2011 Nisan Anneleri

arkadslar cevizi bebeklerinize nasil veriyosunuz.ben elimle ezerek veriyorum sizler nasi veriyosunuz.birde ben ilk defa beb biskuvisi aldim turkler icin satis yapilan bi yerden.biskuviyi gece biberonami yoksa kasiklami veriyosunuz.
CNM BEN CEVİZİ ve fındığı kahvaltısında blendıra çekerek veriyorum
cicibebe yide biberona koyyuoyrum 150 cc ye 7 tane fln
,biberon deliğim geniş ama biraz bnm
ikinci kopek diside ciktiysa canm digerleri arka arkaya gelir.ilk once ust on iki dis veya alt on iki dis cikabilir takipte ol.hayirli olsun yeni disiniz.
saol cnm tmm bakıcam:)

nıye tuhaf gelsın canım,sorunlarımızı aklımıza takılanları sormak yardım almak ıcın konustugumuz bıyer burası.. ıcınde kalmaması acısından yap derım,ılk bebegıne haksızlık yapmıs olmassın egerkı sorarsada uygun bı dılle anlattıgında anlayacagını umuyorum..aslında cok uzulcegınıde dusunmuyorum ,erkek cocukları bunları cok dert etmezz.yada sanada yapmıstım ama o fotolar kayboldu dersın..bı yolunu bulacagını dusunuyorumm..ılk bebegınede dogum gununde bu tarz bısey yp canım..degısık olur hem, hım?

canım arkadaşın dediği gibi doğumgünü partisinde içinde kalanları yapabilirsin kapı süsü şeker vb.geç kalmış değilsin

benim oğluma bir kere denedim hiç sevmedi

herkesi memnun etmek mümkün değil canım...

canım hiç de tuhaf değil,bence içinde kalanları geciktirmeden doğumgününde uygula,diğer bebeğine yaptığında bu bebişin de bunlardan yoksun kalmamış olur,çünkü buna yapmadım diye diğerine de yapmazsan hepten içine batar

ek gıdaya geçiş döneminde en fazla 5-6 kavanoz denedim ama evde hazırladıklarım hem kalori hem de besin değeri açısından daha zengin oluyor,evde yaptıklarıma da itiraz etmedi ve bir daha da kullanmadım

canım biraz rahat olabilsek herşey güllük gülistanlık olacak ama ince ayrıntılar bizi mahvediyor işte

öğünleri yazayım canım:
1-karışım kahvaltı arkasından devam sütü
2- öğlen çorba+tavuk ya da köfte+yoğurt
3-meyve+bisküvi+yoğurt
4-akşam yemeğinde biz ne yersek birkaç kaşık ve arkasından çorba
5-devam sütü ve bisküvi
6-gece 1 kez devam sütü
canım hergün mutlaka ceviz, tavuk ya da köfte ,haftada bir balık yediriyorum

canım mayısta ALES var yüksek lisans için,insan isteyince yetebiliyor mu tam emin değilim ama yetmeye çalışıyor demek daha doğru olur herhalde:)))

canım gerçekten herkesin yaptığı iş beğenilmiyor buraya 7 ay önce geldik ve düzenli istediğim gibi birini bulamadım,tavsiye ediyorlar ya 1 gün çalışıyor tekrar çağırmıyorum ya da ilk gün bir gayret marifetini sergileyen sonraki haftalarda gevşetiyor,en sinir bozucu olan da arkalarından tekrar elinde bezle dolanmak

sağolun kızlar öyle yaparım artık inşaallah yapabilirim yani
kızlar fıtık olucam artık cevap yazıyorum tam gönderiyorum üye olun diye mesaj geliyor
foruma girerken zaten giriş yapıyorum bu aralar.cvp yazıyorum tekrar giriş yapın diyor ve tüm yazdıklarım siliniyor
zaten zamanımız kısıtlı poooofff
neyse şimdi de kızım uyandı yazdırmıyor illa o da bakacak ne yaptığıma

