• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar benim kızım da 17 ocak 2011 de doğdu. Kızıma mama vermiyorum sadece anne sütü. Bu yüzden doğumdan sonra da hamileyken kullandığım demir ve vitamine devam ediyorum. Sizler vitamin konusunda ne yapıyorsunuz kalsiyum alanınız var mı?

Arkadaşlar benim kızım da 17 ocak 2011 de doğdu. Kızıma mama vermiyorum sadece anne sütü. Bu yüzden doğumdan sonra da hamileyken kullandığım demir ve vitamine devam ediyorum. Sizler vitamin konusunda ne yapıyorsunuz kalsiyum alanınız var mı?

Merhaba hoş geldiniz. Ben de yalnızca anne sütü veriyorum. Doktor 6 ay demir hapına devam etmem gerektiğini söyledi. Kalsiyum ya da vitamin takviyesi almıyorum.

arass,glten,mart07 ve kk-delisi hoşgeldiniz hanımlar.
bebişlerinizi Allah bağışlasın.
biz şimdiye kadar hep özel araçla gittik gideceğimiz yere ama 2 gündür hastaneye minübüsle gittik bir sıkıntı yaşamadım,kangurusuna koydum kâh uyudu kâh etrafı seyretti.:69:

hoşbulduk cancer..tşkler..
bizde hep kendi aracımızla gittik..Ama önümüzdeki hafta havalar ii olursa artık dışarı çıkıp hava aldırmak istiyorum..kısa turlar filan..güneş görsün biraz bebişler..sıkıldık evde oturmaktan..
ben demir hapını çok az kullandım bıraktım. hamilelikte bile zorla içmiştim sonrasındada içmedim..

benim ikizlerimde 17 0cakta doğdular. aynı günde doğmuşlar.HOŞGELDİN...

yanıtlarınız için teşekkürler. ben de izmirliyim, babamız yok şuanda burada dolayısıyla gezmeye gideceğiz ama metro otobüs minibüs kullanmak zorunda kalabiliriz.:(( ağlarsa, krizler tutarsa diye korkuyorum. bi de toplu taşıma aracı sonuçta, hastası , tıksırı :45: taksiyle de çok uzak mesafelere gidilmiyor yani her seferinde:)) sanırım havalar iyi oluncaya ve de bebişler 6 aylık olıncaya kadar normal insanlar gibi yaşam kısıtlı olacak.:50:

bende 31 ocak 2010 da kızımı kucağıma aldım..
bugün buldum burasını yazdıklarınızı okudum..
İlk önce rota aşısı ile ilgili yaşadıklarımızı paylaşmak istedim..
biz aşı yaptırmama kararı almıştık..karar aldığımızn ertesi günü bizde isal başladı..iiki yaptırmamışız dedim..çünkü yaptırsaydık rota virüsü geçirdiğimizi anlamayacaktım aşının yan etkisi diye dşünecektim..neyse kaka tahlilinde rota pozitif çıktı..kızım sadece anne sütü ile besleniyor sanırrım bu yüzden çok hafif geçirdik..kusma ve ateş olmadı..sadec isal oda çok ortalığı batıracak kadar değil sadece 2 gün 10 yakın bez batırdık..oda hep az az yaptı.. bol bol emzirrdim..Allaha şükür sıvı kaybı filan yaşamadan bitti ama uzun sürdü 15 gün filan hep kötü kokulu ve yeşil kaka yaptık şuan 3-4 gündür sarı kaka yapıyor sanırım artık bitti 3-4 bez batırıyor..çarşamba kontrolümüz var bakalım doktorla konuşucaz..
hafif geçirmemize rağmen ben keşke daha 2 aylıkken yaptırsaydık dedim..doktorumuz bu aşının bize ilk dozunu 3 aylıkken yaptırılacak diye yazmış..zaten bizde 3.ay kontrolümüzden 1 gün sonra isal başladı..
yaptırmayan varsa fikir olur diye paylaşmak istedim çok ağır geçirenlerde var bu rota virüsünü..biz artık doğal yoldan aldık bu mikrrobu 2.ye geçirsekte hafif olurmuş zaten..bu aşıyı yaptıranlardada aynı durum söz konusu zaten.çok uzun yazdım..neyse yeter bu kadar.. :)

canım ishal olduğunu nerden anladın. benim kızımda 2 gün önce 10 a yakın bez doldurdu. ama herşeyi normaldi bende çok endişe etmedim. dünde doktordaydık söyledim arada olabilir dedi geçti. benimki zaten çok yapar günde 3-4. hatta az önce öyle bir yaptıki lavaboda yıkamak zorunda kaldım. kısaca ateş kusma olmadan ishali nasıl anlayacağız?

4-5 parti halinde uyanık kalıyor. aralarda uyumak istiyor. ama sadece 1 tanesi uzun oluyor. akşam 9-10 gibi de tamamen uykuya dalmak istiyor. tabi ben de onunla birlikte ..

akşam ağlamıyor. ben anlıyorum uyumak istediğini. yatağımıza gidip emziriyorum bol bol. sonra uyuyo aama bazen uyanınca da ayakta sallıyorum.

