2011 Nisan Anneleri

maşallah cnm:)
napalım geç olsnda güç olmasın diyoruz.
benn yatim bnmki bugün erken yattı 10 da uyudu.
normalde 12 de yatıyo.
sabah erken kalkar heralde.
günde bir kere uyuyor artık:S

maşallah cnm:)
napalım geç olsnda güç olmasın diyoruz.
benn yatim bnmki bugün erken yattı 10 da uyudu.
normalde 12 de yatıyo.
sabah erken kalkar heralde.
günde bir kere uyuyor artık:S

öyle canım ,geçen haftalarda diş çıkarırken bizimki de iyice azıtmıştı gece 11-12 ediyordu şimdi şükür hergün geri çeke çeke yine 8:30-9:00 gibi uyuyor sabh 7 de ayakta tabi gündüz 2 kez yatıyor,iyi geceler canım sana da

oooo mcmc02 de gelmiş,ne güzel oldu bu akşam yaaa ...ben anında soru cevap olunca daha mutlu oluyorum aslında gece sattleri için bir süre belirleyip hepberaber yazışsak ne güzel olur:)))) bu arada epeydir sen de yoktun mcmc02 nasılsın canım

Son düzenleme:
merhaba herkese aslında ara ara girip okuyordum sizi bu aralar kuzular çok yaramaz malum
birde bizim evde biraz boya odaların yer değişimi falan var onlarla uğraşıyorum yaş günü gelmeden bitirmek istiyorum

cnm doktorun söylediği sadece mama diil.süt ve mama vermiceksn diyor.
Böyle saçma bişey olamaz.
Kimyasl içeriyomuş
bende organik bulamam dedm
köyde yaşamıyoruzki

evet cnm ibufen kullanıyorum ben

mama veriyorum içim rahat değil ama süte katılmıyorum güvenilir olduktan sonra ben uzun ömürlü sütlere birde evde kaynatılan süte karşıyım günlük pastörize süt tercihim,canım keşke ateş düşürücü vermesen ateş aslında korkulacak bir şey değil bizimki aylıkken ateşlenmişti üç gün düşmedi diye hastaneye yatmıştı şimdi öyle pişmanım ki,geçen hafta öksürük ateş burun akıntısı vardı ve ilaçsız atlattık hamdolsun üç gün sürdü ateşi düşürmek için bir şey yapmadım kontrol ettim çok huysuzlanınca iki sefer calpol vermiştim şimdi hamdolsun azaldı öksürük burnu akıyor az az bunu yazmamın sebebi ateşli geçirilen grip iki haftada ateşsiz geçirilense bir buçuk ayda geçiyormuş tabi sen bilirsin minikler için her şey onlar iyi olsun diye:)
biizm burayada süt getiren biri var ama nerden alıyor fln diye sormadım
açıkcası gözüm görmeden inanamam.
O yuzden pınarın sütünü kullanıyorum yoğurdunda, muhallebisinde
kahvlatı ve akşam yatırırkende aptamil.
canım sek süt daha iyi diyorlar pınar sütle ilgili şüpheli durumlar varmış

böyle saçma bişey olamaz.
kimyasl içeriyomuş
köyde yaşamıyoruzki

biz oğlumu doçent bi bayana götürdk 9 ay kontrolunde süt yerine devam sütü verebilirsiniz dedi ama benim de içime sinmiyo 1 yaşından sonra inek sütüne başlıycam bu arada oğlum emmeyi bıraktı:KK50:

evet canım ev yemeklerinden veriyorum,sadece az salçalı ve az tuzlu yapıyorum yemekleri...yemekleri olduğu gibi veriyorum,yani patates yemeğiyse mesela yarım çay kaşığı şeklinde koparıp hiç ezmeden veriyorum,köfte,pilav,kabak dolması,ıspanak..vs lokma ölçümüz katılarda yarım çay kaşığı civarı, ancak ağzında çiğneyip yutuyor,nohut ve kuru fasülyenin de dış zarını soyup ezmeden ağzına veriyorum,tabi halen öğünlük değil bunlar,örneğin bu akşam yemeğinde 2 misket köfte,1 dilim patates,1 çorba kaşığı pilav yedi,arkasına da çorbasını verdim,yavaş yavaş katı miktarı artıyor,dediğin gibi bazen de çorba kıvamı yoğun değilse ya patates ya da pilav ilave ediyorum o şekilde de yemeye başladı şükür...

