2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün Ege'ciğim de 1 yaşına girdi :) Ocak bebeklerinde mi var bu beslenme sorunları bilmiyorum. Benim de oğlum gayet iştahsız bir bebek, zaten düşük kilo doğdu, öyle de gidiyoruz. Dahası pütürlü yemek gibi bir isteği yok asla.. 10 ay blender kullanmazken 1 hafta ağzına doğru dürüst çorba, mama sürmeyince blenderdan geçirip vermek zorunda kaldım ve o şekilde biraz biraz yemeye başladı. Hala öyle gidiyoruz. Arada çatalla ezerek versem de bu durumdan hiç memnun değil. Öyle verdiğim zaman ağzını kilitliyor. Doktor bana bu yüzden kızsa da ne kadar çaresiz olduğumu anlayamadı. Ayrıca cep telefonumdan pepee vs izleterek yediriyorum bu da ayrı üzücü bir durum. Gerçi ben nasıl ve ne yerse yesin yeter ki yesin kıvamına çoktan geldim.. Yürüme konusunda ise tay tay durup kendini en yakın tutunacağı yere atma durumundan başka yürüme emaresi yok. 1-2 ay daha yürümesini beklemiyorum :)

Hamileliğimle ilgili güzel dilekleriniz için sağolun arkadaşlar. Beklemediğimiz bir durumdu çünkü öyle bir düşüncemiz yoktu ve korunuyorduk (eşim) Ama imkansız diye bir şey yokmuş işte.. Gerçi bugün doktor biraz olumsuz konuştu. Kalp atışlarının düzensiz olduğunu ve 1 hafta küçük göründüğünü söyledi. Hayırlısı olur inşallah. 2 hafta önce korkunç bir durummuş gibi gelse de şu an çok istiyorum 2. bebeği. Dediğim gibi hayırlısı olur inşallah.

hayırlısı olsun canım Rabbim bebeğine sağlık versin..bazen teorik kısım hiç uymuyor çocuğumuz için ödün verebiliyoruz...

bal10,
canım sağol inşallah iyi çıkar sonuçlar.
ayakkabı konusu şöyle,piyasada ortopedik diye satılanlar zaten gerçek ortopedik ayakkabı değil.bunlar normalde ayak tipine göre özel olarak yapılıyor,bakma çarşıda pazarda satılanlara hemen isim konduğuna.sen biraz göz kararı alacaksın yani,adı ne olursa olsun,tabanı oldukça esnek ve yumuşak olacak.ama madem ayak yapısından şüpheleniyorsun( ki umarım normaldir) doktora göster,gerçekten ortopedik ayakkabı gerekirse uygun bir yerde yaptırırsın.
denizi biberonu bırakması kötü olmuş,ben o keyfi nerdeyse hiç yaşamadım,o yüzden ne büyük nimet olduğunu iyi biliyorum.kızım sadece uyurken alıyor biberonu,tabi kaşıkla da almıyor mama ya da sütü.sırf bu yüzden 6. ayda sütü kestim ben.içmedi çünkü,uyurken de her zaman almıyor,sağdığım sütler çöpe gitti sürekli.baktım hem sütüm az,hem çok canım yanıyor sağdıkça,kendi isteğimle bıraktım sağmayı.çok imreniyorum zaten şu devam sütünü,inek sütünü artık ne olursa,kaşıkla bile olsa içen çocuklara.ben kızım azıcık içsin diye gece başında nöbet tutuyorum uyurken.öyle uykunun her anında da olmuyor,denk getirmek için uğraşıp duruyorum.
şu an heyecanla yarını bekliyorum,bir umut demir eksikliği çıkmazsa diye.yani beslenmesi çok düzensiz ama kilo alıyor öyle böyle,inşallah yediği kadarı demir ihtiyacını da karşılıyordur:KK43:
sonuçları aldıktan sonra bizleri haberdar et canım :)
ben doğduğundan ber ibiberon kullandığım için rahatlığını biliyorum, helee gece ağlamalarında kurtarıcıydı resmeen, şuanda sadece uyurken almasına bile razıyım. Çünkü bütün düzenimiz altüst oldu, gece deliksiz uyuyan kızım defalarca ağlayarak kalkıyor, beşikte ordan oraya atıyor kendini. Bu gece saat 3,5 gibi bir uyanda ağlayarak pış pışlıorum tam uyuyor 5 dk. sonra yine bi ağlama tam 4,5 a kadar bu şekilde yat kalk yaptık. acıkmıştır dedim o saatte kaşık maması yedik ee haliyle yku falan kalmadı kuzuda, oyun istedi yatırınca ağladııı. Halim harap yaniiiiiii düşündükçe kafayı yemek üzereyim. Çalışmasam hadi neyse ama bide işe gelmek için sabahın 6,5 -7 sinde kalkıyorum. Offf ki ne offff.

