2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba anneler,

hasta olan bebişler Rabbim acil şifalar versin...bizde son durum şöleki ben iyice daralmiş durumdayim,
oğlum sürekli mızmız bişey yaparken yürürken oynarken hep ara ara ağlamakli,elide hep agzinda 8 dişimiz var saniyorum şu zor çıkan dişlerde sıra ondanmidir acaba,

bizim ateşimiz hep 37 ile 37.5 lerde uzun zamandir

onun dişinda bu aralar yani 2 haftadir kabız ve nasil geçicek bilmiyorum 2 hafta once aptamil 3 den aptamil junior a geçtim acaba o muu yapti ya...z.yagi koyuyorum yogurduna yok,bl bol meyve suyuda veriyorum napcam başka bilemedim...doktora gitsem mi acaba ilaç işee yararmi?

şuan bebişim 13 aylık, gittikçe büyüyolar maaşallah acaba yetersizmi besleniyor diye düşünüyorum hala aynı periyotta ve aynı menü de besleniyor çünkü

mesela sabah 8-9 gibi 120cc veya 150 cc süt içiyor 10-11 gibi kahvalti yapiyor,ki bu aralar kahvaltiyi reddediyor,yemiyorum onada üzülüyorum

3-4 gibi çorba yiyor sebze-tarhana-yogurt çorbası gibi

6 gibi meyve karşimi yiiyor

bir kase ev yogurdu..bunu genelde sebze çorbası ile birliktede tüketiyoruz

sonra 8 gibi falan sütlü pirinçli veriyodum 4.aydan buyana herhalde bıktıki hemen kusuyor saniyorum artık onu veremiyecegim ama yerini neyle dolduracagim bilmiyorum

sonra da istediği kadar süt sabaha kadar...yani 24 saatte 350-500 cc süt içmiş oluyor genelde..bu aralar süte düşkünlüğü artti eskiden uyurken süt içirebilirdim uyanııkken hayatta içmeyn cocuk şimdi süt mü istiyosun dediğimde mutfagın kapisına dayaniyor...fazla süte düşkün olmasıda iyi değil yemeklerden uzaklaşiyor bu sefer

ama içim rahat değil...başka ne vermeliyim,herşeyi yiyemiyor yada yemiyor istemiyor...eger biraz yemekle ilgili disiplini elden birakir onun keyfine gidersim zaten zor kilo aliyor bu sefer onalida vermekten cok korkuyorum...

bizim yediklerimizden bazen yemek arasnda bi iki kaşık yiyor ama ben onu öğün olarak göremiyorum...

ne olur fikir verin siz neler yapiyosunuz,beslenmesini nasil zengin hale getirebilirim

teşekkürler

yemek konusunda biz de sıkıntılıyız canı istediği zaman yiyor istemezse eliyle itip hayır diye kafa sallıyor. ama mutlaka 3 ana öğün veriyorum, az da yese.. zaten artık kilo alımı çok yavaşladı. benim kızımın sorunu çok yediği zaman kusması. biraz zorla yedirsem daha masadan kalkmadan fışkırır tarzda kusuyor. bütün midesi boşalıyor. o yüzden artık zorlamamaya karar verdim. senin bebeğin meyve yiyormuş ben meyve pürelerini denedim ama yemedi. uzun zaman da oldu aslında bir daha deneyebilirim. meyveyi çok sevmiyor. bir tek muzu severek yiyor. o da kabızlık yapıyor diye çok vermek istemiyorum. eline verdiğimde kendisi yiyor çok sevimli görünüyor:) mevsim meyvesi de yokki fazla. elma, mandalina azar azar yedirebildiğm kadar veriyorum.

akşamları pirinçli mama veriyormuşsun. ben uzun zamandır akşamları da çorba veriyorum. bir de biz ne yersek az da olsa veriyoruz. mesela bu akşam kendi çorbasının yanında az da dolma yedi. dün de ıspanak yemeği. akşam yemeklerini onun da yiyebileceği gibi yapmaya çalışıyorum artık. eğer geç uyursa uyumadan önce bi de pirinç unu veya irmikli muhallebi yapıyorum. 1 su bardağı keçi sütünden yapıyorum ama ne kadar isterse o kadar yiyor. genelde yarısını yerse seviniyorum. bir de hala anne sütü alıyor ve emmeden kesinlikle uyumuyor. memeden ayırırken çok zorlancam galiba:KK43:

bizde yemekle ilgili disiplin falan kalmadı:) çikolataya bayılıyor. babası ve ananesi saolsunlar her fırsatta yediriyolar. bu yüzden ikisine de çok kızıyorum. reklamlarda pingui, nutella falan çıkınca mama diye bağırıyor.ne olcaz böle bilmiyorum:KK43:

