2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızım da biz yerken ben verince asla almıyor,her şeye elini uzatıyor.veriyorum ben de:))1-2 lokma yiyip geri kalanıyla pislik yapıyor:)))
bal,süt içmediğinden gelişiminin yavaş olduğunu hiç sanmam,boşuna üzülüyorsun.pek çok kişi mamanın daha çabuk geliştirdiğini söyler ama Deniz minyon tipli olacak biraz demek ki.başka bebeklerle kıyaslayıp üzme kendini,insanın elinde değil biliyorum ama ....bu konuda benim çok daha farklı bir sıkıntım var.biliyorsunuz beslenme konusunda kızım çok zor bir bebek,doğdu doğalı böyle.ama iri doğdu,öyle böyle yedi,yedirebildiğim zaman da kilo alıyor çok şükür.biraz da kemiği iri denilen türden.pek çok yakınım kızımla bebeklerini yan yana getirip beni eleştiriyor 'yemiyormuş,bir de yese nasıl olurdu,şuna bak...' bu laflar çok canımı sıkıyor benim.ben her zaman keşke kilosu az olsa da beni böyle üzmese,bu kadar zorlamasa diye dertlendim.kilo almadığı aylar oldu,hiç umrumda olmadı eğer karnının doyduğunu bildiysem.ama insanlar kötü niyetli gerçekten.
hiç dişi yokken (ya da belki alt iki dişi vardı emin değilim) bir tabak kavurmayı yiyen bebek gördüm ben,ama kızımdan daha ufak tefekti.onunla kıyaslayarak 'bizimki bu kadar yediği halde kilosu şu kadar,sizinki daha iyi olduğuna göre demek ki daha fazla yiyor' gibi.sanki ben saklıyorum,paranoya yaratmaya bayılıyorum.o yüzden bu tarz ortamlar hariç günlük hayatta bahstmiyorum kimseye.eğer yanlarında yediriyorsam görüyorlar zaten işkencemizi,yoksa bahsini dahi açmıyorum sorsalar bile.iyi idare ediyoruz falan diyorum.yoksa millete laf yetişmiyor.

kızım da biz yerken ben verince asla almıyor,her şeye elini uzatıyor.veriyorum ben de:))1-2 lokma yiyip geri kalanıyla pislik yapıyor:)))
bal,süt içmediğinden gelişiminin yavaş olduğunu hiç sanmam,boşuna üzülüyorsun.pek çok kişi mamanın daha çabuk geliştirdiğini söyler ama Deniz minyon tipli olacak biraz demek ki.başka bebeklerle kıyaslayıp üzme kendini,insanın elinde değil biliyorum ama ....bu konuda benim çok daha farklı bir sıkıntım var.biliyorsunuz beslenme konusunda kızım çok zor bir bebek,doğdu doğalı böyle.ama iri doğdu,öyle böyle yedi,yedirebildiğim zaman da kilo alıyor çok şükür.biraz da kemiği iri denilen türden.pek çok yakınım kızımla bebeklerini yan yana getirip beni eleştiriyor 'yemiyormuş,bir de yese nasıl olurdu,şuna bak...' bu laflar çok canımı sıkıyor benim.ben her zaman keşke kilosu az olsa da beni böyle üzmese,bu kadar zorlamasa diye dertlendim.kilo almadığı aylar oldu,hiç umrumda olmadı eğer karnının doyduğunu bildiysem.ama insanlar kötü niyetli gerçekten.
hiç dişi yokken (ya da belki alt iki dişi vardı emin değilim) bir tabak kavurmayı yiyen bebek gördüm ben,ama kızımdan daha ufak tefekti.onunla kıyaslayarak 'bizimki bu kadar yediği halde kilosu şu kadar,sizinki daha iyi olduğuna göre demek ki daha fazla yiyor' gibi.sanki ben saklıyorum,paranoya yaratmaya bayılıyorum.o yüzden bu tarz ortamlar hariç günlük hayatta bahstmiyorum kimseye.eğer yanlarında yediriyorsam görüyorlar zaten işkencemizi,yoksa bahsini dahi açmıyorum sorsalar bile.iyi idare ediyoruz falan diyorum.yoksa millete laf yetişmiyor.

