• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

uff ne zaman bitcek bu gaz derdi yaa. dün akşam canım çekti 2 kaşık kurufasülye yedim sabaha kadar sancı çekti kızım. uykusuz bi gece geçirdik resmen sabaha kadar kıvrandı. gaz ilacı herbix kullanan var mı. anneme nurse harveys al demiştim eczacı kandırmış bunu herbix vermiş çok iyi diye. içeriği om-x le aynı. om-x kullanıyodum daha önce bide bunu kullanalım bakalım vermicektim ama çok gazlanınca mecburen gece verdim. kendime kızıyorum pisboğaz diye:)

benim kızımda sallanmayı seviyo ana kucağına yatırıp iki sallıyorum hemen uyuyo arkasındanda biraz titreşime alınca ohhhh mışıl mışıl tam dalıyo buna da şükür yani :)))):118:

günaydııın
benm kız maalesef sallamaya fena alıştı
gazı olduğu dönem hep kucakta durmak,öyle uyumak istiyodu biz de sallamayı bi çözüm olaak gördük:37:
ama şimdi uykusuzluktan ölse sallamadan uyumauyo iki tıngırdatıyorum hemen dalıyo:17:
allahtan gece istemiyo sallamayı:52:

benimkide bi ara uykusu gelince ciyak ciyak yataga koyup iki sallıyodum hemen uyku moduna giriyodu şimdi bıraktı şükür

uff ne zaman bitcek bu gaz derdi yaa. dün akşam canım çekti 2 kaşık kurufasülye yedim sabaha kadar sancı çekti kızım. uykusuz bi gece geçirdik resmen sabaha kadar kıvrandı. gaz ilacı herbix kullanan var mı. anneme nurse harveys al demiştim eczacı kandırmış bunu herbix vermiş çok iyi diye. içeriği om-x le aynı. om-x kullanıyodum daha önce bide bunu kullanalım bakalım vermicektim ama çok gazlanınca mecburen gece verdim. kendime kızıyorum pisboğaz diye:)

canım bebeğin ne kadarlık ben geçen hafta 4 akşam kuru fasülye yedim davetli olduğumuz evlerde tesadüf hep kuru vardı :))) ama hiç sorun olmadı benim kızın gaz problemi pek olmadı gerçi çok şükür:nazar:

kızlar acaba gazdan dolayı emmek istemiyor olabilir mi kızım??çünkü bazen çok emmek istiyor,bikaç kere çekiyor sonra kızarıp bozarmaya kendini kasmaya başlıyor.arkasından illaki gaz çıkarıyoruz ama sonra bir daha almak istemiyor.
yeni doğduğunda colinox damla vermişti doktorumuz ve çok memnun kaldık,hiç sıkıntımız olmadı.acaba o damlaya tekrar başlasak mı diyorum?
çaresizlikten çıldırmak üzereyim.şu saat oldu,sabah 10 da emdi sadece.aralarda zorla sağarak anca 100cc falan içirebildim,bi kısmını geri çıkardı.Allah ım ne kadar zormuş bu annelik yaa,ne var sanki herkesin çocuğu gibi benimki de emiverse.artık emmediğinden geçtim,biberon bari alsa.hiç böyle değildi anlamıyorum ne oldu,biberonla ne verirsem, ne kadar verirsem nefes almadan bitirirdi.nazar mı olduğu kızıma acaba yaa...böyle giderse açlıktan ölecek yavrum:58:
bende bunun gazdan oldugunu düşünüyorum
benimki düzelmişti yine başladı aynı anlattığın gibi memeyi almıyo etrafına bakınıp duruyo
biberonuda almıyo öyle aç aç yatıyo çocuk
içim gidiyo ama napim almıyo ağlıyo biberon yada meme verince
bende çok zorlamıyorum bu dönemlerde olurmuş diye inş. düzelir çok üzülüyorum yemiyo diye

canım bebeğin ne kadarlık ben geçen hafta 4 akşam kuru fasülye yedim davetli olduğumuz evlerde tesadüf hep kuru vardı :))) ama hiç sorun olmadı benim kızın gaz problemi pek olmadı gerçi çok şükür:nazar:

maşallah kızına denizcim yaa ben bi lahana yemeği yedim oğlan 2 gün cıyak cıyak bagırdı

