Fns yok cnm söylemedi görünmüyor çok küçük dedi.
cnm ben senin için varis çoraplarını araştırayımm bi nevi o işi yapıyor sayılırım :)
Hamilelik sırasında varislerden korunmak ve ya varislerin ilerlemesini önlemek için ne yapılmalı?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Varislerden dolayı ayaklarda yorgunluk ağırlık ve şişkinlik his ediliyor bu belirtileri azaltmak için yapılması gerekenler...
Varis çorapları giymelisiniz; İki tür varis çorabı var ( az basınçlı ve orta basınçlı). Orta basınçlı olanlar hamile bayanlar tarafından daha az tolere ediliyor ve genelde az basınçlı olanlar tercih ediliyor. Hamileliğin 4-5 ayından itibaren varis çorapların kullanılmasını öneriyoruz.hamile bayanlar için üretilen batın bölümü esnek olan çoraplar tavsiye ediliyor.
Spor yapmalısınız; yüzme yürüyüş hamilelik döneminde en iyi sporlar arasında yer alıyorlar.
Uzun süre ayakta durmamalısınız; dinlendiğiniz zaman ayaklarınızı vücudunuzdan daha yüksek seviyede tutmalısınız.
Hamilelik sırasında oluşan varisler ve örümcek ağları kalıcımıdır?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan bir çok varis ve örümcek ağları hamilelikten hemen sonra kayboluyor ancak doğumdan iki ay sonra kalmış olan (büyük veya küçük varisler) kalıcıdır. Kalıcı varislerin tedavisi gerekmektedir.
Hamilelik sırasında tedavi öneriyor musunuz?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan varisler doğumdan sonra iki ay içerisinde geriliyor ancak tam iyileşme sağlanmıyor; bu yüzden bir çok hastaya hamilelik sırasında varis tedavisi önerilmemektedir. Tedavi olmayan varislerde hamilelik sırasında ve doğumdan 6 hafta sonrasına kadar toplar damarlarda tromboz komplikasyonu oluşabilir. Bu tromboze ve daralmış hasar görmüş damarlarda daha sonra akım sağlansa bile kapakcıklarda hasar oluşacaktır ve bu nedenle hasta doğumdan 6 ay 1 sene sonra artmış şikayetler ile bize başvuracaktır.
Yaa göbeğimdekiler hem çoğaldı hemde uzuyorlar... normalde benim bacak kıllarım hem geç uzar hemde çok azdır onlar da hem çoğaldılar hemde çabuk çıkıyorlar...
Kaşlarım aynı şekilde acayip uzuyor...sakal konusuna hiç girmiiim sinir oluyoruuuum -tatlicadiarzu-
benim bir bacağımın tam diz kapağının arkasına gelen kısımda bir damar belirginleşti ama varis belirtisi midir bilmiyorum... Sanırım hareket etmek,akşamları bacakları kaldırıp oturmak yada yatmak,ara ara bacaklara masaj yaparak kan akışını hızlandırmak ve bacaklara serin duş aldırmak sanırım biraz olsun önlemeye yardımcı olur.
Nurberra hoşgeldinizzzz
AYYY SÜRMELİ ilk kez kıllarıma sevindim,yoksa bizim bebişlerde kız mı?:)))
Merhaba güzel anne adayları :)
Nasılsınız? Sürmeli canım bugün kontrolün vardı gittin mi?
ya kızlar ben hep oldum olası yüz üstü yatardım şimdi uyumadan önce sola dönüyorum yüzüstü yatmıyım diye ama malesef bi kalkıyorum yine yüzüstü o koca göbeği nasıl bastırıyorum acba merak ediyorum bi sakıncası varmı acaba bebişime
Yaa göbeğimdekiler hem çoğaldı hemde uzuyorlar... normalde benim bacak kıllarım hem geç uzar hemde çok azdır onlar da hem çoğaldılar hemde çabuk çıkıyorlar...
Kaşlarım aynı şekilde acayip uzuyor...sakal konusuna hiç girmiiim sinir oluyoruuuum -tatlicadiarzu-
benim bir bacağımın tam diz kapağının arkasına gelen kısımda bir damar belirginleşti ama varis belirtisi midir bilmiyorum... Sanırım hareket etmek,akşamları bacakları kaldırıp oturmak yada yatmak,ara ara bacaklara masaj yaparak kan akışını hızlandırmak ve bacaklara serin duş aldırmak sanırım biraz olsun önlemeye yardımcı olur.
Evet cnm ense kalınlığı ölçüldü 1.8 çıktı.
Kan tahlilimi başka bir hastanede yaptırdım o da bugün çıktı aslında ama ben yarın alacağım
Teşekkür ederim canım bilgiler için çok aydınlatıcı oldu ama bana akşamları yürüyüş gözüktü galiba ben şimdi bu sıcakta o çorapları nasıl giyim dimi banada yazık ama :)) kaydirigubbakcemile3
Saol canım,masaj işini eşim mecburen yapıyor ayaklarım çok şişiyor çünkü akşamları o konudan yırtık ama yürüyüş yapsam çok iyi olucak galiba :))
cnm çok sevindim bnmde 2.1 çıktı dokr 3ün altı normal dedi inş herşey yolundadır yarına ikimizde ii haberlerle buraya gelelim inşş ve bekleyen tüm hamişler
haklısın canım artık kışa bakarsın varis çorabını :)
cnm çok sevindim bnmde 2.1 çıktı dokr 3ün altı normal dedi inş herşey yolundadır yarına ikimizde ii haberlerle buraya gelelim inşş ve bekleyen tüm hamişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?