Tüm bu sıkıntıların yanında süt alımıda çok az oluyor, biberon kullanırken yine günde 400-500 cc. süt içiyordu ama şimdi toplasan 150-200 falandır. Kilo alımı iyiyse dert etmee canım, bi skıntı çıkmaz inşallah. Biz düzenli yememize ragmet kilo kaybettik ne yazık ki :KK25:

Bugün Ege'ciğim de 1 yaşına girdi :) Ocak bebeklerinde mi var bu beslenme sorunları bilmiyorum. Benim de oğlum gayet iştahsız bir bebek, zaten düşük kilo doğdu, öyle de gidiyoruz. Dahası pütürlü yemek gibi bir isteği yok asla.. 10 ay blender kullanmazken 1 hafta ağzına doğru dürüst çorba, mama sürmeyince blenderdan geçirip vermek zorunda kaldım ve o şekilde biraz biraz yemeye başladı. Hala öyle gidiyoruz. Arada çatalla ezerek versem de bu durumdan hiç memnun değil. Öyle verdiğim zaman ağzını kilitliyor. Doktor bana bu yüzden kızsa da ne kadar çaresiz olduğumu anlayamadı. Ayrıca cep telefonumdan pepee vs izleterek yediriyorum bu da ayrı üzücü bir durum. Gerçi ben nasıl ve ne yerse yesin yeter ki yesin kıvamına çoktan geldim.. Yürüme konusunda ise tay tay durup kendini en yakın tutunacağı yere atma durumundan başka yürüme emaresi yok. 1-2 ay daha yürümesini beklemiyorum :)

Hamileliğimle ilgili güzel dilekleriniz için sağolun arkadaşlar. Beklemediğimiz bir durumdu çünkü öyle bir düşüncemiz yoktu ve korunuyorduk (eşim) Ama imkansız diye bir şey yokmuş işte.. Gerçi bugün doktor biraz olumsuz konuştu. Kalp atışlarının düzensiz olduğunu ve 1 hafta küçük göründüğünü söyledi. Hayırlısı olur inşallah. 2 hafta önce korkunç bir durummuş gibi gelse de şu an çok istiyorum 2. bebeği. Dediğim gibi hayırlısı olur inşallah.

doğum gününüz kutlu olsunn, ege'yi bizim için öp lütfennn. Yeni bebeğinde hayırlı olsun, Allah sağlık sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Bende senin gibi srekli bişilerle oyalayarak yediriyorum. Yürüme olayına gelince dün yazmıştım hiç bi çaba sarfetmiyo die dün akşam bi koltuktan diğer koltuğa yürüdü tek başınaaa:KK52::KK52: bide sevinip nasıl çığlıklar atıyo bi duysanızzz:KK16::KK16: annemin dediğine göre bi kaç gün içinde daha fazla adım atmaya başlarmış. Şuan için 4-5 adım atıp düşyor aslında heyecanlanıp hızlanıyor o yüzden yoksa sakin sakin yürüdüğünde 2 adımdan sonra olduğu yerde duruyor 2-3 adım daha atıyorr.

Son düzenleme:
bal bende dün daha dikkatli baktım yürüme ayakkabımıza.altı esnek.elimle bastırabiliyorum.
tabiki yürüme ayakkabısı ev için değil dışarda giydirmek için alınan bişey.bizde evdeyken bişey giydirmiyoruz
hoş bizimki yürümüyorda daha:)))kızlar bi itirafta bulunayım çokta erken yürümesini istemiyordum.yürüyen çocuk kilosunu
verir derler ya.bende de hafif bi kilo takıntısı var,çocuğa yemek yedirebilmek için canım çıkıyor zaten,o yediklerini de
verirse yandım.ama şimdide 1 yaşına geldiğinde yürüsün bari diyorum.daha da gecikmese keşke

esra kızına üzüldüm,inşallah kansızlık çıkmaz.bizdede yeme problemleri var malesef.kusma da aynı şekilde.
sen gece başında bekliyorum felan demişsin ya sütü verebilmek için.bende aynı biraz geç kalırsam kendini yere atıyor
emmek istemiyor.naparsam yapim emziremiyorum.öğlen gidiyorum sırf emsin diye,istemiyor beni.anca uykusu gelirse emiyor
daha önceden dediğim gibi benide şu emzirme olayı mahvetti.ağla ağla nereye kadar.emmedi zaman gözümden yaşlar akıyor artık.
herşey benim zorumla gidiyor.reflünün teşhisi dediğin gibiyse kolaymış.sizede mi film çekildi.filmin zararlı mı peki?
ne kadar sürüyor.aç bırakmak bile işkence.bişey yemediğinde beynim çatlıcak gibi oluyor.nasıl dayanırım bilmiyorum

wera doğum gününüz kutlu olsun :KK9:
kazayla olduysa yandık.ben şimdi hiç düşünemiyorum bile.
ikisi birden çıkar iyi de olabilir ama çok zor.inşallah kalp atışları da iyidir.sıkıntı yoktur canım

cancer bende merak ediyorum.doktorumuz 1 yaşına kadar yasak dedi şimdiye kadar.
bakalım bize ne diyecek.tahminim bal hala yasak.kimi doktor 2 yaşına kadar vermeyin diyormuş.
ama ben sütü vermek istiyorum.ceviz,badem bunları vermek istiyorum artık.
yumurtanın beyazını bize doktor ne zamandır verebilirsiniz dedi ama oğlum ağzından çıkartıyor
yemiyor.bende haliyle veremiyorum.
ayrıca keçi sütü vermeye cesaret edemem heralde.biraz kokuyor ya.sevmez içmezse inek sütünü tövbe almak kesin
bizimki meyve suyuda içmiyor.biberonu diliyle itiyor.içerse bardak.bu bebekler neden biberondan sıkıldı anlamıyorum
bizimkide ilk başalrda alıyordu.sonra almadı.

ay maşallah denize.yüzündeki sevinci tahmin edebiliyorum
yakındır yürümesi
bizimkide 4-5 adım attığında gülüp kendini alkışlıyor :KK1:

kızlar doğum günü için bir şeklinde pasta yaptırcaktım.
pastaneci şeker hamurundan iyi olmaz dedi.yerken herkes ayırıyor hamurunu, içini yiyor dedi.
şeker hamurundan yaptırmassamda güzel olmaz.kararsız kaldım.napsam acaba?

we-ra bebeğinin doğum günü kutlu olsun canım.
dirim ben keçi sütü zaten veriyordum devam sütüyle dönüşümlü olarak,dünde inek sütü verdim dokunur yada içmez diye korkuyordum ama çok şükür hiçbir ters etki olmadı.