Şu kıyaslamalar insanı öldürüyor resmenn. Bunu en yakınım annem bile yapıyorrr ne yazıık ki. Yok şunun torunu şöle yok bölee :KK47::KK47: evet deniz biraz minyon olacak ( bana çekti heralde ) aslında sırf bu konuda bana çekmesini asla istemiyorum. Zira benim boyum çok kısa, tıfıl bişeyimm :) ama eşim, görümcelerim hepsinin maşallahı var, inşallah onlara benzer fiziksel olarak. Bu kilo boy olayı ister istemez takıntı oldu bana. Sağlık ocağında 74-75 cm çıktı, dr.unda 72 cm. kilosuda öylee dr. da 8.500, sağlık ocağında 8.200 :KK47: hangisini baz alacağımı bilmiorum . Balık yağı veriyorum ya tek temennim fiziksel gelişimine olumlu yönde katkıda bulunması. Gerçi şimdiki boy kilo durumu ilerisi için yeterli bir referans olurmu onuda bilmiyorum açıkcası. Eşim o daha bebek, büyüdükçe uzar, kilo alır diyo.
Ya zaten bi çocuk 1 dk. durmaz mı arkadaşım yaa, eminim sizinkilerde öyledir. İnanın ben onu takip ederken yoruluyorum. Uyanık olduğu zamanlarda 2 dk. oturmuyor sürekli hareket halinde. tam yürümüyorda ,geçenlerde bi kaç adım atmıştı zor geldi heralde şimdi tekrar emekliyor, adım atsın die bırakında olduğu yerde bi süre dikilip atıyor kendini yeree :) akşama eve gidince evdeki mezurayla ölçeyim diyorum, en azından bundan sonra onu baz alırım kendimee. Bazen onu kucağıma alıp çıkıyorum tartıya, bide o yokken aradaki farktan kilosunu hesaplamaya çalışıyorum. Kafayı sıyırdım artıkk resmenn :KK52::KK52:
bide annem ameliyat oldu, son zamanlarda gelen giden çok, herkes bişi söledikçe iyice takıntı yaptım bu durumu.

kızlar başka bir yerde şöyle bişey okudum.
1-1.5 yaşından itibaren çocuğun masada kendi yemeğini yemesine izin verilmelidir diyor.
sizinkiler kendi yemeye çalışıyor mu?bizde tık yok.iştahsız bir bebek olduğu için mi acaba?
uzaylı gibi okudum yazıyı.

birde 9-10.aylardan itibarende blendır yapmadan,püre haline getirmeden yiyeceklerin doğal görünüşlerini bozmadan
normal şekliyle yedirilmeli diyor.
çatalla ezmeden nasıl yiyecek.koca koca lokmaları.kafam karıştı.

Ya biz izin versek nolcak ki, sanki yiyolar. Akılları fikirleri cinlikte. Ben her akşam onuda sofraya oturtuyorum ( mama sandalyesinde ) önüne koyuyorum yesin die, ne varsa yere atıyor, üstüne sürüyor, eliyle mıncıklayıp kafasına sürüyor. bazen çatala batırıyorum yiyeceği ( mesela patates ) patatesi atıyor çatalla oynamak için kıyamet koparıyor.

Ben öyle lokma vermeye korkuyorum dirim, geçen sabah kahvaltıda salatalık dilimi verdim, nerdeyse demir 50 kuruş büyüklüğündeydi attı ağzına hepsini boğulcaktı nerdeyse.
Şuan için erken geliyor bana. Yiğenim var 17 aylık, o bile yavaş yavaş kendi yemeğe çalışıyor. Önüne koyuyorlar lokma lokma yapıp, çatalı batırıp yiyor yeni yeni.

herkes yemek probleminden bahsetmiş,kuzucuklar büyüdükçe açılır inşallah iştahları.bizimki de 1 aydır diş yüzünden yemeden içmeden kesilmişti,daha yeni yeni kendine gelmeye başladı.
ben de bugün işe başladım.karlı Ankara sabahında yavrumu anneme bırakıp işe gittim.bütün gün onu düşündüm.annem biraz yemek yedirme konusunda zorlanmış.süt içirememiş.çorba içirememiş.biraz pilavla köfte yemiş.akşam gittiğimde de bana boynu bükük baktı önce,sonra sarıldık filan güldü yüzü.yolda da uyudu kuzum,bi oynayamadık,birlikte vakit geçiremedik.gece sık sık uyanır gerçi ama....bugün oğlumu çok özledim.

