bu arada sürmelinin yerini almaya adayım DOĞURAMIYORUMMMgelmiyo oğlum yaa inat etti zıpam. cumartesinden beri mide ağrısından, bulantısından ve ekşimesinden ölüyorum. kasıklarımdada çok sancım oluyor. bugün doktora gittim muayene etti ne açılma nede rahim azında yumuşama var benimki yerinde rahat yani idrar yolunda enfeksiyon çıktı bulantıyı o yapıyormuş birde mide ülseri. serum yedim 2 şişe, antibiyotikte verdi.dedim doktora perşembe 40. haftam doluyo ne yapcaz dedim ilk doğumda suni sancı verme taraftarı değilim, nst de bebişde iyi gözüküyor o yüzden 10 gün daha bekleriz dedi yani sizin bebişler okula başlarken benimki anca gelecek
sevimcim biz de emzik verdik, sen ağzında uyumasına izin veriyor musun? ben uyumadan çekip alıyorum, boğulur diye korkudan bırakamıyorum.
selam kızlar
biz geldiikkk.eşim size haber verecekti konu açmışama ben burdan yazmak istedim
evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.
apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuşkızıyla geldi adamcağız .
beni önce muayene etti.mete bey dönmemiş hala yukardaymış malum yine sezeryan
hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorumgerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı
2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
bide çişimizi yapamadık.kan alındı ultrasonda bakıldı sıkıntı yok şükür
böyle işte ben yine fırsat buşur sam gelirim hoiçakalın
selam kızlar
evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.
apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuşkızıyla geldi adamcağız .
hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorumgerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı
2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
saolun kıslar tüm iyi temennileriniz içinama benim tuhaflığım başka...sanki ben gidip hastaneden bebeğimi alacakta gelecek şekilde takılıyom...foto çekincem bebeğimi alıp gelcem gerçekleri çok iyi biliyom ama bilmek istemiyom...korkuda yok ama ameliyat sonuçta...bide hafif bi vicdan azabım var..niyemi...benim hiç sancım mancım olmadı ondan sanki kızımın gelmesine çok varda ona haksızlık ediyom gibime geliyo...buğün bile pazar gezip temizlik yaptım iyimi.....ama normalde doğuramazdım bence ben..keşke cesur olsaydım..ama değilim normal doğuracak kadar...neyse sabah sezeryanım var neler düşünüyom...sünnetten kaçan çocuklar gibi kaçarmışııım yok yok kızımı çok merak ediyom kaçmam..ama çok tuhafım işte..sizde böle şeyler yaşadınızmı...neyse birazdan abtest alıp yasin okuyem...yarında hayırlısıyla kızımı kucağıma alalım inş..dua edin kızlar bana sabah 8.30 gibi gircez inş sezeryana..
Günaydın herkese.
Uykusuz bir gece geçirdik
Kızım için güzel dileklerinize teşekkür ederiz. Manik teyzemizn de begenmesine çok sevindik :)
Sedacım tekrar tebrik ederim.
Mapuci canın hangi ismi koymak istiyorsa onu koy canım. Ama ikinizin ortak kararı önemli. Ben Asya dedim, eşim ve oglum Dila dedi. Kura çektik 5'inde de Asya çıktı. Tek ona karar verdik. Sonra Kaan yine siz Asya diyin, ben Dila derim kardeşime diyince hadi dedik ikisi de olsun. Şimdi biz Asya diyoruz abisi Dila diyor :)
Faygen şimdiden tebrik ederim. Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Kızlar ben önce altını degiştiriyorum, sonra emziriyorum. Çünkü emzirirken ve uyurken kaka yapmıyor. Uyuyorsa uyanıyor gözlerini açıp bekliyor :)
Bu arada ben hiç emme süresi tutmuyorum. Doyunca kendisi bırakıyor. Oglumda hep tutardım 2. bebek olunca daha bir relax mıyım neyim? :)
Yalnız emziği bir türlü ben tutturamıyorum agzına.. Eşim ve oglum bu konuda çok başarılı. Genelde emziksiz duruyor ve genelde memede uyuyor ya da kucakta...
ya kızlar canımı sıkan bişey var
şimdi kızımın adı ayşe dilan,kimliğini henüz çıkarmadık,fakat ben isimlerinden razı değilim,ayşe eşimin ölmüş annesinin adı,dilanı ben koydum ama 2 isimde aslında içime hiç sinmiyor,ben daha farklı hoş bir ismi olsun istiyorum,bu arada benim adımda Fatma,ne öyle ayşe fatma,anlam itibariyle güzel hoş başka isimlerde var,eşime demin söyledim,razı değilim,bebeğe ne ayşe diyesim geliyor ne dilan,değişelim,annemin adı diye tutturdu,birazda akraba topluluğuna hava civa olsun diye ayşe koydu,nasıl değiştirebilirim eşimin fikrini,diyoki ezanı okudum,hiç farketmez dedim,bir daha okursun kimliğinide çıkarmadık istemiyorum ayşe dilan olmasın,sen nasıl babasıysan bende annesiyim içimden gelmiyor bu isimlerle hitab etmek,ölü ismi koymayalım dedim,gerçi hata bende,başta ok dedim,ama cidden içime sinmiyor bana akıl verin yaa,farklı bir ismi olsun yavrumun ayşe olsun istemiyorum
günaydın herkese..
