2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

güldecim nezamandır mama veriyorsun
dokturunmu önerdi.

ben de aynı şeyi sormuştum boyun konusunda. biz 3 ayı doldurduk zamanla azalıyo.merak etme

offf doğumdan sonra eşiyle problemleri olan oldumu cinsellik olsun başka bişeyler olsunnn

cinsellik konusunda daha olmadı ama oldu olacak gibi artık. yazık ya 3 aydır :26: ama napiim ben de normal doğum yaptım dikişler falan ancak zaten bebekten de fırsat kalıyormu ki? onun haricinde herşeyde çok anlayışlı sağolsun. anneme gitme konusunda ikna edersem de olacak

iyi akşamlar kızlar
primanın 4 numarasını kullanıyoruz bizde rengi değişik çıktı diğerlerinden evet bende garipsedim
ben su vermiyorum henüz sadece anne sütü alıyor kızım doktoruda vermeyin dedi

iyi akşamlar kızlar
primanın 4 numarasını kullanıyoruz bizde rengi değişik çıktı diğerlerinden evet bende garipsedim

bizde 3numara prima kullanıyoruz elimizdeki bitsin 4 numara alacagım hafif
kızarıklık yapıyor.

Arkadaslar bebeklerınıze her ıkı gogsudemı verıyosunuz
kac dk emıyor
benımkı 5 dk gecırmıyor yaaa
benimki de 5 dk emiyor cnm...ama doyuyor...süt fazla geliyorsa hemen doyuyor olabilir...
iyi akşamlar kızlar
ben de denicem prima...normal primayı beğenmedim hep taşırdı ama siz premium care kullanıyorsunuz dişmi onu denemedim denicem

Biz hala ayaktayız inanabiliyor musunuz ya şaka gibi eşim de dayamadı az önce yattı.
Hmm bu arada facete yeni grup açtınız mi yaa laf açıldı bir yerden de eşim gruptan bahsetti. Dedim ben kendimi çıkarttım ki habire mail geliyor diye dedim.Yoksa habire gelirdi farketmedin mi gruptan ayrıldığımdan dedim . Yoo dedi. O mailleri kapatamıyor musun dedi. Dedim telefondan ayarlanılmiyor siteye de kimse takılmıyor artık yalnızları oynuyorum dedim. O mailleri kapatabilirsen tekrar üye ol bari dedi
kurarsanız grup gelirim yani

Hmm konu da şuradan açıldı. Facete hayran arkadaşlık göndermiş. Eşimde kabul etmiş. Baktım bebeği var küçük senin kk dan arkadaşındır diye kabul ettim dedi .
Vay vay vay ya eşim zincirlerini kırdı bu ara

gulşen anne sütü verıyormusun..mamaya mı gectınız..ne zaman...

güldecim nezamandır mama veriyorsun
dokturunmu önerdi.
ben doğduğundan beri hep verdim ama sütüm yetmiyo çünkü 3 günlüktü dr a gittik beslenememiş dedi sarılık oldu hast. yattı çıktıktan sonra verdim hastanedede mamayla beslendi zaten sütüm yoktu çünkü

gulşen anne sütü verıyormusun..mamaya mı gectınız..ne zaman...

canım veriyorum ama almıyo artık mememi sadece uyku halindeyken zorla sokuyorum ağzına savaştayız yani inş. bırakmaz..mamada veriyorum yanında tabi doıymuyo çünkü süt az olduğu için..

inşallah geçici bişeydir. çok evhamlıyım galiba. ama bebeğime bişey olcak diye çok korkuyorum ki bu paranoya seviyesine gelmek üzere farkındayım.

bu sabah ellerini kaldırıp incelerken yine şaşı baktı. 2 gündür ellere fena taktı. sürekli bakıyo parmaklarını ellerini inceliyo 2 elini birden ağzına sokmaya çalışıyo. bakarken de şaşı yapıyo gözünü çok yakın olduğundan mı acaba. daha uzak nesnelere normal bakıyo. oyuncağını tutup sağa sola yukarı aşağı takip ettirdim normaldi. uff

kızlar pişik kremi ne kullanıyosunuz, ben çinko krem kullanıyorum 3-4 saatte birde değiştiriyorum altını prima kullanıyoruz ama açtığımda kıpkırmızı oluyor

ben hakiki zeytinyağı sürüyorum pişiğe bire bir geliyor.elime döküp bol bol sürüyorum hiç pişik olmuyor.bir dene sende hem besliyor cildini de.

vallaha sevindim eşinin daha anlayışlı olmasına. umarım bu her konuda böyle olur :)

canım benim bildiğim 1 yaşına kadar bazı bebekerde geçici şaşılık olabiliyo. gözlerini odaklayamadığından dolayı.

