2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim bebis suan 47 gunluk 5200 kilo . iyimiki acaba

canim kac satte bir sagiyosun .. 3 seferdemi 100 cikti .

canim benimkisi gece surekli yatiyor , 2 kez uyaniyor , biberonle veriyorum sutu , cunku uykuda emmiyor ...sabah 7 de uyaniyor aksama kadar yatmiyor , boluk porcuk uyuyor ,,

canım valla kilosu gayet iyi hatta süper ben 5 saatte bir sağıyorum 60cc çıkıyor senin sütün yeterli sanırım benimkide gece 2 sefer uyanıyor gündüzlerş uyumuyor pek.

bende işe başlayınca kullanmak üzere stok yapmaya başladım ama sütüm az mı çok mu karar veremiyorum:S sen kaç saat arayla sağıyorsun? Bİrde emzirdikten sonra mı sağıyorsun yoksa hiç emzirmeden mi?

canım ben hep biberonlamı veriyorsun?

valla genelde hap sagiyorum , once gogsumu veriyorum sonra sagdigim sutu , cok zor oluyor ama napalim katlaniyorum , cunku benimkisi 5 dk birini 5 dak birini emiyo , icim rahat etmiyo sonra sagip veriyorum , 3 _ 4 saat yatiyo ... o yatarken ben tekrardan sagiyorum uyanince veriyorum ... zor oluyor ama napalim cok emmiyor benimkisi ...

canim kac satte bir sagiyosun .. 3 seferdemi 100 cikti .
evet cnm 3 sefer sağdım 100 oldu
başakcım bende sağdığım zaman az geliyor kızım emdiğinde çoğalıyor makineden de olabilir birde
medela aldım denizcim ama çok az geliyor ya çok üzüntülüyüm:2:
bende işe başlayınca kullanmak üzere stok yapmaya başladım ama sütüm az mı çok mu karar veremiyorum:S sen kaç saat arayla sağıyorsun? Bİrde emzirdikten sonra mı sağıyorsun yoksa hiç emzirmeden mi?
bende stok yaparım die aldım makinayı çünkü çok doluydu göğüslerim şimdi ise yumuşacıklar sütüm birden azaldı stok yapmayı geçtim tek isteğim bebeğim doysun...ben saat bakmadım cnm kafama estimi sağayım dedim.ama bi göğsümü emzirip diğerini sağdım
cnm zormuş valla işin...aman yeterki emsin

Cinsiyeti:
Doğum tarihi:
Yaşı:
Burcu:

Erkek
14.12.2010
1 (2 ay 25 gün)
Yay

Bebeğiniz 13. haftasında...
Nasıl büyüyor ?

En basit tabiriyle bebekler, dokunulmaktan çok hoşlanır. Bu, onların gelişimini etkiler. Gerçekten böyledir. Bu onların gelişim ve büyümesine kritik bir katkı yapar. Tenden tene sürekli kılınan bu temas, sadece size ve bebeğinize yaramaz, aynı zamanda kendisi huzursuz olduğunda da çok sağlıklı ve konforludur.

Bebeğinizin dokunma duyusunu giderme ve geliştirme sürecinde yapay kürk, keçe ve havlu kumaş da faydalı olabilir. Bu süreçte kendisi yoğunlukla bu malzemeleri yemeye çalışacaktır. Bu nedenle söz konusu malzemeleri dikkatli seçmeli ve onu ağzına bir şeyi kaçırmasına meydan vermeden kontrol altında tutabilmelisiniz.

Hayatınız: Bebeğinizden sonraki bedeninizle uzlaşın
Eğer hayatınızda gerçekliğe ayıracağınız bir zaman dilimi olacaksa; şu anda onu yaşadığınız pekala söylenebilir. Doğumun, hayatı ve bedeni değiştiren ömür boyuna bedel bir tecrübe olduğuna dikkat edin: Kalça ve bedeniniz, eskisinden daha geniş ve belki de göbeğiniz artık daha yumuşak… Bu anlamda bedeninizin eski haline döndüğünü görebilmek için kendinize en azından bir dokuz ay daha tanımanız gerek. Pek çok kadın Doğum öncesi ağırlığa dönemeyeceklerini zaten bilir. Ancak bunun da sınırı bellidir; bedeniniz sağlıklı bir sınırda ise, bu sizin için en mükemmel olanıdır.

Emziren biriyseniz, bedeniniz uğruna ille de yasaklanmış, aşırılıklarla dolu bir diyete girmemeniz, en uygun şey olacak. Hayatınızı zindan edebilecek, anında yoğun kilo kaybına odaklı egzersiz ve diyet programlarına yoğunlaşmaktansa, ne yediğiniz ve nasıl yediğinizle ilgili daha dikkatli düşünmeniz, sizin yararınıza. İşte size birkaç tavsiye:

Daha küçük porsiyonlar alın ve her bir lokmayı daha yavaş çiğneyin: Daha azla yetinmenin ne demek olduğunu göreceksiniz. ‘Dolmadan’ veya çatlamadan, durun…

Su için
Gün içinde, yanınızda sürekli olarak atletik tasarımlı bir su matarası bulundurarak içine buzlu su ekleyin. Bebeğe bakarken yaşadığınız su kaybının telafisi bir yana, bedeninizi sıvıyla doldurmak midenize de etki eder ve ayrıca açlık duygunuzu dizginler. Bunun yanı sıra bitki çayları, kafeinsiz kahveler, aromalı veya vitaminli sular, ya da düşük kalorili kolalı içecekler de bu süreç için uygundur.

’İyi’ olanı, ‘kötü’ kaloriye tercih edin
Hamilelik sürecinde tatlıya düşkünlüğünüzün sürekliliğine yenik düşmeyin.

Zekice atıştırın
Etrafınızda düşük kalorili atıştırıcılar tutun, örneğin yağsız mısır patlağı, meyveler ve ham sebzeler gibi…

Beden egzersizlerine tekrar başlayın
Birden değil, buna ağır ağır başlamanız yararınıza olur, böylece hamilelik öncesi iş rutininize dönme kolaylığı sağlayabilirsiniz.

Kaybedilmiş bağışıklıkla ilgili 3 soru
Eğer bebek aşı olması gerektiği yerde, olmamışsa ne yapayım ?
Bebeğinizin aşı dizisinde bir atlama veya gecikme söz konusu ise, endişelenmeyin. Doktorunuz, bu diziyi düzenine oturtabilmek için sizin bıraktığınız yerden süreci devralacaktır. Bu da büyük olasılıkla, ‘sağlıklı bebek’ kontrolü sırasında yaşanacaktır. Bu anlamda doktor ofisleri, bilgi depolama konusunda çok titizdirler. Siz de kayıt tutarsanız çok iyi olacaktır. Doktorunuzu bu konuda uyarın…

Bebeğimin aşı olmaması gereken anlar hangileri ?

• Ateşliyse
  • Bağışıklık düzensizliği var veya bağışıklık sistemini etkileyebilecek ilaçlar kullanıyorsa
  • Bebeğinizin epilepsi hastalığı varsa
  • Ateşsiz ancak çırpıntı içindeyse
  • DTP aşısına karşı bir dizi ciddi tepki göstermiş veya 40.5 derece ateş içinde, durdurulamaz bir ağlama krizine girmişse, bir doktora göstermenizde fayda olabilir.
Bebeğim prematüre doğmuşsa ?
Tam zamanlı doğumla dünyaya gelen bebekler ile prematüre bebekler arasında, alınacak önlemler bakımından bir fark olmaz.,tabii eğer Doktorunuz size özel bir tavsiyede bulunmamışsa.

Geçen yıl bu zamanlar: 1 Haftalık hamileydiniz. İnanabiliyor musunuz? Zaman çok hızlı geçiyor değil mi?

Son düzenleme:
Niye benim soruma kimse cvp vermiyor . Emzirmek cin bebegimin kalakmasi beklemelimiyim. bazen bir gogsumu emip yatiyor , cok huzuursuz oluyorum .. kendi uyanmasini beklemelimiyim ...bebegim 47 gunluk
acıksa emerdı uyanırdı dıye dusunuyorum...
benım oglan saat bası kalkıyor...:26:
sag gogsumu bende cok zor emzırıyorum..ıkı cekıp bırakıyor..yıne aranıyor..yıne bırakıyor....bende emzırcem dıye kas katı kesılıyorum..rahat edemıyor anlıyorum...sekılden sekıle gırıyorum...
yahu ben doğum yapalı 2 ayı geçti ama hala adet görmedim.kafam gıcıklanıyor yoksa hayır olamaz:18:
bende adet gormedım halennn :26:

canım eczaneden hametan krem alabılırsın...doktor kardesıme soylemıs..bende evde bulunduruyorum...yanıklarada ıyı gelıyor..
benim bebis suan 47 gunluk 5200 kilo . iyimiki acaba

canım sıkma kendını..stres etkıler süt verımını..
bende uykusuz kalınca stres oluyorum...
o zaman azalıyor belırgın sekılde..
ısırgan otu aldım aktardan..
onu demlıyorum..hemen gelıyor süt...dene sende ıstersen canımmm...

