- 3 Ekim 2007
- 14.292
- 34.817
- 39
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.861
bal,dirim,
sağolun iyi dilekleriniz için.kızımınki herhangi bir şeye bağlı iştahsızlık olsa(hani o misafirinki gibi,şu sebepten diyebileceğim bir durum olsa) dönemsel olarak yaptıkları hiç umrumda olmaz.ama 3. ayından beridir hep aynıyız.yalnız bir şekilde yediriyordum bu zamana kadar.sanırım en kötü dönemi yaşıyoruz şu an.kandıramıyorum.kızımınki iştahsızlıktan ziyade beslenme bozukluğu ve yemek seçme...geçenlerde kaşık maması yaptım (anlamıyorum ki,bazen en kolay yedirdiğim şey oluyor,hani 3-4 öğün versem yiyecek) tadına bile baktıramadım,azcık dudağına bulaştı o kadar,kesinlikle yemiyor.ben doğal olarak tok olduğunu düşündüm.aslında son yemeğinin üzerinden 4 saat geçmiş.işim de vardı,tarhana ısıttım babasına verdim,yerse yedir ben yan odadayım deyip çıktım.eşim açmış reklamları,koymuş önüne oyuncakları,1 kase çorbayı içirmiş.
beni en çok kahreden bu işte,o an canının istediği şeye denk getirebilirsek yiyor (tabi yine nazla,isteyerek yediği tek şey olsa sevincimden ölürüm sanırım)ama istemediği bir şey olursa,isterse 7-8 saat aç durmuş olsun,tek bir kaşık yemiyor.nasıl bir inat,nasıl bir irade bu aklım almıyor.o yüzden hasretle konuşarak kendini ifade edeceği günleri bekliyorum.en azından 'canım köfte istemiyor bana işkembe çorbası pişir' desin onu bile yaparım:))kızımın böyle garip bir damak tadı olacağına inanıyorum çünkü.eline turşu veya turp verirsem hiç affetmiyor.
kilo konusunda sıkıntımız olmadı evet çünkü dediğim gibi allem edip kallem edip yediriyordum,son zamanlarda kontrolü tamamen kaybettim.inanır mısınız bugün çıldırdım resmen,o kadar uzun bir açlık süresi oldu ki dayamadım,yere yatırıp zorla kaşığı tıktım ağzına,ama tek bir lokma gitmedi midesine,hepsini yüzüme püskürttü,ağlattığımla kaldım
bal çok hoşsun:)) bir an kendimizi düşündüm.aylardır.3 saat uykunun ötesine geçemedik.hani demişsin ya
saat 4 tık yok,7 oldu uyuyo felan.maşallah diyeyim öncelikle Nazar
gece 2 saatte bir,1 saatte bir,hatta yatırdıktan 5 dakika sonra zırıl zırıl kalkıyoruz.aylardır böyle
diştende değil.alışkanlık yaptı.yanımda yatırdım.yine farketmedi.canım inşallah alır biberonu geçici bir
süreçtir inşallah.ama sen kaşık mamasını ihmal etme bence.çünkü akşam 6 da verdiğin meyve az bişey zaten
125 gram.kilo açısından es geçme.biberonu elbet alır.
esra senin kızında çabuk sıkılıyor sanırım.aynı şeyleri yemek istemiyor sanırım.bak benimkide tarhanayı pek sevmez.
haftada bir verirsem problem yok.ama arka arkaya 2 gün yerse,2.gün mümkünatı yok yediremessin.yüzünü ovuşturur.eliyle kaşığa çarpar
oturduğu yerden kaçar.kusar gibi yapar.belki seninkide sıkılıyordur.birde bizimkinin de damak tadı farklı sanırım.
yemeklerin içine sarımsak ve limon girince yemediği şeyi biraz daha iyi yiyor.
yoğurtlu çorba yaptım geçen.yemiyor.ama gerçekten yemiyor zulüm.çizgi film açtım.eline yine tencere tava,elektrik süpürgesi,duvar saati
diş fırçası-macunu evde ne varsa getirdim.mümkünatı yok,her kaşık yere dökülüyor.eliyle çarpıyor.