en iyi öğünü çorba diğer yemekler bizde de sadece tadımlık oluyo , az miktarlarda yiyebiliyo şimdilik

mama veriyorum içim rahat değil ama süte katılmıyorum güvenilir olduktan sonra ben uzun ömürlü sütlere birde evde kaynatılan süte karşıyım günlük pastörize süt tercihim,canım keşke ateş düşürücü vermesen ateş aslında korkulacak bir şey değil bizimki aylıkken ateşlenmişti üç gün düşmedi diye hastaneye yatmıştı şimdi öyle pişmanım ki,geçen hafta öksürük ateş burun akıntısı vardı ve ilaçsız atlattık hamdolsun üç gün sürdü ateşi düşürmek için bir şey yapmadım kontrol ettim çok huysuzlanınca iki sefer calpol vermiştim şimdi hamdolsun azaldı öksürük burnu akıyor az az bunu yazmamın sebebi ateşli geçirilen grip iki haftada ateşsiz geçirilense bir buçuk ayda geçiyormuş tabi sen bilirsin minikler için her şey onlar iyi olsun diye:)

canım sek süt daha iyi diyorlar pınar sütle ilgili şüpheli durumlar varmış

ben ateşten çok korkarım.havale geçirir diye
bnmki girip fln diil çok şükürde aşı oldığuı için verdm.

12 de yatınca sabah kaçta kalkıyor peki?

9 9.5 gibi kalkıyor cnm.

:)))) benim ki de aynı bugun arkadaşımdaydım benı çok yordu kımseye gtmıyor bı de ortalgı karıştrmak ıstıyor kucakta zapt edemedım çok yoruldum.babasını gorunce bana hıç gelmıyor aldıgımda kıyamet kopuyor bende gazlıyorum ayy sen ne çok sevıyorsun babanı ozlemış ayrılmak ıstemıyor dıyorum bu gazla cmt pazar bakıyor :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: tabı bazen sıkılıyor :KK1:

sesini duyuyorum cnm bnm evim küçük

bu arada kzılar dün aşımızı olduk. ateş yapmadı ama huysuzluğu oldu.
tabi ibufen verdim 2 kez.gecede sürekli kontrol ettm.
kilosu 11.800 çıktı. 79 cm de boyuydu.
herşey yolunda yani.

konu açıldı doktor ve hemşiremizle konuşurken kesinlikle süt veya mama verilmicek dedi.
öyle olurmu dedm küçücük çocuk bu.
süt neysede mama asla diyorlar
bende en iyisini alıyorum ama dedm (aptamil)
yalan onların hepsi para tuzağı dediler.
ama ben zaten bi sabah kahvaltısını bide gece yatırırken veriyorum.
vermektende içtiği kadar vazgeçmicem

ah keşke bildiğimiz bi inek olsada organik olarak alabilsem
kim istemez.
mama çok pis kokuyor farkındayım kimyasal içerdiğini ama yapıcak bişey yok.
oğlumda seviyor ve içiyor.

bu arada emziği bıraktırma girişimlerine girdim.
şimdilik gündüz vermeyip uyuturken vermeyi planlıyorum