Deniz'e kocaman bir maşallah,gözünüz aydın Bal,bundan sonrası hızlı gelişiyor.kızım da böyle başladıktan 15 gün sonra falan normal yürümeye başladı.yalnız çok zor bir süreç,annen bakıyordu ama o da hastalandı değil mi,lütfen şu an bakan kişiyi sıkı sıkı tembih et,inanılmaz kazalar yaşanıyor.düşmeler konusunda çoğu zaman soğukkanlı bir insan olmama rağmen yürürken tepetaklak düşüp de nefes alamadığı bile oldu kızımın,ağlamaktan rengi değişti bir seferinde.o yüzden gözü kulağı Deniz'de olsun sürekli.
Leylacım benden alıntılamış,sonra okudum yazdığımı biraz yanlış yazmışım,daha doğrusu eksik olmuş.benim de demek istediğim ilk yürürken kesinlikle ayakkabı giydirilmemesi gerektiğiydi:)1,5 ay oldu ben hala evde giydirmiyorum ayakkabı,dışarda mecburen giydiriyoruz artık araba kullanmayı da bıraktık çünkü kesinlikle durmuyor,sürekli koşturmak istiyor dışarda da.
kötü bir durum olsa da burayı okudukça biraz içim rahatlıyor.herkes kendi çektiğini bilir hesabı,yedirmek için çektiğim çile beni mahvediyor artık,psikolojim bozuldu.burdan bakıp yalnız olmadığımı görmek biraz olsun ferahlatıyor beni.
dirim,
canım ben de şeker hamurundan yaptırmayacağım pastayı.görüntüsü çok güzel olsa da lezzet olarak aynı şeyi düşünmüyorum.kaldı ki sağlıksız bir şey.bir de bizim doğum günümüzde öyle çoluk çocuk olmayacak,anneanne ,babanne tyze dayı falan...babamı da takma dişleriyle şeker hamurundan kalpler yerken düşünemiyorum:))))ama çok heveslendiğim için kurabiye siparişi verdim,şu çiçekli böcekli olanlardan,içimde kalmasın dşye:))

dirim,
unutmuşum yazmayı sonradan ekleyim.reflü için ben çok gezdirdim kızımı,yalnız çocuk doktorlarının verdiği ilaçlar çare olmadı.en sonunda gastroloji uzanı bir profesöre götürdüm.biz mide filmi çektirmedik çünkü anlattıklarımıza göre zaten teşhisi koyd,filmi de çekelim ama filmde her zaman doğru sonuç çıkmıyor,çıkmasa bile ben tedavimi uygulayacağım dedi.6-7 saat kadar aç durması gerekiyordu,bir de ilaç verecekler tabiki,oldukça da zor içiriyorlarmış sonuç da kesin olmayınca ben çektirmek istemedim doktor da üstelemedi.zararsız diyemem demişti kendisi de.
yalnız verdiği ilaçları kullanamadık malesef,doğal süreçte iyileşmesini bekliyoruz

kızlar doğum günü için bir şeklinde pasta yaptırcaktım.
pastaneci şeker hamurundan iyi olmaz dedi.yerken herkes ayırıyor hamurunu, içini yiyor dedi.
şeker hamurundan yaptırmassamda güzel olmaz.kararsız kaldım.napsam acaba?
tatlım abimin çok yakın bi arkadaşı pasta ustası, burda çok popüler bi pastanenin pastalarını yapıyor. Bende şeker hamurundan olsun istedim ama o usta yok dedi. Hem çok sağlıksızmış hemde sadece görüntü itibariyle güzelmiş. pastanın kendi tadını bozuyor ben olsam yaptırmam dedi. Biz zaten çok az kişi olacağımız için küçücük bişi yaptırcaktım, öyle olumsuz şeyler duyunca vazgeçtim normal yaptırdım Tadıdaa enfessti :KK16:

Deniz'e kocaman bir maşallah,gözünüz aydın Bal,bundan sonrası hızlı gelişiyor.kızım da böyle başladıktan 15 gün sonra falan normal yürümeye başladı.yalnız çok zor bir süreç,annen bakıyordu ama o da hastalandı değil mi,lütfen şu an bakan kişiyi sıkı sıkı tembih et,inanılmaz kazalar yaşanıyor.düşmeler konusunda çoğu zaman soğukkanlı bir insan olmama rağmen yürürken tepetaklak düşüp de nefes alamadığı bile oldu kızımın,ağlamaktan rengi değişti bir seferinde.o yüzden gözü kulağı Deniz'de olsun sürekli.
Leylacım benden alıntılamış,sonra okudum yazdığımı biraz yanlış yazmışım,daha doğrusu eksik olmuş.benim de demek istediğim ilk yürürken kesinlikle ayakkabı giydirilmemesi gerektiğiydi:)1,5 ay oldu ben hala evde giydirmiyorum ayakkabı,dışarda mecburen giydiriyoruz artık araba kullanmayı da bıraktık çünkü kesinlikle durmuyor,sürekli koşturmak istiyor dışarda da.
kötü bir durum olsa da burayı okudukça biraz içim rahatlıyor.herkes kendi çektiğini bilir hesabı,yedirmek için çektiğim çile beni mahvediyor artık,psikolojim bozuldu.burdan bakıp yalnız olmadığımı görmek biraz olsun ferahlatıyor beni.
dirim,
canım ben de şeker hamurundan yaptırmayacağım pastayı.görüntüsü çok güzel olsa da lezzet olarak aynı şeyi düşünmüyorum.kaldı ki sağlıksız bir şey.bir de bizim doğum günümüzde öyle çoluk çocuk olmayacak,anneanne ,babanne tyze dayı falan...babamı da takma dişleriyle şeker hamurundan kalpler yerken düşünemiyorum:))))ama çok heveslendiğim için kurabiye siparişi verdim,şu çiçekli böcekli olanlardan,içimde kalmasın dşye:))

saol esra'cım, ilk adımlarımızı da attık çok şükür. Seninde dediğin gibi bende beklenmedik kazaların olmasından çok korkuyorum evet annem ameliyatlı pek kalkamıyor yerinden sanırım bii 15-20 gün kadar daha böyle idare edicez. Denize bakmaya gelen kişi sağolsun çok ilgili. Gözüm arkada değil en azından. inşallah bu süreci kazasız belasız atlatırız hepimiz.

sizler gece uyku problemlerinizi yedirme sıkıntılarınızı yazdığınızda üzülerek okuyodum. Çünkü deniz çok zorlamıyordu 1-2 mırınkırından sonra güzel güzel yiyordu ( uzun süre ağzında tutmasını saymazsak ) heleki gece hiç eziyeti yoktu akşam 9-10 gibi uyur sabah 7 gibi kalkar hiç sesi soluğu çıkmadan beşiğinin içinde oynardı. Çoğu zaman kontrol etmek için bakmaya gittiğimde uyanık bulurdum . Çok rahattık yani. Gece uykusunda ve sabah ilk uyandığında devam sütünü içerdi. Ama şu biberon olayı bizi mahvetti resmen. Çok ama çok moralim bozukk. Şimdi gecenim 3 ü 4 ünde kalkıp kaşık maması yiyoruz ağlaya zırlaya. binbir kıyametle...... o süreçte uykusuda dağılıyor oyun istiyor yatağa yatırdın mı ağlıyor.
Napsamda biberona tekrar alıştırsam bilemiyorumm. Fikri olan varsa sölesin lütfen walla duacınız olurummm:KK19:

hayırlısı olsun canım Rabbim bebeğine sağlık versin..bazen teorik kısım hiç uymuyor çocuğumuz için ödün verebiliyoruz...

Amin canım sağol. Ben de isterdim kitaplara göre çocuk yetiştirebileyim ama olmayınca olmuyor.

doğum gününüz kutlu olsunn, ege'yi bizim için öp lütfennn. Yeni bebeğinde hayırlı olsun, Allah sağlık sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Bende senin gibi srekli bişilerle oyalayarak yediriyorum. Yürüme olayına gelince dün yazmıştım hiç bi çaba sarfetmiyo die dün akşam bi koltuktan diğer koltuğa yürüdü tek başınaaa:KK52::KK52: bide sevinip nasıl çığlıklar atıyo bi duysanızzz:KK16::KK16: annemin dediğine göre bi kaç gün içinde daha fazla adım atmaya başlarmış. Şuan için 4-5 adım atıp düşyor aslında heyecanlanıp hızlanıyor o yüzden yoksa sakin sakin yürüdüğünde 2 adımdan sonra olduğu yerde duruyor 2-3 adım daha atıyorr.

