2011 Şubat Anneleri

bu arada sürmelinin yerini almaya adayım DOĞURAMIYORUMMM gelmiyo oğlum yaa inat etti zıpam. cumartesinden beri mide ağrısından, bulantısından ve ekşimesinden ölüyorum. kasıklarımdada çok sancım oluyor. bugün doktora gittim muayene etti ne açılma nede rahim azında yumuşama var benimki yerinde rahat yani idrar yolunda enfeksiyon çıktı bulantıyı o yapıyormuş birde mide ülseri. serum yedim 2 şişe, antibiyotikte verdi.dedim doktora perşembe 40. haftam doluyo ne yapcaz dedim ilk doğumda suni sancı verme taraftarı değilim, nst de bebişde iyi gözüküyor o yüzden 10 gün daha bekleriz dedi yani sizin bebişler okula başlarken benimki anca gelecek

al benden de okadar benim sıpanında gelmeye niyeti yok cuma bizimde 40 bitiyor nst de sancı yok persembe tekrar kontrole gideceğiz insallah bu hafta kendiliğinden gelir bebişleerr:))))))))

selam kızlar
biz geldiikkk.eşim size haber verecekti konu açmış ama ben burdan yazmak istedim

evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.

apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuş kızıyla geldi adamcağız .

beni önce muayene etti.mete bey dönmemiş hala yukardaymış malum yine sezeryan

hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorum gerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı

2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
bide çişimizi yapamadık.kan alındı ultrasonda bakıldı sıkıntı yok şükür

böyle işte ben yine fırsat buşur sam gelirim hoiçakalın

sevimcim biz de emzik verdik, sen ağzında uyumasına izin veriyor musun? ben uyumadan çekip alıyorum, boğulur diye korkudan bırakamıyorum.

canım uyurken gündüz başındayım diye vermek istemeyince almıyorum zaten kendi atıyor belli bi süre sonra gece dalınca alıyorum ağzından uyku arasında daha rahat veriyor bizimki

canım hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün inş metehan paşa annesinin stresine dayanamadı hemencik geldi süpriz yaptı annesine galiba

gözünüz aydım cnm allah analı babalı buyutsun artık sıra sende emdı emmedı gazı var :) biz daha aynıyız kaldık:)

allah yardımcın olsun cnm belkı şimdi almışsındır bebeğini kucağına....haberlerını beklıyoruz

Günaydın herkese.

Uykusuz bir gece geçirdik

Kızım için güzel dileklerinize teşekkür ederiz. Manik teyzemizn de begenmesine çok sevindik :)

Sedacım tekrar tebrik ederim.

Mapuci canın hangi ismi koymak istiyorsa onu koy canım. Ama ikinizin ortak kararı önemli. Ben Asya dedim, eşim ve oglum Dila dedi. Kura çektik 5'inde de Asya çıktı. Tek ona karar verdik. Sonra Kaan yine siz Asya diyin, ben Dila derim kardeşime diyince hadi dedik ikisi de olsun. Şimdi biz Asya diyoruz abisi Dila diyor :)

Faygen şimdiden tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün inşallah.

Kızlar ben önce altını degiştiriyorum, sonra emziriyorum. Çünkü emzirirken ve uyurken kaka yapmıyor. Uyuyorsa uyanıyor gözlerini açıp bekliyor :)

Bu arada ben hiç emme süresi tutmuyorum. Doyunca kendisi bırakıyor. Oglumda hep tutardım 2. bebek olunca daha bir relax mıyım neyim? :)

Yalnız emziği bir türlü ben tutturamıyorum agzına.. Eşim ve oglum bu konuda çok başarılı. Genelde emziksiz duruyor ve genelde memede uyuyor ya da kucakta...

günaydın canım bi uyku mağduruda biziz bizim sıpa 4. günde de kakasını yapmadı ve gece evde feryat figan bi ağlama nasıl ağlamadır o halen çözmüş değilim eşim can havliyyle hastaneye götürelim dedi götüürdük fitil verdi eve geldik fitili taktık kaka nöbetine geçtik gerçi ağlaması geçmediği için başında pinekledik gece 4e kadar bişey yapmayın eşim vazelin ile masaj yaptı kulak cubuğuna sürüp öyle yaptı kuzum allahım 40 dk sürdü 4 günün acısını çıkardı sabah ezanında uyudu eşim uykusuz işe gittti ben hala zombi gibiyim kaç gecenin uykusuzluğu yorgunluğu eşimin yeğenini çağırdık o gelip bebeğe bakıcak ben azıcık kestircem çünkü akşam tek başına nöbet tutucam eşim uyur

günaydın herkese..
bebeğinize emzik veriyor musunuz..bizim kız sürekli ağzını açıyor..karnı tok olsa bile meme istiyor..ve göğsümde uyuya kalıyor..başka türlü uyumuyor..emzik için erken sanırım ama ne yapcağımı şaşırdım..sezeryanlı olduğumdan uzun süre karnımda tutamıyorum..şuan 6 günlük..ne zamandan itibaren verilebilir..

bende aynı dert var yarından sonraki gün doğum var hala isim konusunda kararsızım eşim yiğit olacak dedi önce ok dedim şekerlerin üstüne falan yazdırdım ama bebeğime yiğit diye seslenmek gelmiyo içimden moralim bozuluyo içime sinmedi ben başka isimler buldum eşim beğenmedi. herkese face de ilan etmiş değiştirmicem diye

günaydın canım
biz 2. gün emzik vermeye başladık
hastanedeki çocuk dr u kontrole geldiğinde verebilirsiniz dedi
şimdi emzikle uyuyor:)

hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah. benim doğum da senin gibi kolay olur inş.