1 hafta sonra 3 aylık olcak. benimki çok gazlı bi bebek anneme göre ben üşütüyomuşum benden alıyomuş:P maşallah kızına

güldeşeker;
bebeğinin kilo alımı nasıl peki bu yemesiyle?pek çok kişi diyor benimki de öyle oldu diye ama genelde kilo alımları devam etmiş.bizimki tamamen durdu

esracım benim kızımda 2. ay aşısından sonra 10 gün doğru düzgün emmedi biberonu hiç almadı. ben burda da yazmıştım aşıdanmı diye. ben o ara zinco kullanmaya başlamıştım. ondanmı acaba diye düşünüp bıraktım. bikaç gün sonra düzeldi çok şükür. senin kullandığın ilaçlar neler onları bi düşün. ben hep aşıdan demiştim ama zinco hiç aklıma gelmemişti. inşallah iştahı yerine gelir bebeğinin. gerçekten çok sinir bozucu bi durum ben resmen küçücük bebekle kavga ediyodum emsin diye. ağzına çay kaşığıyla zorla tıkıyodum o da yarısını geri çıkarıyodu :)

kızlar acaba gazdan dolayı emmek istemiyor olabilir mi kızım??çünkü bazen çok emmek istiyor,bikaç kere çekiyor sonra kızarıp bozarmaya kendini kasmaya başlıyor.arkasından illaki gaz çıkarıyoruz ama sonra bir daha almak istemiyor.
yeni doğduğunda colinox damla vermişti doktorumuz ve çok memnun kaldık,hiç sıkıntımız olmadı.acaba o damlaya tekrar başlasak mı diyorum?
çaresizlikten çıldırmak üzereyim.şu saat oldu,sabah 10 da emdi sadece.aralarda zorla sağarak anca 100cc falan içirebildim,bi kısmını geri çıkardı.Allah ım ne kadar zormuş bu annelik yaa,ne var sanki herkesin çocuğu gibi benimki de emiverse.artık emmediğinden geçtim,biberon bari alsa.hiç böyle değildi anlamıyorum ne oldu,biberonla ne verirsem, ne kadar verirsem nefes almadan bitirirdi.nazar mı olduğu kızıma acaba yaa...böyle giderse açlıktan ölecek yavrum:58:

Kader arkadaşım; oğlum en son pazar günü emdi ondan beri emmiyor beni :14: Biberon veriyorum bazen iştahlı bazen çok iştahsız. İki gündür zaman zaman içtiğini kusuyor. Sabah da iltihaplı bir şey kustu, balgam gibi.. Neyse ki ateşi yok. Benim de iki gündür boğazım yanıyor acaba o mu etkiliyor yavrumu? Birazdan sağlık ocağına gidicem bakalım ne diyecekler. Allah yardımcımız olsun.

herkese merhaba.bizde hala gaz sancısı çekenlerdeniz nurse harveys kullanıyoruz ama piyasada bulabilmek neredeyse imkansız.gaz diyetine devam ediyorum.3.ayda gaz sancıları pik yapabilirmiş bu aydan sonra azalmaya başlarmış bakalım artık inşallah geçer.

Kader arkadaşım; oğlum en son pazar günü emdi ondan beri emmiyor beni :14: Biberon veriyorum bazen iştahlı bazen çok iştahsız. İki gündür zaman zaman içtiğini kusuyor. Sabah da iltihaplı bir şey kustu, balgam gibi.. Neyse ki ateşi yok. Benim de iki gündür boğazım yanıyor acaba o mu etkiliyor yavrumu? Birazdan sağlık ocağına gidicem bakalım ne diyecekler. Allah yardımcımız olsun.

ay canım geçmiş olsun senin hastalığın etkiliyor olabilir. silikon meme ucu kullansan belki onunla emer oğluşun.

esracım benim kızımda 2. ay aşısından sonra 10 gün doğru düzgün emmedi biberonu hiç almadı. ben burda da yazmıştım aşıdanmı diye. ben o ara zinco kullanmaya başlamıştım. ondanmı acaba diye düşünüp bıraktım. bikaç gün sonra düzeldi çok şükür. senin kullandığın ilaçlar neler onları bi düşün. ben hep aşıdan demiştim ama zinco hiç aklıma gelmemişti. inşallah iştahı yerine gelir bebeğinin. gerçekten çok sinir bozucu bi durum ben resmen küçücük bebekle kavga ediyodum emsin diye. ağzına çay kaşığıyla zorla tıkıyodum o da yarısını geri çıkarıyodu :)

en azından bir umut oluyor bu yazdıklarınız bana,herkes böyle bi dönem geçirmiş,bizimki de geçer inşallah.
canım d vitamini dışında bi ilaç kullanmıyoruz.beslenmem de aynı.dün colinox aldırdım eşime tekrar,gazdan dolayı oluyorsa en azından onun faydası olsun diye.benimki de verdiğimin yarısını kusuyor.haftaya yine aşı var,bir de o etkilerse yandım artık ben.