iyi akşamlar kızlarr,

bir haftadır uğrayamadım. pc bozuldu servise gönderdik anca geldi. Geçmişi okudum hasta olan bebeklere çok geçmiş olsun..........
bu görüşmediğimiz süre içinde deniz kızım yürümeyi epey ilerletti, durdurabilene aşk olsun, uyuduğu zamanlar haricinde 2 dk. poposunun üstüne oturmuyor maalesef. Onu izlerken ben yoruluyorum. İlgisi çok ama çok dağınık, bir şeye 1 dk.dan fazla odaklanamıyor. Oyalamak mümkün değil yanii. Bakıyosun ağlayarak kumandayı istiyor eline almasıyla hevesinin geçmesi bir oluyor sonra bi bakmışsın başka bişi için ağlıyor.
Bu arada 7 dişimiz oldu, 2 hafta öncesine kadar 4 taneydi bi anda 3 ü birden patladı. Çok şükür ateş, ishal falan olmadı ama mızmızlığı çoğaldı. İştahımız yerinde sayılır ilk bikaç kaşıkta ağlasada sonradan normale dönüyor. tek sıkıntımız süttttt....... ne yazıkki biberon fobimiz tam gaz devam. Gece babasıyla nöbetteyiz resmen bi o yedirmeye çalışıyor bi ben. Bazı geceler 100- 150 cc içiyor bazı geceler ağzına değdimi yırtınıyor uykusunda. 2 gecedir hiç içmiyor ondan önce pın..ar çocuk sütü veriyodum, 2 dündür apta..m.il junior veriyorum ama 2 yudum alıp ittiriyor. Sanırım tadını beğenmedi :KK43: bide stoklamıştım resmen evee :KK43: bugün gidip diğer markadan aldım yine. gece deneme yapıcam önce junior vericem yemezse diğerini eğer o zaman içerse bilirimki sütten :) görseniz sütü içtiği geceler öyle huzurlu uyuyorum ki :KK16: içmeyince diken üstündeyim resmen kalkıp kalkıp deniyorum ha şimdi içer ha şimdi die.

havalar soğuk olduğu için dışarıya çıkmaıyoruz maalesef, boy kilo için sağlık ocağına götürecektim ama olmadı. evde kendim ölçeyim dedim 73 falan çıktı boyu sinirim bozuldu :KK47::KK47:

sizinkilerin gelişimi ne durumdaa ???????

maşallah kızına. benimki hala yürümüyor. ama çok hızlı emekliyor:) mızmızlık bizde de çok herşeye ağlayabiliyo. özellikle uykusu varsa daha da mızmız oluyor. ben mamayı sadece kahvaltıda veriyorum. junior'ın süt gibi olanını benimkde sevmedi. toz şeklinde olanından aldım bende onda sorun çıkarmadı. bir de gece niye vermekte ısrar ediyosun ki? artık gece acıkmamaları gerekiyor. her ne kadar benimki zırt pırt uyansa da derdi açlık değil bence. gündüz yeterince yediğine inanıyorsan hiç rahatsız etme derim geceleri.

boy bizimde en son 72 cm di. biraz kısa galiba. burda arkadaşların yazdıklarını gördükçe:)

balık yağı veriyormusunuz kızlar? evde var bi denemede sevmemişti. araya hastalıklar antibiyotikler falan girdi şimdi tekrar denemek istiyorum. yarın denesem mi acaba?

yemek konusunda biz de sıkıntılıyız canı istediği zaman yiyor istemezse eliyle itip hayır diye kafa sallıyor. ama mutlaka 3 ana öğün veriyorum, az da yese.. zaten artık kilo alımı çok yavaşladı. benim kızımın sorunu çok yediği zaman kusması. biraz zorla yedirsem daha masadan kalkmadan fışkırır tarzda kusuyor. bütün midesi boşalıyor. o yüzden artık zorlamamaya karar verdim. senin bebeğin meyve yiyormuş ben meyve pürelerini denedim ama yemedi. uzun zaman da oldu aslında bir daha deneyebilirim. meyveyi çok sevmiyor. bir tek muzu severek yiyor. o da kabızlık yapıyor diye çok vermek istemiyorum. eline verdiğimde kendisi yiyor çok sevimli görünüyor:) mevsim meyvesi de yokki fazla. elma, mandalina azar azar yedirebildiğm kadar veriyorum.