çok haklısın canım sütü olmayan anneler ne yapsın,bir çok çocuk doktoru arkadaşımız bebeklerine ilk günden anne sütünün yanında hemen mamaya da başladılar,kendi bebeklerine rahatlıkla kullanıyorlar ve ben de hiç tedirgin olmadan devam sütü verdim ve veriyorum,sen hangi şehirdesin bilmiyorum canım ama ben antakya merkezde su dağıtımı yapan bir şirketin,sabahın erken saatlerinde civar köylere gidip süt getirdiğini öğrendim,birebir görüştük ve özellikle ben yem attım,güvenilir olabileceği için ben mandıra sütü arıyorum dedim,hani belki ben öyle deyince zaten bizimki de mandıra sütü rahatlıkla alın derler diye,ama adamlar malesef mandra sütü değil anlaştığımız birkaç aileden sınırlı miktarda getiriyoruz dediler...sonuçta içim rahat etti çünkü asıl istediğim köyden birebir gelen süttü,mandradan yemle beslenen hayvan sütünü istemiyordum,cidden sabah 8 gibi aradığımda bazen geç kalmış oluyorum ertesi güne sipariş veriyorum,çok memnunum,hani belki çevrenizde böyle hizmet veren yerler vardır,bir araştırın isterseniz.tabii ben bu sütle yoğurt yapıyorum ve çorbalarında kullanıyorum,onun dışında kahvaltısında günlük süt kullanıyorum,günlük 200-250 cc kadar inek sütü,550-600 cc kadar da devam maması vererek süt ihtiyacını giderdiğimi düşünüyorum...

biizm burayada süt getiren biri var ama nerden alıyor fln diye sormadım
açıkcası gözüm görmeden inanamam.
o yuzden pınarın sütünü kullanıyorum yoğurdunda, muhallebisinde
kahvlatı ve akşam yatırırkende aptamil.

evet canım ev yemeklerinden veriyorum,sadece az salçalı ve az tuzlu yapıyorum yemekleri...yemekleri olduğu gibi veriyorum,yani patates yemeğiyse mesela yarım çay kaşığı şeklinde koparıp hiç ezmeden veriyorum,köfte,pilav,kabak dolması,ıspanak..vs lokma ölçümüz katılarda yarım çay kaşığı civarı, ancak ağzında çiğneyip yutuyor,nohut ve kuru fasülyenin de dış zarını soyup ezmeden ağzına veriyorum,tabi halen öğünlük değil bunlar,örneğin bu akşam yemeğinde 2 misket köfte,1 dilim patates,1 çorba kaşığı pilav yedi,arkasına da çorbasını verdim,yavaş yavaş katı miktarı artıyor,dediğin gibi bazen de çorba kıvamı yoğun değilse ya patates ya da pilav ilave ediyorum o şekilde de yemeye başladı şükür...

evet aynı bende öyle yapıyorum ama acıktıysa sabredemiyor
bu sefer reddediyor.
bende çözümü çorbasına her yemekten koyup püreye çevirmekte buldum
ne zaman öğüne geçer sence?

öyle canım ,geçen haftalarda diş çıkarırken bizimki de iyice azıtmıştı gece 11-12 ediyordu şimdi şükür hergün geri çeke çeke yine 8:30-9:00 gibi uyuyor sabh 7 de ayakta tabi gündüz 2 kez yatıyor,iyi geceler canım sana da

böyle saçma bişey olamaz.
kimyasl içeriyomuş
köyde yaşamıyoruzki

biz oğlumu doçent bi bayana götürdk 9 ay kontrolunde süt yerine devam sütü verebilirsiniz dedi ama benim de içime sinmiyo 1 yaşından sonra inek sütüne başlıycam bu arada oğlum emmeyi bıraktı:KK50:

en iyi öğünü çorba diğer yemekler bizde de sadece tadımlık oluyo , az miktarlarda yiyebiliyo şimdilik

9 9.5 gibi kalkıyor cnm.
Kızlar deminden beri kızım uyudu yukarıdaki yazdıklarınıza cvp yazmıştım silindi giriş yapın filan diye uyarı geldi bakalım bu yazdığım silinecek mi?

erenhavacığım aynen ben de gazlıyorum tabii dediğin gibi kız mızmızlanmaya başlayınca iş yine başa düşüyor
life-city cnm aynen mama çok pis kokuyor hele biberonda kalınca bayağı kötü zaten tadımlık yediriyoruz ne vericez peki ben inek sütü vermediğim için günde 5 kez 120 cc den kahvaltı da dahil 600 cc yapıyor birde emziriyorum ben de pınarın organik sütünü kullanıyırdum geçen de tv de organik süt olmaz dedi bir prof diğer sütlerle aynı dedi o zaman ne diye fazla para verip kandırılıyoruz diye düşündüm günlük sütle yapayım bari dedim o yüzden bu aralar yoğurdu günlük sütle yapıyorum bir de ben 2 günlük yoğurt yapıyordum artık şöyle biraz fazla yapayım dedim son yaptığımı 3-4 günlük yaptım muhallebi zaten kilodan dolayı vermiyorum son zamanlarda
emzik kızım zaten hiç almadı benim
ben de çorbaya katmayı düşündüm yemekleri yemiyor çünkü
gece kalkmıyor mu senin ki ?
sakkucuk cnm benim de devam sütü 24 satte 5 kez 120cc veriyorum gece 2 gündüz 3 kez kahvaltı dahil.dün komşular çok veriyorsun dediler. emziriyorum da ama ne kadar boğazından geçtiğini göremiyoruz tabii şöyle ne kadar boğazından geçtiğini gösteren bir alet olsa :KK1:200 cc gelse yine iyi .günlük alması gereken süt 600- 800 cc civarıymış
sen emzirmiyor musun?
ben de benim kız yemiyor diye düşünüyordum sizinkiler de çok yemiyormuş ben de onu soracaktım bizim ki de tadımlık bugün sulu köfte yaptım yemedi ben de devam sütü verdim uyudu
biz de 2-3 çay kaşığı yiyoruz yiyince
benim kız da 9:00-9: 30 gibi uyuyor sabah 6, 6:30, 7, 7:30 gibi uyanıyor gece de 3 kez kalkıyor emziriyorum uyumuyor sonra kalkıyorum devam sütü yapıyorum uyuyor herhalde çok sütüm gelmiyor diye düşünüyorum
ben de çorbaların içine yemekleri katayım da belki yer diye düşünmüştüm
ayy çok zor oldu tekrar yazmak ben yazana kadar kız uyandı tabii

Son düzenleme:
erenhavacığım aynen ben de gazlıyorum tabii dediğin gibi kız mızmızlanmaya başlayınca iş yine başa düşüyor
life-city cnm aynen mama çok pis kokuyor hele biberonda kalınca bayağı kötü zaten tadımlık yediriyoruz ne vericez peki ben inek sütü vermediğim için günde 5 kez 120 cc den kahvaltı da dahil 600 cc yapıyor birde emziriyorum ben de pınarın organik sütünü kullanıyırdum geçen de tv de organik süt olmaz dedi bir prof diğer sütlerle aynı dedi o zaman ne diye fazla para verip kandırılıyoruz diye düşündüm günlük sütle yapayım bari dedim o yüzden bu aralar yoğurdu günlük sütle yapıyorum bir de ben 2 günlük yoğurt yapıyordum artık şöyle biraz fazla yapayım dedim son yaptığımı 3-4 günlük yaptım muhallebi zaten kilodan dolayı vermiyorum son zamanlarda
sakkucuk cnm benim de devam sütü 24 satte 5 kez 120cc veriyorum gece 2 gündüz 3 kez kahvaltı dahil.dün komşular çok veriyorsun dediler. emziriyorum da ama ne kadar boğazından geçtiğini göremiyoruz tabii şöyle ne kadar boğazından geçtiğini gösteren bir alet olsa :KK1:200 cc gelse yine iyi .günlük alması gereken süt 600- 800 cc civarıymış
sen emzirmiyor musun?
ben de benim kız yemiyor diye düşünüyordum sizinkiler de çok yemiyormuş ben de onu soracaktım bizim ki de tadımlık bugün sulu köfte yaptım yemedi ben de devam sütü verdim uyudu
benim kız da 9:00-9: 30 gibi uyuyor sabah 6, 6:30, 7, 7:30 gibi uyanıyor gece de 3 kez kalkıyor emziriyorum uyumuyor sonra kalkıyorum devam sütü yapıyorum uyuyor herhalde çok sütüm gelmiyor diye düşünüyorum
canım benimki 7,5 aylıkken emmeyi bırakmıştı,verdiğin devam maması diğer öğünlerini de güzel yedikten sonra hiç de çok değil,zaten 1 yaşından sonra da anne sütü,inek sütü veya devam maması 2 su bardağı=500 cc içmeleri gerekiyor o döneme kadar katı miktarı artacak,süt miktarı azalacak ve böylece denge oluşacak,ben sabah kahvaltısında günlük süt kullanıyorum ve karışım kahvaltının hemen arkasından 120 cc devam sütü veriyorum,sonra gece yatana kadar bir daha biberon vermiyorum,gece uykusuna yatacağı zaman 250-260cc devam sütü ve gece 1 kez 2:00-3:00 gibi yine aynı devam sütü veriyorum diğer öğünleri normal çorba,yoğurt vs den oluşuyor

