• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

Merhaba kızlar 16 şubat çarşamba günü sezeryanla oğluşumu dünyaya getirdim. Fırsat bulup yazamadım. Bal küpüm şimdi uyuyor. Ne garip kimler doğum yaptı o zamndan bu zamana bilmiorum ama henüz geçmişede bakamadım. Nasıl sabırsızlanıyorduk ne zaman olcak hadi artık die. Yawrum şimdi yatağımın üstünde uyuyor. Biraz emme sıkıntımız var kapamıyor memeyi sabaha kadar uğraşıyorum. Bazen alıo tamam öğrendi diorum ama sonra yine beceremio bende aç kalmasın die sağıp biberonla veriyorum. Tabi bu arada göğüs uçlarım aradan çıktı. Ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyor, ağlaya ağlaya sağıyorum. Zormuş annelik ama mükemmelllll tarifi imkansız bi duyguymuşş. Iyi ki varsın bebeğimmm ... Herkese sevgiler ...

bizimkide aynı yakında mememi kesip yanına yatırcam valla.insan böyle oluncada huzursuz oluyor acaba doymuyormu diye.bu arada ben yalancı memeye alıştırmaya çalışıyorum ama bi türlü almıyor.uyurken bazen kandırıp verebiliyorum göğsümü çektikten hemen sonra.

Cnm meme mastiti olmuşsun. Mastit çok süt olunca mı oluyor. Dikkat edin demişsin cnm da ne yapmamız lazım?:18:

selam güzel annişler bir sorum var sezeryanla doğum yapanları dr kontrole cagırıyorya dikişler için karnındaki bandajı açıyor peki alttanda bakıyorlarmı?

desene yalnız değilim:) birde benim eşim kızımı,ayşeeemmmm anneeemmmm,diye seviyor çıldırıyorum :47: farklı isim koyalım dedikçe tamam dilanı değiştirelim diyor,benim derdim dilan değil zaten onu değiştirmek kolay,sorunum kızıma ayşe demesi.dün akşam ozaman adı ayşenaz olsun dedi,biran düşündüm naz neyin nesi diye,sonra dank etti kafama,annesinin ölmüş nenesinin adı nazan,onun nazını koyalım demek istemiş,kafamın tası öyle attıki,dedim o nüfus müdürlüğünü birbirine katarım yinede o isimleri koyamazsın,bide demezmi benim kızımyaa istediğim ismi koyarım :47: sanırım eşim beni sömürüp yok saymaya çalışıyor,bebek onun tarafına aitmiş gibi hareket ediyor,rus parasıyla beş para etse sülalesi gam yemicemmm:47:

keşke okadar kolay olsa evridiki,adama ikimizin bulduğu ortak bir isim koyalım diyorum,oda bana sen dilan de ben ayşe derim diyor,yahu çocuğu isim manyağımı yapıcaz,bize tepki vermeye başlayınca bu çocuk affallicak adım ayşemi dilanmı diye,dediğimde susuyor bu seferde,onuda geçtim onun akrabaları ayşe diyor benimkiler dilan,ay delircem:37:

aynennn facede büyük harflerle ilan etmiş benimkide.ha bide bulduğum isimleride beğenmiyor burun kıvırıp hıh diye gülüyor,yok o komşumuzun adı,yok o ilkokuldaki sümüklü arkadaşımın adıydı diye,ben hepten daralıyorum bu sefer..ben ameliyata girerken adam konuşmadığı akrabalarını bile o heyecanla arayıp kızım doğdu adını ayşe koydum demiş,halbuki baştan anlaşmıştık,tamam annenin adınıda koyalım ikinci isim olarak ama ayşe diye hitab etmicez,oda ok dedi,şimdi döneklik yapıyor,türkiyedeki kadınların neredeyse yarısının adı fatma diğer yarısınınki ayşe,eşim bu isim konusunu konuşmayı erteliyor hatta kaçıyor,ama nafile kaçış,hergün konuşup durucam:47:
r
us parasıyla beş para etse hahaha ay çok komik benimkinin ciğeri beş para etmez güzelim çatlatıyor adam beni resmen bide basımda sürekli

