
merhemlere hiç bulasmayın dediler hatta oda musait oldukca surun
10-15 dak acık bırakın sonra kapatın kalkan cok fena en iisi sık
degiştirmek sartı ile ped kalkan havasız bırakıyor ve yanları su gibi
oluyor gogus ucu haslanıyor resmen kapalıyken pijamaya gerek yok
giyemiyorsunuz cunku pansumandı fitildi kanama kontroluydu derken
olmuyor ben giydim ama cıkarmak zorunda kaldık geceligi belime cekiyordum
pikeyi ortum mu gecmiyor hiç bişey yurumeye kalkıncada problem olmuyor
lohusa serbeti dagıttık her gelene mavi kurdeleli bardaklarla bebek sekerimide
allahdan bitirmistim ameliyattayken gidip evden cantamı sekerleri almıslardı
gelenler meyve suyu kurabiye tatlı falan verildi
saol canım ya biraz meme tutmakda zorlanıyoruz bakalım onuda aşıcaz
artık zamanla yarın kontrolumuz var inş. biraz beslenmistirde mama ya
gecmek zorunda kalmayız:44:
cok saol canım darısı hepinizin başına cok manyak biseymis yaa
saol canım minigim tam minik teyzesi inş.en yakın zamanda toparlar
canım humana daha iiyimis tercih meselesi ben kullandıgım için size
bilgi olsun die yazdım
canım saol bebiş simdilik ii gunduz uyuyor gece hepimiz
nobette bekliyoruz sanırım 1 ay boyle gececek
kızlar size bilgi olarak bi kac bisey yazmak istiyorum belki faydam olur
bebek emmeye başladıgından beri hast.bana gogus ucu için garmastan
pomat die bi merhem verdi baş ucuma her emzirme işlemi bitince bunu
süreceksiniz dedi suan ii durumda bakalım ilerde bisey olmaz inş. diger
merhemlere hiç bulasmayın dediler hatta oda musait oldukca surun
10-15 dak acık bırakın sonra kapatın kalkan cok fena en iisi sık
degiştirmek sartı ile ped kalkan havasız bırakıyor ve yanları su gibi
oluyor gogus ucu haslanıyor resmen kapalıyken pijamaya gerek yok
giyemiyorsunuz cunku pansumandı fitildi kanama kontroluydu derken
olmuyor ben giydim ama cıkarmak zorunda kaldık geceligi belime cekiyordum
pikeyi ortum mu gecmiyor hiç bişey yurumeye kalkıncada problem olmuyor
lohusa serbeti dagıttık her gelene mavi kurdeleli bardaklarla bebek sekerimide
allahdan bitirmistim ameliyattayken gidip evden cantamı sekerleri almıslardı
gelenler meyve suyu kurabiye tatlı falan verildi
Sağol canım verdiğin bilgiler için
Bende gecelik koydum 2 tane. Pijamayı da evde giyerim artık :)
Humana bende alayım bari. Milupa almıştım; ama sallama çay. Humana'da atalım çantaya
Ay valla ne güzel Mert geldi, kollarında büyüyor. Üff benim oğluşumda gelsin yaaaaaaaaaaa:84:
Sağol canım verdiğin bilgiler için
Bende gecelik koydum 2 tane. Pijamayı da evde giyerim artık :)
Humana bende alayım bari. Milupa almıştım; ama sallama çay. Humana'da atalım çantaya
Ay valla ne güzel Mert geldi, kollarında büyüyor. Üff benim oğluşumda gelsin yaaaaaaaaaaa:84: