- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.821
canım doğum gününüz kutlu olsunyarın kızımın doğum günü
2011 ocak annesi olacağımı en erken öğrenenlerdendiM
bir sürü şey paylaştık
gün gün bebişleri bekledik
ve artık 1 YAŞINA GELDİLER BÜTÜN BEBEKLERİN YAŞLARINI
BİZLERİNDE ANNELİĞİNİN 1.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM
canım doğum günümüz kutlu olsunbebeklerınnızın dogum gunlerı kutlu olsun...
bızımde 5 ocaktı dogum gunumuz..kutladık akrabalarımızla..
Merhaba arkadaşlar,
Uzuuun zamandır yazmıyordum. Doğum günü olan bebeklere güzel yaşlar diliyorum. Ömürleri uzun, sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah. Bizim de 3 gün sonra ama biz 22'sinde kutlama yapacağız. Ablam şehir dışında onun da katılmasını istediğim için..
Bu arada çok büyük bir sürpriz oldu ve hamile olduğumu öğrendim 10 gün önce. Şu an 6 haftalık hamileyim
çok geçmiş olsun annene.inşallah biran önce ayağa kalkar.
gerçekten hepsi üst üste gelmiş.biberonu almamasıda can sıkıcı tabi.
bende sütümü sağıyordum bir ara.1-2 ay biberonu vermeyince ağlayan bebek
biberonu istemez oldu.haliyle sağdığım sütler kaldı.tek tek kaşıkla vermek zorunda kaldık.
artık sağmıyorumda.yani özetle zor iş.devam sütünü nasıl içecek bu çocuk.ben memeyide zor veriyorum.
diliyle ittiriyor.bu çocuk nezaman meme meme diye üstüme atlıcak çok çok merak ediyorum.
bal Allah kolaylık versin.sıkıca giydirip götüreceksin.ama sabah sabah çocukla dışarı çıkmak çok zordur bilirim.
uyanmaz,uyanır üstünü giymek istemez.ağlar,huysuzlanır.bide soğuklarda var.inşalalh geçici bir durumdur.
akşam hava kararınca götür.o ayrı bi soğuk zaten.
valla bende dert sahibi oldum.bendede kusma fobisi oluştu.yemeklerde sonra.neyi var anlamıyorum.inşallah reflü değildir.
bebeklerde reflü nasıl anlaşılır kızlar.endoskopi yapmıyorlar değil mi?eskisi gibi veriyorum artırmadım ama şimdi büyümesine
rağmen veridklerim fazla geliyor?
kızlar bide ana öğünlerde ne veriyorsunuz?çorbaya devam mı?yoksa yemek mi veriyorsunuz?
pilav,makarna vs gibi?
canım biz ne zamandır yatırarak yedirmiyoruz.kusmaya başladığından beri sanırım.ondan kusuyor diye.oturtarak yedirmeye başladık.çok saol dirim'cimm geçmiş olsun dileklerin için.
Şimdi de kusma mı başladı sizde ??? çok şükür bizim öle bi prblemimiz olmadı ne bebekken ne şimdi. ama bi 10 gün önce annme nişastayla muhallebi gibi bişi yaptı. 2-3 kaşık yedi fışkırır gibi kustu şaşırdıkyarım saat sonra tekrar yedirmeye çalıştık 2 kaşıktan sonra yine aynı şeyi yaptı, yani öle böle değil bildiğin şakır şakır kustu çocuk. Ama ondan sonra bidaha öle bişi olmadı. Ben o muhallebiye bağladım daha da vermedim zaten. Sende yedirdiklerini bi değiştir belki verdiğin şeyden oluyodur tatlım.
benimki ne makarna ne pilav nede yemek yemiyor sadece çorba ve kaşık mamasıhalaaa yatarak yediriyorum etrafımdakiler oturarak alıştır dio ama o zamanda eliyle çıkarıyor ağzındakini ama yattığında eline bişi veriyorum oyalanıyor o şekilde yiyor. Akşamları mama sandalyesine koyup yanımızda alıyorum bizim yediklerimizden vereyim die ama ne mümkün kafayı bi oraya bi buraya savuruyor, kendi yemek istiyor ama oyun için elinde mıncıklıyor yerlere atıyorrr
canım biz ne zamandır yatırarak yedirmiyoruz.kusmaya başladığından beri sanırım.ondan kusuyor diye.oturtarak yedirmeye başladık.