bu arada sürmelinin yerini almaya adayım DOĞURAMIYORUMMM :43: gelmiyo oğlum yaa inat etti zıpam. cumartesinden beri mide ağrısından, bulantısından ve ekşimesinden ölüyorum. kasıklarımdada çok sancım oluyor. bugün doktora gittim muayene etti ne açılma nede rahim azında yumuşama var benimki yerinde rahat yani :59: idrar yolunda enfeksiyon çıktı bulantıyı o yapıyormuş birde mide ülseri. serum yedim 2 şişe, antibiyotikte verdi.dedim doktora perşembe 40. haftam doluyo ne yapcaz dedim ilk doğumda suni sancı verme taraftarı değilim, nst de bebişde iyi gözüküyor o yüzden 10 gün daha bekleriz dedi yani sizin bebişler okula başlarken benimki anca gelecek :43:
ahh cnm ben senden öndeyim bak hafta olarak...sürmelinin yerini anca ben alabiilirim:)))bak ben hala doğuaramadım:)) gelmiyo nazlı kızım...pazartesi kontrolümüz vardı ve yine sancı çıkmadı,yarın yine kontrolümüz var,bakalım bu kez sancı çıkacak mı...gerçi 2 gündür kasıklarımda adet olacakmışım da olamıyomuşum gibi bi acı var bu sancı galiba...bi de kahverengi akıntı oluyo 2 gündür...sanırım yaklaştık...bence de bekle cnm,sonuçta hamile kaldığımız günü tam olarak dr larda bilemez...demekki bizimkiler 9 ay 10 gün dolduracaklar illaki:))bu saatten sonra suyu ve plesantası önemli bizim için dedi dr...onlarda da bi problem olmadığı için bekleyebiliriz dedi...hala kanala girmemiş mi die sordum,girmemiş ama bu hiç belli olmaz girebilir önümüzdeki günlerde dedi...herhangi bi sorun yoksa en güzeli normal doğum die düşünüyorum...

selam kızlar
biz geldiikkk.eşim size haber verecekti konu açmış :34: ama ben burdan yazmak istedim

evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum :37:
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.

apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuş:37: kızıyla geldi adamcağız .

beni önce muayene etti.mete bey dönmemiş hala yukardaymış malum yine sezeryan

hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorum :1: gerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı

2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
bide çişimizi yapamadık.kan alındı ultrasonda bakıldı sıkıntı yok şükür

böyle işte ben yine fırsat buşur sam gelirim hoiçakalın

hayırlı ömürlü olsun cnm,gözün aydın...

saolun kıslar tüm iyi temennileriniz için:16: ama benim tuhaflığım başka...sanki ben gidip hastaneden bebeğimi alacakta gelecek şekilde takılıyom...foto çekincem bebeğimi alıp gelcem:52: gerçekleri çok iyi biliyom ama bilmek istemiyom...korkuda yok ama ameliyat sonuçta...bide hafif bi vicdan azabım var..niyemi...benim hiç sancım mancım olmadı ondan sanki kızımın gelmesine çok varda ona haksızlık ediyom gibime geliyo...buğün bile pazar gezip temizlik yaptım iyimi.....ama normalde doğuramazdım bence ben..keşke cesur olsaydım..ama değilim normal doğuracak kadar...neyse sabah sezeryanım var neler düşünüyom...sünnetten kaçan çocuklar gibi kaçarmışııım:52: yok yok kızımı çok merak ediyom kaçmam..ama çok tuhafım işte..sizde böle şeyler yaşadınızmı...neyse birazdan abtest alıp yasin okuyem...yarında hayırlısıyla kızımı kucağıma alalım inş..dua edin kızlar bana sabah 8.30 gibi gircez inş sezeryana..:49:

almışsındır heralde cnm artık bebişni kucağına sağsalim,gözün aydın diyelim şimdiden,allah analı bablı büyütsün...sanki sen de normal bekliodun nie sezeryana karar verdin ki? problem ne acaba?