canım bana da oluyor bazen mesaj uzun olunca tekrar giriş yaptıktan sonra geri tuşuna bas yazdığın mesajı görene kadar sonra gönder de tekrar ben birde hep yazdıklarımı kopyalıyorum cevaplamadan önce bu durumu çok yaşadığım için:)

mrb kızlar nasıslınz bız pek ıyı değilz kızım hastalndı bıraz babsndan grıp gecmış oksuruk ve burun akıntısı oldu ama çok şukur başlangıc dr gtttık benıcal ve burun damlası verdı.şimdı ıyı.aptamıl junıor a gectık artık haftaya 1 yaş aşımız var beslenme duzenını anlatack drumuz

geçmiş olsun canım eşim sonra oğlum şimdide ben oğlumu ilaçsız atlattı maşaallah hamdolsun ballı limonla

arkadslar cevizi bebeklerinize nasil veriyosunuz.ben elimle ezerek veriyorum sizler nasi veriyosunuz.birde ben ilk defa beb biskuvisi aldim turkler icin satis yapilan bi yerden.biskuviyi gece biberonami yoksa kasiklami veriyosunuz.

ben blendırla çekip kavanoza koyuyorum

geçmiş olsun canım
yaş gününüz de yaklasııyormuş hadi bakalım...

sağol canım evt az kaldı :)

sabh kahvaltısına katıyorum ya bıcakla rendelıyorum ya da rondodan gecırıyorum

geçmiş olsun canım

ben cevizi küçük bir kavonaza blenderdan geçirerek koyuyorum ve her sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığı veriyorum,beyin gelişimi için gerekli gümüş en yararlı şekilde sadece cevizde bulunuyormuş,onun için cevizi ihmal etmemek gerek,bebe bisküvisini de kahvaltısında,meyveli yoğurdunda ve gece uykusuna yatarken devam mamasında kullanıyorum

yeni dişiniz hayırlı olsun canım
sağol canım

sağolun kızlar öyle yaparım artık inşaallah yapabilirim yani

canım bana da oluyor bazen mesaj uzun olunca tekrar giriş yaptıktan sonra geri tuşuna bas yazdığın mesajı görene kadar sonra gönder de tekrar ben birde hep yazdıklarımı kopyalıyorum cevaplamadan önce bu durumu çok yaşadığım için:)

geçmiş olsun canım eşim sonra oğlum şimdide ben oğlumu ilaçsız atlattı maşaallah hamdolsun ballı limonla

ben blendırla çekip kavanoza koyuyorum
sağol canım eşimden kızıma gectı şimdı de ben hasta olucam galıba bogazım yanıyor:KK43:

sağol canım evt az kaldı :)

sabh kahvaltısına katıyorum ya bıcakla rendelıyorum ya da rondodan gecırıyorum

sağol canım

sağol canım eşimden kızıma gectı şimdı de ben hasta olucam galıba bogazım yanıyor:KK43:

muhtemelen olacaksın benimde boğaz yanmasıydı imdi burnum akıyor:) hafif baş ağrısı ama öksürük yok hamdolsun,oğlum beni öpmüyor resmen yalıyor haliyle kaçınılmaz sondu:)

muhtemelen olacaksın benimde boğaz yanmasıydı imdi burnum akıyor:) hafif baş ağrısı ama öksürük yok hamdolsun,oğlum beni öpmüyor resmen yalıyor haliyle kaçınılmaz sondu:)

geçmiş olsun canım bugün akşam bende de biraz boğaz ve kulak ağrısı başladı inş ağır bir grip değildir...

kızlar birşey sormak istiyorum,bebişlerimizin içine giydirdiğimiz çıtçıtlı badyler var ya onları kaç beden-kaç aylık alıyorsunuz,ben 50-60 derecede yıkıyorum ama ya çabuk çekiyor ya da kuzu ciddi ciddi çabuk büyüyor,şimdi 9-12 ay kullanmak gerek ama en son aldığım 24-36 ay lıktı 1 ay önce aldım ve şimdi zor çıtçıtlanıyor,aldıklarımda bir problem mi var yoksa sizlerinde böyle mi?

