• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar bana yardım edin lütfen cuma sezeryanım var ve çok aşırı bi doğum korkusu yaşıyorum heran aklımda başka şeylerle ilgilenmeye çalıştıkça daha çok kafama takılıyo ruh gibi oldum aslında aniden sezeryan olsa sorun yok ama günü saati belli olunca taktım kafaya. genel anestezi olucak bayıltana kadar geçen süreç korkutuyo beni sonrasını bi şekilde atlatırım diyorum yorumlarınızdan ama öncesine kalbim dayanmaz gibi hissediyorum .:18: Allahım sen yardım et...:18:

cnm sezeryan olan biri olarak tek söylicem hiçç korkma bende çok farklı bişi bekliyodum hiç bukadar kolay olacağını sanmazdım inan tüm samimiyetimle söylüyorum üstelik sakinleştirici yapıyolar sanırım çüünkü< ameliyata güle oyanya girdim tatlım
tabiki zorluk< olucak ama sen içini ferah tut ameliyat sonrası uyandığında ağrı kesici vuruyolar ve şuna kesninlikle emin ol ki bebeğini kucağına alınca tüm ağrıların geçicek sonra ilk yürüyüşünü yapman gerekicek o biraz sıkıntılı olsada Allah koalylığını veriyo yürüdüğün an kendini daha iihissedeceksin sonra bol bol yürüyüşe kalk ben 2.günü hastaneden çıktım ve evde yatmadım bile hiç
5.gün tamamen ii oldum diyebilirim ve şuan çok çok iim allaha şükür hmmm buarada sütün gelemz falan derlerdi yaa Allaha çokşükür ilk ağız sütü ameliyattan sonra geldi bebeğime verdim
bikere mama verildi daha sonrada 3.gün tam sütüm gelmeye başladı çok şükür şimdide gayet ii maşallah yanına humana still tea almanı tavsiye ederim tatlım çok işe yarıyo bence:)
Rabbim yardımcın olsun kolaylık versin

ne tuhaf kadın yaaa tövbe yarabbi
cnm her emzirmede karbonatlı su sürmeye çalıştım bende gögüs ucuma bide arkadaşlarında dediği gibi ağzının içine karbonatlı su ii gelir inş cnm geçmiş olsun kızçene

pamukçuk olması çok normal canım.anne sütü alanlarda olurmuş.bizde yok ama doktorumuz çıkabilir demişti.karbonatlı suyu söylemedi ama doktora gidersen sor sen yine de.göğsünü de her emzirmeden önce ve sonra silip kurulamayı unutma.

ya kızlar canımı sıkan bişey var

şimdi kızımın adı ayşe dilan,kimliğini henüz çıkarmadık,fakat ben isimlerinden razı değilim,ayşe eşimin ölmüş annesinin adı,dilanı ben koydum ama 2 isimde aslında içime hiç sinmiyor,ben daha farklı hoş bir ismi olsun istiyorum,bu arada benim adımda Fatma,ne öyle ayşe fatma,anlam itibariyle güzel hoş başka isimlerde var,eşime demin söyledim,razı değilim,bebeğe ne ayşe diyesim geliyor ne dilan,değişelim,annemin adı diye tutturdu,birazda akraba topluluğuna hava civa olsun diye ayşe koydu,nasıl değiştirebilirim eşimin fikrini,diyoki ezanı okudum,hiç farketmez dedim,bir daha okursun kimliğinide çıkarmadık istemiyorum ayşe dilan olmasın,sen nasıl babasıysan bende annesiyim içimden gelmiyor bu isimlerle hitab etmek,ölü ismi koymayalım dedim,gerçi hata bende,başta ok dedim,ama cidden içime sinmiyor bana akıl verin yaa,farklı bir ismi olsun yavrumun ayşe olsun istemiyorum :(

Ben geldim teyzoşlar. Manik teyzeme sürpriz yapmak istedim :)

maşallah kızımın saçlarına annesi toka tak onlara toka;)) çok güzel

kızlar normalde moralim çok iyi hiç lohusa sendromu olmadı ama emzirirken ağlamak geliyor içimden hüzünleniyorum sizede oluyor mu
9 ay bekledik dolduk dolduk biriktirdik sal gitsin melocum, doya doya ağla bebişinin melek yüzüne baka baka, geçiyor sonra. tecrübeyle sabit...