faygen şimdiye kadar bebişini almıştır kucağına heralde. sıra bende artıkk....hem heyecan hem korku var hem de oğluma kavuşmama az kaldı diye çok mutluyum eşim doğuma yetişiyor çok şükür doğum yapacağım gün sabah hastaneye yetişebilecek 20 saat yolculuk yapacak sonra gelip beni doğuma uğurlayacak inşallah. kayınvalidemler de yarın geliyorlar telaş başladı iyice yani.:18:

valla canım benim kızımda 20 dk emiyo bazen bazen daha uzun birazda emerken oyalanmasına bağlı sanırım.ama zaten ben ne yaparsam yapıyım bıraktımı bidaha almıyo.ama mesela dün bütün gün memede yaşadı
alt açma konsunda bende senin gibiyim memede mutlaka yapıyo önce açsam olmuyo sonra açınca uyku kaçıyo tekrar emiyoruz bi değişik yani

hoş geldin canım analaı babalı büyüsün metehancık

bu arada kızlar benim sıpam emzik hiç almıyo sürekli emme refleksi var bıraksam orda yaşıycak hele dün uyuyo memede bırakıyorum yerine 10 dk sonra feryat figan yine memeye ama yinede emmiyo emziği emsin istiyorum en azından uyuyana kadar

cnm bizimki de öyle ben de ne yapacağımı şaşırdım.10günlüğüz şu an. Emzik de vermek istemedi eşim. Dün 2 göğsümü 2 defa aralıklarla uyumadan emdi. 4 kez yani. Hala ellerini ağzına götürüyordu. Gecenin 2 si oldu uyumuyor. Aç değil biliyorum ama emerek uyuyıor bizim kız. Dalamadı bir türlü karnı tok olduğu için meme de vermedim artık. Sonra kendinden geçti sızdı.

Emzik ne zaman verilmeli.?

slm kızlar biz geldik oğlumla uzun zamnadır uğrayamadım sizleride merak ettim.şimdi hazır oğlum uyumuşken sizlere bakayım dedim.yazdıklarınıza biraz göz attım hepimizin yaşadığı şeyler aynı malesef.uykusuzluk kakasını niye yapmadı emme isteği bizimde sıkıntılarımız hep aynı bide göbek var tabi bizim göbeğimiz 18.günde düştü dün bbeğimin yarı kırkını yaptık.bu arada 4 gündür çok rahatsızdım meme mastiti olmuşum kızlar çok dikkat edin çok feci bişey 40 derece ateşle hastaneye yattım 3 saat bebeğimden ayrı geçirmek zorunda kaldım.şimdi göğsümü sıcak suda sağıyorum ve antibiyotik vuruluyorum hala geçmiş değil.kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın kızlar hepinizi öpüyorum.

bizimkide aynı yakında mememi kesip yanına yatırcam valla.insan böyle oluncada huzursuz oluyor acaba doymuyormu diye.bu arada ben yalancı memeye alıştırmaya çalışıyorum ama bi türlü almıyor.uyurken bazen kandırıp verebiliyorum göğsümü çektikten hemen sonra.

desene yalnız değilim:) birde benim eşim kızımı,ayşeeemmmm anneeemmmm,diye seviyor çıldırıyorum farklı isim koyalım dedikçe tamam dilanı değiştirelim diyor,benim derdim dilan değil zaten onu değiştirmek kolay,sorunum kızıma ayşe demesi.dün akşam ozaman adı ayşenaz olsun dedi,biran düşündüm naz neyin nesi diye,sonra dank etti kafama,annesinin ölmüş nenesinin adı nazan,onun nazını koyalım demek istemiş,kafamın tası öyle attıki,dedim o nüfus müdürlüğünü birbirine katarım yinede o isimleri koyamazsın,bide demezmi benim kızımyaa istediğim ismi koyarım sanırım eşim beni sömürüp yok saymaya çalışıyor,bebek onun tarafına aitmiş gibi hareket ediyor,rus parasıyla beş para etse sülalesi gam yemicemmm

keşke okadar kolay olsa evridiki,adama ikimizin bulduğu ortak bir isim koyalım diyorum,oda bana sen dilan de ben ayşe derim diyor,yahu çocuğu isim manyağımı yapıcaz,bize tepki vermeye başlayınca bu çocuk affallicak adım ayşemi dilanmı diye,dediğimde susuyor bu seferde,onuda geçtim onun akrabaları ayşe diyor benimkiler dilan,ay delircem

aynennn facede büyük harflerle ilan etmiş benimkide.ha bide bulduğum isimleride beğenmiyor burun kıvırıp hıh diye gülüyor,yok o komşumuzun adı,yok o ilkokuldaki sümüklü arkadaşımın adıydı diye,ben hepten daralıyorum bu sefer..ben ameliyata girerken adam konuşmadığı akrabalarını bile o heyecanla arayıp kızım doğdu adını ayşe koydum demiş,halbuki baştan anlaşmıştık,tamam annenin adınıda koyalım ikinci isim olarak ama ayşe diye hitab etmicez,oda ok dedi,şimdi döneklik yapıyor,türkiyedeki kadınların neredeyse yarısının adı fatma diğer yarısınınki ayşe,eşim bu isim konusunu konuşmayı erteliyor hatta kaçıyor,ama nafile kaçış,hergün konuşup durucam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…