2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Iyi günler kızlar. Size bir soru soracağım.bebekleriniz gözlerini kırpıyormu. Helede uykuları gelince daha çok yapıyolar.bide dışarı çıkınca gözlerini açamıyolar.

kırpıyordur herhalde,hiç dikkat etmedim ama dışarda evet açamıyor benim kızım da gözlerini.

Böyle durumlarda engel olmak çok zor ama sen rahat olursan o da rahat olacak. Bu küçük oğlaklar inatlaşmaya gelmiyor :) En azından kendine bir gün ver. O gün bu konuyu hiç takmayacağını kendine şartla, bence daha iyi olacak. Bu durum eminim geçicidir lütfen kendini üzme..

Iyi günler kızlar. Size bir soru soracağım.bebekleriniz gözlerini kırpıyormu. Helede uykuları gelince daha çok yapıyolar.bide dışarı çıkınca gözlerini açamıyolar.

Göz kırpması dediğin hızlı hızlı gözünü açıp kapatmasıysa evet uykusu gelince yapıyor. Biz dışarı pek çıkamıyoruz ama pencerenin önüne getirince aynen gözlerini açamıyor kuzum :)

bize de 2 aydır 400 geliyor ama hata yok doğru çünkü radyatör çalışıyor 24 saat..

bizde de bitti sayılır çok şükür.çok çok azaldı ama o günler neydi kabusss. nasıl dayandın tek başına bravı valla.:81:

4-5 parti halinde uyanık kalıyor. aralarda uyumak istiyor. ama sadece 1 tanesi uzun oluyor. akşam 9-10 gibi de tamamen uykuya dalmak istiyor. tabi ben de onunla birlikte ..

akşam ağlamıyor. ben anlıyorum uyumak istediğini. yatağımıza gidip emziriyorum bol bol. sonra uyuyo aama bazen uyanınca da ayakta sallıyorum.

ben de 4 ayı doldursun ben de tattıracağım herşeydez az az..

bi de az önce noldu. arkam dönük bilgisayarın başındayım. oğlumun altının pantolonunu çoraplarını çıkardım eğlensin diye. çok seviyor öle olunca. :)) bi döndüm battaniyesini yere atmış kendini de ite ite geriye çekmiş. :)) çok dikkatli olmak lazım. poposunu da kaldırıyor artık kereta .:13:

benimkilerde ayakta sallanmayı çok seviyolar.bide otomotik sallanan beşiklerden aldık.gece bile içinde yatıyolar. Ama bazen illaki ayyakta sallanacaklar...

bende 31 ocak 2010 da kızımı kucağıma aldım..
bugün buldum burasını yazdıklarınızı okudum..
İlk önce rota aşısı ile ilgili yaşadıklarımızı paylaşmak istedim..
biz aşı yaptırmama kararı almıştık..karar aldığımızn ertesi günü bizde isal başladı..iiki yaptırmamışız dedim..çünkü yaptırsaydık rota virüsü geçirdiğimizi anlamayacaktım aşının yan etkisi diye dşünecektim..neyse kaka tahlilinde rota pozitif çıktı..kızım sadece anne sütü ile besleniyor sanırrım bu yüzden çok hafif geçirdik..kusma ve ateş olmadı..sadec isal oda çok ortalığı batıracak kadar değil sadece 2 gün 10 yakın bez batırdık..oda hep az az yaptı.. bol bol emzirrdim..Allaha şükür sıvı kaybı filan yaşamadan bitti ama uzun sürdü 15 gün filan hep kötü kokulu ve yeşil kaka yaptık şuan 3-4 gündür sarı kaka yapıyor sanırım artık bitti 3-4 bez batırıyor..çarşamba kontrolümüz var bakalım doktorla konuşucaz..
hafif geçirmemize rağmen ben keşke daha 2 aylıkken yaptırsaydık dedim..doktorumuz bu aşının bize ilk dozunu 3 aylıkken yaptırılacak diye yazmış..zaten bizde 3.ay kontrolümüzden 1 gün sonra isal başladı..
yaptırmayan varsa fikir olur diye paylaşmak istedim çok ağır geçirenlerde var bu rota virüsünü..biz artık doğal yoldan aldık bu mikrrobu 2.ye geçirsekte hafif olurmuş zaten..bu aşıyı yaptıranlardada aynı durum söz konusu zaten.çok uzun yazdım..neyse yeter bu kadar.. :)

kızlar pardon yaa 31 aralık 2010 kızımın doğum tarihi yanlış yazmışım

Merhaba,

Hoş geldiniz. 2010 mu 2011 mi kızınızın doğumu? Yakın geçmiş gibi konuşuyorsunuz da onun için sordum :) Bu virüs her bebekte 4-5 yaşına kadar %90 ihtimalle olurmuş. Eşimin iş arkadaşının kızı 4 yaşında ve çok ağır geçirdi. Günlerce hastanede ateşini düşüremediler, serumlar vs. İshal de cabası. Biz o yüzden hiç düşünmeden yaptırdık. Önermeyen doktorların gerekçelerini hala öğrenemedim ve merak ediyorum.

kızlar, aranızda bebişlerinizi otobüsle, minibüsle gezmeye götüren var mı acaba? gezmeye giderken nasıl götürüyorsunuz bebişlerinizi?

Biz de hiç otobüs ya da minibüse binmedik. Bir kez taksiye binmiştik 1,5 ay falan önce. 10 dakikalık mesafe burnumuzdan gelmişti. Bebeklerin olmadık zamanlarda tutar ya ağlama krizleri İzmir'e gittik onda da kendi aracımızı tercih ettik. Otobüs ya da uçak istemedik.

Oldu şimdi :) Ne güzel bir tarihte doğmuş kuzucuk. Güle güle sağlıklı mutlu büyüsün inşallah..

tşk ederim..hepimiznki sağlıklı büyüsün inş...doğum tarihini yanlış yazmışım sonra farkettim..bende keşke 2.ayda yaptırsaydık diye düşündüm..ama kimi doktor 2.ay kimisi 3 ayda yaptırıyor ilk dozu kimiside hiç tavsiye etmiyor..ama yaşadığım için hafif geçirmemize rağmen keşke yaptırsaydım dedim..sizinki ne kadarlık..biz 3 gün sonra 4 de giriyoruz...

bende 20 ocak doğum yaptım şuanda herşey yolunda ama ben zatüre oldum en zoru bebeğin değilde annenin hasta olması galiba bakmakta çok zorlandım canım yavrum beni hiç üzmedi ama ben kendime çok kızdım iyi beslenmediğim için kendime iyi bakmadığım için Güzel anneler biz ne kadar iyi olursak bebişlerimiz daha iyi oluyor kendinize ve bebeğinize sağlıklı günlr diliyorum .....

kızlar, aranızda bebişlerinizi otobüsle, minibüsle gezmeye götüren var mı acaba? gezmeye giderken nasıl götürüyorsunuz bebişlerinizi?

ben jarse kumaşa sarıp geziyorum oğlumla çok kolay oluyor ama yazın çok sıcak olacağı için 6 ayından sonra baston arabaya geçmeyi düşünüyoruz bakalım .... Bu arada kucakta gezmeden hiç birşey anlamıyor :) hep uyuyor arada acıkınca uyanıyor o kadar ...

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Oğlum 10 Ocak doğumlu..

Hoş geldiniz. Çok geçmiş olsun size.. Söylediklerinize katılıyorum, hasta olma lüksümüz(!) yok maalesef.. Allah hepimize ve bebeklerimize sağlık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…