Son düzenleme:
kızlar birşey sormak istiyorum,bebişlerimizin içine giydirdiğimiz çıtçıtlı badyler var ya onları kaç beden-kaç aylık alıyorsunuz,ben 50-60 derecede yıkıyorum ama ya çabuk çekiyor ya da kuzu ciddi ciddi çabuk büyüyor,şimdi 9-12 ay kullanmak gerek ama en son aldığım 24-36 ay lıktı 1 ay önce aldım ve şimdi zor çıtçıtlanıyor,aldıklarımda bir problem mi var yoksa sizlerinde böyle mi?

canm ben 24 ay kullaniyorum.ama gap marka olanlardan yada carter marka aliyorum.50 derecede yikiyorum.ama bu urunlerin bedeni zaten baya buyuk oluyor.markadan markaya deisiyor.benm aldigim urunlerin kaliplari baya buyuk.bazen markasiz olanlari aliyorum 3 yas icin olanlardan.ama maasallh benm kuzum baya uzun ve tombik.

arkadslar size bisy danismak istiyorum.benm oglum hic konusmuyor ne anne nede baba diyor.sadec soledigi kelime alo .baska bisey solemiyor.sizce bi terslik varmidir.bulundugumuz ulkede iki dil konusuluyor.biz evde turkce disarda ingilizce konusyoruz acaba bunn etkisi olabilirmi.

Canim yuksek yıkamıyor musun?ben 30 yada 40..çekmesin diye cogu zaman 30..iç çamaşırı beyaz değil ki sonuçta..bez bağlıyoruz nasılsa..ben de büyük alıyorum 24-36..ama baya kullandım çekmedi..ama 9-12 olanlarda var onları da arada giydiriyorum hala oluyor..rahat olsun diye büyük giydiriyorum

arkadslar size bisy danismak istiyorum.benm oglum hic konusmuyor ne anne nede baba diyor.sadec soledigi kelime alo .baska bisey solemiyor.sizce bi terslik varmidir.bulundugumuz ulkede iki dil konusuluyor.biz evde turkce disarda ingilizce konusyoruz acaba bunn etkisi olabilirmi.

Bilmiyorum ki canım..belki 2 dil konuşulmasının etkisiyle kafası karışmıştır yavrunun..her bebek bir olmuyor bizimki de hala yürümedi mesela cogu 10 aylık yürüdü..o da belki erken konusmayacaktir annesi..ama gene de bı Dr dansı istersen..mama ya da nen emme falan değişik heceler söylüyor mü..

canım her bebek farklı telaşlanma sakın,benim 2. oğlum 2 yaşında her şeyi ıh ıh diye gösterip isterdi,kızkardeşimin kızı 1,5 yaşında çok düzgün cümleler kurabiliyordu,bu bebişim de tek tük kelime söylüyor ama zaten çok erken ,bir de erkek bebeklerin dil gelişimi kızlara göre biraz daha geç oluyor

geçmiş olsun canım bugün akşam bende de biraz boğaz ve kulak ağrısı başladı inş ağır bir grip değildir...

inşaallah değildir canım ben boğazım yanmaya başlayınca ıhlamur çubuk tarçın karanfil birde balı karıştırıp içtim iyi geldi

canım biz 9-12 ay kullanıyoruz en son lcw den aldı babası içine düşüyor kuzum iyice zayıf görünüyor yani birde ben 40 derece narin programda yıkıyorum onun kıyafetlerini çekme olmuyor,senin kuzuya küçük geliyor olabilir:) maşaallah süphanallah

canım her bebek bir değil ki,bak benim oğlum anne baba dede mama bop(top) diyor ablamın kızı bizden üç ay büyük anne diyor ablasınada dede diyor:) aynı olmuyorlar eşimle ben bizim oğlanla doğduğundan beri konuşuyoruz çok konuşmuşuz biz bizimki aştı kendini her eşyanın adını söylüyorduk odaları gezip tek tek söylüyorduk ilk heves:) ablam mesala hiç söylememiş daha geçen ay duydum bunu yeni söylemeye başladı kızına eşyaların adını seninki de iki dil olduğu için bocalıyor olabilir gayet normal bence endişelenme,arkadaşın oğlu üç yaşında konuştu her şeye ıh diyordu eliyle gösteriyordu çok tv izliyordu çocuk annesi de söyletmek için uğraşmıyordu eliyle gösterdiğini veriyordu hemen