canım ben önüne makarna sebze gibi şeyler koyuyorum kimini yiyor kimini elin eziyo batıyo her yeri ama yiyor biz yemek yerken karnı toksa eline ekmek veriyorum koaprıp yiyor çogunuda dagıtıyo her yere şaçıyo ama böyle böyle alışcak

yemekleri ben hala blendırdan geçiriyorum bazen pütürlü yiyor ama
canım bende önüne bişey koyarsam yemiyor oynuyor resmen.
ama ağzına makarna,yada ekmek verirsem yiyor.elma dilimliyorum.meyveyi sevmiyor ki yesin sıpa
zaten zoraki yiyor.yani anladığım kadarıyla iştahlı olsaydı eline verdiklerimi yerdi sanırım.
ekmeği verdiğimdede kemiriyor.bisküvi-bebe bisküvisi vermiyorum normalde.ama çok kafama takıldı
dün eline finger verdim.napıcak diye.baktım kemiriyor.sanırım meyveyi sevmedi için yemiyor kendi.
seçiyor yani.ben ne zamana kadar cam rendeyle püre yapıp vericem.ne zaman kendi severek yicek meyveyi bilmiyorum.

Ya biz izin versek nolcak ki, sanki yiyolar. Akılları fikirleri cinlikte. Ben her akşam onuda sofraya oturtuyorum ( mama sandalyesinde ) önüne koyuyorum yesin die, ne varsa yere atıyor, üstüne sürüyor, eliyle mıncıklayıp kafasına sürüyor. bazen çatala batırıyorum yiyeceği ( mesela patates ) patatesi atıyor çatalla oynamak için kıyamet koparıyor.

Ben öyle lokma vermeye korkuyorum dirim, geçen sabah kahvaltıda salatalık dilimi verdim, nerdeyse demir 50 kuruş büyüklüğündeydi attı ağzına hepsini boğulcaktı nerdeyse.
Şuan için erken geliyor bana. Yiğenim var 17 aylık, o bile yavaş yavaş kendi yemeğe çalışıyor. Önüne koyuyorlar lokma lokma yapıp, çatalı batırıp yiyor yeni yeni.
canım şuanda erken olabilir tabide 3-4 ay sonra yavaş yavaş yemeleri gerekiyor.bizimde günlerimiz hep aynı.hiç değişiklik yok.
çalışıyorum.evde olsam uğraşırım.haftasonu ağzım açık kalıyorum.yemekti temizlikti.bide normal yemeğini yedirdim de bi o kaldı diyorum
kendi kendime.

herkes yemek probleminden bahsetmiş,kuzucuklar büyüdükçe açılır inşallah iştahları.bizimki de 1 aydır diş yüzünden yemeden içmeden kesilmişti,daha yeni yeni kendine gelmeye başladı.
ben de bugün işe başladım.karlı Ankara sabahında yavrumu anneme bırakıp işe gittim.bütün gün onu düşündüm.annem biraz yemek yedirme konusunda zorlanmış.süt içirememiş.çorba içirememiş.biraz pilavla köfte yemiş.akşam gittiğimde de bana boynu bükük baktı önce,sonra sarıldık filan güldü yüzü.yolda da uyudu kuzum,bi oynayamadık,birlikte vakit geçiremedik.gece sık sık uyanır gerçi ama....bugün oğlumu çok özledim.
canım Allah kolaylık versin.eminim uzun bir süreden sonra
çok zor gelmiştir sanada.açıkçası oğlum biz işe giderken hiç ilgilenmiyor bile bizimle,bırak arkamızdan ağlamayı.
sırıtıyor.aslında buda ne zamandır benim sorun yaptığım şeylerden biri
yemekten fırsat kalmadıki anlatmaya.ne zaman arkamdan ağlıcak diye bekliyorum.
hayır ağlamasın tabi o daha zor mutlakada.hiç ilgilendiği yok
biz geliyoruz.iki gülüyo okadar.bazen kucağıma bile gelmiyor.