oooof off,şu çocukları bi 6 aylık olana kadar adam gibi besleyebilseydik.benimki de dün hiç emmedi sadece gece emzirdim,ağlamak geldi içimden.parmaklarıyla elimi tutuyor,göğsümde dolaştırıyor.hep dua ediyorum Allahım bizi bu duygudan mahrum etme diye.inşallah emer bebeklerimiz.aslında ben artık emmesinde falan da değilim,karnı doysa ona da razı olacağım ama yok.
canım belki etkileniyordur senden.benimki de bi defa kan pıhtısı gibi bişeyler kusmuştu,hatta sonra kakasında da çıktı onlar ama tahlilleri temiz gelmişti şükür.inşallah bişeyi yoktur bebeğinin.sana da geçmiş olsun dikkat et kendine

ahhh kızlarrr ahhh benim bebişimde 3 gündür emmiyordu hiççç mememi görünce çığrınmaya başlıyordu sanki zehir veriyorum gibi....allaha şükür düzeldikk inş.bebişlerinizde düzelir..:18:

ahhh kızlarrr ahhh benim bebişimde 3 gündür emmiyordu hiççç mememi görünce çığrınmaya başlıyordu sanki zehir veriyorum gibi....allaha şükür düzeldikk inş.bebişlerinizde düzelir..:18:

yaa,ne güzel geçti yani maşallah.biz 15 gündür boğuşuyoruz,1 haftadır da zirveye ulaştı bakalım ne zaman bitecek.

bende bunun gazdan oldugunu düşünüyorum
benimki düzelmişti yine başladı aynı anlattığın gibi memeyi almıyo etrafına bakınıp duruyo
biberonuda almıyo öyle aç aç yatıyo çocuk
içim gidiyo ama napim almıyo ağlıyo biberon yada meme verince
bende çok zorlamıyorum bu dönemlerde olurmuş diye inş. düzelir çok üzülüyorum yemiyo diye

maşallah kızına denizcim yaa ben bi lahana yemeği yedim oğlan 2 gün cıyak cıyak bagırdı

Gaz sorunu bizdede tam düzeldi galiba derken 1 haftadır tekrar başladı gündüz uyuyamadı 3 gün bıyunca gecede pek uyudu sayılmaz şimdi durumumuz şu şekilde gece 3-4 defa kıvranarak uyanıyoruz gündüz yatağa koyduktan max yarım saat sonra kıvranarak uyanıyor kucağıma alıp sakinleştirirken tekrar bayılıyor bunu ortalama 10-20 dakikada bir tekrar ederek 2 saat uyuyor(?) tabi buna uyumak denilirse ama geçecği günler yakındır diye moral veriyoruz kendimize bakalım

Gaz sorunu bizdede tam düzeldi galiba derken 1 haftadır tekrar başladı gündüz uyuyamadı 3 gün bıyunca gecede pek uyudu sayılmaz şimdi durumumuz şu şekilde gece 3-4 defa kıvranarak uyanıyoruz gündüz yatağa koyduktan max yarım saat sonra kıvranarak uyanıyor kucağıma alıp sakinleştirirken tekrar bayılıyor bunu ortalama 10-20 dakikada bir tekrar ederek 2 saat uyuyor(?) tabi buna uyumak denilirse ama geçecği günler yakındır diye moral veriyoruz kendimize bakalım

benim kızımda bu halde . Gazı olduğunda da ememiyor benim kızım. Yağmur ben kendim kaşınıp mercimek çorbası içtim. Dün gece dikişlerim ağrıdı taa gazdan yani dedim çocuk neler çekiyor allah bilir . Uyku sersemi kalkıp rezenede içemedim . Olduk dün gece gazdan .

Emme problemini bende yaşadım buhafta iştahı çok yoktu birde normalde sol memeyi emer sağ memeyi zar zor emzirirdim resmen göğüslerimin arasında bir beden fark oluştu bu yüzden.bu haftada tam ters solu almamaya başladı.geceleri rahat uyumak için mama veriyodum sanırım biberondan beslenmek daha rahat geldiği için emmerken huzursuzlanıyodu şimdi biberon vermiyorum sadece emmeye mahkum olunca düzeldi.gerçi ben silikon aparatla emziriyorum biberonlada çok farklı olmaz gibi düşünmüştüm ama bebekler çok akıllı oluyor :61:

biz kulladık yağmurcum herbix bizde pek işe yaramadı ama çokda düzenli kullandık diyemem, içinde kimyasallarda var ama bitkisel şurup diye satılıyo

kızlar gaz problemi benim en büyük kabusumdu bebeğim hiç susmazdı hep ağlardı denemediğim damla yağ kalmadı ama en sonunda buldum kesinlikle tavsiye ediyorum wınd salbe diye bir krem içerisinde sadece karaman kimyon yağı ve vazelin var bebeğimin karnına masaj yaparak kremi yediriyorum ve en geç 1 saat içinde uyuyor bebişim gazı çıkıyor tv de görmüştüm doktorum programında kullandım ve memnun kaldım bulamazsanız aktardan kimyon yağıda alıp kullanabilirsiniz....

Back