• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar yaa bende kıllanma sorunu var..Aranızda bunu yaşayan oldu mu? göbek deliğimin etrafı hiç olmadığı kadar kıllandı.Bacak kıllarım çok çabuk uzuyor,kaşlarım çok çabuk çıkıyor.Birde sakallarım uzamaya başladı :) ayy resmen mutasyona uğradım... Eşim bazen dalga geçiyor traş makinamı ödünç verebilirim hayatım diye

normal canım normal hiç merak etme :1rolleyes:

Fns cim ben topiğe her zaman gelemiyorum cnm benim.

Benim dr um MEDİCAL PARK.......'ta Ünal YİRMİBEŞ
iKİNCİ SEÇENEK,ANDEVA YILDIZ HASTANESİNDE Fatma Seda SOYLU ama randevu alman çokkkkk zor her zaman doludur.

benim bebişte kızdı ve göbüşüm felaket kıllanmıştı ben onları traş ettim şimdi çok çekyorum her zaman orayıda almak zorunda kalıyorum sakın ola dokunmayın doğumdan sonra dökülüyormuş hatta benim gögüs uçlarımda kıllanmıştı birazbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
benimde bir tek göbek çevremdekiler uzadı ve koyulaştı gibi geliyor diğerlerinde bi artış yok beni,de rahatsız etmeye başladı açıkcası.

Benim de aynı. Oglumda hiç olmamıştı.

Kızlar sizde varis belirtisi oluşmaya başladımı bende sanki hafiften başladı gibi.Ne yapıcaz bunlar için annem yürümen gerekli diyor ama bu sıcakta nasıl yürüycem bilmiyorum :((

Canım evet yürümen gerekiyor. oglumda olmuştu 6. aydan sonra şu an yok bakalım.

kızlar ben bebegimin hareketlerini hissetmeye başladım galiba daha önce olmayan kıpırtılar hissediyorum çok garip :)))) acaba bebegin hıçkırıklarımı hareketlerimi :)) sanki tişört ün içinde karınca geziyor sanıyorum açıp bakıyorum hemen :1:

Gözünaydın :)

Fns cim ben topiğe her zaman gelemiyorum cnm benim.

Benim dr um MEDİCAL PARK.......'ta Ünal YİRMİBEŞ
iKİNCİ SEÇENEK,ANDEVA YILDIZ HASTANESİNDE Fatma Seda SOYLU ama randevu alman çokkkkk zor her zaman doludur.

dün aradık ANDEVA YILDIZ HASTANESİNDE Fatma Seda SOYLU yu 27 eylüle gün veriyorlarr ben 29 agustosta dönecegim zaten

sen memnunmusun ben hem ilgilensin hem bilgilendirsin hemde cinsiyeti bilsin istiyoum cokmu sey istiyorum acaba???

Canım benim eski dr Fatma Seda SOYLU.Onu ilk keşfedenlerden biriyim çok sayıdada hasta kazandırdım.Ama ben hamileliğimden önce birşeye çok kızmıştım gitmemiştim.Hamilelikte çok iyi olduğu söylenir.

Ama bu gittiğim dr da çok iyi Ünal YİRMİBEŞ

Bu arada sen şu anda hangi semttesin?

Ben uzun yıllardır alıyorum zaten cnm

ya kızlar ben hep oldum olası yüz üstü yatardım şimdi uyumadan önce sola dönüyorum yüzüstü yatmıyım diye ama malesef bi kalkıyorum yine yüzüstü o koca göbeği nasıl bastırıyorum acba merak ediyorum bi sakıncası varmı acaba bebişime

Canım benim eski dr Fatma Seda SOYLU.Onu ilk keşfedenlerden biriyim çok sayıdada hasta kazandırdım.Ama ben hamileliğimden önce birşeye çok kızmıştım gitmemiştim.Hamilelikte çok iyi olduğu söylenir.

Ama bu gittiğim dr da çok iyi Ünal YİRMİBEŞ

Bu arada sen şu anda hangi semttesin?

medicalpark laradaymış baktım şimdi internetten ama farketmez araba var ben şuan gürsudayım liman tarafına doğru

sen nerdesin?

