• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar kızım yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor.sürekli sırtüstü yatıyor.uyurken sağa sola çeviriyorum ama bir süre sonra bakıyorum düzlemiş.kafası iyice düzleşmeye başladı.ne yapabilirim.sizler napıyorsunuz bu konuda
cnm aynı sorun bizde de vardı...inatla yüz yukarı yatıyodu yanlarını yastkla desteklesem de bi yolunu bulup basını illa yine yukarı çeviriyodu...ben artık geceleri uyuynca yüzüstü yatırmaya basladım hem rahat gazı da çıkıo....baslarda korkuyordum nefes falan alamaz die ama şimdi kafasını da kontrol edio istediği yöne çevirio...
ya hani omuza alısıp kucakta taşınıyo ya onu soruyorum dün kollarım koptu taşımaktan, bugün bi denedimde erken gibi geldi size soriim dedim
hımm kanguru dediğin cnm....valla 5.aydan sonra kullanmalısınnn henüz erken...
emmıyo bebegım bu aralar kızlar
bıe bebek memeyı gorunce aglarmı
kafayı yemekuzereyım
ac ac yatıyo melegım
3 gün aynı sorunu yasadık geçti şükürrrr....umarım sizinde gecer cnm
çok iyi arkadaşım malesef bende doğumdan sonra kilo aldım
emiyor diye yiyorum.
ben özel birşey yapmıyorum çok su içiyorum eminim 2 litreyi geçiyordur
ekmek yemiyorum kahvaltıda kepek ekmegi yiyorum sadece
be bulgur pilavını çok yiyorum süt yapıyor diye.
şimdilik bir sorun yok gibi.

buğün çoçuk arabasıyla yarım saat dolaştık
hergün böyle yürüyebilsem
bebek olduğundan beri eşimin ailesi nerdeyse hergün geliyorlar
anlıyorum torunları ama benim hiç düzenim kalmıyor
temizliğimde kalıyor kendime ayırdığım vakitte kalmıyor.
nasıl olacak bu iş anlamadım:(
ayyy cnm iyiki benim eşimin ailesi uzak gelemiolar çekemezdim valla....2 gün katlanamıom da...ama keşke kendi annem yakın olsaydı bölede zor tek basıma:43::43:

Kanguruyu diyorsunuz :) Kullanabilirsiniz onda da uzun süre tutmayın yeter..

ben anayım ya oda kucakta taşınıyo ana kucağı diye geldi aklıma:9: popocuğu acır çok tutarsam heralde
ay kızlar kv geldi akşam üstü bizde eşimle bişiler almaya çıktık bende kızıma şöle son model bi emzik alıyım havamız olsun dedim eve geldik kaynattım 5 dk çıkardım soğusun diye sonra merak ettim alcakmı diye kızın ağzına tutuşturmaya çaışırken bi bağırtı bastı bi iki damla sıcak su sızmış meğerse içine kuzucuğum hafiften yandı:59:, kv koştu hemen tabi naptınız yaktınızmı çoçuğu midesi yanar diye ay bi sinir oldum kucağına almak istedi vermedim emzircem dedim:47: gıcık kadın:76:

bu aralar bebişlere birşeyler oldu benim oğluşumda iyice acıkmadan emmek istemiyo memeye geldiğinde eğer aç değilse ilgisini başka şeylere yöneltiyo.

bu aralar bebişlere birşeyler oldu benim oğluşumda iyice acıkmadan emmek istemiyo memeye geldiğinde eğer aç değilse ilgisini başka şeylere yöneltiyo.

cnm galiba büyüdükleri için daha kuvvetli süt çekiyorlar daha kısa sürede doyuyorlar ve daha uzun sürede acıkoyorlar annem öle dedi:26::26:

ben anayım ya oda kucakta taşınıyo ana kucağı diye geldi aklıma:9: popocuğu acır çok tutarsam heralde
ay kızlar kv geldi akşam üstü bizde eşimle bişiler almaya çıktık bende kızıma şöle son model bi emzik alıyım havamız olsun dedim eve geldik kaynattım 5 dk çıkardım soğusun diye sonra merak ettim alcakmı diye kızın ağzına tutuşturmaya çaışırken bi bağırtı bastı bi iki damla sıcak su sızmış meğerse içine kuzucuğum hafiften yandı:59:, kv koştu hemen tabi naptınız yaktınızmı çoçuğu midesi yanar diye ay bi sinir oldum kucağına almak istedi vermedim emzircem dedim:47: gıcık kadın:76:

cnm geçmiş olsunmu desemmm yazık kuzuya....ama olur böle şeyler...iyi yapmışsın vermemekle kızını bende gıcık oldum:9:

3 ayda kilo boy takibi için çağırdı bizi bende ben ölçsemde sizi arasam olurrmu dedim olur demişti 3. ayda rota aşısı için hastaneye gitsemmi gitmesemmi diye düşünüyorum bende, hala karar veremedim bazı doktorlarda önermiyorum napsamki :44:

evet bizim de kontrolmüş,telefon edip sordum.rotayı bizim doktorumuz tavsiye etmedi,yaptırmadık

Bi uyusa hiç ellemiycem inan ki tak etti canıma. Zaten en fazla iki saat uyuyo. Kucağımda bi sağa bi sola of off. Eşim yattı gidip bende yatmak istiyorum yanına yaa :( gözü kapalı şu an ama bıraksam ciyaklar

çok iyi arkadaşım malesef bende doğumdan sonra kilo aldım
emiyor diye yiyorum.
ben özel birşey yapmıyorum çok su içiyorum eminim 2 litreyi geçiyordur
ekmek yemiyorum kahvaltıda kepek ekmegi yiyorum sadece
be bulgur pilavını çok yiyorum süt yapıyor diye.
şimdilik bir sorun yok gibi.

buğün çoçuk arabasıyla yarım saat dolaştık
hergün böyle yürüyebilsem
bebek olduğundan beri eşimin ailesi nerdeyse hergün geliyorlar
anlıyorum torunları ama benim hiç düzenim kalmıyor
temizliğimde kalıyor kendime ayırdığım vakitte kalmıyor.
nasıl olacak bu iş anlamadım:(
ay ınsan bır düzen oturtmak ıster tabii yaa....

canım bende kaynar suda bekletıyorum..üzerınde 5 dakıka kaynar suda bekletın dıyor...ama ben de sudan çıkarınca,bır süre vermıyorum agzına..çunku sıcak oluyor.. 2-3 dakıka sonra ancak soguyor emzıkk...
gecelerı uyandırıyomusun bebıslerı

uyandırmaya ne hacett..zaten zırtt pıırrtt uyanıp emıyor...soyle uzun uzun uyusa bende uyusamm..uykusuzluk çok fena..senın bebiş uyanmıyormu gecelerı ..

Dördüncü ayına yaklaşan bir bebeğin etkinliklerinin, zorunlu hareketlere katılmayan kas gruplarını da çalıştıracak biçimde düzenlenmesi olanaklıdır. Bir çocuk hekiminin denetimi altında yapılacak bu düzenlemeyle bebeğin ilk gerçek jimnastik egzersizleri başlamış olur.

Yaşamının ilk üç-dört ayında, bebek kimsenin yardımı olmadan kendi başına birçok jimnastik hareketi yapar: Kollarını, bacaklarım hareket ettirir, omurgasını büker, başım kaldırır, bir yandan öbür yana döner ve duruşunu değiştirmek için sürekli hareketler yaparak vücudunun hemen hemen bütün kaslarım çalıştırır. Çocuk yıkanırken ya da giydirilirken kucağa alınırsa, birden kol ve bacaklarını gerer ve geri çeker. Koltukaltlanndan tutulduğunda ayaklarıyla yere basmaya çalışır ve ilk yürüme hareketlerini yapmaya çalışır. Ayaklan bükük tutulursa, başını yukarıya doğru uzatarak dik durmaya çalışır. Aynca bir bebeğin iletişim kurma yeteneğinin henüz çok az gelişmiş olduğu düşünülürse, neşesini annesine iletebilmesi için jimnastikten daha zevkli bir araç yoktur.