Son düzenleme:
sen emzirmiyor musun?

bende sadece benim bebeğimin yemeklere alışmadığını düşünüyodum canım demekki geneli aynı.
benim oğlumda emdikten sonra devam sütüne kadar ağlıyodu canım sütün az olduğundan galiba benimki tamamen bıraktı sık sık emzir bırakmasın

canım benimki 7,5 aylıkken emmeyi bırakmıştı,verdiğin devam maması diğer öğünlerini de güzel yedikten sonra hiç de çok değil,zaten 1 yaşından sonra da anne sütü,inek sütü veya devam maması 2 su bardağı=500 cc içmeleri gerekiyor o döneme kadar katı miktarı artacak,süt miktarı azalacak ve böylece denge oluşacak,ben sabah kahvaltısında günlük süt kullanıyorum ve karışım kahvaltının hemen arkasından 120 cc devam sütü veriyorum,sonra gece yatana kadar bir daha biberon vermiyorum,gece uykusuna yatacağı zaman 250-260cc devam sütü ve gece 1 kez 2:00-3:00 gibi yine aynı devam sütü veriyorum diğer öğünleri normal çorba,yoğurt vs den oluşuyor

artk hiç emmiyo mu canım benimki de bıraktı çok erken değil mi kendimi sduçluyorum bazen devam sütüne 9.aydan itibaren başladım onu vermeye başlayınca bıraktı diye

bende sadece benim bebeğimin yemeklere alışmadığını düşünüyodum canım demekki geneli aynı.
benim oğlumda emdikten sonra devam sütüne kadar ağlıyodu canım sütün az olduğundan galiba benimki tamamen bıraktı sık sık emzir bırakmasın

artk hiç emmiyo mu canım benimki de bıraktı çok erken değil mi kendimi sduçluyorum bazen devam sütüne 9.aydan itibaren başladım onu vermeye başlayınca bıraktı diye

evet malesef o dönemde hasta oldu ve ne meme ne biberon almadı,burun tıkanıklığını çözmemiz 1,5 ayımızı aldı,bu süreçte burun da tıkalı olunca emmekte oldukça zorlandı ve sonunda tamamen bıraktı,9 ay dolana kadar sağıp vermeye çalıştım ama,belli bir noktadan sonra süt bebeğin emdiği gibi gelmedi tabii ki en sonunda da kesildi,ben de çok üzüldüm,hatta sağolsun erenhava o dönemlerde hep destek oldu,sürekli emzirmeye çalış tekrar gelir diye,olmayınca olmadı işte,hiç kendini suçlama canım,doğumdan itibaren hiç anne sütü alamayan bebekler var,gönül isterdi elbette daha fazla emzirmeyi ama ben bununla teselli ettim kendimi ve son ana kadar emmediğini bile bile uyanıkken uyurken her defasında emzirmeye çalıştım,almadı...ilk bebeğim devam sütü falan almıyordu ve o da 9 ay emdi,2 oğlum2,5 yaşına kadar emdi,hepsi farklı oluyor işte,elde olmayan sebeplerden bırakabiliyor bebekler,canları sağolsun sağlıkla büyüsünler inş.