Bal emziriyorum ama neler çekiyorum bi bilsen:KK43:
şimdiki mamalarda anne sütüne yakın yapılıyormuş zaten.
iyiki mamalar var.eskiden oda yoktu.teknoloji nasıl ilerliyor.üzülme sende
benimde amcamın oğlu oldu.bizimkinden 4 ay küçük ama 11 kilo olmuştur çoktan.
acayip iri.bide karşılaştırma yapıyorlar.oğlumun yanına getirip boy ölçmeler felan.
ne gereksiz insanlar var.tatmin oluyorlar bu şekilde.Allahtan onlardada boy yok:)
karı koca kısalar.hatta bizdende:)))yoksa iyice moral bozarlar.yok bizimki erken yürür,konuşurda vıdı vıdı
üstünlük sanıyorlar.sen üzülme kızlar biraz daha narin olur zaten.ben çok kafama taktım.
yeri geliyo takıyorum da ama onlar laf söylerse ben on söylüyorum artık :KK47:

bu karşılaştırmalar benide çok üzüyor.akrabamın bizden bir ay küçük
bir oğlu var çoçuk yürümeye başlamış.maşallah iştahlıda kendinden büyük ablası ve abiside olduğu için
benim oğlum gibi sürekli annesinin üstünde değil.
bak bak nekadar akıllı falan boyu dahada uzun bak yürüyor.
yani insan takmayayım diyor ama etkileniliyor işte.

bizdede yemek sorunun dışında bana olan düşkünlüğü var.
yani biz burda eşim işe gidince oğlum ve ben evdeyiz.dedeler neneler yakında değil.
hep bana alıştı ve hep yanında olmamı istiyor oda sıkılıyor evde ama yapabilecegimiz birşey yokki.
diğer odaya giderken bile ağlıyor.benden başka kimsenin kucagında durmuyor.buda zor bir durum.
keşke teyzelere dayılara yakın olsakdık alışrdı çoçuk.

evet esra bu konuda çok şanslısın.maşallah diyeyim.
bizimkide erkek olmasına rağmen iri kemikli değil.babasıda bende iri değiliz.ve haliyle yapılı durmuyor.
herkesin derdi başka işte.insanlar yine uğraşacak bişey bulabiliyor.yazdıklarını okuyunca gülümsedim:))
bizede diyorlarki.filancanın bir oğlu var.bi kilolu bi kilolu:))
sonra devamı geliyor onun sütü yarıyor heralde.şimdi burdan ben ne anlamalıyım:)))
anlatamıyorsun ki iştah meselesi bu.ilk altı ay anne sütümü almış diyorum.ne yedirmişler?
yedirdikleri belli.doğar doğmaz başlıyorlar yedirmeye.benim yedirmediklerimi yediriyorlar
sonra diyorlar ki...aslında doktorun dediğini yapmamak lazım.biz sanki hastalıklıyız:)))
hele şu sütü yaramış olayına çıldırıyorum.1 yaşına basacak bu çocuklar.ilk doğduğu zamanlar olsa neyse
anlatamıyorsun.yada yedirmeye çalışıyorsun yemiyor çocuk.başlıyorlar bunun hepsini yemek zorunda mı?
hep böyle mi yapar?şu başkaları olmasa hayatımızda daha güzel olurdu eminim.