Kızlar benim oğluşum su içmiyor ilk başlarda takmıştım ama artık umursamıyorum lakin gelin görün ki kayınvalide ve eşim su konusunda beni çileden çıkarıyorlar yakında bir kaşık su da boğucam tövbe tövbe.... ay içmiyor çocuk su içmiyor yemeğini yiyor mamasını içiyor canının istediğini yiyor içiyor ama su içmiyor midesi bulanıyor su verince tükürüyor, diyorum istemiyor istediğini yiyor içiyor içecek olsa içer yok beni delirticekler ay hayır yakında kayınavalidemin bu konuda kalbini kırıcam istemiyorum yüz göz olmak ama kadın her gördüğümde ya nolacak bunun hali su içmiyor diyor Allah korusun sanki bir hastalık kilosuna da taktı bu aralar zaten moralim bozuk kilo konusunda napıcağımı şaşırdım doktora götürmek en iyisi sanırım

benim bebeğim çok kilolu olmamasına rağmen bende çok büyük oluyorum yoksa olmuyor çok sıkıyor,birazda bezlerinden dolayı canım bence

Kızlar benim oğluşum su içmiyor ilk başlarda takmıştım ama artık umursamıyorum lakin gelin görün ki kayınvalide ve eşim su konusunda beni çileden çıkarıyorlar yakında bir kaşık su da boğucam tövbe tövbe.... ay içmiyor çocuk su içmiyor yemeğini yiyor mamasını içiyor canının istediğini yiyor içiyor ama su içmiyor midesi bulanıyor su verince tükürüyor, diyorum istemiyor istediğini yiyor içiyor içecek olsa içer yok beni delirticekler ay hayır yakında kayınavalidemin bu konuda kalbini kırıcam istemiyorum yüz göz olmak ama kadın her gördüğümde ya nolacak bunun hali su içmiyor diyor Allah korusun sanki bir hastalık kilosuna da taktı bu aralar zaten moralim bozuk kilo konusunda napıcağımı şaşırdım doktora götürmek en iyisi sanırım

suyu suluklamı veriyosun benim oğlum da içmiyodu meğerse suluktan hoşlanmıyomuş biberonla vermeyi dene canım belki içer

Kızlar kaç gündür giremedim işlerim bir türlü bitmiyor kızım çok uyumuyor bu aralar günde 2 kere uyuyor toplam da 2 saat filan önceden 3 kez uyurdu 3 saate 1.bu aralar 4 satte 1 uyumaya başladı.o uyurken ben işlerimi toparlıyorum zaten uyanıken yazdırmıyor hiç bir şey bana şimdi uyumuşken yazayım dedim sizin bebişleriniz nasıl?
birde girişte kullanıcı ismi ve şifre istiyor sizden de isteniyor mu?

suyu suluklamı veriyosun benim oğlum da içmiyodu meğerse suluktan hoşlanmıyomuş biberonla vermeyi dene canım belki içer

canım hepsini denedim bardakla kaşıkla bile canı isterse ki nadir sadece biberonundan içiyor zaten mamasını bile o biberondan başkasıyla verince kseinlikle almıyor ucu aynı ama önemli değil biberonu farklı olunca tamam ittiriyor eliyle inceliyor kızıyor....

