• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...emzırınce gecırıyor..karnı toksa emzırmıyorum.hıçkırsın..kızıyor ama napalım...

evet..egzersızı zaten 4 ayın..ellerınden hafıfce tut kaldır..çok zorlamadan gerı bırak..boyun ense kasları güçlenecek..bunu yapıyoruz bız hergunn..

bende hıçkırırken birakıyorum napayım üzülüyorum o haline

kızım kalkınca çok mutlu oluyo:31: korkuyorum biyerine zarar veririm dye sevindim

bizde oyun halısı almadık playskoolun projektöründen var,dönencesi var birde anakucağının üzerindeki oyuncakları. bunlardan çok insanlarla konuşmayı seviyor oğluşum.
bende serum fizyolojik kullanıyorum poşet olanlarından 2,5 lira enjektörle içinden çekip alıyosun yani havayla temas etmiyor paket kapalı kalıyor

belki koliği tutuyordur. öyle olunca -ben iyi biliyorum-- insan ne yaparsa yapsın susmuyor bebek. ancak kucakta tutmakla sakinleşiyor. çok zor. karı kocayı boşattırır bu kolik..

öyle canım bende sabahlara kadar kucağımda gezdirdim bebeğimi gündüz uykularımız hiç yoktu kucaktan inmiyodu. ama saatlerce ağlamasına gönlüm razı olmadı hiç. olan bana olsun dedim. uyumadım dinlenemedim. hatta şu 3 ayda 12 kiloyu verdim bile. şimdilerde azaladı çok şükür artık uyuyoruz:)

Arkadaşlar sizlere iki sorum olacak.

1- Gün içinde bebekleriniz ne kadar süre uyanık kalıyor?

2- Akşam uykusuna dalarken 1 saate varan ağlama ya da mızırdanma nöbetlerimiz oluyor. Sizde de oluyor mu, nasıl başa çıkıyorsunuz?

en kötüsü bizmişiz yaa,hiç oyuncağımız yok.bi yatağının dönencesi vardı ayıcıklı onu da çıkardım hiç ilgilenmiyor.en büyük oyuncağı benim ellerim,uzatıyorum,çevire çevire oynuyor.dha dün netten 2 tane çıngırak sipariş ettim.bir de hürriyet masal anlatan bi arı veriyor,onun kuponlarını biriktiriyorum.hayatımda ilk defa gazeteden bişey alıcam:))
oyun halısından falan anlıyor mu ki 3 aylık bi bebek?bence onlar için her şey oyuncak şu an.elie ayıcık veriyorum minik,3-5 sn bakıp atıyor.ama buzdolabında ne varsa oraya 10 dk bakıyor.o yüzden şu an pek oyuncak arayışı içinde değiliz biz.

2- Akşam uykusuna dalarken 1 saate varan ağlama ya da mızırdanma nöbetlerimiz oluyor. Sizde de oluyor mu, nasıl başa çıkıyorsunuz?

süre olarak bilmiyorum ama gün içinde 3-4 defa uyuyor kızım.bir tanesi uzun oluyoır genelde.2 saat falan.onun dışında kesik kesik uyuyor.
bu akşam olayı bizde de yeni başladı,hem çok uykusu geliyor,hem de yatmak istemiyor yatırınca ağlıyor.geçen hafta annemlerdeydim,1-2 defa ayağımda salladım.sallamak derken çocuğun beynini hoşaf etmek değil,çok hafif kıpırtılar şeklinde.hemencecik uykuya daldı.aslında çok karşıydım bu yönteme ama diğer türlü ikimiz de çok eziyet çekiyoruz.

kahkaha ilegüldüğünügörmek için biraz tuhaf ve sesli çıkarmayı denedin mi?kalın sesler ve biraz da şaklabanlık yaparak dene o zaman yüksek sesle giler belki bizimkini güldürmekiçin resmen palyaço oluyorum.bugün bird bebeğin çıkardığı sesleri çıkarın diye bir yazı okudum ve uyguladım çok hoşuna gittive oda cevap vermeye çalıştı.tuaf vegüzeldi.

evet evet,ham ham hom hom gibabuk sesler çıkarıp kafamı karnına bastırıyorum yiyor gibi,çok eğleniyor ve o zaman gülüyor.

arkadaşlar biişe sorcam benim kızım 3 ocak doğumlu ve dolayısıyla mayıs ayında 4 aylık olacak inşallah..ama ben bunu kayınvalideme anlatamıyorum..hayır 4 aylık 5 olacak diyor..e öyle de olunca okuyorum kızım 4 aylık bebeğin yapması gerekenleri yapmıyor..bu sefer endişeleniyorum ama gelişimi mi yavaş diye..şimdi size soruyorum bebeğim kaç aylık ?

gündüz genelde kısa uykuları oluyor kızımın. ama haftasonları babası evdeyken niyeyse uzun uzun uyuyolar beaber. sonrada eşim ne kadar uslu kızım bak sen bakmayı beceremiyosun diyo:P

mızırdanmayı bizimkide yapıyo hatta direk çemkiriyo desem yeridir. aaaa uuu söyleniyo resmen. bişeye kızdığında çok söylenmeye başladı böyle. biraz geveze olcak galiba. genelde çok uykusu varken oynatmak istediğimiz zaman sinir oluyo. ağlamaya başlıyo. yaklaşık 1 haftadır şebnem ferahın "eski" isimli şarkısında acaip rahatlıyo. şarkıyı açtığımız an gözler kapanmaya başlıyo.tabi bir de emzik en büyük sakinleştiricimiz.

arkadaşlar biişe sorcam benim kızım 3 ocak doğumlu ve dolayısıyla mayıs ayında 4 aylık olacak inşallah..ama ben bunu kayınvalideme anlatamıyorum..hayır 4 aylık 5 olacak diyor..e öyle de olunca okuyorum kızım 4 aylık bebeğin yapması gerekenleri yapmıyor..bu sefer endişeleniyorum ama gelişimi mi yavaş diye..şimdi size soruyorum bebeğim kaç aylık ?

canım 3 mayısda 4 aylık olucak 5 ayından gün almaya başlamış olucak şuan 3 ayın sonundasınız

kısa kısa uyuyor gündüzleri, sesten faalan hemn uyanıyo, akşamlarıda açsa yada gazı varsa öyle yapıyo, o yüzden bende bazen mama veriyorum gece sonra uyuyor

bende hıçkırırken birakıyorum napayım üzülüyorum o haline

kızım kalkınca çok mutlu oluyo:31: korkuyorum biyerine zarar veririm dye sevindim

benim kızım kaldırmıyor kendini o şekilde,ama gördüm benimkinden daha ufaklar kaldırıyor.
ama bizimki de ellerini koltukaltına koyunca,yani kucağa alma pozisyonundayken,baya kaldırıyor gövdesini.can atıyor kucağa gelmek için:))

sizlere bir sorum olacaktı..3.aylık muayenesinde doktorumuz rota virüsü için aşı vurmamızın çok iyi olacağını söyledi..biz aşıyı yaptırdık..aranızda yaptıran var mı??

sizlere bir sorum olacaktı..3.aylık muayenesinde doktorumuz rota virüsü için aşı vurmamızın çok iyi olacağını söyledi..biz aşıyı yaptırdık..aranızda yaptıran var mı??

bende 28 inde yaptırabilirm ama hala karar veremedim, öneren dr da var önermeyende bnm eniştem önermedi 15 yıllık hekim çocuklrnada yaptırmadı

Back