akşamları pirinçli mama veriyormuşsun. ben uzun zamandır akşamları da çorba veriyorum. bir de biz ne yersek az da olsa veriyoruz. mesela bu akşam kendi çorbasının yanında az da dolma yedi. dün de ıspanak yemeği. akşam yemeklerini onun da yiyebileceği gibi yapmaya çalışıyorum artık. eğer geç uyursa uyumadan önce bi de pirinç unu veya irmikli muhallebi yapıyorum. 1 su bardağı keçi sütünden yapıyorum ama ne kadar isterse o kadar yiyor. genelde yarısını yerse seviniyorum. bir de hala anne sütü alıyor ve emmeden kesinlikle uyumuyor. memeden ayırırken çok zorlancam galiba:KK43:

bizde yemekle ilgili disiplin falan kalmadı:) çikolataya bayılıyor. babası ve ananesi saolsunlar her fırsatta yediriyolar. bu yüzden ikisine de çok kızıyorum. reklamlarda pingui, nutella falan çıkınca mama diye bağırıyor.ne olcaz böle bilmiyorum:KK43:

cevap için teşekkürler...öglen çorba veriyorum kşamda aynı çorbayı yedirmek istemiyorum bıkmasın diye..bu aralar akşam içinde farkli çorba yapmaya başladim napim...2 günde bitirmiş oluyoruz bu şekilde çorbaları,umarım tazeliğini kaybetmiyordur.

ben pirinç unlu muhallebi yaptim hatta ülkerin pişirilen mamasından aldim ama bizimki anında çıkardı birazda katı oldu.ve un tadi yogundu ben bile sevmedim...irmikli olanı nasil yapiyorusn tarifini verebilirmisin birde onu deneyeyim..tşk.

çikolata kesinlikle vermiyorum direniyorum gittigi yere kadar artik...ama eşim bzen işyerine götürüyor oğlumu döndüğünde bakiyorum çalışanlar eline ya gofret ya çikolata vermişler..o da bi görsen sımsıkı tutuyor çok komik...tabi onları annesi yiyo sonra haberi yok..:))

maşallah kızına. benimki hala yürümüyor. ama çok hızlı emekliyor:) mızmızlık bizde de çok herşeye ağlayabiliyo. özellikle uykusu varsa daha da mızmız oluyor. ben mamayı sadece kahvaltıda veriyorum. junior'ın süt gibi olanını benimkde sevmedi. toz şeklinde olanından aldım bende onda sorun çıkarmadı. bir de gece niye vermekte ısrar ediyosun ki? artık gece acıkmamaları gerekiyor. her ne kadar benimki zırt pırt uyansa da derdi açlık değil bence. gündüz yeterince yediğine inanıyorsan hiç rahatsız etme derim geceleri.

boy bizimde en son 72 cm di. biraz kısa galiba. burda arkadaşların yazdıklarını gördükçe:)

balık yağı veriyormusunuz kızlar? evde var bi denemede sevmemişti. araya hastalıklar antibiyotikler falan girdi şimdi tekrar denemek istiyorum. yarın denesem mi acaba?

aptamil junior süt olanını veriyorum bende oncesinde de zaten 3 numaraya veriyordum bi ara inek sütü aldim sulandirip verdim içti ama her zaman getirtiremiyorum...arada deneyeceğim...geceleri beslenmesini bende kesmeye çalişiyorum ama olmuyor mesela dun gece uyurken aglamaya başladi ama nasil hemen süt yaptim verdim sustu...hatta çok komik aglarken tamam anneciğim süt yapiyorum sana dedim bi kaç kez aglamayı kesip gözlerini açtı ve bekledi resmen..:)aynı şekilde sabah 6 da da agladi ve yine süt verdim...bu aralar kabız süttende olabilir gece midenin dinlenmesi lazim aslinda ama aglayınca napim vermek zorunda kaliyorum...p.tesi doktora götürcem kabızı için yavrum günde bir kez oda bir kaç zeytin tanesi gibi yapiyo, çok huzursuzum bu yüzden:))

en son istanbuldayken boyu ölçülmüştü 1.5 ay falan oldu yani 78 cm di...tabi kız çocukarının ki biraz da farklılık göstermesi çok çok normal...kilosu şuan 11 görünüyor yarın onlarıda ölçtüreceğim...güneydoğunun sıkıntılı bir ilçesinde aylarda çocuk doktoru gelmesini bekledik ve doktorumuz gelmiş çok sevndim..:))

balık yağını octamar aldim ben birden yüklenmemek için haftada 2 kez veriyorum malum bulundugum yerde balığın esamesi bile yok ki bebişime yedireyim..octamar portakallı oldugu için içirirken sıkıntı yaşamadim hiç

görüşürüz..bye

merhaba herkese,ben de giremiyorum bir süredir,bilgisayarımda sorun vardı.
kızım süt ürünlerine karşı çok inatçı,gece uyurken verebiliyorum sadece mamasını da.gündüz verebilsem hemen keseceğim ben de gece beslenmesini,çok yoruluyorum yoksa bu şekilde geceleri.bu sabah kahvaltıda yarım çay bardağı keçi sütü içti,sevinçten delirdim.yalnız o kadar sinir bozucu ki görmeniz lazım...kaşıkla içiriyordum,porselen kupadaydı süt (beyaz olan hiçbir şeyi içmiyor,mama sanıyor) itiraz etmiyordu nerdeyse hiç,sonra kupayı gösterdi,yani ondan içmek istiyormuş.sevindim ben de verdim eline,tam içecekken içine baktı ve gördü.hemen itti bardağı ve bir daha kaşıkla da almadı.nasıl bu kadar inatçı olabiliyor anlamıyorum.