içine limonla sarımsak ekledim.yoğurtlu çorbaya düşünyedi
ama ertesi gün yemedi bu seferde. demekki çabuk sıkılıyorlar yada o an onu yemek istemiyorlar.
bide bizimki diliyle ittirmeye başladı.yemeklerden tattırıyorum.eskiden elimle verdiğimde yutardı.şimdi veriyorum
diliyle yere atıyor.oyun mu yapıyor anlamıyorum ama deli oluyorum.üst baş,yer batıyor.bide yemiyor iyice cinleniyorum.
sonuçların iyi olmasına sevindim esraa. bi problem olsa zaten testlerde çıkardı. o yüzden yemiyor die kendini bu kadar yıpratma. İnan ki seni çok iyi anlıyabiliyorum, denizin böyle büyük yememe problmleri olmamasına rağmen ara sıra yaptığı huysuzluklar, diş çıkarma dönemindeki iştahsızlıklar bile beni üzmeye yetiyor. ama kendimizi üzmekten başka bişi yapmıyoruz. umarım vitamin ve iştah şurubu işe yarar. Birde balık yağı denedin mi canım ???????? emin olmamakla birlikte iştah açtığını duymuş ve kk dada fazlasıyla okumuştum. Belki onun bir etkisi olabilir iştahı üzerinde.
Bende dün akşam saat 6 gibi denize meyve püresi yedirdim ( şu kavanoz olanlarından diğer türlü asla yemiyor mevye ) ve sabah kadar hiç bişi vermedim amacım çok acıkırsa biberonla süt içermi die demekti. Eşim o kadar uzun süre çocuk aç bırakılır mı die kızsada, 1 günde açlıktan bişi olcak değil dedim. Gece yarısı nasılsa ağlayarak uyanır içerse ne ala içmezse her zamanki gibi kaşık maması yapar yediririm die düşünüyordum. Saat 4 gibi uyandım bizimkinden ses seda yok, ama içimde acıdı o saate kadar aç kaldı die. Yine yatıp uyudum bi kalktım saat 7 bizimkinin sesi soluğu yok uyuyor, nasılsa içmicek düşüncesilye 120 cc. süt ısıttım hiç zorlamadan aldı 50 cc kadar içti ve ittirdi eliyle. olsun buda iyi derken tekrar verdim biberonu bir nefeste kalan sütüde içtihavalara uçtumm sevinçtenn. ama bugün içinde annemlerin denemeleri olumsuzz ne yazıkki. Demekki çalıktan saldırdı biberona yawrum
Doğum gününüz kutlu olsun canımm, daha nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllara....[/
Herkese selam salı günü 1 yaşına girecek afacan oğlum yürüyor ama arada emekliyoruz:)Şu yemek olayı ahh bitecek gibi değil ki aynen esra gibi neye denk gelirse ilgisi öyle yer Neyse buna da şükür diyorum:)Ben daha tahlil yaptırmadım ama mecburuz hiççistemiyorum kan alınmasınıkızlar topuktan mı alınıyor?Bi de doğum günü olan tüm bebeklere iyi ki doğdunuz dünyanin en güzel şeyleri:)Esra ne damlası verdi sana zahmet iştahı için??
yağmurcum merhaba,
inşallah atlatırsın sıkıntılarını.ben de izindeyim,zorlanıyoruz ama bu dönemi de evde geçireceğim.gerçekten bırakılacak bebek var bırakılmayacak bebek var.ne kadar büyütürsem kardır diyorum ben de.geçen hafta ilk kez 4 saat kadar bir süre babannesine bıraktım,lokma yedirememiş kadın.buna rağmen iznimi uzattığımı duyanlar uzaylı muamelesi yapıyor bana.dün müdürüm aradı,söyleyene kadar ne çektim gelmeyeceğim diye.yaşına girmedi mi ne gerek var diyenler oluyor,bir annenin çocuğunu kendi büyütmek istemesi nye bu kadar garip geliyor insanlara anlamıyorum.bir de izne ayrıldığım için para içinde yüzdüğümüzü düşünüyorlar.eşim de öğretmen,kendi işi falan olsa neler düşünürlerdi acaba bilmiyorum:))))))
Merhaba arkadaşlar,
Uzuuun zamandır yazmıyordum. Doğum günü olan bebeklere güzel yaşlar diliyorum. Ömürleri uzun, sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah. Bizim de 3 gün sonra ama biz 22'sinde kutlama yapacağız. Ablam şehir dışında onun da katılmasını istediğim için..