"EDİLGEN" JİMNASTİK
Sütçocuğunun hareketleri "edilgen" egzersiz olarak tanımlanabilir. Çocuğun vücudunu belirli bir biçimde anne ya da babası hareket ettirmektedir. Birçok egzersiz türü vardır. Bunların hepsi benzer manevralarla uygulanır: Bebeğin elleri dikkatle tutulur, kollan yanlara doğru açılır ve yukarıya kaldınlır; bu hareketler iki kola aym anda ya da sırayla uygulanır; bacaklar dizden tutularak gövde üzerine bükülür; ayak bilekleri kavranarak ayaklar ve bacaklar düzenli biçimde hareket ettirilir; yerde sırtüstü yatarken ellerinden tutularak biraz kaldırılır ve bırakılarak yatar duruma geri döndürülür Daha sonra bebek yüzüstü çevrilerek yatırılır ve gene ellerinden tutularak sırtın kavis biçimi alması sağlanır vb. Kısacası son derece yumuşak hareketlerle ve asla zorlamadan, bebeğin bütün vücut eklemleri hareket ettirilir. Böylece bu hareketlere direnç gösteren kaslann çalışması sağlanmış olur. Örneğin, yukarıya doğru yaptınlan bir hareketin, aşağıya çekmeye yarayan kasları harekete geçireceği açıktır. Başka bir deyişle bebek her harekete bunun karşıtını yaptıran kasları kasarak karşılık verir. Son derece kolay uygulanan bu hareketlerle iki önemli sonuç elde edilir: Eklemler esnek ve yumuşak tutulur, kaslar çalıştırılır.

BİRKAÇ GENEL KURAL
Bu "idmanı" başarıyla yapabilmek için, aşağıda özetlenen birkaç genel kurala uyulmalıdır:
• Jimnastik yaptırılan çevrenin koşulları uygun olmalıdır. Her şeyden önce oda iyi havalandrrılmalıdır. İklim koşullan uygunsa, bazı manevralar açık bir pencere önünde uygulanabilir, iklim sertse, odanın önceden havalandırılması gerekir. Böylece çocuğun egzersiz sırasında temiz hava soluması sağlanır.
• Bebeğin günlük egzersizlerini aç karnına yapması yararlı olur. Tok karnına yapılan hareketler kusmaya ya da başka sindirim bozukluklarına neden olabilir.
• Bebek çıplak olmalıdır. Hafif giysiler bile hareketlerini kısıtlayabilir, sıkışmasına neden olur, onu rahatsız edebilir ya da canım yakabilir.
• Alıştırmalarda başlangıç pozisyonu yataydır. Bebek yüzüstü ya da sırtüstü yatırılabilir, ama mutlaka yatay konumda olmalıdır. Yatırılması için, yumuşak ama sağlam bir zemin hazırlanmalıdır. Örneğin, bir masanın üstüne plastikten yapılmış döşek ya da sünger bir örtü serilebilir.
• Son derece dikkatli ve yavaş hareket edilmeli, bebeği yormamaya ve rahatsız etmemeye özen gösterilmelidir. Basit jimnastik hareketleri bebek için eğlenceli bir oyun olmalı, uluslararası bir yarışma kazanmak için yapılan ağır bir antrenman haline getirilmemelidir. Bebek bazı hareketleri yapmak istemezse ya da başka hoşnutsuzluk belirtileri, örneğin ağlama gibi tepkiler verirse, fazla ısrar etmemek gerekir. Bütün hareketler bir arada yaptırılmamalıdır. Önce tek bir hareket yaptırılır ve bir süre yinelendikten sonra başka bir harekete geçilir.
• Jimnastiğin mutlaka sonuna değin yaptırılması gerekmez. Bebeğin davranışları göz önüne alınmalıdır. Eğer eğleniyor ve herhangi bir yorgunluk ya da hoşnutsuzluk belirtisi göstermiyorsa jimnastik sürdürülür. Ama isteği gittikçe azalıyorsa, ara vermek daha yerinde olur. Bebeği bir bezle sararak, birkaç dakika hareketlere ara verdikten sonra gene jimnastiğe başlanabilir.
• Bebek bedensel olarak sağlıklı değilse jimnastik yapılmamalıdır.
• Yapılacak çeşitli hareketler konusunda mutlaka hekimin de görüşü alınmalı, hangi hareketlerin yararlı, hangilerinin zararlı olabileceği konusunda birlikte karar verilmelidir.

Yazının Kaynağı: Medicana

Son düzenleme:
kızlar benim bebeğim beni emmeyi tamamen bıraktı,gece bile emmiyor artık.tamamen biberona döndük,biberonu da bin bir nazla,sadce uykudayken alıyor,başka türlü kesinlikle beslenmiyor.süt sağma maceralarım tekrar başladı.ona razıyım artık tekkarnını doyurabileyim.