canım bu şekilde stres ne sana nede bebeğine fayda getirir...bol bol dua et hakkımızda ve bebeğimiz için hangi zaman ve dogum sekli uygunsa onu yasayacagız :34: bizde 39+4 yiz persembe günü kontrol var normal olmazsa cuma sezereyan kacınılmaz gibi...
bebeklerimizle aynı bedende son günlerin tadını cıkaralım dinlenelim bak anne olan arkadaslar cok yoruluyrlar ..Allah yardımıcımz olsun
buna karışmak tabiki haddim deil cnm ama,nie sezeryan kaçınılaz diyosun ki? bak ben 41. haftadayım daha dün sancım olmaya başladı yavaş yavaş...ters durmuyorsa suyunda bi azalma yoksa bekle derim ben...sonuçta onun geleceği saat belirlenmiştir bi problem yoksa die düşünüyorum...allah yardımcımız olsun..bakalım biz ne zaman başlıycaz bebişlerimizle ilgili konuşmaya...ben de bu son günlerin tadını çıkarmya çalışıorum,ohh bugün saat 10 kadar uyumuşum:))

herkese slm..
nasılsınız bakalım..bebeğim uyuyor şimdi bende daha ii hissediyorken bir foruma bakıyım dedim..geçmiş baya birikmiş:))))) çok şey kaçırdım:)))) doğum yapanlar varsa gözleri aydın..henüz yapmayanlar varsa da Allah yardımcıları olsun...
doğumumla ilgili şunu söylemek istiyorum..herşeyi önceden planladım..neler yaşayacağımı an an düşünüp kendimi sezeryana hazırladım..ve normal doğumun sancısını çekmiyecem diye rahat davrandım ama ;
gece sancım tuttu ve hastanede nöbetçi ebe dışında kimse yoktu yanımda..6 saat sancı çektim..8 cm açılma olana kadr sürdü..en son ebe saat 7 gibi dr arayıp acil gelmelerini söledi. çünkü kızımın eli veya ayağı gelmek üzereymiş..ters durmasa çok rahat normal doğurabilirmişim ama sancılı bir şekilde acilen sezeryana alındım..
Allah herkesin hakkında hayırlı olan doğumu nasip etsin..
kızımı görünce herşeye değer dedim ve hepsi geçti gitti:))
kendinize ve bebeklerinize çok ii bakın..
öpüyorum hepinizi...
ayy cnm o kadar sancı çekmişsin sonra da sezeryana alınmışsın ama neyse ki geçmiş,hayırlı ömürlü olsun,allah analı babalı büyütsün...

kızlar bana yardım edin lütfen cuma sezeryanım var ve çok aşırı bi doğum korkusu yaşıyorum heran aklımda başka şeylerle ilgilenmeye çalıştıkça daha çok kafama takılıyo ruh gibi oldum aslında aniden sezeryan olsa sorun yok ama günü saati belli olunca taktım kafaya. genel anestezi olucak bayıltana kadar geçen süreç korkutuyo beni sonrasını bi şekilde atlatırım diyorum yorumlarınızdan ama öncesine kalbim dayanmaz gibi hissediyorum .:18: Allahım sen yardım et...:18:
cnm sakin olmaya çalış,güzel şşeyler düşün ki güzel şeyler yaşayasın...allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin...ama nie sezeryana giriyosun sorun nedir?merak ettim de...

bizimkide aynı yakında mememi kesip yanına yatırcam valla.insan böyle oluncada huzursuz oluyor acaba doymuyormu diye.bu arada ben yalancı memeye alıştırmaya çalışıyorum ama bi türlü almıyor.uyurken bazen kandırıp verebiliyorum göğsümü çektikten hemen sonra.

aynı sorun bende var tam 5 saat göğsümde oluyor yataktan çıkamıyorum memede uyuyor keyif yapıyor neolcak böle bilmiyorum kollaarım kopuyor

selam kızlar
biz geldiikkk.eşim size haber verecekti konu açmış :34: ama ben burdan yazmak istedim

evet oğlum randevusunu beklemedi.pazar günü evde temizlik yapılıyordu.bende yatıyordum.birden bişi oldu sanki poff diye bi ses duydum.bi baktım su akıyıoo.yataktan fırladım suyum geliyodu..artık ben şokamı girdim ne olduysa ayy halı ıslanıyo ayyy yatak ıslanıyo diyorum :37:
eşim hemen doktoru aradı.söyledi oda sordu tabi nasıl su diye.bildiğin bacaklardan boşalıyo.hemen hastaneye çağırdı.