bende bi foto koyup kaçayım bari:1:
maşallah:nazar:Eki Görüntüle 145345
anam bu büyümüş de çorapları çekmiş tarz yapmış, maşallah güzeller güzeline

kızlar bana yardım edin lütfen cuma sezeryanım var ve çok aşırı bi doğum korkusu yaşıyorum heran aklımda başka şeylerle ilgilenmeye çalıştıkça daha çok kafama takılıyo ruh gibi oldum aslında aniden sezeryan olsa sorun yok ama günü saati belli olunca taktım kafaya. genel anestezi olucak bayıltana kadar geçen süreç korkutuyo beni sonrasını bi şekilde atlatırım diyorum yorumlarınızdan ama öncesine kalbim dayanmaz gibi hissediyorum .:18: Allahım sen yardım et...:18:

canım ben de sezeryan oldum hem de normali çok istediğim halde, ama iyi ki de öyle olmuş planlı olduğu için annem yanımda görmek istediğim arkadaşlarımsevdiklerim doğumda ve hemen sonrasında yanımdaydılar ve çok destek oldular. genel anestezi oldum zaten başlayana kadar 10dk bir süre geçiyor odadan ameliyathaneye gidiyorsun biraz hazırlık ve çabucak olup bitiyor herşey. uyanır uyanmaz da süt verdim bebeğime sakın gelmez diye korkma, inşallah herşey yolunda gider sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına.

kıslaaar ben yarın sezeryana girceeem:46: sabah 7.30da gel dedi..8.30 gibi doğurcaz sanırsam...karışık duygular içindeyim...fırına börek koyduydum ona bakem tekrar yazarım duygularımı:33:

kızlar size birkaç şey sormak istiyorum.
- benim bebiş 20 dk emiyor en çok sizce kısa mı? burda 1 saat memede kalıyor yazanlar olmuş ben az emiyor diye endişelendim şimdi;(
- alt açarken feryat figan bağırıyor, 15 gün oldu değişir diyorduk ama hiç değişmedi. çözüm önerisi olan var mı?
- siz önce alt mı değiştiriyorsunuz yoksa emziriyormusunuz? önce alt alsam emerken tekrar altı kirleniyor, önce emzirsem alt alırken iyice uykusu açılıp tekrar uyutamıyorum napıcam bilemedim.
- dün devit d vitaminine başladık, 2 haftadan sonra demişti dr, ama iki gündür çok huysuz ve gazlı, bir türlü uyumuyor ne gece ne gündüz, acaba vitaminle alakalı olabilir mi? receteye baktım böyle bir yan etki yazmıyor ama hergün yediğim şeyleri yiyorum gaz niye arttı ki:(((

fikri ve tecrübesi olanlar cevaplarınız bekliyorum.
herkese kolay gelsin

- benim bebiş 20 dk emiyor en çok sizce kısa mı? burda 1 saat memede kalıyor yazanlar olmuş ben az emiyor diye endişelendim şimdi;(
- alt açarken feryat figan bağırıyor, 15 gün oldu değişir diyorduk ama hiç değişmedi. çözüm önerisi olan var mı?
- siz önce alt mı değiştiriyorsunuz yoksa emziriyormusunuz? önce alt alsam emerken tekrar altı kirleniyor, önce emzirsem alt alırken iyice uykusu açılıp tekrar uyutamıyorum napıcam bilemedim.
- dün devit d vitaminine başladık, 2 haftadan sonra demişti dr, ama iki gündür çok huysuz ve gazlı, bir türlü uyumuyor ne gece ne gündüz, acaba vitaminle alakalı olabilir mi? receteye baktım böyle bir yan etki yazmıyor ama hergün yediğim şeyleri yiyorum gaz niye arttı ki:(((

herkese kolay gelsin

senaycım sen benden daha tecrübelisin ama bende yaşadıklarımızı yaziim sana
-bizdede öle 1 saat memde kalmıyo keyfine göre değişiyo bazen 10ar dakka emiyo bazen daha fazla bazen daha az yani toplamda yarım saat emiyo anca ama çok sık emiyo işte o var erkek bebekler daha çok emiyomuş hep gögsümde kalmak istiyo uykuya öyle dalıyo yani ben o nezaman ne kadar isterse okadar veriyorum illa saatimiz yok
-ben önce emizriyorum cnm biraz geçiyo sonra altını değişiyoruz ve alt değiştikten sonra mutlaka tekrar emiyo buarada kesinlikle prima premium u tavsiye ederim sıvı kakayı çok güzerl emiyo dışta hiç bişi kalmıyo çok az oda zarra vermiyo cildine
-d vite balkamadık daha cnm 2 gün sonra inş sorunlar geçer ilaçtan değildir yaa

kıslaaar ben yarın sezeryana girceeem:46: sabah 7.30da gel dedi..8.30 gibi doğurcaz sanırsam...karışık duygular içindeyim...fırına börek koyduydum ona bakem tekrar yazarım duygularımı:33:
Canım gözün aydın ne güzel kavuşacaksın bebeğine buna odaklan sadece bende bi tuhaf olmuştum ağlayasım gelmişti hadi doğuma denilince insan illaki bi burukluk yaşıyor ama sonu çoook güzel oluyor.