Kızlar kaç gündür giremedim işlerim bir türlü bitmiyor kızım çok uyumuyor bu aralar günde 2 kere uyuyor toplam da 2 saat filan önceden 3 kez uyurdu 3 saate 1.bu aralar 4 satte 1 uyumaya başladı.o uyurken ben işlerimi toparlıyorum zaten uyanıken yazdırmıyor hiç bir şey bana şimdi uyumuşken yazayım dedim sizin bebişleriniz nasıl?
birde girişte kullanıcı ismi ve şifre istiyor sizden de isteniyor mu?

canım keşke benimki de gündüz 4 saatde bir uyumak istese ben günde iki kere uyutmak istiyorum zaten öyle yapıyorum ama uykusu geliyor ve çok huysuzlanıyor akşamın altısında uyut beni diyor o zaman uyutunca sabahın dördünde üçünde kalkıyor zaten 8-9da da yatsa sabah en erken 5 en geç 6 da ayakat bizimki:KK43:, canım ben yazmıştım mesaj yazamıyorum falan demiştin

Kızlarrr bebişlerle nasıl vakit geçiriyorsunuz çok hareketli ya hiç durmuyor Allah sağlığını bozmasın tabi,duvara vitrine çamaşır makinesine lektrik süpürgesine bilgisayar masasına buzdolabına tırmanıyor,kotlukların arkasını turluyor geçemediği yerde ağlıyor anniiii diye oğlum yapma oğlum gel oğlum düşeceksin oğlum parkeye oturma fayansa oturma diye boğazım ağrıyor tabi çoğunda kucaklayıp içeriye alıyorum bir saniye sonra yine aynı......nasıl oyun oynuyum nasıl vakit geçireyim şaştım kaldım ben sinirlerim harap oldu gerçekten sizler neler yapıyorsunuz bu durumlarda nasıl davranıyorsunuz

Kızlarrr bebişlerle nasıl vakit geçiriyorsunuz çok hareketli ya hiç durmuyor Allah sağlığını bozmasın tabi,duvara vitrine çamaşır makinesine lektrik süpürgesine bilgisayar masasına buzdolabına tırmanıyor,kotlukların arkasını turluyor geçemediği yerde ağlıyor anniiii diye oğlum yapma oğlum gel oğlum düşeceksin oğlum parkeye oturma fayansa oturma diye boğazım ağrıyor tabi çoğunda kucaklayıp içeriye alıyorum bir saniye sonra yine aynı......nasıl oyun oynuyum nasıl vakit geçireyim şaştım kaldım ben sinirlerim harap oldu gerçekten sizler neler yapıyorsunuz bu durumlarda nasıl davranıyorsunuz

Canım bizimki daha oturduğu yerde kalıyor kalkamiyor isim biraz daha kolay su an ama bu seferde koltuğun kenarında kalıyor kalkmıyorum diye sinirleniyor kaldır beni diyor..valla evimiz park gibi..sabah kalkıyoruz kahvaltı yapıyoruz sonra oturma odasında ben bı çay iciyorum kızım 5 dk oynuyor.dutdutumuz var yani arkadan itmeli bisiklet gibi.. Onu sürüyoruz..sürerken ben bı taraftan da ev topluyorum.sonra odamızda oyuncaklarımızla falan oynuyoruz..pencereden bakıyoruz konuşuyoruz..tay tay yapıyoruz..tutunma sıralama alıştırmaları..yorulup uyuyupruz..uyarınca yemek faslımız..gene aynı seyler..salıncak var sallanıyoruz..bide benim kızım kitapları cok seviyor kalın sayfali kitapları var evire çevire bakar ..ben bazen masal uydururum ona..bazen kendi okur bakar vakit geçirir..yürütecte koyarım o zaman onun özgürlük zamanı iste..çeker döker..saksidaki toprağı eseler..salon kapısı açık ise hazine bulmuş gibi oraya dalar:KK1:İkindin bir kez daha uyur..uyarınca zaten ya babamiz gelir ya gelmesi yaklaşır..o ara bı Pepe izleriz..şarkı fasıllarımız..danslarımiz,,böyle geçiyor..sizler de anlatın kızlar gercekten insan bazen yaratıcı olmakta zorlanıyor..zaten anneanne babaane geziyoruz da napayim valla çıkınca kızım da mutlu oluyo..kar kıs dinlemedik..artık bundan sonra hic duramayız.bugun kızımı ilk defa parka götürdüm kızlar..bir gormeliydiniz..uçtu resmen..çırpındı dur...çığlıklar attı..kaydıraktan kaydık..top oynadık..cok eğlendik..bizden böyle iste kızlar..