çitos paylasımın çok ıyı olmus canımm...

bızde gecen hafta hep hastaydık..emır oldu grıp..hapşuruk burun akıntısı..maske tak dedım..taktıramadım..ıstemedı..bana bulastı..ben maskeyle emzırdım bbebegımı..allahtan bebege bulaşmadı..4 gun maskelı gezdım..gecede maskelı yattımm..bebek yanı basımda uyuyordu çunku..

Hayatınız: İstenmeyen tavsiyelerle uğraşmak

Eğer bir bebek sahibi iseniz, herkes size her konuda ve her dakika bir tavsiyede bulunacaktır. ‘Ona bir süveter giydiremez miydin ?’, ‘Onu bu şekilde beslemezsen hiç büyümez!’, ‘Emziğini bıraksın artık, yoksa dişleri dökülecek.’ vb. Bu anlamda size dayatılan tavsiyeler, doğru ya da yanlış olsun, size hep aynı huzursuzluğu ve özelinize karışıldığı sıkıntısını yaşatacaktır, son kertede sizin gibi bir anneye, hatta her anneye sadece afakanlar bastıracak tavsiyelerdir bunlar.

Peki bununla nasıl baş edebilirsiniz ? İlk önce ve en önemli olarak, size yapılan tavsiyelere kesinlikle gereğinden fazla kulak asmayın. Özgüveninizi küçümseyerek, size aile yakınlarınız, komşularınız ve hatta yabancılardan gelebilecek her türlü söze öncelik tanımaktansa, kendi düşündüğünüzü uygulayın; bu en iyisidir. Diğer yönden, tüm bu tavsiyelerin size karşı iyi niyetle yapıldığını bilin. İnsanlar bebeklere her daim alaka gösterirler. Bazen sırf bir şey söylemiş olmak için sözde yardımcı tavsiyelerde bulunurlar. Bu durumda en azından onlara, suçlayıcı bir tavır takınmadan ‘İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.’ Veya ‘Söylediklerini dikkate alacağım.’ diyebilirsiniz. Bu anlamda aile büyüklerinin tavsiyelerine de ‘Teşekkürler anne, ama doktora da danışayım.’ deyiverirsiniz, bu her zaman işe yarayacaktır.

Soğuk algınlığı ile ilgili 3 soru:

Bebeğim nasıl üşüttü ?
Kendilerinden kaçınılması çok güç olan virüsler, er ya da geç bebeğinizin ilk yılında onun peşini bırakmayacak ve bebeğiniz hayatının ilk soğuk algınlığı ile mutlaka karşılaşacaktır. Bu virüsler havadaki nem tanecikleri yoluyla nesnelere düşer ve orada kalırlar. Her yerde olabilirler; oyuncaklarda, kapı kollarında, hatta gündelik eşyalarımızda. Bunlarla bebeğinizin mücadele etmesi güçtür; çünkü onun savunma mekanizması henüz sizinki kadar gelişmiş durumda değildir. Bu koşullar altında bebeğiniz sürekli olarak elini ağzına ve etrafa sürer, virüsler bu yolla kolayca vücuduna bulaşır. Eğer bebeğiniz günlük kreşte ise, oradan da bu virüsü almış olması muhtemeldir.

Bebeğimi nasıl daha sağlıklı tutacağım ?
Bebeğinizin tıkanık burun deliklerini kauçuk bir balon şırınga kullanmak suretiyle temizleyin. Öte yandan bebeğin uyuduğu mekânı da nemden ve kötü iklimden arındırmaya özen gösterin. Bu çabalarınız onun akıntısını azaltacak ve daha hızlı nefes alıp vermesine sebep olacaktır. Bu arada bebeğinizi yatırdığınız zeminin baş kısmını 10 15 cm. daha yükseltmeye bakın. Ancak bunun için asla yastık kullanmayın. Kundak örtüsü de yetmiyorsa, onu araba koltuğu gibi bir ortam sağlayarak dik pozisyona getirmeye çalışın. Bu arada bebeğe sık sık alınan herhangi bir madde vermemeye de özen gösterin, zira 6 ayın altındaki bebeklere bu tür periyodik ilaçların verilmesi, çocuk doktorlarınca pek tavsiye edilmiyor. Bunun nedeni ise verilebilecek maddelerin bebeklerde nasıl bir reaksiyon yaratacak olduğunun tahmin edilemeyecek oluşu.