Şu kıyaslamalar insanı öldürüyor resmenn. Bunu en yakınım annem bile yapıyorrr ne yazıık ki. Yok şunun torunu şöle yok bölee :KK47::KK47: evet deniz biraz minyon olacak ( bana çekti heralde ) aslında sırf bu konuda bana çekmesini asla istemiyorum. Zira benim boyum çok kısa, tıfıl bişeyimm :) ama eşim, görümcelerim hepsinin maşallahı var, inşallah onlara benzer fiziksel olarak. Bu kilo boy olayı ister istemez takıntı oldu bana. Sağlık ocağında 74-75 cm çıktı, dr.unda 72 cm. kilosuda öylee dr. da 8.500, sağlık ocağında 8.200 :KK47: hangisini baz alacağımı bilmiorum . Balık yağı veriyorum ya tek temennim fiziksel gelişimine olumlu yönde katkıda bulunması. Gerçi şimdiki boy kilo durumu ilerisi için yeterli bir referans olurmu onuda bilmiyorum açıkcası. Eşim o daha bebek, büyüdükçe uzar, kilo alır diyo.
Ya zaten bi çocuk 1 dk. durmaz mı arkadaşım yaa, eminim sizinkilerde öyledir. İnanın ben onu takip ederken yoruluyorum. Uyanık olduğu zamanlarda 2 dk. oturmuyor sürekli hareket halinde. tam yürümüyorda ,geçenlerde bi kaç adım atmıştı zor geldi heralde şimdi tekrar emekliyor, adım atsın die bırakında olduğu yerde bi süre dikilip atıyor kendini yeree :) akşama eve gidince evdeki mezurayla ölçeyim diyorum, en azından bundan sonra onu baz alırım kendimee. Bazen onu kucağıma alıp çıkıyorum tartıya, bide o yokken aradaki farktan kilosunu hesaplamaya çalışıyorum. Kafayı sıyırdım artıkk resmenn :KK52::KK52:
bide annem ameliyat oldu, son zamanlarda gelen giden çok, herkes bişi söledikçe iyice takıntı yaptım bu durumu.
evet ve bu kıyaslamalar sonuna kadar gidecek.büyüyecekler.bu seferde dersleri.herşeyleri karşılaştırılacak.
ben kimseye laf açtırmıyorum.veriyorum cevabını.karşılaştırmalara hiç tahammülüm yok.
neymiş filancanın çocuğu hiç yemek seçmiyormuş.nerden biliyosun birlikte mi yaşıyorsun.yalan yanlış bilip
moral bozmaya çalışıyorlar.canım aynen.bizimkide çok hareketli.oyunclarıylada oynamıyor.öyle yürütün gezdiirn beni diyor.
daha önce de dediğim gibi tartıdan tartıya değişiyor malesef.biz artık bu aydan sonra sağlık ocağına tartırırız sanırırm.1 yaşına kadar her ay doktorumuza
gittik.artık 3 ayda bir çağırıyormuş.nasıl dayanıcam bilmiyorum.bizim muayeneler tartma amaçlı oluyordu genelde)))
bende evdeki tartıyla tartıyorum ama farklı çıkıyor malesef.bazen diyorum.hastanedeki tartılardan eve mi alsam diye
her yemekten sonra tartardım kesin:))

bu karşılaştırmalar benide çok üzüyor.akrabamın bizden bir ay küçük
bir oğlu var çoçuk yürümeye başlamış.maşallah iştahlıda kendinden büyük ablası ve abiside olduğu için
benim oğlum gibi sürekli annesinin üstünde değil.
bak bak nekadar akıllı falan boyu dahada uzun bak yürüyor.
yani insan takmayayım diyor ama etkileniliyor işte.
biz olsak öyle söylemeyiz ama.
yada şöyle derler a daha yürümedi mi?görmüyo sanki,sorup canımı sıkacak
yada neden yürümüyor?ne bileyim?nedeni mi var?vakti gelmemiş demekki.
evde bitek seni gördüğü için sana çok düşmüş canım.biz 4 kişiyiz.herkes ilgileniyor.gezdiriyor
haliyle.ama evde tek olursam bensiz iş yapmıyor.dönemlik sanırım.inşallah geçer.

merhaba kızlar,
Arda geçtiğimiz iki gün sabaha kadar uyumadı dün doktora götürdümboğazı için kullandığımız antibiyotiğin karnında krampa neden olabileceğini söyledi ve ilacı değiştirdik dün gece daha rahat uyudu.çoğunuz bebeklerinizin kustuğundan bahsetmişsiniz bizde öyle bir durum yok çok şükür,hoş kusacak kadar birşeyde yemiyor zaten.dün diyetisyenle görüştüm Arda'nın süt dışında hiçbirşey yemediğinden bahsettim,bu yaşlarda iştahsızlık olabilir dedi.gelişimi güzel ama tek tip beslenmesi çok can sıkıcı.
yürümeye başladığından beri bizimki de sağ ayağını dışa basıyor,bir arkadaşımın oğluda bu şekilde yürüyormuş doktora götürmüşler hiçbir sıkıntı çıkmamış.yeni yürümeye başlayan çocuklarda bu tip aksaklıkların olabileceğini söylemiş doktor.bende kararsız kaldım bir ortopedi uzmanına gidip gitmemekte :KK31:

selam arkadaşlar,

balı yağı kullanana varmı aranızda ve hergün veriyormusunuz..ben octamar aldim ama henüz vermedim.başlarsamda haftada 2-3 kez vermeyi düşünüyourm acaba dogrumu olur bilmiyorum ama?

benim oğlumda sağ ayaginin yanına basiyor yürürken buda içe dogru basiyormuş gibi bi görüntüye sebep oluyor,bende çok endişelendim ama ortopediye götüremem şuaralar...