ama haftasonu tekrar başladı kusma,hemde oturtarak yedirdiğimiz halde.önüne tencere tava ne varsa koyuyoruz.çizgi film de açıyoruz.eline de kaşık veriyoruz.tencereye vuruyor:)bazen yerken kaçıyor,üstümüze atlıyor.aslında yatırarak yedirmek daha kolay oluyor.biz sadece yoğurdu yatırarak yediriyoruz.sulu olduğu için.ağzını açarak yani bu severek oluyor:))) yediği yemeklerde bile sanki boğazına bişey takılıyor gibi oluyor.sanki püreliyi yiyemiyor gibi yani yada gak yaparken geliyor.o yüzden daha büyük pürelere geçemedim bile.
bizimki belli ediyor bide yememek için çok direniyor acaba reflü mü var diyorum.doktora söylicem ama endoskopisiz anlayamaz sanırım.küçücük bebeğede endoskopi çok kötü olur.aynen canım yediklerimizden bile tattıramıyorum.2-3 taneden sonra ağzında bekletiyor.yere püfürtüyo.resmen savç yapıyoruz.yemek yediriyoruz diye bide sinirleniyo bize,bağırıyo
doktorumuzda doğum gününden bir gün sonra gelin demişti.rahatsızlanan bebekler olduğu için.çok geçmiş olsun.biz 1 yaş aşımızı cuma günü yaptırdık,akşama doğru ateşlendi huysuzlandı ateş düşürücü verdim onunla uyudu.
canım ailevi sanıırm.inşallah sorunların üstesinden gelirsinpek keyfim yok
bazen herşey insanın üstüne geliyor
buğünde onlardan.inş. buğün çok huysuzlanmaz oğlum
çünkü hiç halim yok.
aynen bizimki bu aralar viyak viyak uyumam diye bi çığlıklar,
üstünü soyarken iyi giydirirken cinleniyor:)
şimdide kullanmadığımız bir odayı (daha doğrusu süpürge vs.koyduğumuz) gözüne iliştirdi.oraya gitmek istiyor
götürmessek çığlığı koparıyor.ağlamalar felan.gözünden yaş da geliyor bi görsen
çok numaracı bi çocuk,dediğini yapmassak atıyo kendini yerlere.1 yaşına gelecek nerdeyse.bu yaşta böyleyse diyorum
yandık yani:)
canım deniz yürümeye başladı mı?
bizimki 2-3 adım atıp düşüyor.ama tembel çıktı biraz:)
bende endoskopiden korkuyorum,küçücük bebeğe yavrum benim.ben yaptırdığım için biliyorum çok zor
doktorla görüşücem gittiğimde
canım 1yaş aşıları zor oldu mu?
biz 1 yaş aşımızı cuma günü yaptırdık,akşama doğru ateşlendi huysuzlandı ateş düşürücü verdim onunla uyudu.
tam olarak okuyamadım geçmişi ama aklımda kalanlara cevap yazacağım.
kızımın doğuştan reflüsü vardı,teşhis için endoskopi en son kullanılan yöntem rahat olun arkadaşlar.önce sizin anlattıklarınıza göre koyıluyor teşhis,tedavi onuç vermezse mide filmi çekiliyor.belli bir açlık süresi var tam hatırlamıyorum,açken bir ilaç içiriyorlar ve film çekiliyor,ilacın midede dolaşımı inceleniyor.eğer bunlarla da anlaşılmazsa endoskopi gibi yöntemler uygulanıyor,ama çok nadir durumlarda.
kusmadan çok çektik biz şimdi eskisi gibi kalmadı çok şükür.6,5 aylıkken başladık oturarak yemeye,çok zor oldu ama alıştı.zaten pek yemediğinden sorun olmuyor:)önüne oyuncaklarını koyup reklam açıyorum,yerse bu şekilde yiyor sadece.bir kaşık isteyerek yese gözümden yaş gelir eminim,unuttuğum bir manzara.açlıktan ölse bile bu şekilde zorla yiyor,huy edindi artık.
kızım 1,5 aydır yürüyor.ortopedik ayakkabı giydiriyorum dışarda,evde çorapla bal yazmış sanırım,emin ol yürümek için hiç ama hiç uygun değil.yürümeye yeni başlayan çocuk çıplak ayağa en yakın ayakkabıyla dolaşmalıymış.yani tabanı mümkün olduğunca ince ve yumuşak olacak.ben de pumadan çok beğendim ama ayak yapısına uygun olmadığından ilerki zamanlarda alınmak üzere erteledim:))kızımın şu an yürüme konusunda sıkıntısı yok,dağda bayırda yürüyecek kıvama geldi maşallah ama yine de 5-6 ay daha normal ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.