kötü bir olay yaşadık bir de bu sabah.uyuyorduk,kızım kendi odasında yatıyor.yatağı da bir hayli yüksek,hani şu sonradan baza olan karyolalardan.parmaklıkları da var.tam da rüyamda eşimin beni aldattığını,başka bir kadından çocuğu olduğunu görüyordum (evlendiğimden beri böyle garip bir fantezim var,sürekli eşimi başka kadınlarla görüyorum :))))) gümm diye bir ses ve ardından bir çığlıkla uyandık.nasıl koştum bilemedim,kızım yere kapaklanmış delirmiş gibi ağlıyor.düştüğü yer çok yüksek,o parmaklığın tırmanılabilecek hiçbir yeri yok,nasıl becerdi aklım almıyor.düşmelerine alışkınız ama böylesini ilk defa yaşıyoruz.daha da kötüsü ben bundan sonra nasıl yatırırım orda bilemiyorum,parmaklığı bir şekilde yükseltmemiz gerekiyor ama beynimiz durdu resmen:KK43:( şu an uyuyor ama benim içim pırpır:KK43:(

dişten de olabilir ama ben beraber uyumayı denemeni tavsiye ederim. benimki öyle yaptığında yanıma alıyorum beraber uyuyoruz. yine de çok uyuyan bi bebek değil ama yanımdayken daha uzun uyuyor. veya bazen yastık kılıfımı çıkarıp onun başının altına koyuyorum o da işe yarıyor. sen de çalışan bi anneydin yanlış hatırlamıyorsam. bebekler anneyi özlüyor kopmak istemiyor.

diş jellerini niye kullanmak istemiyorsun?
canım bir kaç kez yanıma yatırdım,sarılarak uyuyorum.birden uykusunda ağlamaya başlıyor,memeyi alana kadarda susmuyor.
uykusundan hep ağlayarak uyanıyor.canım diş jellerinin zararlı olduğunu duymuştum.
doktorumuz zorda kalmadıkça vermeyin demişti.

uzunn bir aradan sonra merhaba hanımlar...
hasta olan bebişlere geçmiş olsun.genel olarak diş sıkıntısından bahsedilmiş,bizim 6 dişimiz var ama oğlumun eli sürekli ağzında parmağını gevip duruyor,acaba diş mi çıkaracak?birde Arda 2 haftadır özellikle akşamları sürekli ateşleniyordu doktoda götürdüm tahlil falan istedi tahliller temiz çıkınca 1 gece gözlem altında kalmamızı tavsiye etti ateşini gözlemlemek için ve başka tahliller istedi tahlilimizin birinde karaciğer değerleri çok yüksek çıktı olması gerekn 40 iken bizim ki 257-827 çıktı.kulandığımız antibiyotiklerin bu değerlerin yükselmesinde rol oynayabileceğini yada viral enfeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi,emin olmadan ilaca başlamamak içinde konya meram tıp fakültesine gönderdi,orda yapılan tahlillerimizde de anormal birşey çıkmadı sonucumuzun biri 14 şubatta çıkacak bakalım.umarım ciddi birşey değildir...
canım çok geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz

çok geçmiş olsun.umarım önemli bir şey değildir.
canım avatardaki resim senin oğlun mu?çok tatlı duruyor,benim oğluma çok benziyor resimdeki bebek

merhaba anneler,

hasta olan bebişler Rabbim acil şifalar versin...bizde son durum şöleki ben iyice daralmiş durumdayim,
oğlum sürekli mızmız bişey yaparken yürürken oynarken hep ara ara ağlamakli,elide hep agzinda 8 dişimiz var saniyorum şu zor çıkan dişlerde sıra ondanmidir acaba,

bizim ateşimiz hep 37 ile 37.5 lerde uzun zamandir

onun dişinda bu aralar yani 2 haftadir kabız ve nasil geçicek bilmiyorum 2 hafta once aptamil 3 den aptamil junior a geçtim acaba o muu yapti ya...z.yagi koyuyorum yogurduna yok,bl bol meyve suyuda veriyorum napcam başka bilemedim...doktora gitsem mi acaba ilaç işee yararmi?