8.dişinden sonrasını bekleyen arkadaşlar varmi? ya mızmızlıgı ondan mi acaba sürekli ağlamakli geziyor oğlum,bu köpk dişlri dedikleri çok mu zor çıkar ya?

annelere kolay gelsin

Sanırım bu kıyaslamalar konusunda en büyük sıkıntıları yaşayan ve yaşayacak olan benim. Oğlum küçük doğdu ve gelişimi bu şekilde devam ediyor. Doğum kilosuna göre gelişimi fena değil ama yaşıtlarının altında.. Ne olursa olsun her gören yorum yapmadan geçemiyor. Ben kulaklarımı tıkıyorum genelde, he diyip geçiyorum. Yoksa kafayı yerim heralde.. Bunu anlayacak yaşa geldiğinde bu yorumlar olmasın, dileğim derdim bu..

Balık yağını bize aile hekimi önerdi ama henüz kendi doktorumuza gitmedik, gidince soracağım.

Bu arada gebeliğimle ilgili olumsuz bir gelişme oldu. Muhtemelen gebeliğim kürtaj yoluyla sonlandırılacak.. Hayırlısı :KK43:

Sanırım bu kıyaslamalar konusunda en büyük sıkıntıları yaşayan ve yaşayacak olan benim. Oğlum küçük doğdu ve gelişimi bu şekilde devam ediyor. Doğum kilosuna göre gelişimi fena değil ama yaşıtlarının altında.. Ne olursa olsun her gören yorum yapmadan geçemiyor. Ben kulaklarımı tıkıyorum genelde, he diyip geçiyorum. Yoksa kafayı yerim heralde.. Bunu anlayacak yaşa geldiğinde bu yorumlar olmasın, dileğim derdim bu..

Balık yağını bize aile hekimi önerdi ama henüz kendi doktorumuza gitmedik, gidince soracağım.

Bu arada gebeliğimle ilgili olumsuz bir gelişme oldu. Muhtemelen gebeliğim kürtaj yoluyla sonlandırılacak.. Hayırlısı :KK43:

gebeliğinde oluşan olumsuz duruma çok üzüldüm umarım senin ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde atlatırsın.hayırlsı olsun bu dünyada yiyecek ekmeği varsa rabbim onu sana bağışlar.
şu kıyaslama olayı beni de huzusu ediyor.benimde oğlum küçük doğdu.benden 2.5 ay sonra doğum yapan arkadaşımın bebeği daha kilolu ve gelişimi iyi karşılaştığımızda ben konuşmayana kadar bana slm vermiyor. neden böyle davrandığını bilmiyorum karşılaşmamda maşaallahımı da derim duamı da yaparm.bebişimin küçük olması umrumda değil sağlıklı olsun yeter.benim öyle öğrencilerim varki bebeklikleri tombikken şimdi çok zayıf.çok zayıf doğupta gelişimleri çok iyi olan öğrencilerimde var bu dönemde gelişimlerin gelecekleri için bir bağlayıcılığının olduğunu düşünmüyorum.çok güzel besleniyor ama çok harekektli bir bebek olduğu için kilo alımı düşük.tek isteğim bebeğim (bebe:KK9:klerimiz)hasta olmasın...:emir_bebek::KK50:

kızlar başka bir yerde şöyle bişey okudum.
1-1.5 yaşından itibaren çocuğun masada kendi yemeğini yemesine izin verilmelidir diyor.
sizinkiler kendi yemeye çalışıyor mu?bizde tık yok.iştahsız bir bebek olduğu için mi acaba?
uzaylı gibi okudum yazıyı.