herkese kolay gelsin
Canım 20 dk az gibi geldi ama bebişin doymasa ağlardı uyuyamazdı zaten demkki doyuyor.Bu durumda çok şanslı sayılırsın benimki bazen 1 buçuk saati buluyor sürekli emdiğinden hayır bi emiyor bi bakınıyor bi uyuyor.Benim için çok yorucu oluyor.Sürekli dürtmek zorunda kalıyorum emmesi için.Benimki biraz zevkine düşkün galiba:) Birde ben önce bi göğsümü emziriyorum sonra alt açıyorum sonrada diğer göğüsümü emzirip uyuytuyorum.Zaten altını kirleteceği varsa ilk memeyi emerken yapıyor böylece sorun olmuyor. Gaz konusundada şunu okumuştum gaz problemi bebklerde 2. haftadan sonra başlarmış genelde.Seninde öyle olmuş olabilir.

sağlıkla gelsin yavrun, allah ayrdımcın olsun. eh bir de afiyet olsun;)) 12den sonra birşey yeme sakın ama

senaycım sen benden daha tecrübelisin ama bende yaşadıklarımızı yaziim sana
-bizdede öle 1 saat memde kalmıyo keyfine göre değişiyo bazen 10ar dakka emiyo bazen daha fazla bazen daha az yani toplamda yarım saat emiyo anca ama çok sık emiyo işte o var erkek bebekler daha çok emiyomuş hep gögsümde kalmak istiyo uykuya öyle dalıyo yani ben o nezaman ne kadar isterse okadar veriyorum illa saatimiz yok
-ben önce emizriyorum cnm biraz geçiyo sonra altını değişiyoruz ve alt değiştikten sonra mutlaka tekrar emiyo buarada kesinlikle prima premium u tavsiye ederim sıvı kakayı çok güzerl emiyo dışta hiç bişi kalmıyo çok az oda zarra vermiyo cildine
-d vite balkamadık daha cnm 2 gün sonra inş sorunlar geçer ilaçtan değildir yaa

çok sağol canım, bizimki de öyle seviyor memeyi eliyle. bilinçli değil tabi ama hep ellesin dokunsun bana istiyor. bayılıyorum ona

saolun kıslar tüm iyi temennileriniz için:16: ama benim tuhaflığım başka...sanki ben gidip hastaneden bebeğimi alacakta gelecek şekilde takılıyom...foto çekincem bebeğimi alıp gelcem:52: gerçekleri çok iyi biliyom ama bilmek istemiyom...korkuda yok ama ameliyat sonuçta...bide hafif bi vicdan azabım var..niyemi...benim hiç sancım mancım olmadı ondan sanki kızımın gelmesine çok varda ona haksızlık ediyom gibime geliyo...buğün bile pazar gezip temizlik yaptım iyimi.....ama normalde doğuramazdım bence ben..keşke cesur olsaydım..ama değilim normal doğuracak kadar...neyse sabah sezeryanım var neler düşünüyom...sünnetten kaçan çocuklar gibi kaçarmışııım:52: yok yok kızımı çok merak ediyom kaçmam..ama çok tuhafım işte..sizde böle şeyler yaşadınızmı...neyse birazdan abtest alıp yasin okuyem...yarında hayırlısıyla kızımı kucağıma alalım inş..dua edin kızlar bana sabah 8.30 gibi gircez inş sezeryana..:49:

Canım 20 dk az gibi geldi ama bebişin doymasa ağlardı uyuyamazdı zaten demkki doyuyor.Bu durumda çok şanslı sayılırsın benimki bazen 1 buçuk saati buluyor sürekli emdiğinden hayır bi emiyor bi bakınıyor bi uyuyor.Benim için çok yorucu oluyor.Sürekli dürtmek zorunda kalıyorum emmesi için.Benimki biraz zevkine düşkün galiba:) Birde ben önce bi göğsümü emziriyorum sonra alt açıyorum sonrada diğer göğüsümü emzirip uyuytuyorum.Zaten altını kirleteceği varsa ilk memeyi emerken yapıyor böylece sorun olmuyor. Gaz konusundada şunu okumuştum gaz problemi bebklerde 2. haftadan sonra başlarmış genelde.Seninde öyle olmuş olabilir.