Çok teşekkürler teyzesi öperim. Güzel duaların için sağol. Yürüme konusunda atak yapmış maşallah. Ne mutlu size.. Bakalım bizimki ne zaman yapacak :)

wera doğum gününüz kutlu olsun :KK9:
kazayla olduysa yandık.ben şimdi hiç düşünemiyorum bile.
ikisi birden çıkar iyi de olabilir ama çok zor.inşallah kalp atışları da iyidir.sıkıntı yoktur canım

Ben de yandım diyordum ama yananı Allah görür diyorum şimdi :) İnşallah iyidir canım..

we-ra bebeğinin doğum günü kutlu olsun canım.

Çok teşekkür ederim canım..

3 meleğiminde doğum günü ocak.3-5-ve 11 ocak.bugün minik prensesimin doğum günü.iyki doğdun meleğim ecrinim canım...

kızımın tahlil sonuçlarını aldık,çok şükür demir eksikliği çıkmadı.bu bozuk beslenmeyle kendi kendine yetebilmiş en azından diye seviniyorum.bir vitamin bir de iştahını düzelteceğine inanmak istediğim şurup verdi doktor.inşallah biraz olsun faydasını görürüz.
bu yemek sorunları artık çıldırtıyor beni arkadaşlar,bazen sinirlerime zor hakim oluyorum.günde 3 öğünü zor yediriyorum,ne devam sütü ne başka bir şey.en aç haliyle bile tek bir kaşığa açmıyor ağzını,açlıktan deliriyor ama yine de kandıramazsam yemiyor.bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum.bütün hayatım kızımın yemesine endeksli,hepi topu 4 öğün yedirmek istediğim,onu da istemiyor küçük hanım.ve ben çok zorlanıyorum:KK43:

uzun zamandır yazmadım galiba. biz de doğum günümüzü kocaman 1 şeklinde bir pastayla kutladık. misafirlerimiz kalabalıktı. çok güzel geçti ve oğlum da çok mutluydu, kalabalığı çok sevdiği için güzel anlar yaşadı. papyonlu ve yelekli pantolon gömleğiyle çok yakışıklı oldu:))) darısı 2. yaşlarımıza anneler.

kızımın tahlil sonuçlarını aldık,çok şükür demir eksikliği çıkmadı.bu bozuk beslenmeyle kendi kendine yetebilmiş en azından diye seviniyorum.bir vitamin bir de iştahını düzelteceğine inanmak istediğim şurup verdi doktor.inşallah biraz olsun faydasını görürüz.
bu yemek sorunları artık çıldırtıyor beni arkadaşlar,bazen sinirlerime zor hakim oluyorum.günde 3 öğünü zor yediriyorum,ne devam sütü ne başka bir şey.en aç haliyle bile tek bir kaşığa açmıyor ağzını,açlıktan deliriyor ama yine de kandıramazsam yemiyor.bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum.bütün hayatım kızımın yemesine endeksli,hepi topu 4 öğün yedirmek istediğim,onu da istemiyor küçük hanım.ve ben çok zorlanıyorum:KK43:
Esra bizler gibi bu kadar uğraşan varmıdır acaba.misafirlikte,yada misafir varken herşey oğluma endeksli benimde.herkesi bi kenara koyup.yemek
yedirmeye çalışıyorum.bugünde yemesin diyemiyorum.yada şu kadar saat aç kalsın ne var diyemiyorum.geçen bir akrabamız geldi.10 aylık oğlu var.
saat öğleden önce 11 di sanırım geldiler.akşama doğru 16:00 gibide çıktılar.uzakta oturuyorlar.otobüsle gelmişler.çift vasıta özetle en az bir saat yol sürüyor.bizde
kaldıkları süre 5 saat 2 saatte ekle yolu.7 saat.oğlunun iştahı yolmuş bu aralar.normalde iyi yiyormuş.sabahta bişey yemedi dedi
bide üstüne 7 saat.ağzına bişey veriyor.almıyo.bırakıyor.ben olsam verdim.diliyle itti.inat edip ağzına yutana kadar sokuyorum.
bir parça ekmek gitsin diye.ama onların bizim gibi uzun süreli yeme problmeleri olmadığı için sıkıntıları yok.
tahlillerin iyi çıkmasıda güzel olmuş.senin adına sevindim.neyseki problem yok.
kilo alımın da da problem yok sanırım?sen iyi kötü yemese bile yoğurttan meyveden bir kaşıkta olsa tepersin yani vermeye çalışısın :KK17:

uzun zamandır yazmadım galiba. biz de doğum günümüzü kocaman 1 şeklinde bir pastayla kutladık. misafirlerimiz kalabalıktı. çok güzel geçti ve oğlum da çok mutluydu, kalabalığı çok sevdiği için güzel anlar yaşadı. papyonlu ve yelekli pantolon gömleğiyle çok yakışıklı oldu:))) darısı 2. yaşlarımıza anneler.
canım doğum gününüz kutlu olsun .46:
sende mi şeker hamurlu yaptırdın?

sonuçların iyi olmasına sevindim esraa. bi problem olsa zaten testlerde çıkardı. o yüzden yemiyor die kendini bu kadar yıpratma. İnan ki seni çok iyi anlıyabiliyorum, denizin böyle büyük yememe problmleri olmamasına rağmen ara sıra yaptığı huysuzluklar, diş çıkarma dönemindeki iştahsızlıklar bile beni üzmeye yetiyor. ama kendimizi üzmekten başka bişi yapmıyoruz. umarım vitamin ve iştah şurubu işe yarar. Birde balık yağı denedin mi canım ???????? emin olmamakla birlikte iştah açtığını duymuş ve kk dada fazlasıyla okumuştum. Belki onun bir etkisi olabilir iştahı üzerinde.
Bende dün akşam saat 6 gibi denize meyve püresi yedirdim ( şu kavanoz olanlarından diğer türlü asla yemiyor mevye ) ve sabah kadar hiç bişi vermedim amacım çok acıkırsa biberonla süt içermi die demekti. Eşim o kadar uzun süre çocuk aç bırakılır mı die kızsada, 1 günde açlıktan bişi olcak değil dedim. Gece yarısı nasılsa ağlayarak uyanır içerse ne ala içmezse her zamanki gibi kaşık maması yapar yediririm die düşünüyordum. Saat 4 gibi uyandım bizimkinden ses seda yok, ama içimde acıdı o saate kadar aç kaldı die. Yine yatıp uyudum bi kalktım saat 7 bizimkinin sesi soluğu yok uyuyor, nasılsa içmicek düşüncesilye 120 cc. süt ısıttım hiç zorlamadan aldı 50 cc kadar içti ve ittirdi eliyle. olsun buda iyi derken tekrar verdim biberonu bir nefeste kalan sütüde içti :KK52: havalara uçtumm sevinçtenn. ama bugün içinde annemlerin denemeleri olumsuzz ne yazıkki. Demekki çalıktan saldırdı biberona yawrum :KK16::KK16:

Doğum gününüz kutlu olsun canımm, daha nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllara....

herkese merhaba.çok özledim burayı ama gelemiyorum artık hiç:2:
face deki gruptan takip ediyorum...bi sürü bebişin doğum günü oldu,hepsini kutluyorum tek tek öpüyorum.
biziim de 1 haftamız var...yaramazlık yapmaya devam:KK9:

nice yaşlara...iyi ki doğdu oğluşun.

doğum günü olan kuzucukların doğum günleri kutlu olsun.Rabbim sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin hepsine.

loliss hoşgeldin kuzum.
eski arkadaşlardan kimse gelmiyor artık buraya.deniz,güldeşeker,hunny ve aklıma gelmeyen biçok arkadaş :KK43:

X