birde 9-10.aylardan itibarende blendır yapmadan,püre haline getirmeden yiyeceklerin doğal görünüşlerini bozmadan
normal şekliyle yedirilmeli diyor.
çatalla ezmeden nasıl yiyecek.koca koca lokmaları.kafam karıştı.[/QUO

oğlum baştan beri her öğününü mama sandalyesinde yiyor. zaten başka türlü yedirmeyi hiç denemedim ben. ne zamandır hatırlamıyorum ama psıkolojık etkisini en başta düşündüğümden her zaman kendisinin yemesine izin verdim. sandalyenin masa kısmını takıyor, üzerine de birşeyler koyuyorum, kendi yemesine izin veriyorum. tabii bu kendi karını doyuracak kadar olacak değil, sırf oyalansın ya da birşeyler yapma , deneme arzusu olsun diye. bence bu tarzlar şeyler alıştırmayla falan ilgili değil. ama her zaman yiyecekler mutfakta yendiğinden bizden gözlemlemiş olabilir. şimdi önüne koyduğum yiyecekleri tam olarak ağzına götürüp şabırdata şabırtada yiyor:)) mesala mandalinayı çok sevdi , ilk başta sıvısını emip posasını atıyordu, yeni yeni dikkat ettim , sıvısını emip posayı da gürp diye yutuyor. kendi haline bırakıyorum. hatta eline çatal alıyor ve yiyecekleri yakalamaya çalışıyor yeni yeni.
çocukların kendilerinin yemesine izin verilmeli diye okumuştum bu daha çok psıkolojık gelişimleri için önemli. ama çocuk kendi isteklerini kendi belli ediyor, buna ne zaman hazır olursa o zaman desteklenmeli diye düşünüyorum. diğer durumları da kendileri belirleyecekler bence, katı besinleri yutma , çiğneme gibi. tek yapamamız gereken onlar o aşamaya geldiklerinde engel olmamak desteklemek.

vitamınler ve balık yağı konusunda benim bile kafam karışık. vitamınler derken devit damlayı bir yaşına kadar kullanmamızı birçok dr önerdi, kan ilacını da tereddütsüz veriyorum, bunun dışında multıvıtamınler ve balık yağı konusunda emin değilim. şu ana kadar multıvitamın vermedim. bugün tıp tamam dediği birşeyi yarın onaylamıyor olabiliyor. balık yağı konusuna gelince her zaman her yaşta alabileceği birşeyi şimdiden vermeye çok mu gerek var acaba?? kaldı ki avrupada pazar bulamayan her ürünün türkiyede olduğunu düşünüyorum.

wera hakkınızda hayırlısı olsun canım
kuzey yıldızı biz daha 7 dişle kaldık.8.dişten sonra azılar çıkmıyormu kızlar?
1 yaş ile 1.5 yaş arası
yasmin canım bizimki mama sandalyesinde durmuyor.deliricem.
örümcekte hak getire.ne ana kucağında durdu nede oto koltuğunda.
hiç bir yere sığmıyor oğlum.arabada ağlıyor.ne huysuz bi çocuk.hele evde istediği yere götürmessek
yada elinden bişey alırsak bütün cingarı koparıyor.açıkçası mama sandalyesinde durmadığı için zor oluyor
eline bişey versem on defa yere atıyor.yıka ver.ağzına götürüpte yiyecekte ben görücem.
dün bütün elmayı verdim.kabuklu,ıssıra ıssıra az da olsa yuttu.kabuklu kabuklu.
kabuğunu soyup versem,suratını ekşitiyo.yada dilimleyip versem.meyvelerin içiyle ilgili bi sıkıntısı var
ve şu kendi kendine yememe olayı benim fena halde canımı sıkıyor.
siz çatal olarak ne kullanıyorsunuz.çocuklara özel çatal mı veriyorsunuz eline.yoksa kullandığımız çatallardan mı?
ben eline çatal veremiyorum.ağzına götürüp,fırlatıyo.

bu arada bizde sadece devit ve ferro sanal kullanıyoruz.ferro sanalıda kestim vermiyorum.
zaten hergün vermiyordum

olumsuz durum için üzüldüm ama herşeyde vardır bir hayır.

selam arkadaşlar,

balı yağı kullanana varmı aranızda ve hergün veriyormusunuz..ben octamar aldim ama henüz vermedim.başlarsamda haftada 2-3 kez vermeyi düşünüyourm acaba dogrumu olur bilmiyorum ama?

benim oğlumda sağ ayaginin yanına basiyor yürürken buda içe dogru basiyormuş gibi bi görüntüye sebep oluyor,bende çok endişelendim ama ortopediye götüremem şuaralar...