şuan bebişim 13 aylık, gittikçe büyüyolar maaşallah acaba yetersizmi besleniyor diye düşünüyorum hala aynı periyotta ve aynı menü de besleniyor çünkü

mesela sabah 8-9 gibi 120cc veya 150 cc süt içiyor 10-11 gibi kahvalti yapiyor,ki bu aralar kahvaltiyi reddediyor,yemiyorum onada üzülüyorum

3-4 gibi çorba yiyor sebze-tarhana-yogurt çorbası gibi

6 gibi meyve karşimi yiiyor

bir kase ev yogurdu..bunu genelde sebze çorbası ile birliktede tüketiyoruz

sonra 8 gibi falan sütlü pirinçli veriyodum 4.aydan buyana herhalde bıktıki hemen kusuyor saniyorum artık onu veremiyecegim ama yerini neyle dolduracagim bilmiyorum

sonra da istediği kadar süt sabaha kadar...yani 24 saatte 350-500 cc süt içmiş oluyor genelde..bu aralar süte düşkünlüğü artti eskiden uyurken süt içirebilirdim uyanııkken hayatta içmeyn cocuk şimdi süt mü istiyosun dediğimde mutfagın kapisına dayaniyor...fazla süte düşkün olmasıda iyi değil yemeklerden uzaklaşiyor bu sefer

ama içim rahat değil...başka ne vermeliyim,herşeyi yiyemiyor yada yemiyor istemiyor...eger biraz yemekle ilgili disiplini elden birakir onun keyfine gidersim zaten zor kilo aliyor bu sefer onalida vermekten cok korkuyorum...

bizim yediklerimizden bazen yemek arasnda bi iki kaşık yiyor ama ben onu öğün olarak göremiyorum...

ne olur fikir verin siz neler yapiyosunuz,beslenmesini nasil zengin hale getirebilirim

teşekkürler
canım 8 dişten sonra azı dişleri geliyor diye biliyorum.ve acayip iştahsızlık yapıyormuş
aynen bende 7.aydan itibaren hep aynı menüyü veriyorum.aynı miktar.çocuk büyüyor ama fazlasını almıyor.hatta aynı miktarda vermeme rağmen hızlı yedirdiğimde ve zorladığımda kusuyor.napıcam bilmiyorum.severek yediği bişey yok.
ben akşamları yatmadan önce çorba veriyorum.ben menüyü zenginleştiremedim bitürlü
ekstradan yaptığım meyvesine irmik katmak.tahin pekmez yedirmek.birde başımıza süt çıktı.öğünlerini tam yedirebiliyormuşum gibi.
sürekli yemek yedirir durumdayım.5 öğün yapıyoruz hala.bi ara 4 e düşürdüm fazla geldi.
kızlar siz öğünleri nasıl yapıyorsunuz.mesela yoğurtla meyveyi bir mi veriyorsunuz.bu seferde bir kaseden fazla oluyor.yada yemeğin yanında veriyorsunuz yoğurdu.ben çorbayı bir kase veriyorum.bide yoğurt.neredeyse 1.5-2 kase oluyor.bir kaseyi zor yediriyorum
kusuyor.oyüzden az az sık sık yediriyorum.ama canım çıkıyor.kocaman oldu.sürekli yemek yedirmeye çalışıyorum.oğlumda bıktı.
iyi akşamlar kızlarr,

bir haftadır uğrayamadım. pc bozuldu servise gönderdik anca geldi. Geçmişi okudum hasta olan bebeklere çok geçmiş olsun..........
bu görüşmediğimiz süre içinde deniz kızım yürümeyi epey ilerletti, durdurabilene aşk olsun, uyuduğu zamanlar haricinde 2 dk. poposunun üstüne oturmuyor maalesef. Onu izlerken ben yoruluyorum. İlgisi çok ama çok dağınık, bir şeye 1 dk.dan fazla odaklanamıyor. Oyalamak mümkün değil yanii. Bakıyosun ağlayarak kumandayı istiyor eline almasıyla hevesinin geçmesi bir oluyor sonra bi bakmışsın başka bişi için ağlıyor.
Bu arada 7 dişimiz oldu, 2 hafta öncesine kadar 4 taneydi bi anda 3 ü birden patladı. Çok şükür ateş, ishal falan olmadı ama mızmızlığı çoğaldı. İştahımız yerinde sayılır ilk bikaç kaşıkta ağlasada sonradan normale dönüyor. tek sıkıntımız süttttt....... ne yazıkki biberon fobimiz tam gaz devam. Gece babasıyla nöbetteyiz resmen bi o yedirmeye çalışıyor bi ben. Bazı geceler 100- 150 cc içiyor bazı geceler ağzına değdimi yırtınıyor uykusunda. 2 gecedir hiç içmiyor ondan önce pın..ar çocuk sütü veriyodum, 2 dündür apta..m.il junior veriyorum ama 2 yudum alıp ittiriyor. Sanırım tadını beğenmedi :KK43: bide stoklamıştım resmen evee :KK43: bugün gidip diğer markadan aldım yine. gece deneme yapıcam önce junior vericem yemezse diğerini eğer o zaman içerse bilirimki sütten :) görseniz sütü içtiği geceler öyle huzurlu uyuyorum ki :KK16: içmeyince diken üstündeyim resmen kalkıp kalkıp deniyorum ha şimdi içer ha şimdi die.