apar topar hastane yoluna çıktık.bende ne bir ağrı ne bir sızı nede bi sancı.sadece su akıyoo hala
hastaneye vardığımızda acilden giriş yaptık hemen sandalyeye aldılar odaya çıkardılar.doktor peşimden geldi zaten hemen.anestezi doktoru da kızıyla tiyatroya gidiyomuş:37: kızıyla geldi adamcağız .

beni önce muayene etti.mete bey dönmemiş hala yukardaymış malum yine sezeryan

hazırladılar anestezi doktoru epidurali taktı.çok kolay bişiymişş.sonra sedyeye aldılar bende hala tık yok güle oynaya gidiyorum :1: gerçi olayı daha idrak edemeden sezeryan oldu kolaydı

2 gün yattım hastanede genel olarak iyiyiz.yalnız emme konusunda sıkıntımız var.süt var göğüs ucu var ama göğüs küçük olduğundan pozisyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz oda sinirleniyo zor geçiyo o dakikalar.3 kere mama verdik.
bide çişimizi yapamadık.kan alındı ultrasonda bakıldı sıkıntı yok şükür

böyle işte ben yine fırsat buşur sam gelirim hoiçakalın

gözün aydın canım negüzel bebişine kavustun darısı bize inşallah....kolay gelsin

şenaycım bence her çocuk farklı kimi insan yavaş yer onun gibi olmalı
elvinde genelde 1saat emiyor
altının değişmesinden de acaip mutlu oluyor

ay negüzel, biz zamanla yarışıyoruz alt açarken. ben siliyorum babannesi ayaklarını tutuyor akşamları da eşim emziği ağzında tutmaya çalışıyor. evde tek başına kalınca ne yaparım hiiiiç bilmiyorum;))

günaydın herkese..
bebeğinize emzik veriyor musunuz..bizim kız sürekli ağzını açıyor..karnı tok olsa bile meme istiyor..ve göğsümde uyuya kalıyor..başka türlü uyumuyor..emzik için erken sanırım ama ne yapcağımı şaşırdım..sezeryanlı olduğumdan uzun süre karnımda tutamıyorum..şuan 6 günlük..ne zamandan itibaren verilebilir..

ben hastanedeki ilk gecemizde verdim. adını da susturucu koyduk. başta eşim karşıydı vermeyelim diyordu ama şimdi emre cıyakladıkça emzik nerde diyo;))

slm kızlar biz geldik oğlumla uzun zamnadır uğrayamadım sizleride merak ettim.şimdi hazır oğlum uyumuşken sizlere bakayım dedim.yazdıklarınıza biraz göz attım hepimizin yaşadığı şeyler aynı malesef.uykusuzluk kakasını niye yapmadı emme isteği bizimde sıkıntılarımız hep aynı bide göbek var tabi bizim göbeğimiz 18.günde düştü dün bbeğimin yarı kırkını yaptık.bu arada 4 gündür çok rahatsızdım meme mastiti olmuşum kızlar çok dikkat edin çok feci bişey 40 derece ateşle hastaneye yattım 3 saat bebeğimden ayrı geçirmek zorunda kaldım.şimdi göğsümü sıcak suda sağıyorum ve antibiyotik vuruluyorum hala geçmiş değil.kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın kızlar hepinizi öpüyorum.

:69:

geçmiş olsun canım, dikkat et kendine

selam güzel annişler bir sorum var sezeryanla doğum yapanları dr kontrole cagırıyorya dikişler için karnındaki bandajı açıyor peki alttanda bakıyorlarmı?
hayır bakmıyor canım

Merhaba kızlar 16 şubat çarşamba günü sezeryanla oğluşumu dünyaya getirdim. Fırsat bulup yazamadım. Bal küpüm şimdi uyuyor. Ne garip kimler doğum yaptı o zamndan bu zamana bilmiorum ama henüz geçmişede bakamadım. Nasıl sabırsızlanıyorduk ne zaman olcak hadi artık die. Yawrum şimdi yatağımın üstünde uyuyor. Biraz emme sıkıntımız var kapamıyor memeyi sabaha kadar uğraşıyorum. Bazen alıo tamam öğrendi diorum ama sonra yine beceremio bende aç kalmasın die sağıp biberonla veriyorum. Tabi bu arada göğüs uçlarım aradan çıktı. Ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyor, ağlaya ağlaya sağıyorum. Zormuş annelik ama mükemmelllll tarifi imkansız bi duyguymuşş. Iyi ki varsın bebeğimmm ... Herkese sevgiler ...