bugün doktora götrdük kızımı,yaşına 10 gün var ama erken olması gerekti kontrolü.sağolsun doktoru gördüğü anda yaygarayı kopardığından ne tartıldı ne boyu ölçüldü adam gibi.beslenmesini çok yetersiz buldu doktor,yarın çıkacak kan sonucuna göre vitamin takviyesi yapacak.yoğurt,süt,peynir,meyve,sebze,yumurta...hiçbirini yemiyor.geceleri 300 cc kadar devam sütü,biraz kaşık maması ve tarhana sadece.kilosunda sıkıntı görünmese de bu beslenme tipi çok kötü dedi doktor,inşallah kansızlık falan çıkmaz ilaç da içiremiyorum çünkü
kızlar bal ve inek sütü vermeye başladınız mı?
Esracım u alıntıyla ayakkabı konusuna değinmek istedim.(Çocuğunuzun yalın ayak yada çorapla ilk adımları atmaya başlaması ve yürümesinin herhangi bir problem yaratmayacapını belirten uzmanlar, aksine bu durum ayak sağlığı için oldukça önemli olduğunu belirtriyor Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarının ayak sağlığına önem vermedikleri belirterek ayakkabı giydirilmesinin oldukça yanlış olduğunu belirtiyor Ayakkabı ile değil yalan ayak yürüyen çocukların ayak kaslarının normal gelişmesi açısından oldukça öenmli olduğu belirtiliyor Bebeklerin en az iki yada üç hafta yalın ayak yürüdükten sonra ayakkabı alınmasını ve ayak sağlığının tam olarak gelişmesini bekletme yarar olduğunu belirtiyor)tam olarak okuyamadım geçmişi ama aklımda kalanlara cevap yazacağım.
kızımın doğuştan reflüsü vardı,teşhis için endoskopi en son kullanılan yöntem rahat olun arkadaşlar.önce sizin anlattıklarınıza göre koyıluyor teşhis,tedavi onuç vermezse mide filmi çekiliyor.belli bir açlık süresi var tam hatırlamıyorum,açken bir ilaç içiriyorlar ve film çekiliyor,ilacın midede dolaşımı inceleniyor.eğer bunlarla da anlaşılmazsa endoskopi gibi yöntemler uygulanıyor,ama çok nadir durumlarda.
kusmadan çok çektik biz şimdi eskisi gibi kalmadı çok şükür.6,5 aylıkken başladık oturarak yemeye,çok zor oldu ama alıştı.zaten pek yemediğinden sorun olmuyor:)önüne oyuncaklarını koyup reklam açıyorum,yerse bu şekilde yiyor sadece.bir kaşık isteyerek yese gözümden yaş gelir eminim,unuttuğum bir manzara.açlıktan ölse bile bu şekilde zorla yiyor,huy edindi artık.
kızım 1,5 aydır yürüyor.ortopedik ayakkabı giydiriyorum dışarda,evde çorapla bal yazmış sanırım,emin ol yürümek için hiç ama hiç uygun değil.yürümeye yeni başlayan çocuk çıplak ayağa en yakın ayakkabıyla dolaşmalıymış.yani tabanı mümkün olduğunca ince ve yumuşak olacak.ben de pumadan çok beğendim ama ayak yapısına uygun olmadığından ilerki zamanlarda alınmak üzere erteledim:))kızımın şu an yürüme konusunda sıkıntısı yok,dağda bayırda yürüyecek kıvama geldi maşallah ama yine de 5-6 ay daha normal ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.
bugün doktora götrdük kızımı,yaşına 10 gün var ama erken olması gerekti kontrolü.sağolsun doktoru gördüğü anda yaygarayı kopardığından ne tartıldı ne boyu ölçüldü adam gibi.beslenmesini çok yetersiz buldu doktor,yarın çıkacak kan sonucuna göre vitamin takviyesi yapacak.yoğurt,süt,peynir,meyve,sebze,yumurta...hiçbirini yemiyor.geceleri 300 cc kadar devam sütü,biraz kaşık maması ve tarhana sadece.kilosunda sıkıntı görünmese de bu beslenme tipi çok kötü dedi doktor,inşallah kansızlık falan çıkmaz ilaç da içiremiyorum çünkü