• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

şu saç dökülmesine çözüm bulan var mı arkadaşlar??doktora gitmeyi dşünüyorum artık dün duşta resmen bi yerden koca bir tutam çıkıp geldi elime.göremiyorum ama herhalde yuvarlak bi boşluk oluştu saçımda o derece çok çıktı tutam tutam.sürekli topluyorum artık,kızımın bezinden bile benim saçlarım çıkıyo nasıl düzelecek ki bu iş:18:

dün bu dökülmeden dolayı nerdeyse belime kadar olan saçlarımı omuzlarımda kestirdim. benimde avuç avuç dökülüyo kuaförüm rahatlarsın biraz dedi emzirme döneminde bebekle vitaminlerini paylaşıyor vücudun normal dökülmesi dedi. 6 aydan sonra ek gıdaya başlayınca azalırmış dökülmesi. yoğun emzirme dönemi bitince yani. o zamanda gidip röfle yaptırcam:) şimdiden anlaştık:)

3 ay 1 haftalık olduk. sarı normal renkte yapıyor ve genelde çok kakalı bi kızım var:) uff yaptırsammı ben bu rota aşısını yaa....

benimde kızım sürekli pırt cırt durumunda bazen yeşilde oluyo ama kusması falan olmadığı için pek önemsemiyorum bugün rota günümüzdü ama gitmedik hala karasızım bende yaa:44:

bebişlerinize nasıl oyuncaklar aldınız?dönence almak istiyorum biraz oyalanır diye ama kimisi ii olmadığını söylüyor gelişimi için bebeğin..sizler aldınızmı aldıysanız bebeğiniz sevdimi..

dönence var bizdede canım ama benim kız fazla cool pek takmıyo az bi bakıp çeviriyo kafayı ben dün baktım oyuncak akşam eşimle ama minnacık şeyler en az 20 tl almadık ama bakalım belki haftasonu alırız bişiler. seçenekte yok küçük olduklarından

3 ay 1 haftalık olduk. sarı normal renkte yapıyor ve genelde çok kakalı bi kızım var:) uff yaptırsammı ben bu rota aşısını yaa....

biz yaptırmayacaktık aşıyı..ama bu virüse yakalanınca keşke yaptırsaydık dedim..karar sizin doktorunuzla konuşun araştırın en doğru kararı bebeğiniz için yine siz vereceksiziniz..

şu saç dökülmesine çözüm bulan var mı arkadaşlar??doktora gitmeyi dşünüyorum artık dün duşta resmen bi yerden koca bir tutam çıkıp geldi elime.göremiyorum ama herhalde yuvarlak bi boşluk oluştu saçımda o derece çok çıktı tutam tutam.sürekli topluyorum artık,kızımın bezinden bile benim saçlarım çıkıyo nasıl düzelecek ki bu iş:18:

ya benim saçımda çok dökülüyor.benim saçlarım gür belli olmuyo ama gerçekten fazla dökülüyor

dönence var bizdede canım ama benim kız fazla cool pek takmıyo az bi bakıp çeviriyo kafayı ben dün baktım oyuncak akşam eşimle ama minnacık şeyler en az 20 tl almadık ama bakalım belki haftasonu alırız bişiler. seçenekte yok küçük olduklarından

aslında çokta fazla almaya gerek yok şu zamanda ama işte sanırım daha çok anneler dayanamıyor alıyor oyuncak..çokta pahalı evet ben kraftın dönencesi var onu alayım diye düşündüm fiyatı uygun...
birde müzik çalan ve gece tavana şekiller filan veriyor yaa oda bir nevi dönence ondan almıştık.gündüzleri yatağına yatıryorum müziğini açıyorum 10 dk filan oyalanıyor onunla okadar.gece pek bakmadı şekillere çok ilgilenmedi epeydirde açmadım bu akşam denemek lazım yine.. kraftın dönencesinide alırsm yeter diye düşündüm..

iyi akşamlar kızlar
yarın bime bebek arabası geliyor fiyatıda çok uygun şekilli duruyor ama kullanışı nasıl bilmiyorum.siz değerli hanımların derin bilgileriyle aydınlanmaya ihtiyacım var:16:

kızlar yaa nekadar şanslısınız anlatamam.
11 ocak doğumluyuz neredeyse 4. ayına girecek oğlum hala çoğu aşısı yapılmadı.
burdaki doktorlar her ay birşey söylüyo yok şu yüzden yok bu yüzden .
zaten tam anlıyamıyoruz hiç bikontrolode söylediklerini
çeviri falan derken bunaldık iyice gerçekten
karma aşımızı olmadık mesela hala:(
sizin ikinci dozunuz yapılacak
ahhhhhh ahhhh
türkiyeye bir gelelim oğlumu türk hekimlerine emanet edeceğim valla

Her ülkede farklı demek ki. Bazen diyorum eskiden aşı mı vardı? Bazen de o zaman hormon da yoktu diyorum. Ben de bugün multitabsı yanlış kullandığımı öğrendim mesela. Günde 1 damla dediler ben de bir damlacık veriyordum. Meğer 1 ml imiş. 15 damlaya falan tekabül ediyor. 1,5 ay yanlış kullanmışım. Ne doktor ne eczacı beni uyarmadı :(

günaydın herkese.biz rotayı yaptırmadık.çok kararsız kaldık ama çevremizden kimse yaptırmamıştı.dr. umuzda kararı bize bıraktı.illaki olsun yada olmasın demedi.eşimin demesiyle gerçekten yapılması gereken bir aşı olsaydı devlet yaptırırmış zaten. bilmiyorum artık doğru mu yaptık yanlış mı.

İnşallah hiç ihtiyaç duymadan atlatırsınız. Pahalı ilaçların ödemelerini devlet pek karşılamıyor artık zaten :(

günaydın kızlar yeni katılanlar hoşgeldiniz, burda gün pek aydın değil grimsi ve yağmur var, dünakşam avm ye gittik bi oyuncak bakım dedi çok çeşit var ama pek ilgisini çekmedi benim yavrumun almadık bişi haftasonu çıkmaya bahane oolsun diye erteledim:9: az önce sokakta bi kavga olduki kzılar kızçem uykusundan uyandı şimdi hertaraf polis biraz dışarı bakıyorum bide doğadan rezene çayı aldım içiyorum öle işte siz naparsınız ya bide kızlar ben sezeryan oldum çok acayip terliyorum menepozamı gircem ne:86: sizde de oluyomu yaşlı teyzeler gibi sürekli üstümü değiştiriyorum:27:

Ben de çok terliyorum geceleri.. Doğumdan sonra böyle oldu aynen..

Soba yakan arkadaşlara Allah kolaylık versin. Çok zor iş temizlemesi, yakması..

bu arada kızım bugün dönmeye başladı yarım da olsa :) büyüdüğünü yeni şeyler yaptığını görmek inanılmaz güzel:)

Maşallah kızına. Darısı başımıza :)

Ben çözümü sarımsak özlü şampuanda buldum arkadaşlar. Aktarlarda bulunuyor. Esracım gerçekten boşluk oluştuysa oraya sarımsağı ortadan ikiye kesip suyunu sür çabucak çıkar. Başıma gelmişti ilaçlar işe yaramamıştı ama sarımsak mucizeviydi.

bebişlerinize nasıl oyuncaklar aldınız?dönence almak istiyorum biraz oyalanır diye ama kimisi ii olmadığını söylüyor gelişimi için bebeğin..sizler aldınızmı aldıysanız bebeğiniz sevdimi..

Ben dönence almıştım. 2-3 haftadır anlıyor dönenceden ve de çok seviyor, konuşuyor, heyecanlanıyor. Ben zararlı olmadığını düşünüyorum. Bir tane çıngırak almıştım bir arkadaşım da daha renkli bir çıngırak getirmiş. Çıngırağın sesi dikkatini dağıtıyor ağlarken, renkleri de hoşuna gidiyor.

Rotavirüsü aşısı konusunda neyi düşünüyorsunuz arkadaşlar? Aşı zararlıdır diye mi pahalı diye mi gerek yok diye mi? Yaptırdığımız aşıların hepsi önlem amaçlı değil mi sonuçta. Rota virüsü de yakalanma ihtimali yüksek bir hastalık. Sadece sonuçları çok değişken. Kimisi ağır kimisi hafif atlatıyor. Tamamen size kalmış bir şey. Ben yaptırdım ve rahatım.

Her ülkede farklı demek ki. Bazen diyorum eskiden aşı mı vardı? Bazen de o zaman hormon da yoktu diyorum. Ben de bugün multitabsı yanlış kullandığımı öğrendim mesela. Günde 1 damla dediler ben de bir damlacık veriyordum. Meğer 1 ml imiş. 15 damlaya falan tekabül ediyor. 1,5 ay yanlış kullanmışım. Ne doktor ne eczacı beni uyarmadı :(

İnşallah hiç ihtiyaç duymadan atlatırsınız. Pahalı ilaçların ödemelerini devlet pek karşılamıyor artık zaten :(

Ben de çok terliyorum geceleri.. Doğumdan sonra böyle oldu aynen..

Soba yakan arkadaşlara Allah kolaylık versin. Çok zor iş temizlemesi, yakması..

Maşallah kızına. Darısı başımıza :)

Ben çözümü sarımsak özlü şampuanda buldum arkadaşlar. Aktarlarda bulunuyor. Esracım gerçekten boşluk oluştuysa oraya sarımsağı ortadan ikiye kesip suyunu sür çabucak çıkar. Başıma gelmişti ilaçlar işe yaramamıştı ama sarımsak mucizeviydi.

Ben dönence almıştım. 2-3 haftadır anlıyor dönenceden ve de çok seviyor, konuşuyor, heyecanlanıyor. Ben zararlı olmadığını düşünüyorum. Bir tane çıngırak almıştım bir arkadaşım da daha renkli bir çıngırak getirmiş. Çıngırağın sesi dikkatini dağıtıyor ağlarken, renkleri de hoşuna gidiyor.

Rotavirüsü aşısı konusunda neyi düşünüyorsunuz arkadaşlar? Aşı zararlıdır diye mi pahalı diye mi gerek yok diye mi? Yaptırdığımız aşıların hepsi önlem amaçlı değil mi sonuçta. Rota virüsü de yakalanma ihtimali yüksek bir hastalık. Sadece sonuçları çok değişken. Kimisi ağır kimisi hafif atlatıyor. Tamamen size kalmış bir şey. Ben yaptırdım ve rahatım.

multitabsı bizde kullanıyoruz.tadını sevdiler.evet canım 1 ml veriyorum

arkadaşalar ek aşı tavimi var elimde su çicegi aşısınıda devlet yaptırmıyo ama önemli değilmi buda neden para verilipte yaptırılıyo rota aşısı gerekliyse neden yaptırmıyo devlet her bebege bu aşıları bide hpa aşısı da var ilkögretim 8de yapılıyomuş

iyi aksmalar kızlar. iki aylık bi bebegim var bir haftadır yesil kaka yapıyo tahlilleri temiz cıktı tecrübesi olan var mı bu konuda?

sancısı olduğu zaman yapıyolar diye biliyorum.gazıda olabilir.benimkilerde arada yapıyor.ya benim kendi fikrim.bende aynısını yapıyorum çok fazla.bir hastalık duydummu illa benimkilerdede olacak.çok pimpirikli oldum.kendimi tanıyamıyorum.tevekkül etmek lazım.bebişlerimiz ALLAHA emanetler.bu rota virüsü biraz kuş gribine benzedi.sabrımızı dağıtıyoruz.ALLAh HER GÜNE YETECEK KADAR SABIR ZATEN VERİRMİŞ.AMA BEN YOK ŞUDA OLURSA YOK BUDA OLURSA DİYORUM VE SABRIMI DAĞITIYORUM.şu anda öyle bir hastalık varmı yok. o zaman bu panik niye.oldu diyelim.ya bunlar bebek hastalanacaklar iyileşecekler.hayata hazırlanacaklar. siz birtaneyi düşünüyorsunuz ben iki taneyi benim durumum daha vahim.relax olmak lazım ya. bu bebeklerede yansıyor.