cnm bnm gözün aydın ev ya nezman gelcekler die konuşuyoduk şimdi allaha şükür kollarımızdalarbizde az önce bıcıbıcı yağtık şimdi mışıl mışıl uyuyo oğlum küçük aşkım herşeyim
Rabbim hepsini korusun

cnm bnm dikişler yarın alınıcak bakalım biraz korkuyorum ama acımıyomuş bi gıdıklanma hissi oluyomuş alınsında rahatlıiim artık yaa alttan bakmazlar artık onla işleri kalmadı çok şükür sizin dikişler için kaö gün sonra dediler bana 15 gün demişlerdi yarın doluyo

ya kızlar canımı sıkan bişey var

şimdi kızımın adı ayşe dilan,kimliğini henüz çıkarmadık,fakat ben isimlerinden razı değilim,ayşe eşimin ölmüş annesinin adı,dilanı ben koydum ama 2 isimde aslında içime hiç sinmiyor,ben daha farklı hoş bir ismi olsun istiyorum,bu arada benim adımda Fatma,ne öyle ayşe fatma,anlam itibariyle güzel hoş başka isimlerde var,eşime demin söyledim,razı değilim,bebeğe ne ayşe diyesim geliyor ne dilan,değişelim,annemin adı diye tutturdu,birazda akraba topluluğuna hava civa olsun diye ayşe koydu,nasıl değiştirebilirim eşimin fikrini,diyoki ezanı okudum,hiç farketmez dedim,bir daha okursun kimliğinide çıkarmadık istemiyorum ayşe dilan olmasın,sen nasıl babasıysan bende annesiyim içimden gelmiyor bu isimlerle hitab etmek,ölü ismi koymayalım dedim,gerçi hata bende,başta ok dedim,ama cidden içime sinmiyor bana akıl verin yaa,farklı bir ismi olsun yavrumun ayşe olsun istemiyorum :(

bence değiştir dicem ama ben dinletemedim ki eşime ailesi beyza dedi hiç içime sinmedi dedim ama koydu eşim yine ben zeynep diyorum walla ama çok saçma isim hakkı anne babanın onlara ne oluyo ki :47: kendi kızıma istediğim ismi de koyammıcaksam artık :37:

kızlar size birkaç şey sormak istiyorum.
- benim bebiş 20 dk emiyor en çok sizce kısa mı? burda 1 saat memede kalıyor yazanlar olmuş ben az emiyor diye endişelendim şimdi;(
- alt açarken feryat figan bağırıyor, 15 gün oldu değişir diyorduk ama hiç değişmedi. çözüm önerisi olan var mı?
- siz önce alt mı değiştiriyorsunuz yoksa emziriyormusunuz? önce alt alsam emerken tekrar altı kirleniyor, önce emzirsem alt alırken iyice uykusu açılıp tekrar uyutamıyorum napıcam bilemedim.
- dün devit d vitaminine başladık, 2 haftadan sonra demişti dr, ama iki gündür çok huysuz ve gazlı, bir türlü uyumuyor ne gece ne gündüz, acaba vitaminle alakalı olabilir mi? receteye baktım böyle bir yan etki yazmıyor ama hergün yediğim şeyleri yiyorum gaz niye arttı ki:(((

fikri ve tecrübesi olanlar cevaplarınız bekliyorum.
herkese kolay gelsin

canım benimki de o kadar emiyo doyunca bırakıyo zaten hatta benim tombiş çok tatlı yaa emiyo emiyo doyduktan sonra ağzından çıkarıp başını mememe yaslıyo ööle uyuyoo
benim okuduğum kitaplarda hep önce altını değiştirin sonra emzirin diyo ööle yapmaya çalışıyorum çünkü emdikten sonra altını açarsam uyanıyo ve ööle saatlerce bakınıyo ama bazen çok aç oluyo ve ağlıyo ozaman hemen emziriyorum biraz sonra değiştirip tekrar emziriyorum
biz 15.günde başladık devite ama bi sorun olmadı yani gazımız 5.gün gibi başladı zinco kullanıyoruz şimdilik bi problemimiz yok devitten olcağını sanmıyorum

sevimcim biz de emzik verdik, sen ağzında uyumasına izin veriyor musun? ben uyumadan çekip alıyorum, boğulur diye korkudan bırakamıyorum.