Kızlar bazen darılıyorum yaa sizlere de oluyor mü?hic birşeye yetemiyormusum gibi oluyor bazen..is güç bebek yemek ütü es..bazen dinç oluyorum böyle tamam diyorum ya ben bu isin altından kalkıyorum..bazen de yorgunluktan artık dermanım kalmıyor..yetemiyorum..bunalıyorum..oysa gurbette değilim..haftanın bir kaç gunu gezerim..yani bunalmamam lazım..ama gene de bazen pilim bitiyor.cok mü kendimi yoruyorum bazen olduğu kadar mı olsa acaba diyorum ama ev dağınıklığı ve kirliliğine tahammülüm yok..e dağıldığı da cok oluyor bu sefer canım sıkılıyor..kendimi yoruyorum da yoruyorum..kizimla da verimli bi sekilde ilgilenmek istiyorum..esime iyi bir es olmak..yani bazen yetemiyorum..öyle paylaşmak istedim..

Kızlar bazen darılıyorum yaa sizlere de oluyor mü?hic birşeye yetemiyormusum gibi oluyor bazen..is güç bebek yemek ütü es..bazen dinç oluyorum böyle tamam diyorum ya ben bu isin altından kalkıyorum..bazen de yorgunluktan artık dermanım kalmıyor..yetemiyorum..bunalıyorum..oysa gurbette değilim..haftanın bir kaç gunu gezerim..yani bunalmamam lazım..ama gene de bazen pilim bitiyor.cok mü kendimi yoruyorum bazen olduğu kadar mı olsa acaba diyorum ama ev dağınıklığı ve kirliliğine tahammülüm yok..e dağıldığı da cok oluyor bu sefer canım sıkılıyor..kendimi yoruyorum da yoruyorum..kizimla da verimli bi sekilde ilgilenmek istiyorum..esime iyi bir es olmak..yani bazen yetemiyorum..öyle paylaşmak istedim..

canım senin tek çocuktu değil mi?evde eşin,kızın ve sen varsın...ne desem bilemiyorum ama o yetememe duygusu bende tavan yapmış durumda,gecenin bu saati oldu,ben halen ayaktayım,güya bugün temizlik için bayan geldi ama sırf temizlikle de bitmiyor ki...hoş gecenin bu vaktine hiç yapılmamış gibi bir görüntü oluyor,kafamda 40 tilki dolanıyor derler ya işte onu yaşıyorum ben de ,sabah 7 de kalkış,kahvaltıları,okula gönderme,minik kuzuyla kan ter içerisinde akşam etme,akşama yemek,çocukların dersleri,sınava hazırlanmam....hangisini nereye sıkıştıracağımı şaşırıyorum bazen ama beni asıl geren sınav stresi farkındayım,sınav aklımdan çıktığı anda hiçbirşey zor gelmiyor ama şu anda da ders çalışıyorum ya yine karamsar bir ruh halim var bakın:KK52::KK36::18::KK52::KK52::KK52::KK52:

9 9.5 gibi kalkıyor cnm.

Allah korusun canım,bende korkardım da birden çıkan ateş havle yaparmış yavaş yavaş olan yapmazmış birde ateşi çok yüksekken soğuk tatbik etmemek gerekiyormuş,herkesin bir yöntemi var:)

sen emzirmiyor musun?

canım benimki gece 3 hatta 4kere uyanıyor emziriyorum dediğin gibi en son kalktığında 5.30 da uyanıyor 120 cc veriyorum birde gece 11-12gibi veriyorum 120 cc benimki 8-9 arası uyuyor bazen değişiyor daha geç oluyor ama geç de yatsa aynı saat de de yatsa gece çok kalkıyor ve sabah 5.30 da ayaktayız,benimde süt yetmiyor bence zaten çok az sağdığımda 10 cc anca çıkıyor:KK43: ben yediriyorum yemeklerden seviyor ama azalttım tadımlık veriyorum artık çünkü kilosu boyu geride bu ay sadece uzadı kaç aydır uzamıyordu kilo almıyordu o yüzden sütü artırdım yemeklerden de bize yaptıklarımdan veriyorum zaten o babasıyla benle sofraya oturmaya bayılıyor o gazla yiyor bir şeyler ve ben taneliye alıştırdım korkmadım ilk başlarda şimdi ödüm kopuyor ama ya nefes borusuna kaçarsa diye ama yinede elimle bölüp et ekmek elle verilicek ne varsa susuz veriyorum öyle daha çok seviyor kaşıktan henüz kendi yemeyi beceremiyor ama önüne koyuyorum oynuyor:)