ben de ağlamayınca doymuştur diyorum canıminş öyledir.
bazen bende alt aldıktan sonra tekrar meme veriyorum ama gazı çıkarmak dert, bu konuda pek başarılı değilim eşim süper yapıyor ama ben pek bişey çıkaramıyorum

ben de ağlamayınca doymuştur diyorum canıminş öyledir.
bazen bende alt aldıktan sonra tekrar meme veriyorum ama gazı çıkarmak dert, bu konuda pek başarılı değilim eşim süper yapıyor ama ben pek bişey çıkaramıyorum

hihihi bnm eşimde süpçıkarıyo bide ice geriye atıyo kendini diyorum düşüceniz şimdii çok komik görünüyo gazını çıkartırken yavrumun:) neyse iiki becerebiliyolar
yaaa 15.günden sonra başlıoymuş gaz inş olmaz bizde

herkese kolay gelsin

canım benimkide öyle saatlerce emmiyor doyunca zaten diliyle oyunlar oynuyor itiyor tam kapatıcam göğsümü tekrar aranıyor tekrar veriyorum 5 dk daha emiyor atıyor bizimde 20 dk filan sürüyoor şöyle bişey de olabilir eğer sütün bol ve süt kanallartın hepsi açıksa belki süt akımı daha hızlıdır yada benim sıpa çok kuvvetli çekiyor emerken kendini kaybediyor seninkide öyle olabilir

alt açma meselesi bizdede öyle doktor kırkı çıkana kadar erkek bebeklerde böyle bi sorun olabilir dedi 40 bekliyoruz bakalım ne olucak
alt açma işini emzirmeden yapıyorum ben emdikten sonra kusuyor çünkü altını değiştirince açken altını alıp sonra emziriyorum 3 saatte bi emdiği için kakada yapmadığı sürece bez değiştirmek için ideal bi süre çocuk gelişimi mezunuyum okulda böyle öğrenmiştik ve hep böyle yapıyorum

gaz konusu bizimde erken başladı ama çok şükür artık kendi patır patır büyük adam gibi çıkarıyor çok gazlı bibebek ama kendi çıkarıyor

şenaycım bence her çocuk farklı kimi insan yavaş yer onun gibi olmalı
elvinde genelde 1saat emiyor
altının değişmesinden de acaip mutlu oluyor

alt alırken biizmkide acayip keyifli oluyo:)
mwlocum dediğin hibi her bebeğin farklı bu emme süreci önemli olan doymaları ve anne sütü alabilmeleri çok şükür emziriyoruz
rızıkları bol olsun inş

iyi geceler kızlar ....ticker factory den yaptım ticker ama profilime yapıştıramıyorum .üç tane link veriyor hepsini denedim ama yapamadım .bilen var mı nerde hata yapıyorum acep :))

ya kızlar canımı sıkan bişey var

şimdi kızımın adı ayşe dilan,kimliğini henüz çıkarmadık,fakat ben isimlerinden razı değilim,ayşe eşimin ölmüş annesinin adı,dilanı ben koydum ama 2 isimde aslında içime hiç sinmiyor,ben daha farklı hoş bir ismi olsun istiyorum,bu arada benim adımda Fatma,ne öyle ayşe fatma,anlam itibariyle güzel hoş başka isimlerde var,eşime demin söyledim,razı değilim,bebeğe ne ayşe diyesim geliyor ne dilan,değişelim,annemin adı diye tutturdu,birazda akraba topluluğuna hava civa olsun diye ayşe koydu,nasıl değiştirebilirim eşimin fikrini,diyoki ezanı okudum,hiç farketmez dedim,bir daha okursun kimliğinide çıkarmadık istemiyorum ayşe dilan olmasın,sen nasıl babasıysan bende annesiyim içimden gelmiyor bu isimlerle hitab etmek,ölü ismi koymayalım dedim,gerçi hata bende,başta ok dedim,ama cidden içime sinmiyor bana akıl verin yaa,farklı bir ismi olsun yavrumun ayşe olsun istemiyorum :(
canım kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş bende aynı dertten muzdaribim kayınbabamın adını koyduruyorlar zorla ömer taha olacak oğlumun ismi taha yı ben koydum ama ben sadece talha olsun ismi istiyordum olmadı malesef engelleyebiliyorsan sonuna kadar diren ama ben çok direnemedim çünkü eşimin sülalesinden karışmayan bir küçük bebekler kaldı herkese laf düştü yani birkaç kez kızdım bu seferde kaynanamla kavga eetik bende sustum artık kabullenmeye çalışıyorum öyle işte :43:

Allahım hayırla sağlıkla kavuştursun yavruna canım...

Back