ne güzel 9-10 da uyuması. benimki 12 den önce uyumuyo:(

kızlar yaa nekadar şanslısınız anlatamam.
11 ocak doğumluyuz neredeyse 4. ayına girecek oğlum hala çoğu aşısı yapılmadı.
burdaki doktorlar her ay birşey söylüyo yok şu yüzden yok bu yüzden .
zaten tam anlıyamıyoruz hiç bikontrolode söylediklerini
çeviri falan derken bunaldık iyice gerçekten
karma aşımızı olmadık mesela hala:(
sizin ikinci dozunuz yapılacak
ahhhhhh ahhhh
türkiyeye bir gelelim oğlumu türk hekimlerine emanet edeceğim valla

günaydın herkese.biz rotayı yaptırmadık.çok kararsız kaldık ama çevremizden kimse yaptırmamıştı.dr. umuzda kararı bize bıraktı.illaki olsun yada olmasın demedi.eşimin demesiyle gerçekten yapılması gereken bir aşı olsaydı devlet yaptırırmış zaten. bilmiyorum artık doğru mu yaptık yanlış mı.

meselasol bacagını hareket ettirirken kasıyor oğlum biraz.
bir ay aşı yapmadılar bu yüzden.
en son gittiğimizde başından ultrason istedi.
aşıların yapılıp yapılmamasına burda nevropataloglar kara veriyor.
ultrs sonuçlarına baktı. beyninde 4 mm kist var dedi.
ilaç verecegm dedi eşimde sinirlendi ilaç falan kullanmıycz dedi.
bu sefer zaten önemli bişey değil.
%90 bütün çocuklarda var. kendiliğinden gecer falan...
ayyyy hatırladıkça sinirlerim bozuluyr.
bi problem olsa emmelerinde yada uykusunda sıkıntı olmazmı
yada ağlamazmı...
ne bileyim kızlar yaaa.
ortaasyada olmak gerçekten çok güzel,burda bişeyler yapmak
ama insanın kendi evladı olunca başka bişey düşünemiyor.

meselasol bacagını hareket ettirirken kasıyor oğlum biraz.
bir ay aşı yapmadılar bu yüzden.
en son gittiğimizde başından ultrason istedi.
aşıların yapılıp yapılmamasına burda nevropataloglar kara veriyor.
ultrs sonuçlarına baktı. beyninde 4 mm kist var dedi.
ilaç verecegm dedi eşimde sinirlendi ilaç falan kullanmıycz dedi.
bu sefer zaten önemli bişey değil.
%90 bütün çocuklarda var. kendiliğinden gecer falan...
ayyyy hatırladıkça sinirlerim bozuluyr.
bi problem olsa emmelerinde yada uykusunda sıkıntı olmazmı
yada ağlamazmı...
ne bileyim kızlar yaaa.
ortaasyada olmak gerçekten çok güzel,burda bişeyler yapmak
ama insanın kendi evladı olunca başka bişey düşünemiyor.

içinin rahat etmesini istiyorsan türkiyeye dönüp burdaki dr.lara göster.geçmiş olsun.inş. önemli birşey değildir.

günaydın kızlar yeni katılanlar hoşgeldiniz, burda gün pek aydın değil grimsi ve yağmur var, dünakşam avm ye gittik bi oyuncak bakım dedi çok çeşit var ama pek ilgisini çekmedi benim yavrumun almadık bişi haftasonu çıkmaya bahane oolsun diye erteledim:9: az önce sokakta bi kavga olduki kzılar kızçem uykusundan uyandı şimdi hertaraf polis biraz dışarı bakıyorum bide doğadan rezene çayı aldım içiyorum öle işte siz naparsınız ya bide kızlar ben sezeryan oldum çok acayip terliyorum menepozamı gircem ne:86: sizde de oluyomu yaşlı teyzeler gibi sürekli üstümü değiştiriyorum:27:

canım ishal olduğunu nerden anladın. benim kızımda 2 gün önce 10 a yakın bez doldurdu. ama herşeyi normaldi bende çok endişe etmedim. dünde doktordaydık söyledim arada olabilir dedi geçti. benimki zaten çok yapar günde 3-4. hatta az önce öyle bir yaptıki lavaboda yıkamak zorunda kaldım. kısaca ateş kusma olmadan ishali nasıl anlayacağız?

biz isalden 1 gün önce doktordaydık ben kakasında sümüksü uzam uzam şeyler gördüğümü söyledim doktor bu yüzden bizden kaka tahlili istedi.ilk benim 10 yakın bez batırdı.2. günde kaka sayısı değişmeyince çünkü emerken yapıyordu hemen. doktorda zaten tahlil istemişti 2 .gün hemen götürdük kakayı orda rota pozitif çıktı.çok denk geldi herşey.aslında bu rota virüsünün ilk belirtileri kusma ve ateşmiş sonra isal başlıyor.bizde sadece isal vardı..ama hep öyle ise yoktur bişey bizim rengide yeşildi kokusu çok kötü..siz yaptırdınızmı rota aşısı..

günaydın kızlar yeni katılanlar hoşgeldiniz, burda gün pek aydın değil grimsi ve yağmur var, dünakşam avm ye gittik bi oyuncak bakım dedi çok çeşit var ama pek ilgisini çekmedi benim yavrumun almadık bişi haftasonu çıkmaya bahane oolsun diye erteledim:9: az önce sokakta bi kavga olduki kzılar kızçem uykusundan uyandı şimdi hertaraf polis biraz dışarı bakıyorum bide doğadan rezene çayı aldım içiyorum öle işte siz naparsınız ya bide kızlar ben sezeryan oldum çok acayip terliyorum menepozamı gircem ne:86: sizde de oluyomu yaşlı teyzeler gibi sürekli üstümü değiştiriyorum:27:

ben dogumdan sonra 40 çıkasıya kadar çok terledim terde boguldum tabiri caizse şuan yok ama
ben adet görmedim doktora gitmek gerekirmi acaba

Back