benimki kendi çıkarıyo ama çok korkuyorum alışır da ilerde de meme de uyur die bazen memeyi açınca bile kokusundan mı ne uykuya dalıyo emmeden ama emzik alsın istiyorum benim ki de almadı başka da alıp denemedim

slm kızlar biz geldik oğlumla uzun zamnadır uğrayamadım sizleride merak ettim.şimdi hazır oğlum uyumuşken sizlere bakayım dedim.yazdıklarınıza biraz göz attım hepimizin yaşadığı şeyler aynı malesef.uykusuzluk kakasını niye yapmadı emme isteği bizimde sıkıntılarımız hep aynı bide göbek var tabi bizim göbeğimiz 18.günde düştü dün bbeğimin yarı kırkını yaptık.bu arada 4 gündür çok rahatsızdım meme mastiti olmuşum kızlar çok dikkat edin çok feci bişey 40 derece ateşle hastaneye yattım 3 saat bebeğimden ayrı geçirmek zorunda kaldım.şimdi göğsümü sıcak suda sağıyorum ve antibiyotik vuruluyorum hala geçmiş değil.kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın kızlar hepinizi öpüyorum.

:69:

geçmiş olsun canım onun sebebi ne? neye dikkat etmemiz lazım bide bizim de göbeğimiz hala düşmedi yıkamışmıydın düşene kadar ben artık dün yıkadım dr.lar yıkamyın dedi ama meleğim huzurla doldu :9:

günaydın canım bi uyku mağduruda biziz bizim sıpa 4. günde de kakasını yapmadı ve gece evde feryat figan bi ağlama nasıl ağlamadır o halen çözmüş değilim eşim can havliyyle hastaneye götürelim dedi götüürdük fitil verdi eve geldik fitili taktık kaka nöbetine geçtik gerçi ağlaması geçmediği için başında pinekledik gece 4e kadar bişey yapmayın eşim vazelin ile masaj yaptı kulak cubuğuna sürüp öyle yaptı kuzum allahım 40 dk sürdü 4 günün acısını çıkardı sabah ezanında uyudu eşim uykusuz işe gittti ben hala zombi gibiyim kaç gecenin uykusuzluğu yorgunluğu eşimin yeğenini çağırdık o gelip bebeğe bakıcak ben azıcık kestircem çünkü akşam tek başına nöbet tutucam eşim uyur :69:

canım allah yardımcın olsun..biz dogsun diye bekliyrz doguncada böyle sıkıntılar baslıyor zor valla....annelerimiz zamanında okadar cocuk ve iş varken nasıl içinden çıkmışlar helal vallaüstelik erkekler ozaman bukadar yardım etmezlermişde.....

slm kızlar hemen daldım ama böyle güzelmiş yaa geçmiş çok birikmiyo artık
annemler dolaşmaya çıktı bende prensesim uyurken size bi bakıım dedim akşama arkadaşlar gelcekmiş şimdi eşim aradı ayy ne yapsam ki artık gelmeye başlar herkes annemde gitcek yakında neyse biraz takılayım sizle
göbeğimiz bugun de düşmedi ama artık dün yıkadık ohhhhhhh mis gibi oldu pamuğum bi rahatladı mışıl mışıl uyudu göbeği de artık dert etmicem elbet düşcek ya orda kalcak hali yok
sedacım hayırlı olsun canım pek bi rahat olmuş sezeryanın :nazar: sütün aslında göğüs boyutuyla alakası yok ben 75 kullanırım küçük yani ama sütüm iidi tabi şimdi bazı etmenlerden dolayı fosur fosur boş göğsüm :43: :47:
gülcancım dün dicektim unutmuşum sen sezeryan düşünme canım aksi bi durum olmadıkca normal çok rahat suniden hiç korkma yavaş yavaş açılıp çoook sancı çekeceğine yarım saat bi saatte açılıp doğuruverirsin hayırlısı olsun tabii ki canım