8.dişinden sonrasını bekleyen arkadaşlar varmi? ya mızmızlıgı ondan mi acaba sürekli ağlamakli geziyor oğlum,bu köpk dişlri dedikleri çok mu zor çıkar ya?

annelere kolay gelsin

ben yaklaşık 15 gündür veriyorum balık yağını canım, dr.umuzda tavsiye etti carlson marka aldım ben kızım hiç zorlanmadan içiyorr hatta kaşığı görünce ağzını açıyor direk. :KK16:

Hakkında hayırlısı olsun canım.

wera hakkınızda hayırlısı olsun canım
kuzey yıldızı biz daha 7 dişle kaldık.8.dişten sonra azılar çıkmıyormu kızlar?
1 yaş ile 1.5 yaş arası
yasmin canım bizimki mama sandalyesinde durmuyor.deliricem.
örümcekte hak getire.ne ana kucağında durdu nede oto koltuğunda.
hiç bir yere sığmıyor oğlum.arabada ağlıyor.ne huysuz bi çocuk.hele evde istediği yere götürmessek
yada elinden bişey alırsak bütün cingarı koparıyor.açıkçası mama sandalyesinde durmadığı için zor oluyor
eline bişey versem on defa yere atıyor.yıka ver.ağzına götürüpte yiyecekte ben görücem.
dün bütün elmayı verdim.kabuklu,ıssıra ıssıra az da olsa yuttu.kabuklu kabuklu.
kabuğunu soyup versem,suratını ekşitiyo.yada dilimleyip versem.meyvelerin içiyle ilgili bi sıkıntısı var
ve şu kendi kendine yememe olayı benim fena halde canımı sıkıyor.
siz çatal olarak ne kullanıyorsunuz.çocuklara özel çatal mı veriyorsunuz eline.yoksa kullandığımız çatallardan mı?
ben eline çatal veremiyorum.ağzına götürüp,fırlatıyo.

diriimm tatlım sizin yine iyi 7 dişiniz varr, bizim hala 4 tanee :KK1::KK1: dün akşam üstten bitane patlamak üzereydi, benim sıpa hiç elletmiyor bakamıyorum ne durumda dişler die ama ağlarken gördüğüm kadarıyla üstten bitane geliyorr yani ancaa 5 leye bilicez dişleri :KK52: aynen bende senin gibi eline bişi verip yesin die uğraşırken sinir harbi yaşıyorum, mıncıklıyor, yere atıyor alıp ağzına geri götürüyorr, gecen babası portakal dilimi vermişş eline, olduğu gibi koltuga sürmüşş fırçalar gibi :KK20:

ben yaklaşık 15 gündür veriyorum balık yağını canım, dr.umuzda tavsiye etti carlson marka aldım ben kızım hiç zorlanmadan içiyorr hatta kaşığı görünce ağzını açıyor direk. :KK16:

Hakkında hayırlısı olsun canım.

diriimm tatlım sizin yine iyi 7 dişiniz varr, bizim hala 4 tanee :KK1::KK1: dün akşam üstten bitane patlamak üzereydi, benim sıpa hiç elletmiyor bakamıyorum ne durumda dişler die ama ağlarken gördüğüm kadarıyla üstten bitane geliyorr yani ancaa 5 leye bilicez dişleri :KK52: aynen bende senin gibi eline bişi verip yesin die uğraşırken sinir harbi yaşıyorum, mıncıklıyor, yere atıyor alıp ağzına geri götürüyorr, gecen babası portakal dilimi vermişş eline, olduğu gibi koltuga sürmüşş fırçalar gibi :KK20:
aynı canım ya yemekten çok mıncıklıyo.eline kabuğu sayulmamış portakal verirsekte kabuklarını dişliyor,soysak yemiyor ama.
diş kaşımak için kullanıyor sıpa.bizimkide ağzından çıkartıyo yere.sonra onlada bi güzel oynuyor.parmaklıyo sıpa.
üst diş çok zor çıkmıştı bizde.bizde kaç aydır 7 dişliyiz.1 yaşından önce 8 leriz dedim ama çıkmadı daha
canım dün soramadım annen nasıl oldu?

X