Bu arada çok büyük bir sürpriz oldu ve hamile olduğumu öğrendim 10 gün önce. Şu an 6 haftalık hamileyim
eminim bana da uzaylı muamelesi yapacaklar:)) inan para pul gözümde değil. bebeğimle evde durmak istiyorum bu şekilde ikimizde çok yıpranıyoruz. inşallah eşim ayarlar durumunu da izin alırım.
oğlum hala yürümüyor. ellerinden tutup yürütmemizi istiyor , öyle yürütüyoruz. yalnız sol ayağını çok bariz içe basıyor. yürümeden önce bu tarz basmalar normal mi acaba?
uzun zamandır böyleydi aslında düzelir dedim ama değişmiyor. yakında bir ortopediste götüreceğim ama fikri olan var mı acaba?
kusması ve kılo kaybı olan çocuklar için yazmak istedim. bence kusma her zaman önemli bir şeydir. kusması olan çocuğu mutlaka dr a gösterin. gerek kusma gerrekse kılo kaybı israr yolu enfeksiyonundan olabilir. çok sinsi bir durum idrar yolu enfeksiyonu bazen hiçbir belirti vermeyebiliyor. ama kusma ve kılo kaybı önemli bir gösterge. bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirmiş bir bebek 2 yıl boyunca her üç ayda bir idrar kültürü ile kontol edilmeli. biz daha ilk aylarımızda idraryolu enfeksiyonundan hastanede yattık. aslında kültürde çıkan echeriya kolı basılı normalde deride de olan bir basıl olduğu için sadece uzayan sarılıktan dolayı idrar yolu enfeksiyonu vardır dendi. tabii bu yüzden sünnet olduk. şimdi düşünüyorum da neleri geride bırakmışız. şimdi her üç ayda bir kültür yaptırıyoruz. sünntten sonraki testlerimiz temiz çıktı ama yine yaptırmaya devam edeceğiz.
ayrıca doğduğundan beri tek göz kanalımız tıkalı. içeriakması gereken göz yaşı dışarı akıyor. ve zaman zaman çapak oluşup antıbıyotık kullanıyoruz. masaj yaptırmadı oğluşum birçok çocuğunki masajla açılıyor oysa. biz bir yaşımıza girdik ama açıldı ne masaj yapabildik. dr bir yaşında ameliyathanede iğneyle açalım dedi ama ondan sonra da bilmem kaç ay masaj varmış. ben de düşündüm o masajı şimdi yapalım da belki açılır diyorum. ama bir türlü ne vakıt kalıyor ne de yaptırıyor.
benim oğlum da memeye düşkün olmadı hiç. zorla emziyorum ve en başından beri bilmiyorum ne kadar sütüm var yeterli mi değil mi. dudak hareketleri de hiç güçlü çekmiyor memeyi. umarım süt içiyordur benden.
emen bebeklerin hepsi mi böyle çok zayıf hareketlerle emiyor memeyi benim oğlum? gündüzleri asla emziremiyorum sabah ve geceleri emiyor. kansızlık problemimizde aylardır var. o kadar ferrosanol damla kullandık ama son iki ölümde değişen bişey yokanlamıyorum neden? daha önce konuşulmuştu, ferrum damla verelnler vardı , değerlilik açısından ferrum ve ferosanol damllar farklı ve ferrosanolun emilimi çok daha iyi diğerine göre. diş lekesi yapmıyor diye kullanan anneler için söylüyorum.