havalar soğuk olduğu için dışarıya çıkmaıyoruz maalesef, boy kilo için sağlık ocağına götürecektim ama olmadı. evde kendim ölçeyim dedim 73 falan çıktı boyu sinirim bozuldu :KK47::KK47:

sizinkilerin gelişimi ne durumdaa ???????
aynen bizimkide oyuncağıyla oynarken birden ağlamaya başlıyor.eliyle bişeyleri işaret ediyor.vermessem nasıl ağlıyor.
odayı gösteriyor.ille götür diye.canım gözünüz aydın.sizde 7 dişli olmuşsunuz.
hiç sorma boy durumunu bizde 1 yaşındaki kontrolde 74 çıktık.13 aylık kontrolde uzamayız büyük bi ihtimal.2 ayda bir 1-2 santim atıyoruz.ibrahim saraçoğlu televzyon programında
boy probleminiz varsa kefal,palamut,uskumru bi balık daha vardı.onların sırtındaki siyah eti yedirin boyu fark edecek demişti.

bizimkide aynı fışkırır tarzda kusuyor.bizimki çikolata yemedi ama eminim sevmez.severek yediği hiç birşey yok.

merhaba herkese,ben de giremiyorum bir süredir,bilgisayarımda sorun vardı.
kızım süt ürünlerine karşı çok inatçı,gece uyurken verebiliyorum sadece mamasını da.gündüz verebilsem hemen keseceğim ben de gece beslenmesini,çok yoruluyorum yoksa bu şekilde geceleri.bu sabah kahvaltıda yarım çay bardağı keçi sütü içti,sevinçten delirdim.yalnız o kadar sinir bozucu ki görmeniz lazım...kaşıkla içiriyordum,porselen kupadaydı süt (beyaz olan hiçbir şeyi içmiyor,mama sanıyor) itiraz etmiyordu nerdeyse hiç,sonra kupayı gösterdi,yani ondan içmek istiyormuş.sevindim ben de verdim eline,tam içecekken içine baktı ve gördü.hemen itti bardağı ve bir daha kaşıkla da almadı.nasıl bu kadar inatçı olabiliyor anlamıyorum.

kötü bir olay yaşadık bir de bu sabah.uyuyorduk,kızım kendi odasında yatıyor.yatağı da bir hayli yüksek,hani şu sonradan baza olan karyolalardan.parmaklıkları da var.tam da rüyamda eşimin beni aldattığını,başka bir kadından çocuğu olduğunu görüyordum (evlendiğimden beri böyle garip bir fantezim var,sürekli eşimi başka kadınlarla görüyorum :))))) gümm diye bir ses ve ardından bir çığlıkla uyandık.nasıl koştum bilemedim,kızım yere kapaklanmış delirmiş gibi ağlıyor.düştüğü yer çok yüksek,o parmaklığın tırmanılabilecek hiçbir yeri yok,nasıl becerdi aklım almıyor.düşmelerine alışkınız ama böylesini ilk defa yaşıyoruz.daha da kötüsü ben bundan sonra nasıl yatırırım orda bilemiyorum,parmaklığı bir şekilde yükseltmemiz gerekiyor ama beynimiz durdu resmen:KK43:( şu an uyuyor ama benim içim pırpır:KK43:(
canım geçmiş olsun.beşikten nasıl atlamış hayret ettim.bizimkide büyüyen beşik.ama ben geceleri hala park yatakta yatırıyorum.park yatak daha tehlikeli aslında.beşikten nasıl düşmüş hayret ettim.