kızlar benim çok sevdiğim bir hikaye var.bir kitapta okumuştum. aklıma gelince çok rahatlıyorum.
sizinlede paylaşmak isterim.
BİR ADAM GEMİYE BİNİYOR.ÇOK AĞIR YÜKLERİ VAR.GEMİYE YÜKLERİNİ BIRAKMIYOR.BAŞKA BİR ADAM YÜKLERİNİ BIRAK DİYOR. ADAM DİYOR YOK YÜKLERİMİ BURAKMAM KAYBOLUR.ADAM DİYOR BU GEMİ HEM SENİ HEM YÜKLERİNİ GÖTÜRÜR. HERKEZE
MASKARA OLDUN.HERKEZ SANA GÜLÜYOR.HEM OYÜKLERİ BIRAKMAZSAN GÜÇSÜZ DÜŞECEKSİN.
BAŞIN DÖNECEK.YÜKLERİNLE BERABER DENİZE DÜŞÜP BOĞULACAKSIN.SONRA ADAMIN AKLI BAŞINA GELİYOR.YÜKÜ GEMİYE BIRAKIP ÜZERİNE OTURUYOR. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK RAHATLADIM DİYOR.
İNSAN RABBİNE TEVEKKÜL ETMEDİĞİ ZAMAN O DÜNYANIN YÜKLERİ OLAN HASTALIK MÜSİBET ALTINDA EZİLİYOR.AKLINDA ALIP VERİYOR.HER SIKINTI İNSANDAN MİLYONLARCA BEYİN HÜCRESİ ÖLDÜRÜRMÜŞ. O SIKINTIYI HER AKLINA GELDİKÇE YAŞAMIŞ GİBİ BİR OKADAR DAHA ÖLÜYOR.SONRA DÜNYA DENİZİNDE BOĞULUP GİDİYOR

BU GÜN BİZİM KOMŞUNUN TANSİYONU 20 ÇIKTI.KADININ HALİNİ GÖRSEYDİNİZ. DİŞLER KİLİTLENMİŞ.DİLİNİ ISSIRMIŞ AĞZI KAN İÇİNDE.BAYGIN.AMBULANSI ARADIK GELMEDİ EŞİM ARABAYLA GÖTÜRDÜ.SİNİRLENDİĞİ ŞEYDE OKADAR BASİT KOMİK İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZMU YA.BU BEDEN BİZE EMANET.ONUNDA HESABI VAR.KAFANIZI ŞİŞİRDİM KUSURA BAKMAYIN ÇOK DOLUYUM

sancısı olduğu zaman yapıyolar diye biliyorum.gazıda olabilir.benimkilerde arada yapıyor.ya benim kendi fikrim.bende aynısını yapıyorum çok fazla.bir hastalık duydummu illa benimkilerdede olacak.çok pimpirikli oldum.kendimi tanıyamıyorum.tevekkül etmek lazım.bebişlerimiz ALLAHA emanetler.bu rota virüsü biraz kuş gribine benzedi.sabrımızı dağıtıyoruz.ALLAh HER GÜNE YETECEK KADAR SABIR ZATEN VERİRMİŞ.AMA BEN YOK ŞUDA OLURSA YOK BUDA OLURSA DİYORUM VE SABRIMI DAĞITIYORUM.şu anda öyle bir hastalık varmı yok. o zaman bu panik niye.oldu diyelim.ya bunlar bebek hastalanacaklar iyileşecekler.hayata hazırlanacaklar. siz birtaneyi düşünüyorsunuz ben iki taneyi benim durumum daha vahim.relax olmak lazım ya. bu bebeklerede yansıyor.

Öyle bir hastalık var olmaz mı? Sadece bazı bebekler hafif atlatıyor, bazısı ağır. Rota virüsü denilen şey kirli sulardan, kirli ellerden vb. bulaşan bir virüs. Zehirli ishal, ateş yapıyor. Bebeklerimizi korusun Allah..

Panik olmamak, rahat olmak konusuna katılıyorum ama anne olarak tedbirli olmamız gerekiyor. Başımıza geldiğinde "keşke" dememek için..

Hikaye için teşekkürler :) Komşunuza çok geçmiş olsun. Sağlık çok önemli kıymetini bilmek gerekiyor.

Arkadaslar bu rotavırus asısını neden yaptırmıyorsnuz anlamıyorum
Benım dr bana sormadan yaptı
Ne zararı olabılrkı
Zaten ası kartında da var yapılması gerkıyor
Neden bu kadar dusunuyosunuz bu asıyı

bizdede var çıngırak 2 oyuncağı var.birde elleri sürekli ağzında diş kaşınmaz daha ama babası almış diş kaşımak için ama onuda tam tutamıyor elinde düşürüyor bir hırslanıp götürüyor ağzına sonra kayıyor elinden.daha ince bişey almalıymış bu fazla büyük geldi aslında üstünde 3+ yazıyordu..
bu arada bebbeklerinizin boy ve kilosu nasıl..biz 3 aylıkken kilomuz 6.300 boy 59cm di bakalım haftaya 4. ay kontrolümüz var ne kadar büyümüşüz..aşımızda var :(
5 ocak dogumlu oglum..3.ayda 6,200 du.boyu 62cm..senın bebegın ocagın kaçında dogdu ..