Doktoru ne zaman çağırmalı ?
Bebeğinizle emin biçimde oynaşırken, doktoru çağırmayı isterseniz, bebeğinizin ateşinin 38 derecenin üzerine çıktığına emin olun. Nefesinin, Dakikada 60 soluk üzerine çıkıp çıkmadığına dikkat edip yorgunluğunu gözlemleyin. Giderek kötüleşen bir öksürüğü olup olmadığına bakın; yutkunup hırıldamadığına dikkat edin; gözlerinde anlam kayması var mı diye kontrol edin; göz bebeklerinde pembelik oluşup oluşmadığını gözlemleyin, kulağından akıntı gelip gelmediğini araştırın; kulağına değdiğinizde veye yedirmeye çalıştığınızda ısrarla ağlayıp ağlamadığına bakın; tüm bu belirtilerin kaç gündür sürdüğünü titizlikle kayıt altına almaya çalışın

kızlar göğüsleriniz kaç saatte bır doluyo ve mesela akşamları yatarken göğüsünüz çok akıyor mu ? sankı benım sutum az . sütümün yetıp yetmedığını anlamalıyım

slm kızlar.ben dünden beri şifayı kaptım grip oldum hapşırıp duruyorum.ilaçda kullanamıyorum yüklendim bitki çaylarına birde maske kullanıyorum Ardama geçmesin diyee

slm kızlar.ben dünden beri şifayı kaptım grip oldum hapşırıp duruyorum.ilaçda kullanamıyorum yüklendim bitki çaylarına birde maske kullanıyorum Ardama geçmesin diyee

çok geçmiş olsun canım bol bol emzir ardayı süt korur onu bende olmuştum maskeyle emzirdim hep çok şükür kızıma geçmemişti

kızlar göğüsleriniz kaç saatte bır doluyo ve mesela akşamları yatarken göğüsünüz çok akıyor mu ? sankı benım sutum az . sütümün yetıp yetmedığını anlamalıyım

cnm benim oğlan 3 saatte bir emiyor saatini geçirince göğüslerim sızlamaya başlıyor hatta öyle bir sızlamaki çok cnm yanıyor.bazen iç çamaşırım ıslanıyor bende göğüs pedi kullanıyorum bazende oluyor kupkuru, diyorum acaba süt yok mu diye ama oğlum gayet güzel emiyor.
sütün az olsa bebeğin sürekli huysuzlanır doymadığı için.bize hemşire eğer çocuk doymazsa kakasını zor yapar,sürekli ağlar ve kakası genelde yeşil ve sümüksü olur demişti sizde var mı böyle şeyler?birde çok kafana takma insan belli biryerden sonra paranoyak oluyor sütüm azmı yetmiyormu diye bende önceleri öyleydim çünkü.dediğim gibi bebeğin doymasa illaki anlarsın.bizim oğlan bazen tek göğsü emiyor uyuyup kalıyor bazende ikinciyide istiyor.

ya ben hiç doluluk hissetmiyorum göğüslerimde,hep yumuşacık.benim kızım emmiyordu önce,hep sağıyordum iki göğsümdem zorla 100 falan çıkıyordu.yaklaşık 10 gündür emiyor ve çok nadr 2. göğsümü de alıyor.genelde bir tanesini emiyor,emerken uyuyakalıyor.yatırıyorum genelde bi 10 dk sonra falan uyanıyor tekrar emzirmek istediğimde ise gülüyor,diliyle itiyor memeyi.
ben de kafayı yiyorum doyuyor mu acaba diye.dymasa huysuzlanır herhealde.ağladığı süreler de değişken.bazen 1,5- 2 saatte bir emmek istiyor,bazen 3.pazartesi doktora götürüp tarttıracağım,kilo alıyorsa doyuyordur.
göğüsten sütün akmasını ise 1-2 defa ancak yaşadm,sevinçten deliriyordum o zaman da

kızımın yine gaz sancısı tuttu inmiyor kucağımdan. yüzü dışa dönük karnından tutunca duruyo sadece. hatta öyle uyuyakalıyo. sancısından ememedi doğru düzgün. kalan sütü sağsammı ki. yeni pompa almıştım bi deneyeyim bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…