evet malesef o dönemde hasta oldu ve ne meme ne biberon almadı,burun tıkanıklığını çözmemiz 1,5 ayımızı aldı,bu süreçte burun da tıkalı olunca emmekte oldukça zorlandı ve sonunda tamamen bıraktı,9 ay dolana kadar sağıp vermeye çalıştım ama,belli bir noktadan sonra süt bebeğin emdiği gibi gelmedi tabii ki en sonunda da kesildi,ben de çok üzüldüm,hatta sağolsun erenhava o dönemlerde hep destek oldu,sürekli emzirmeye çalış tekrar gelir diye,olmayınca olmadı işte,hiç kendini suçlama canım,doğumdan itibaren hiç anne sütü alamayan bebekler var,gönül isterdi elbette daha fazla emzirmeyi ama ben bununla teselli ettim kendimi ve son ana kadar emmediğini bile bile uyanıkken uyurken her defasında emzirmeye çalıştım,almadı...ilk bebeğim devam sütü falan almıyordu ve o da 9 ay emdi,2 oğlum2,5 yaşına kadar emdi,hepsi farklı oluyor işte,elde olmayan sebeplerden bırakabiliyor bebekler,canları sağolsun sağlıkla büyüsünler inş.

canım coldmix diye bir damla var burun tıkanıklığında bebeğin yakasına yastığına damlatıyorsun ya da yastık kullanmıyorsan yatağına acayip nefes açıyor ben onu kullandım bu hastalığında yoksa dediğin gibi burnu tıkalı olduğu için çok sinirlendi emerken

ah canım ah beni yazmışsın ne diyeyim şu an öyle çok uykum var ki yorgunluk uykusuzluk her şeye yetişmeye çalışma iki sele ütüm var hala yapıcam evi süpür sil bulaşık yıka yemek yap mama yap emzir alt değiştir uyku savaşı peşinden koştur oğlum yapma oğlum gitme oğlum gel ay düşeceksin oğlum nerdesin..... akşam eş gelir pil biter zaten beyefendi memlekete geldi geç geliyor geziyor tozuyor ben tam 12 saat bebekle mesai yapmışım ama paydos yok eş gelincede beş dk bakıyor sonra annesiii oğlun acıktı annesi oğlun anne diyor annesi oğlun uyuyacak...canım niye hiç meyve getirmiyorsun canım çay yaptnı mı sonra beyefendi kanepede hor da hor ben inarmısın kanepede tv karşında uyumayı özledim ama uyuyamıyorum çünkü ben uyuya kalınca benimki benden önce uyuyor bende oğlumu duyamam diye tıpış tıpış yatak odasına oturup iki laf ettiğimiz yok sonra gece uyanmaları hoooop bir bakmışım sabah 5 olmuş benimki ayakta........daha yazıyım mı canım temizlikçi yok bir şey yok her iş bende memleketteyiz artık ama kayınvaldemlerin gelip işimi yapmasını istemiyorum kimseye güven yok ki sonra laf olur diye......
canım senin tek çocuktu değil mi?evde eşin,kızın ve sen varsın...ne desem bilemiyorum ama o yetememe duygusu bende tavan yapmış durumda,gecenin bu saati oldu,ben halen ayaktayım,güya bugün temizlik için bayan geldi ama sırf temizlikle de bitmiyor ki...hoş gecenin bu vaktine hiç yapılmamış gibi bir görüntü oluyor,kafamda 40 tilki dolanıyor derler ya işte onu yaşıyorum ben de ,sabah 7 de kalkış,kahvaltıları,okula gönderme,minik kuzuyla kan ter içerisinde akşam etme,akşama yemek,çocukların dersleri,sınava hazırlanmam....hangisini nereye sıkıştıracağımı şaşırıyorum bazen ama beni asıl geren sınav stresi farkındayım,sınav aklımdan çıktığı anda hiçbirşey zor gelmiyor ama şu anda da ders çalışıyorum ya yine karamsar bir ruh halim var bakın:KK52::KK36::18::KK52::KK52::KK52::KK52:
canım senin iş daha zor üç çocuk Allah yardımcın olsun

X