Yağmur acaba hani bizde yakın birşeye bakınca şaşı gibi oluyoruz ya bebeğin öyle mi oluyor ki . Uzaga bakarkende olursa bekleme git bence doktora . Benim kızımda öyle dibine kadar girince ben şaşı bakıyor öyle

Herkese merhaba nasılsınız kızlar?bebişler nasıl?biz dün akşamdan beri beslenme sorunu yaşıyoruz dün akşam bir türlü emmek istemedi o emmeyince sol göğsümde müthiş derecede ağrı oldu falan filan tam bir kısır döngü.sinirlerim bozuldu iyice ne zor şeymiş şu annelik ya...
Çok yakınına bir şey getirip bakınca gözlerini şaşı yapıyor ben önemsemiyorum, normaldir diye düşünüyorum.

benim oğlumda ilk doğduğu sıralar şaşı gibiydi o zaman hiç farketmemiştim ama şimdi ilk doğduğu zamanki fotoğraflarına bakınca çok belli oluyor.
şu kilolardan bir kurtulsaydık kotlarımın içine giremez oldum sinirlerim bozuluyor.

canım ben hiç bir kıyafetimin içine giremiyorum.bir tek hamile kıyafetlerim oluyor.bu yüzden dışarı çıkmayı canım istemiyor,ne giyeceğimi bilemiyorum.ben doğumdan sonra süt olsun diye yemekten kilo aldım.

Uyku programlanabilen eğitilebilen bir sistemdir. Bu sistemi oturtmak başlangıçta güç olabilir fakat anne babalar kararlı ve tutarlı bir şekilde, yılmadan uygulamaya devam ederlerse olumlu sonuçlara ulaşabilirler. Anne karnından yeni çıkmış bir bebeğin gündüzle gece ayrımını bilmesi beklenemez, ama iki üç hafta içinde bu ayrımı yavaş yavaş anlamaya başlar. Bebeğin en baştan itibaren geceyle gündüzün farkını algılayabilmesi için çabalamak gereklidir. Bunun için de gündüz uykularını sizin yaşamınızı sürdürdüğünüz odada (yani normal yaşam sürerken, televizyonunuz veya müziğiniz açıkken, siz telefonla konuşurken, mutfakta yemek yaparken, vb.) veya odasında ama perdeler açık, oda aydınlık şekildeyken uyuması; gece uykularını da mutlaka kendi odasında, karanlık ve sessiz ortamda uyuması ona bu ayrımın farkına varması için yardım eder. Ayrıca diğer çok önemli bir konu bebeğinize gün içinde istediğiniz kadar sevgi gösterin, onu bol bol öpün, kucaklayın, onunla konuşun, uykudan uyandığında gürültülü sevinç gösterilerinde bulunun; fakat geceleri uyandığında onunla minumum kontakta bulunmaya çalışın. Beslenecekse besleyin, altı değişecekse değiştirin fakat onunla konuşmamaya, sosyal iletişimde ve fiziksel temasta bulunmamaya, eşinizle konuşmak durumundaysanız kısık sesle konuşmaya ve işinizi en kısa sürede halledip onu tekrar yatağına koymaya gayret edin. Nasıl olsa sabah olduğunda bol bol sarılmak için bebeğiniz yine sizin! En başlarda sürekli odasına kadar gidip yorulmak istemiyorsanız bebeğinizi kendi odanızda (ama mutlaka kendi yatağında) yatırabilirsiniz fakat bu uygulamayı bebeğiniz 2 aylık olduğunda bitirmelisiniz. Doğumundan itibaren bebeğinizi kendi odasında yatırmanızın size şu açıdan faydası olabilir: en baştan siz de bu düzene alışırsınız ve 2 ay sonra kendi odasına almakla ilgili bir sıkıntı yaşama riski söz konusu olmaz.

Bebek 3-4 aylık olduğunda artık yatağına konulduğunda ve tek başına uyuyabilme eğitimine başlamak için hazırdır. Bebeklerin genel olarak aylara göre toplam uyku saatleri vardır. Örneğin yeni doğmuş bir bebek günde 16-18 saat uyur ve bu süre gittikçe azalır. 3-4 aylık olduğunda genelde iki-üç kısa gündüz uykusuyla birlikte toplam 13-14 saat civarında uyur. Ancak toplam uyku saati bebekten bebeğe değişebilir. Yapılacak ilk iş sizin bebeğinizin bir günde toplam kaç saate ihtiyacı olduğunu saptamaktır. Bunun için birkaç gün boyunca bebeğinizin uykusuna hiç müdahele etmeden ufak bir deftere kaydını tutabilirsiniz. Gece saat 12den ertesi gece 12ye kadar uyuduğu saatleri toplayarak bebeğinizin genel olarak uyku ihtiyacını öğrenmiş olursunuz. Örneğin bebeğiniz toplam 13-13,5 saat uyuyor, fakat uykular çok düzensiz: gece 2 saat uyanık kalıyor, 5’te tekrar uykuya dalıyor, sabah 10’da uyanıyor, gündüz bazen hiç bazen de üç kısa uyku uyuyor. Oldukça karışık olan böyle bir düzeni bile normale çevirip, bebeğinizi yatağına koyduğunuzda kendi kendine uyumasını sağlamanız mümkün. Ancak bir süre yorulup uykusuz kalmayı, bebeğinizin odasıyla kendi yatağınız arasında mekik dokumayı göze almalısınızJ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…