canım benimki 7,5 aylıkken emmeyi bırakmıştı,verdiğin devam maması diğer öğünlerini de güzel yedikten sonra hiç de çok değil,zaten 1 yaşından sonra da anne sütü,inek sütü veya devam maması 2 su bardağı=500 cc içmeleri gerekiyor o döneme kadar katı miktarı artacak,süt miktarı azalacak ve böylece denge oluşacak,ben sabah kahvaltısında günlük süt kullanıyorum ve karışım kahvaltının hemen arkasından 120 cc devam sütü veriyorum,sonra gece yatana kadar bir daha biberon vermiyorum,gece uykusuna yatacağı zaman 250-260cc devam sütü ve gece 1 kez 2:00-3:00 gibi yine aynı devam sütü veriyorum diğer öğünleri normal çorba,yoğurt vs den oluşuyor
Sağol cnm ya bir de bu aralar bir şey yemiyor o yüzden herhalde
bende sadece benim bebeğimin yemeklere alışmadığını düşünüyodum canım demekki geneli aynı.
benim oğlumda emdikten sonra devam sütüne kadar ağlıyodu canım sütün az olduğundan galiba benimki tamamen bıraktı sık sık emzir bırakmasın

artk hiç emmiyo mu canım benimki de bıraktı çok erken değil mi kendimi sduçluyorum bazen devam sütüne 9.aydan itibaren başladım onu vermeye başlayınca bıraktı diye
emziriyorum cnm ama tabi biberon gibi gelmiyor demekki sinirleniyor herhalde ısırıp duruyor bazen fışkırır tarzda geliyor ama yine onun istediği gibi değil
Allah korusun canım,bende korkardım da birden çıkan ateş havle yaparmış yavaş yavaş olan yapmazmış birde ateşi çok yüksekken soğuk tatbik etmemek gerekiyormuş,herkesin bir yöntemi var:)

canım benimki gece 3 hatta 4kere uyanıyor emziriyorum dediğin gibi en son kalktığında 5.30 da uyanıyor 120 cc veriyorum birde gece 11-12gibi veriyorum 120 cc benimki 8-9 arası uyuyor bazen değişiyor daha geç oluyor ama geç de yatsa aynı saat de de yatsa gece çok kalkıyor ve sabah 5.30 da ayaktayız,benimde süt yetmiyor bence zaten çok az sağdığımda 10 cc anca çıkıyor:KK43: ben yediriyorum yemeklerden seviyor ama azalttım tadımlık veriyorum artık çünkü kilosu boyu geride bu ay sadece uzadı kaç aydır uzamıyordu kilo almıyordu o yüzden sütü artırdım yemeklerden de bize yaptıklarımdan veriyorum zaten o babasıyla benle sofraya oturmaya bayılıyor o gazla yiyor bir şeyler ve ben taneliye alıştırdım korkmadım ilk başlarda şimdi ödüm kopuyor ama ya nefes borusuna kaçarsa diye ama yinede elimle bölüp et ekmek elle verilicek ne varsa susuz veriyorum öyle daha çok seviyor kaşıktan henüz kendi yemeyi beceremiyor ama önüne koyuyorum oynuyor:)

canım coldmix diye bir damla var burun tıkanıklığında bebeğin yakasına yastığına damlatıyorsun ya da yastık kullanmıyorsan yatağına acayip nefes açıyor ben onu kullandım bu hastalığında yoksa dediğin gibi burnu tıkalı olduğu için çok sinirlendi emerken