iyi akşamlar kızlar
yarın bime bebek arabası geliyor fiyatıda çok uygun şekilli duruyor ama kullanışı nasıl bilmiyorum.siz değerli hanımların derin bilgileriyle aydınlanmaya ihtiyacım var:16:
ben bılmıyorum bakayım bende kaldıysa..
iyi aksmalar kızlar. iki aylık bi bebegim var bir haftadır yesil kaka yapıyo tahlilleri temiz cıktı tecrübesi olan var mı bu konuda?
normal oluyor..bazen yesıl oluyor..

kızlar benim çok sevdiğim bir hikaye var.bir kitapta okumuştum. aklıma gelince çok rahatlıyorum.
sizinlede paylaşmak isterim.
BİR ADAM GEMİYE BİNİYOR.ÇOK AĞIR YÜKLERİ VAR.GEMİYE YÜKLERİNİ BIRAKMIYOR.BAŞKA BİR ADAM YÜKLERİNİ BIRAK DİYOR. ADAM DİYOR YOK YÜKLERİMİ BURAKMAM KAYBOLUR.ADAM DİYOR BU GEMİ HEM SENİ HEM YÜKLERİNİ GÖTÜRÜR. HERKEZE
MASKARA OLDUN.HERKEZ SANA GÜLÜYOR.HEM OYÜKLERİ BIRAKMAZSAN GÜÇSÜZ DÜŞECEKSİN.
BAŞIN DÖNECEK.YÜKLERİNLE BERABER DENİZE DÜŞÜP BOĞULACAKSIN.SONRA ADAMIN AKLI BAŞINA GELİYOR.YÜKÜ GEMİYE BIRAKIP ÜZERİNE OTURUYOR. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK RAHATLADIM DİYOR.
İNSAN RABBİNE TEVEKKÜL ETMEDİĞİ ZAMAN O DÜNYANIN YÜKLERİ OLAN HASTALIK MÜSİBET ALTINDA EZİLİYOR.AKLINDA ALIP VERİYOR.HER SIKINTI İNSANDAN MİLYONLARCA BEYİN HÜCRESİ ÖLDÜRÜRMÜŞ. O SIKINTIYI HER AKLINA GELDİKÇE YAŞAMIŞ GİBİ BİR OKADAR DAHA ÖLÜYOR.SONRA DÜNYA DENİZİNDE BOĞULUP GİDİYOR

BU GÜN BİZİM KOMŞUNUN TANSİYONU 20 ÇIKTI.KADININ HALİNİ GÖRSEYDİNİZ. DİŞLER KİLİTLENMİŞ.DİLİNİ ISSIRMIŞ AĞZI KAN İÇİNDE.BAYGIN.AMBULANSI ARADIK GELMEDİ EŞİM ARABAYLA GÖTÜRDÜ.SİNİRLENDİĞİ ŞEYDE OKADAR BASİT KOMİK İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZMU YA.BU BEDEN BİZE EMANET.ONUNDA HESABI VAR.KAFANIZI ŞİŞİRDİM KUSURA BAKMAYIN ÇOK DOLUYUM
komsuna cok gecmıs olsun canımm..

kızlar öbür aşıları yaptırırken size sordularmı.ben özelde yaptırıyorum diye ebe kaç sefer arıyor. yaptırdınmı diye.ben kocaelinin en iyi doktoruna götürüyorum çocuklarımı.özel bir hastane ve sadece bebek ve çocuklar var.ve doktor tavsiye etmiyor.gerek yok diyor.yaptıran yaptırır.gerekli olsa devlet size burakmaz üzülmeyin.benim çocuklarım çok küçük zaten 3 aşı birden vuruluyollar.kaldıramıyolar.tavsiyem bari yaptıracaksanızda aşı yapılmayan aylarda yaptırın.niye aşılar bir ay arayla yapılıyor hiç düşündünüzmü.çünkü bebekler kaldıramıyor.çok ağır geliyor.ben yaptırmıyorum kimse banada niye yaptırmıyosun diye hesap soramaz...

Back