cnm bnm dikişler yarın alınıcak bakalım biraz korkuyorum ama acımıyomuş bi gıdıklanma hissi oluyomuş alınsında rahatlıiim artık yaa alttan bakmazlar artık onla işleri kalmadı çok şükür sizin dikişler için kaö gün sonra dediler bana 15 gün demişlerdi yarın doluyo

canım benimki dikişli değil lazerle yapıştırma yapmış doktorum,doğumdan sonra gelip farklı bi bant taktı banyo edebileyim diye zaten 3 gün sonra çağırıp o bandajıda çıkarttı hafif bi pansuman yaptı,ve bitti

bence değiştir dicem ama ben dinletemedim ki eşime ailesi beyza dedi hiç içime sinmedi dedim ama koydu eşim yine ben zeynep diyorum walla ama çok saçma isim hakkı anne babanın onlara ne oluyo ki :47: kendi kızıma istediğim ismi de koyammıcaksam artık :37:

zaten şu ailelerin burun sokmalarına sinir oluyorum zamanında kendi çocuklarının isimlerini kendileri koymuşlar,doymamışlarmı,bıraksınlarda torunlarınkini kendi ana babaları koysun,herşeye karışmasınlar yaaa,bunu bile çok görüyolar,valla bazen öyle bir ortam oluşturuyolarki,sanki bebeği onlar doğurmuş bizler bakıcıymışız gibi dış kapının dış mandalı muamelesi tövbe yaRabbi

bununla alakalı bişi sorcam 40 çıkınca kontrole çağırıyolarmış alltan mı muayene ediyolar? ben normal yaptım ve her hafta drum çağırıyo kontrole dikişlerime bakmaya bu cumada gitcem heralde son olur geçti çünkü ama geçen hafta asistanı jel vereyim mi hocam dedi tırstım ben de acaba bu cuma yada 40tan sonra yapar mı ayy doğurdum ama hala korkuyorum tuşeden :18:

kızlar ben bebeği emzirirken kalbimde çarpıntı oluyor,tıkanıyorum derin bi nefes alıyorum hemen,demir eksikliğinden olabilirmi? kan hapını 1 aydır bıraktım kullanmıyorum,sizdede oluyormu çarpıntı?

slmm kızlarr semzirmeden bahsetmişsiniz bak ne güzel bebekleriniz yarım saat 20 dk olsa emiyor bnmki en az 5 dk en fazlaa 10 dakk sonra uyuyp kalıyor uyandıramıyorumkiii n yapcam blmiyorum onu düşünmektenn doydumu doymadımı diye kafayı yicem valla

slm kızlar nasılsınız?ben bikaç gündür giremedim nete...kızıma zarar vercek diye pcyi açmaya korkuyorum valla..şimdi eşim açmış bende dayanamadım bi bakayım dedim...
bugün bizim 20 kırkımız oldu...banyomuzu yaptık mislerr gibi şimdi kızım uyuyor mışıl mışıl...
yarın işitme testi vs için doktora gidicez inş...fatih ünv.de sıra bulamadık acaip yoğun akropolden randevu vermişlerdi orda yaptırcaz bakalım...
her geçen gün değişiyo sanki benim kızım büyüyoo galiba....Rabbime binlerce kez şükürler olsun ne kadar güzel bi nimetmiş bebek sahibi olmak...
yarın teyzem evine dönüyor artık yalnızız bakalım nasıl olcak....sadece eşim gece nöbetlerine gidince naparım o konu biraz endişelendiriyor beni onun haricinde sıkıntımız olmaz inş...
kızlar bu arada kilo verme durumlarınız nasıl...ben doğuma girmeden önce 81 civarındaydım...şimdi 71 olmuşum ...özel olarak yaptığınız bişiler varsa banada sölermisiniz...
seda geldi mi?geçmişe bakamadım...

Back