bebeğinize emzik veriyor musunuz..bizim kız sürekli ağzını açıyor..karnı tok olsa bile meme istiyor..ve göğsümde uyuya kalıyor..başka türlü uyumuyor..emzik için erken sanırım ama ne yapcağımı şaşırdım..sezeryanlı olduğumdan uzun süre karnımda tutamıyorum..şuan 6 günlük..ne zamandan itibaren verilebilir..
selam kızlar
valla canım benim kızımda 20 dk emiyo bazen bazen daha uzun birazda emerken oyalanmasına bağlı sanırım.ama zaten ben ne yaparsam yapıyım bıraktımı bidaha almıyo.ama mesela dün bütün gün memede yaşadıkızlar size birkaç şey sormak istiyorum.
- benim bebiş 20 dk emiyor en çok sizce kısa mı? burda 1 saat memede kalıyor yazanlar olmuş ben az emiyor diye endişelendim şimdi;(
- alt açarken feryat figan bağırıyor, 15 gün oldu değişir diyorduk ama hiç değişmedi. çözüm önerisi olan var mı?
- siz önce alt mı değiştiriyorsunuz yoksa emziriyormusunuz? önce alt alsam emerken tekrar altı kirleniyor, önce emzirsem alt alırken iyice uykusu açılıp tekrar uyutamıyorum napıcam bilemedim.
- dün devit d vitaminine başladık, 2 haftadan sonra demişti dr, ama iki gündür çok huysuz ve gazlı, bir türlü uyumuyor ne gece ne gündüz, acaba vitaminle alakalı olabilir mi? receteye baktım böyle bir yan etki yazmıyor ama hergün yediğim şeyleri yiyorum gaz niye arttı ki((
fikri ve tecrübesi olanlar cevaplarınız bekliyorum.
herkese kolay gelsin
selam kızlar
günaydın herkese..
Bebeğinize emzik veriyor musunuz..bizim kız sürekli ağzını açıyor..karnı tok olsa bile meme istiyor..ve göğsümde uyuya kalıyor..başka türlü uyumuyor..emzik için erken sanırım ama ne yapcağımı şaşırdım..sezeryanlı olduğumdan uzun süre karnımda tutamıyorum..şuan 6 günlük..ne zamandan itibaren verilebilir..
cnm bizimki de öyle ben de ne yapacağımı şaşırdım.10günlüğüz şu an. Emzik de vermek istemedi eşim. Dün 2 göğsümü 2 defa aralıklarla uyumadan emdi. 4 kez yani. Hala ellerini ağzına götürüyordu. Gecenin 2 si oldu uyumuyor. Aç değil biliyorum ama emerek uyuyıor bizim kız. Dalamadı bir türlü karnı tok olduğu için meme de vermedim artık. Sonra kendinden geçti sızdı.
Emzik ne zaman verilmeli.?
canım kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş bende aynı dertten muzdaribim kayınbabamın adını koyduruyorlar zorla ömer taha olacak oğlumun ismi taha yı ben koydum ama ben sadece talha olsun ismi istiyordum olmadı malesef engelleyebiliyorsan sonuna kadar diren ama ben çok direnemedim çünkü eşimin sülalesinden karışmayan bir küçük bebekler kaldı herkese laf düştü yani birkaç kez kızdım bu seferde kaynanamla kavga eetik bende sustum artık kabullenmeye çalışıyorum öyle işte
Mapuci canın hangi ismi koymak istiyorsa onu koy canım. Ama ikinizin ortak kararı önemli. Ben Asya dedim, eşim ve oglum Dila dedi. Kura çektik 5'inde de Asya çıktı. Tek ona karar verdik. Sonra Kaan yine siz Asya diyin, ben Dila derim kardeşime diyince hadi dedik ikisi de olsun. Şimdi biz Asya diyoruz abisi Dila diyor :)
bende aynı dert var yarından sonraki gün doğum var hala isim konusunda kararsızım eşim yiğit olacak dedi önce ok dedim şekerlerin üstüne falan yazdırdım ama bebeğime yiğit diye seslenmek gelmiyo içimden moralim bozuluyo içime sinmedi ben başka isimler buldum eşim beğenmedi. herkese face de ilan etmiş değiştirmicem diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?