ah canım ah beni yazmışsın ne diyeyim şu an öyle çok uykum var ki yorgunluk uykusuzluk her şeye yetişmeye çalışma iki sele ütüm var hala yapıcam evi süpür sil bulaşık yıka yemek yap mama yap emzir alt değiştir uyku savaşı peşinden koştur oğlum yapma oğlum gitme oğlum gel ay düşeceksin oğlum nerdesin..... akşam eş gelir pil biter zaten beyefendi memlekete geldi geç geliyor geziyor tozuyor ben tam 12 saat bebekle mesai yapmışım ama paydos yok eş gelincede beş dk bakıyor sonra annesiii oğlun acıktı annesi oğlun anne diyor annesi oğlun uyuyacak...canım niye hiç meyve getirmiyorsun canım çay yaptnı mı sonra beyefendi kanepede hor da hor ben inarmısın kanepede tv karşında uyumayı özledim ama uyuyamıyorum çünkü ben uyuya kalınca benimki benden önce uyuyor bende oğlumu duyamam diye tıpış tıpış yatak odasına oturup iki laf ettiğimiz yok sonra gece uyanmaları hoooop bir bakmışım sabah 5 olmuş benimki ayakta........daha yazıyım mı canım temizlikçi yok bir şey yok her iş bende memleketteyiz artık ama kayınvaldemlerin gelip işimi yapmasını istemiyorum kimseye güven yok ki sonra laf olur diye......

canım senin iş daha zor üç çocuk Allah yardımcın olsun
cnm benim elle sağma makinam var onunla sağsam anlar mıyım acaba ?
selam arkadslar bayadir yazamiyodum.oglum cok hareketli birde hamilelik hicbir seye yetisemiyorum.sut konusu acilmis benm oglum 7.ayina kadar emdi.son bir aydirda kahvalti ve aksam ogununde organik sut kullaniyorum.gunde 4 defa ayriyeten 180 ml den formul mamasini veriyorum.oglen menusundede yogurt ve yaninda sebze yemegi yada etli ,tavuklu yemekler veriyorum.kahvaltida yulaf ezmesinin yaninda meyve pureside veriyorum.benm sormak istedigim hazir kavanoz purelerinden kullaniyomusunuz.
hazır meyve püresi hiç vermedim tv de izlediğim hep taze verin diyorlar markettekilerin hiçbir besin değeri olmadığını düşünüyorum zaten uzun süre rafta kalsın diye kimbilir neler vardır içinde taze daha vitaminli ben taze yapıp veriyorum püre yapılıp yapılmaz besin değerinin kaybolmamsı için hemen verilmesi gerekiyormuş
Bazen diyorum tek çocuklu ev hanımı bayanlar bile haftada iki uç gün yardımcı alıyor yok diyorum yaa o da abartı elim ayağım tutuyor cok şükür yaparım..seviyorum da evimde uğraşmayı..ama yetişemeyince ardı arkasına her yer tekrar dagilinca bu sefer sınır oluyorum..rahat olmam lazım ama bir türlü beceremedim..pinpirik gibi ortalarda dönüp dürüyorum..esim de rahattir bosver ne var evde der ama öyle yardımcıya falan karşıdır..2 ayda falan gene alıyorum ama etrafımda herkesin ütüsünü bile yaptırıyor olması hem garibime gidiyor hem de ben mı abartıyorum diyorum..sakkucuk canım ben bide. 3 cocuk istiyorum..ben o zaman iste böyle olurum:KK37:
cnm ben de yetişitiremiyorum artık zaten bu aralar çıok mızmız bana da ev dağılınca geliyorlar resmen
sende gün içinde bayağı mama veriyormuşsun cnm
o kadar mama yiyince gün içindeki ek besinleri ne kadar yiyor?
mesela çorba ne kadar yiyor, yoğurdunu vs?