ve o kadar iyi bakmamıza rağmen tüm zamanları onun için değerlendirmemize rağman hala sorunsuz değilizbütün enerjımı gücümü kullanıyorum ama hala kılolu değil, hala herşey yoluna girmedi. kılolu değil derken 11 kıloyu geçmesini çok istiyordum, boyumuz kılomuza göre bir önceki persentılde. maşallah gerçi 80 cm ve 10.5 kılo ama hep daha iyi olsun iistiyorum işte
şimdilik en çok kafama taktığım şey ayağını düzgün basmayışı , kansızlığımız, ve tıkalı göz kanalımız.
allah bütün bebişlere ve benim oğluma sağlıklı ve uzun ömürler versin inşallah.
doğum günü mesajları için herkese teşekkür ederim. allah bebeklerimizin ömürlerine ömür katsın sağlıkla.
herkesin ne çok derdi var.dertlerde hemen hemen aynı nerdeyse
yasmin bende çok dikkat etmedim.ama içe doğru belirgin bassaydı dikkat ederdim diye
düşünüyorum.geçmiş olsun.bizimki bu aralarda kusmuyor,ama kusar gibi yapıyor.zorla yediği zaman yapıyor genelde
doktorumuzla konuştuğumuzdada zorlamayın demişti.napim zorlamasam yemiyor çocuk.keyfine kalırsak
tüm gün aç kalırız.
esra ben de çorbalarına çok tahıl kullanıyorum.mesela çocuklar tel şehriye çorbasını bir diğer adı makarna çorbasını çok sever.
ama ben sırf hamur diye kıymalı yada tavuklu bile yapsam içine mutlaka yeşil mercimek,bulgur,bezelye atıyorum.
elim fazla gidiyor.bide bakmışım, tencerenin içinde çorbanın bulguru fazla tel şehriyesi az oluyor.
un çorbası bile yapsam sadece un ve tavuktan bir çorba yapmıyorum.onun içinede katıp karıştırıyorum.
dayanamıyorum.boşa yemiş gibi oluyor sanki.hani iştahlı olsa neyse.bari yemişken faydalı yesin diyorum.
birde kesinlikle bir kaşıkta fazla yemiyor.eskiden yediklerimizden tadına baktırırdım.yerdi.ağzında bekletse bile uzun bir süre
yerdi sonuçta,ama şimdi diliyle direk itiyor.hiç tadına baktıramıyorum.yemesi iyice azaldı.
yasmin emmeyle ilgili bir soru sormuşsun.
karnı tok olduğu ve uykusu geldiğinde bizimkide zayıf hareketlerle emiyor.ağzında biriktiriyor.birden yuttuğundada genzine kaçıyor
öküsürüyor.
daha öncedende dediğim gibi bende tam bir kilo takıntısı var.
zayıf olduğum için sütümün yaramadığını o yüzden oğlumunda kilolu olmadığını
düşünenler var.haliyle insan üstü bi çaba harcıyorum yedirmek için.
kendi tartımızda tartıyorum sürekli.ama hastanedekine göre farklı çıkıyor.sağlık ocağındakide öyle
kıyafetten kaynaklı.
ayrıca bizde ferrosanal kullanıyoruz.arada bi veriyorum.
kızlar d-vitaminini düzenli veriyormusunuz?
hadibakem geçmiş olsun canım size.
kızlar başka bir yerde şöyle bişey okudum.
1-1.5 yaşından itibaren çocuğun masada kendi yemeğini yemesine izin verilmelidir diyor.
sizinkiler kendi yemeye çalışıyor mu?bizde tık yok.iştahsız bir bebek olduğu için mi acaba?
uzaylı gibi okudum yazıyı.
birde 9-10.aylardan itibarende blendır yapmadan,püre haline getirmeden yiyeceklerin doğal görünüşlerini bozmadan
normal şekliyle yedirilmeli diyor.
çatalla ezmeden nasıl yiyecek.koca koca lokmaları.kafam karıştı.