çok şükür bizim en azından gece uykusu olayımız düzenli,çok büyük problemler yaşamadık bu konuda.12 de falan uyuduğunda çoğu zaman 5 e kadar uyuyor.bazen daha erken de uyanıyor acıkınca.iyi kötü sabah 7 ye kdar idare ediyoruz.karnı doyunca geri uyuyor.maşallah deyim de bu bari bozulmasın...

kızlar pişik kremi ne kullanıyosunuz, ben çinko krem kullanıyorum 3-4 saatte birde değiştiriyorum altını prima kullanıyoruz ama açtığımda kıpkırmızı oluyor

kızlar pişik kremi ne kullanıyosunuz, ben çinko krem kullanıyorum 3-4 saatte birde değiştiriyorum altını prima kullanıyoruz ama açtığımda kıpkırmızı oluyor

geçmiş olsun canım.sebamed kullanıyorum ,bez olarakta prima pampers kullanıyorum çok memnunum.az kızarıklık olduğu zaman hametan merhem sürüyorum hemen toparlıyor.birde hala ıslak mendil kullaanmıyorum su ve pamukla temizliyorum yada yıkıyorum.

geçmiş olsun canım.sebamed kullanıyorum ,bez olarakta prima pampers kullanıyorum çok memnunum.az kızarıklık olduğu zaman hametan merhem sürüyorum hemen toparlıyor.birde hala ıslak mendil kullaanmıyorum su ve pamukla temizliyorum yada yıkıyorum.
bendemi pamuk kullansam ya ondanmı oluyo acaba :44:

Pişik kremi johnson kullanıyordum o bitti evde dalin buldum (kendime almıştım geçen sene cilde iyi geliyor diye :)) Kıpkırmızı olması iyi değil. Acaba prima alerji mi yaptı? Arkadaşımın bebeğine de aynı şey olmuştu. Bezini değiştirdi geçti.

kızlar benim bebeğim beni emmeyi tamamen bıraktı,gece bile emmiyor artık.tamamen biberona döndük,biberonu da bin bir nazla,sadce uykudayken alıyor,başka türlü kesinlikle beslenmiyor.süt sağma maceralarım tekrar başladı.ona razıyım artık tekkarnını doyurabileyim.

çok şükür bizim en azından gece uykusu olayımız düzenli,çok büyük problemler yaşamadık bu konuda.12 de falan uyuduğunda çoğu zaman 5 e kadar uyuyor.bazen daha erken de uyanıyor acıkınca.iyi kötü sabah 7 ye kdar idare ediyoruz.karnı doyunca geri uyuyor.maşallah deyim de bu bari bozulmasın...

Esracım hiç takma kafana kaderimiz böyleymiş napalım. Gece uykuları bozulmasın maşallah valla. Bizim 3 saati aştığımız olmadı maalesef. Öğün sayımız 12-13 ü buluyor. Bazen saatte 1 içiyor az az. O yüzden sık sık uyanıyor :(

biz babası canbebe reklamını çok sevdiği için canbebe kullanıyoruz oğluşumuza. hiç pişik olmadı Allaha şükür. ama azcık kızardımı hemen zeytinyağı sürüyorum.
Yalnız olan annelerin Allah yardımcısı olsun diyorum. çok zor bebeğe yalnız bakmak. hele uyku. uyudukça insanın uyuyası geliyo nednse :))

arasıra saf zeytin yag sür canım ben kullanıyorum.
hafif kırmızılık oluyor ama hemen değiştirsemde
idrarı biraz kızarıklık yapıyor.
bende prima kullanıyorum
.

biz babası canbebe reklamını çok sevdiği için canbebe kullanıyoruz oğluşumuza. hiç pişik olmadı Allaha şükür. ama azcık kızardımı hemen zeytinyağı sürüyorum.
Yalnız olan annelerin Allah yardımcısı olsun diyorum. çok zor bebeğe yalnız bakmak. hele uyku. uyudukça insanın uyuyası geliyo nednse :))

benim oğlum 4 aya girdi
yanımda sadece doğumdan sonra 12 gün annem kaldı
sonra kaldık baş başa.
gerçekten zor oluyor.

ay allah yardımcın olsun
kimi benim gibi yalnızlıktan dert yanar
kimide sen gibi kalabalıktan
ama sen gibi olsam bende dert yanardım gibime geliyo
insanın sürekli evinde birilerinin olması hoş bi durum değil gerçekten

saol canım ben yalnız olduğumda
oğlumun düzeni daha düzgün onla ilğileniyorum
sürekli ama misafir olunca onlara ikram ver ortalığı topla ayıp olmasın