hem hamilelik hem küçük bi bebek çok zordur eminim.
günde 4 defa formul mama versem bnmki öğünlerini yemez
ben sadece sabah kahvaltısını ve gece yatırırken devam sütünü veriyorum
kavanoz mamalarınıda kullanıyorum ben hergün olmasada.
zararlı olduğunu zannetmiyorum
sanki evdeki meyvelerimiz çokmu organik veya sağlıklı

bu arada biizim 2. dişimiz olan 2. köpek dişimiz çıktı:)
ön dişlerden henüz bi görüntü yok
bu aralar ek öğünleri zorla veriyorum hiç bir şey yemek istemiyor nedendir anlamadım o yüzden mamaya sarıyor herhalde çorba 1 kase yiyor bugün hiç yemek istemedi mesela
kahvaltısını yarıda bırakıyor, elma püresini çok sevmesine rağmen bu ara hiç istemiyor bi kaç kaşık ağzına tıkıyorum yoğurt muzlu olmak şartı ile yiyor çok ta zorlamak istemiyorum çünkü uzmanlar zorlamayın diyor
sen ne veriyorsun bir günde yazarmısın
bir de benim kızıımın kilosu var
dişleriniz hayırlı olsun cnm
mrb kızlar nasıslınz bız pek ıyı değilz kızım hastalndı bıraz babsndan grıp gecmış oksuruk ve burun akıntısı oldu ama çok şukur başlangıc dr gtttık benıcal ve burun damlası verdı.şimdı ıyı.aptamıl junıor a gectık artık haftaya 1 yaş aşımız var beslenme duzenını anlatack drumuz
geçmiş olsun
gece hiç kullanmadım cnm
geçmiş olsun canım

ben cevizi küçük bir kavonaza blenderdan geçirerek koyuyorum ve her sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığı veriyorum,beyin gelişimi için gerekli gümüş en yararlı şekilde sadece cevizde bulunuyormuş,onun için cevizi ihmal etmemek gerek,bebe bisküvisini de kahvaltısında,meyveli yoğurdunda ve gece uykusuna yatarken devam mamasında kullanıyorum

yeni dişiniz hayırlı olsun canım
ben hiç vermedim kahvaltısına mı katıyorsun cevizi
ben chicconun biberonunu ve kolik önleyici 3 kademeli biberon emziğini kullanıyorum,tek başlıkta 3 ayrı kademe var ve 3. numaradan biraz daha koyu kıvamlı besinler geçebiliyor,gerçi çok katı da olmuyor zaten,240 cc devam mamasına 6-7 tane koyuyorum,bazen bisküvi yerine gece tahıllı kaşık maması da koyduğum oluyor,gayet güzel geçiyor
ben de gece versem mi acaba
ben geçen de 2 yaş için eşofman aldım kısaldı mı kız mı büyüdü anlamadım badyleri bazı modellerde 12-18 iyi geliyor 9-12 artık olmuyor tabi yıkanınca dediğin gibi çekiyor
benim ki de çok içmiyor kaşıkla biraz içiyor
cnm ben o durumu doktora sordum çok önemli değil dedi bana emziriyorsun zaten sütünde su var devam maması veriyorum onda da zaten su var dedi 1 yaşından sonra alıştırırsın dedi şu aralar biraz alıştı o da kaşıkla ama boğulacak gibi oluyor ilk başlarda öğürüyordu
canım hepsini denedim bardakla kaşıkla bile canı isterse ki nadir sadece biberonundan içiyor zaten mamasını bile o biberondan başkasıyla verince kseinlikle almıyor ucu aynı ama önemli değil biberonu farklı olunca tamam ittiriyor eliyle inceliyor kızıyor....

canım keşke benimki de gündüz 4 saatde bir uyumak istese ben günde iki kere uyutmak istiyorum zaten öyle yapıyorum ama uykusu geliyor ve çok huysuzlanıyor akşamın altısında uyut beni diyor o zaman uyutunca sabahın dördünde üçünde kalkıyor zaten 8-9da da yatsa sabah en erken 5 en geç 6 da ayakat bizimki:KK43:, canım ben yazmıştım mesaj yazamıyorum falan demiştin
benim ki de çok içmiyor cnm kaşıkla içiyor biraz
ben de bakıyorum uykusu gelmese de 4 ssat geçmiş sallıyorum veya emzirirken uyutuyorum
bilmiyorum ama saatleri kaydırsan olmuyor mu?

X