Gözde şu anda bir zararı var mıdır bilmiyorumda bir süre sonra göbişin büyüyeceği için mecburen yüzüstü yatamayacaksın.
En sağlıklı uyuma pozisyonu sola yan yatmakmış,kan akışı hızlı oluyormuş

Aynen bende zaten yıllardır bu sorunla uğraşıyordum şimdi katlandı :(((

bende de göbek te çıkmaya başladı kıllar bide siyah ve hemen uzuyuveriyorlar :))

benimde bir tek göbek çevremdekiler uzadı ve koyulaştı gibi geliyor diğerlerinde bi artış yok beni,de rahatsız etmeye başladı açıkcası.

kızlar ben bebegimin hareketlerini hissetmeye başladım galiba daha önce olmayan kıpırtılar hissediyorum çok garip :)))) acaba bebegin hıçkırıklarımı hareketlerimi :)) sanki tişört ün içinde karınca geziyor sanıyorum açıp bakıyorum hemen :1:

benimde göbeğimdeki kıllar uzamış geçen farkettimalsanaalsanasmilemafoldumben

Yaa göbeğimdekiler hem çoğaldı hemde uzuyorlar... normalde benim bacak kıllarım hem geç uzar hemde çok azdır onlar da hem çoğaldılar hemde çabuk çıkıyorlar...
Kaşlarım aynı şekilde acayip uzuyor...sakal konusuna hiç girmiiim sinir oluyoruuuum -tatlicadiarzu-

Kızlar sizde varis belirtisi oluşmaya başladımı bende sanki hafiften başladı gibi.Ne yapıcaz bunlar için annem yürümen gerekli diyor ama bu sıcakta nasıl yürüycem bilmiyorum :((

benim bir bacağımın tam diz kapağının arkasına gelen kısımda bir damar belirginleşti ama varis belirtisi midir bilmiyorum... Sanırım hareket etmek,akşamları bacakları kaldırıp oturmak yada yatmak,ara ara bacaklara masaj yaparak kan akışını hızlandırmak ve bacaklara serin duş aldırmak sanırım biraz olsun önlemeye yardımcı olur.

Ofiste fırsat buldukça gezinmeye çalışıyorum ama,her taraf sıcak olunca pekte yerimden kalkmak istemiyorum açıkçası,varis çoraplarını duydum ama dr.sormam gerek dimi.Gerçi sadece belirti şeklinde tam olan birşey yok çok hafif bir kaç yerde mavi çizgi var küçük :((

cnm ben senin için varis çoraplarını araştırayımm bi nevi o işi yapıyor sayılırım :)

Hamilelik sırasında varislerden korunmak ve ya varislerin ilerlemesini önlemek için ne yapılmalı?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Varislerden dolayı ayaklarda yorgunluk ağırlık ve şişkinlik his ediliyor bu belirtileri azaltmak için yapılması gerekenler...
Varis çorapları giymelisiniz; İki tür varis çorabı var ( az basınçlı ve orta basınçlı). Orta basınçlı olanlar hamile bayanlar tarafından daha az tolere ediliyor ve genelde az basınçlı olanlar tercih ediliyor. Hamileliğin 4-5 ayından itibaren varis çorapların kullanılmasını öneriyoruz.hamile bayanlar için üretilen batın bölümü esnek olan çoraplar tavsiye ediliyor.
Spor yapmalısınız; yüzme yürüyüş hamilelik döneminde en iyi sporlar arasında yer alıyorlar.
Uzun süre ayakta durmamalısınız; dinlendiğiniz zaman ayaklarınızı vücudunuzdan daha yüksek seviyede tutmalısınız.

Hamilelik sırasında oluşan varisler ve örümcek ağları kalıcımıdır?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan bir çok varis ve örümcek ağları hamilelikten hemen sonra kayboluyor ancak doğumdan iki ay sonra kalmış olan (büyük veya küçük varisler) kalıcıdır. Kalıcı varislerin tedavisi gerekmektedir.

Hamilelik sırasında tedavi öneriyor musunuz?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan varisler doğumdan sonra iki ay içerisinde geriliyor ancak tam iyileşme sağlanmıyor; bu yüzden bir çok hastaya hamilelik sırasında varis tedavisi önerilmemektedir. Tedavi olmayan varislerde hamilelik sırasında ve doğumdan 6 hafta sonrasına kadar toplar damarlarda tromboz komplikasyonu oluşabilir. Bu tromboze ve daralmış hasar görmüş damarlarda daha sonra akım sağlansa bile kapakcıklarda hasar oluşacaktır ve bu nedenle hasta doğumdan 6 ay 1 sene sonra artmış şikayetler ile bize başvuracaktır.

Back
X