2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Maalesef benim sütün doğumumdan beri yeterli değil. Yarı yarıya mama takviyesi yapıyorum ki benim kızımın alerjisi var süt ve süt ürünlerine karşı, dolayısıyla normal mama da veremiyorum, özel bir mama kullanıyorum, o da kızımda kabızlık yapıyor. Doktora her gidişimde anne sütüne ağırlık vermelisin dior, şaka gibi(( sanki ben bilmiyorum öyle yapmam gerektiğini ama yok, yetmiyor ne yapayım yani...

evet kaka yapma problemı var kızımın ama şu bıkaç gun içinde 2 günde bır yapıo 2 kez oldu o da heralde ben su verdım bı kaç kez ondan mı acaba kakasını yaptığı zaman çok yapıo ve dolu olan yerler yeşil gıbı kakanın yoğun olmadığı yerler sarı hardal rengı gıbı zaten doktora göturduğumuzde ılk dr. demişti az almış sonra sağlık ocağında aşısı olduğunda iyi di kılosu geçen gıttık doktora yıne az

kızım emdi ve yine uyuyakaldı ben de pompayı deneme amaçlı kullandım. garip geldi süt sağmak:) kızımın emdiği göğüsten süt geldi daha varmış benimki tam bitirememiş az kalmış ama onu da biberonla verdim ve ilk defa kızım diliyle itti doydu yani:) anladımki benimki göğüsteki sütü bitiremeden uyuyakalıyo. sanki çok sütüm varmış gibiP
pompa almak isteyenlere tavsiye edebilirim lansinoh marka manuel olanı aldım ben.
bir de sorum olacak böyle kalan sütü az az sağsam ben onları birleştirip akşamları versem olur mu? akşamları sütüm yok denecek kadar azalıyor çünkü. mama veriyorum. onun yerine gündüz kalanları toplasam?

bende cogu zaman oyle yapiyorum . 20 cc 30 cc ne cikarsa artik biriktirip veriyorum .. mama vermektense boyle yapmak en iyisi ....

Sakın bozma moralini sütün azalsa bile bu biteceği ya da bu şeilde az devam edeceği anlamına gelmiyormuş terar artabilirmiş. Sen süt arttıracak yöntemleri dene biraz eminim terar artaca ve sto yapabilecesin :)

kendine stres sakın yapma bol bol emzir minnoşu

arassıra sizin sayfayada bakıyorum 2 yıl önce aynılarını yaşıyordum bende. mesele süt meselesi. bişye söyliyim mi hiç bi zaman sağamadım sütümü. gerçi gerek yoktu 1 yıl izne ayrılmıştım ve herdaim bebeğimin yanındaydım. istediği her an emrine amade bir çift meme vardı. göğsümden süt bir yıl içinde iki üç kez ancak taşmıştır. amaa süt aldığı süre içinde aldığı kiloyu bidaha alamadı. 6 ay boyunca anne sütünden başka hiçbişey vermedim. oğlum hep ağladı annem sütün az yetmiyo bu çocuğa dedi mama ver dedi ama ben dinlemedim. 7 gün 24saat emzirdim uykusuzluktan çıldırdım ama vermedim. ne olursa olsun en iyisi anne sütü. ağrı kesici antibiyotik özelliği var aşı yaptırın mesela aşıdan sonra hemen meme verin susar. o kadar hastalanırsınız bedenen bütünleştiğiniz halde ona geçmez sütünüz ve melekler onları korur..
sütün yetmiyo dedikleri zamanlarda bile oğlum ayda bir kilo alıyordu daha ne olsun dimi. şimdi çok şükür zayıf ama sağlıklı demekki sütüm onu doyuruyormuş. doymayan aç olan çocuk susmaz ağlar benimki hep ağladı bir yıl ama artık sustu hepsi geçiyor büyüyorlar allaha şükür.
ılık kompres yapmaya devam edin. süt azaldı gibiyse hemen ılık bi duşa girin bol bol su için geceleri başucunuzda suyunuz bulunsun mutlaka...
sağlıcakla kalın
haa birde kimyon yemeyi deneyin. hem gaza iyi geliyor hemde süt artırıyor. bi deneyin bakalım bi aararı olmaz. sabah 2 akşam 2 çay kaşığı...

cnm çok teşekkür ederim moral verdin bana inşallh düzelecek geri gelecek sütüm..

cnm tavsiyeni değerlendiricem...inş.sütüm yeterli gelir canım kızıma:26:

kızlar lansinoh manüel süt pompası almak istiyorum nerden bulabilrim acaba kullanan varmı aranızda?
ben manuel pompadan hiç memnun kalmadım cnm boşuna para vermişim şimdi medela elektirikli kullanıyorum hem çabuk sağıyor hemde çoğaltıyor benim öyle oldu

cnm bende medela elektrikli kullanıyorum güzel.bence manuel alma...
allahım aldığımda neler çektim süt sağcem diye kanter içinde kalıyordum çıka çıka 30ml süt çıkıyordu morelim bozuluyordu şimdi maşallahı var sütümüncanım benim yazdıklarını okuyorum ama yorum yazamıyordum serdardan hiç morelini bozma sütün azalır gibi olur ama çoğaltmak yine senin elinde bebeğinin yüzüne bak ve onun büyüdüğü zamanki anlarını getir aklına anne deyip kucağına atlayacağı o güzel zamanları hayal et ve emzirmeye devam et bak göreceksin sütün yine coşacak bu morelle kaynananıda def et aklından bende neler çektim kaynanadan yazsam burda roman olur hiç takma kafana allah cezasını veriyor haksızlık edince sen mutlu olmana bak bebeğinle ve kocanla resimlerinizi gördüm çok yakışıyorsunuz allah nazarlardan saklasın

baharcım bana öyle moral verdin ki valla sütüm birden arttı desem yeridircnm gerçekten iyi geldi söylediklerin... yine çoğalır dimi sütüm?tavsiyelerini bekliyoum her zaman cnm.bugün tek göğsümden bi sağmada 50 cc çıktı çok mu azalmış??

canım benim içimden gelenleri söylüyorum çoğalır cnm merak etme hemde 50cl az değilki benimde iki göğsümden toplamda 100cl çıkıyor ve bu bebişimizin bi öğünde içtiği miktar zaten bazen 120cl çıkıyor 20cl artıyor üstünü tamamlıyom diğer öğününde içiriyom bi damlasını bile zebil etmiyorumsende emzirmeye devam et bebişin emince daha çok çıkıyordur üzülme zaten doymasa çok eziyet eder bu bi öğünde çıkan miktar dimi cnm ?eğer öyleyse normal hiç üzülmeee:)

Son düzenleme:
topiği ben kapatmışım ben açayım bari günaydınnnnnlarrrrrrrrr herkese hayırlı cumalarrrrr

günaydın kızlar
bende süt varda acaba bebeğime yarıyormu diye düşünüyorum.

kızlar takmamaya çalışın kaynanaları
değişmez onlar
kocalarımız izin verdiği sürece onlar bize karışırlar.

kızlar emzirdikce kilo verilir deniyor ya veren varmı aranızda.

günaydın canım
bebeğin kilo alıyosa sütün yarıyo demektir
ben emzirerek verdim gslibs
doğumdan çıktığımda 4 kilo gitmişti ama şimdi hamilelik öncesi kiloma döndüm hatta galiba daha bile verdim
sende çok mu kaldı kilo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…