kızlar bizde hala 7 diş var.uykularımız çok problemli.yeme problemimiz devam ediyor.
hemen yediğini çıkartıyor.gına geldi artık.kusma fobisi oldu bende.
öyle bir kase makarna yada pilav veremiyorum.hala çorba içiyoruz.
sulu olmassa ağzında bekletiyor.daha balık,bal vs. veremedim.cevizi ezip verdiğimde diliyle çıkartıyor
balık yağı ne işe yarıyor kızlar?omega-3 yerine mi veriyorsunuz?
bende akşamları sütü bardakta yada biberonda içmediği için yemek kaşığıyla veriyorum.
bazen kahvaltısına yada meyvesine ekliyorum sütü.
kefir yapmaya başladım.bazen kefir içiriyorum yoğurt yerine.
bizde neredeyse 3 hafta oldu, artık emeklemeyi bıraktık.tam gaz yürüyoruz
daha da ilerlettik.onun dışında herşeye ağlıyoruz.elinden bişey alırsam kendini yere atıyor.
hayırdan anlamıyor.kendi oyuncaklarımızdan çok kaşıkla,havanla oynuyoruz.diş fırçasıyla oynuyoruz.
kızlar bide bizimki ne varsa ağzına götürüyor,oyuncaklarını vs.sizde durumlar nasıl?
bende dün beşiğine yatırmıştım.1 saat sonra ağlayarak uyanınca kucağıma aldım.oturma odasına getirdim.oraya yatırdım.
mutfakta işim vardı.nasıl olsa ağlayarak uyanıyor diye mutfağa geçtim.bi baktım bizimki kanepeden inmiş,
mutfağa yanıma gelmiş.düşer diye korkarken.artık kanepeden nasıl ineceğini de biliyormuş meğersi

teşekkür ederim dirim.
bugün diğer tahlil sonucumuzu aldık ve temiz çıktı.dr.ateşin yaptırdığımız aşıdan kaynaklandığını söyledi.12.ayda yaptırdığınız aşı canlı bir aşı bu yüzden bazı çocukların vücutlarında enfeksiyona yol açabiliyor,sizin durumunuzda bunlardan biri,çocuğunuz viral bir enfeksiyon geçirmiş ama vücut artık kurtulmuş enfeksiyondan dedi.

teşekkür ederim dirim.
bugün diğer tahlil sonucumuzu aldık ve temiz çıktı.dr.ateşin yaptırdığımız aşıdan kaynaklandığını söyledi.12.ayda yaptırdığınız aşı canlı bir aşı bu yüzden bazı çocukların vücutlarında enfeksiyona yol açabiliyor,sizin durumunuzda bunlardan biri,çocuğunuz viral bir enfeksiyon geçirmiş ama vücut artık kurtulmuş enfeksiyondan dedi.

çok geçmiş olsun. bizde aşıdan 1 hafta sonra ateş yaşadık 2 gün 37.5 larda gezdi sonra gece 39 olmuş. ben aşıdan olabileceğini hiç düşünmemiştim üstünden çok vakit geçtiği için. acildeki doktorda boğazları iltihaplanmış demişti. belki de bizimde aşıdan olmuştur. tıp fakültesinde kime götürdün? doktorunuz kimdi?

teşekkür ederim dirim.

neyseki bununla atlatmışsınız antibiyotik vermeden.
tekrar çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun. bizde aşıdan 1 hafta sonra ateş yaşadık 2 gün 37.5 larda gezdi sonra gece 39 olmuş. ben aşıdan olabileceğini hiç düşünmemiştim üstünden çok vakit geçtiği için. acildeki doktorda boğazları iltihaplanmış demişti. belki de bizimde aşıdan olmuştur. tıp fakültesinde kime götürdün? doktorunuz kimdi?
sizede geçmiş olsun canım.
kızlar biz bu ay su çiçeği olacağız sanırım.

sağol canım.vesile meltem energin'di doktorumuz.çok ilgili bir bayan.

neyseki bununla atlatmışsınız antibiyotik vermeden.
tekrar çok geçmiş olsun.

sizede geçmiş olsun canım.
kızlar biz bu ay su çiçeği olacağız sanırım.

teşekkür ederim dirimcim.zaten bizi tıp fakültesine yönlendiren dr olmasaydı daha çok antibiyotik kullanırdık.

Merhabalar..çok yorgunum..sızınde bebışlerın gece 2-3 saat kadar uyandıgı ve uyanık kaldıgı oluyormu..mesela 3-5 arası..yada 12 3 arası...
Benı çok yoruyor bu durum...
16 adet dış var agzında..diş sıkıntımızda yok...
Nedenı yok..sadece uyanık kalmak ıstiyor..:26:

Merhabalar..çok yorgunum..sızınde bebışlerın gece 2-3 saat kadar uyandıgı ve uyanık kaldıgı oluyormu..mesela 3-5 arası..yada 12 3 arası...

Allah sabır versin adilemir.bizde uyanıklık değil ama bazen uykusundan sebepsiz yere ağlayarak uyanıyor ve zor sakinleşiyor.16 dişiniz mi var yanlış mı yazdın?maşallah diyeyim,:nazar:bizim henüz 6 dişimiz var

Herkese merhaba,

Uzun süre sessizlik olunca ben de yazmadım. Sonra da telaşlardan unuttum bakmayı.. Geçmiş olsun Esracım ve cancer.
Oğlum geçen ay hastalandı ve üstüne azı dişlerinden biri patladı. Son günlerde yemek bir işkenceye dönüştü tekrardan :KK43: Saatlerce aç kalıyor ama verdiğimde de zorla açıyor ağzını.. Ben ondan sonra yemiş olmama rağmen tekrar acıktığımda onun yemeye hiç niyetinin olması sinirlerimi alt üst ediyor. O kadar kızıyorum ki... Aslında keyfinden yapmadığı belli ama yüreğim kaldırmıyor yememesini.. Ama son günlerde kendimi tutuyorum. Aferin bana :) Bir de ilaçlar yüzünden kusma huyumuz çıktı. Zinco vermişti doktor her içirdiğimde kusuyor artık içirmiyorum. Balık yağı vermedi doktor bize ama bu ay soracağım kendisine.. Minader vitamin vermişti demir de içeren onu veriyorum.

Uyku konusunda ise son 1 haftamız yenidoğan temposunda geçti. 5 dakikada bir ağladığı oldu. Ben zombi modunda sallana sallana bir onun odasına bir bizim odaya.. Azı dişler derlerdi de şimdi anladım neymiş of off :KK37:

[QUOTE=dirim

canım avatardaki resim senin oğlun mu?çok tatlı duruyor,benim oğluma çok benziyor resimdeki bebek

canım ,avatarımdaki resim oğlum değil ama ona çok benziyor.bu fotoğrafı internette buldum ve oğluma çok benzediği için avatarıma koydum.senin oğluna da benzediğine göre bizim bebişler birbirine benziyor.

dönem dönem ben de yaşıyorum bunu. nedenini anlayamadım gecenin bir vakti uyanıp oyun istiyo. bu aralar yapmıyo ama son günlerde 2 saati geçmyo uyku süresi genelde 1 buçuk saatte bir uyanıyo geceleri ve gece kaçta uyuduğu farketmiyor sabah hep 7 de kalkıyoruz. ben dişe yoruyorum. 16 diş mi?????? bizim 2 dişimiz var:)))))

evet arkadaşlar gibi bende dişe takıldım.sanıırm yanlış yazıldı.
bizimki okadar uaynık kalmak istemiyor.ama doğduğundan beri geceleri sık uyanıyor.
sabaha doğru yatırıyorum 5-10 dakika sonra uyanıyor.en rahatsız olduğumuz durumda ağlayarak uyanıyor
gece gündüz farketmiyor.uykusunda sıçrıyor,ağlar gibi yapıyor.rüyasında korkutuyorlar sanki.içini çekiyor.

Herkese merhaba,

Uzun süre sessizlik olunca ben de yazmadım. Sonra da telaşlardan unuttum bakmayı.. Geçmiş olsun Esracım ve cancer.
Oğlum geçen ay hastalandı ve üstüne azı dişlerinden biri patladı. Son günlerde yemek bir işkenceye dönüştü tekrardan :KK43: Saatlerce aç kalıyor ama verdiğimde de zorla açıyor ağzını.. Ben ondan sonra yemiş olmama rağmen tekrar acıktığımda onun yemeye hiç niyetinin olması sinirlerimi alt üst ediyor. O kadar kızıyorum ki... Aslında keyfinden yapmadığı belli ama yüreğim kaldırmıyor yememesini.. Ama son günlerde kendimi tutuyorum. Aferin bana :) Bir de ilaçlar yüzünden kusma huyumuz çıktı. Zinco vermişti doktor her içirdiğimde kusuyor artık içirmiyorum. Balık yağı vermedi doktor bize ama bu ay soracağım kendisine.. Minader vitamin vermişti demir de içeren onu veriyorum.

Uyku konusunda ise son 1 haftamız yenidoğan temposunda geçti. 5 dakikada bir ağladığı oldu. Ben zombi modunda sallana sallana bir onun odasına bir bizim odaya.. Azı dişler derlerdi de şimdi anladım neymiş of off :KK37:
geçmiş olsun.
evet azı dişleri çok zormuş.ben daha zorunu düşünemiyorum.
bu kadar zorluğa azı dişlerini nasıl çıkartacak merak ediyorum.
iştah yok zaten hepten yok olacak
biz hala 7 dişte takıldık.3 aydır felan diş çıkarmadık.hızlı başlamıştık oysaki
canım ,avatarımdaki resim oğlum değil ama ona çok benziyor.bu fotoğrafı internette buldum ve oğluma çok benzediği için avatarıma koydum.senin oğluna da benzediğine göre bizim bebişler birbirine benziyor.

evet bizimkide çok benziyor.ama kıvırcık hali.
bu arada tekrar mesaj atıp rahatsız etmek istemedim.
doğum günü pastamız çok güzel oldu.
tadıda görüntüsüde süperdi.tazeydi
teşekkür ederiz

Son düzenleme:
X