2011 Nisan Anneleri

bizim ki izliyor valla reklamları seviyor bazı reklamlarda çığlık atıyor çok seviyor mesela danino reklamı. öbür türlü odadan çıkamıyorum yoksa çok önermiyor doktorlar ama napalım evde yalnızım tv de olmazsa napıcam

aynen bizim de hobilerimiz arasında peçeteyi bazen elimden çekip ağzına atıyor ben çekiyorum o çekiyor her şey ağzında demin hırkamın düğmelerini yemeye çalışıyordu :)

allah yardımcın olsun o zaman bizim kide poposunu kaldıramıyor bile emeklemek ne kelime yere yüz üstü bıraksam durmak istemiyor hemen ağlıyor

bu ne anlamadım cnm

dişleriniz hayırlı olsun

doktora sordun mu cnm
benim doğduktan sonra yaklaşık 4-5 aya kadar 3-4 günde bir yapardı kakasını sonra düzene girdi şimdi günde en az bir kez yapıyor bilmiyorum doktora sor en iyisi.

sorma canım çok yoruyor beni Allah sağlığını bozmasın tabi benim aklımıda:) canım kayış bebeğin yürümesi için sen tutuyorsun düşmesini engelliyorsun aslında dışarda kullanılıyorda tasma gibi pek hoş değil ikincisi benim oğlum gibi her gün düşüp başını çarpan bebekler kask
kızlar kızımın çok şükür öksürüğü geçti çok sürmedi
iştahı da maşallah yerine geldi biz de kendimizi gezmelere atmıştık 2-3 günlüğüne babamız biraz kızdı daha yeni iyileşti diye ama napalım kızımda evde bunaldı bende neyse çok şükür eve geldik
geçmiş olsun gez canım ya ben gezmiyorum çıldırıyorum

kızlar doktorun verdiği kitapçıkta bu ayda anne sütü+devam sütünü azaltmamız gerektiğini söylüyor. yani ek gıdaların asıl besin özelliği taşıması gerekiyormuş ama benim kıza maşallah her öğün süt versen bayıla bayıla içer
kitapçıkta günde 600-800 cc anne sütü veya mama alması yeterli diyor
bu dönemde özel yiyecek hazırlamanıza gerek yoktur diyor yetişkinler için pişirilen tüm ev yemekleri az yağlı, az tuzlu, baharatsız olacak şekilde verilebilir diyor.mesela kitapçıkta 1 günlük öğün şöyle yazılmış paylaşayım dedim:
9-12 AY
Kahvaltı: 1 ç.ay bardağı hazır mama veya anne sütü
1 kibrit kutusu peynir
1 yumurta sarısı (gün aşırı)
1 tatlı kaşığı ev yapımı reçel veya pekmez
1 çay kaşığı tereyağı veya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim ekmek veya 3-4 adet bisküvi
ARA istarse : 1 çay bardağı meyve püresi
Öğle: kıymalı sebze püreleri, sebzeli köfteler, sebzeli balık veya tavuk, kurubaklagil pürelerinden birinden 3-4 silme yemek kaşığı,beraberinde 1 dilim ekmek veya 3-4 silme yemek kaşığı pilav, makarna patates püresi
1 çay bardağı içecek ( meyve suyu, ayran,su v.s.)
İkindi: 1 çay bardağı yoğurt1 ince dilim evde yapılmış kek veya 2-3 bebe bisküvisi
1 küçük meyve püresi
Akşam: 1 kase kaşık maması veya öğlenin aynısı

sorma canım çok yoruyor beni Allah sağlığını bozmasın tabi benim aklımıda:) canım kayış bebeğin yürümesi için sen tutuyorsun düşmesini engelliyorsun aslında dışarda kullanılıyorda tasma gibi pek hoş değil ikincisi benim oğlum gibi her gün düşüp başını çarpan bebekler kask

geçmiş olsun gez canım ya ben gezmiyorum çıldırıyorum

evet ya pek hoş değilmiş
sağol cnm ben de ev gezmesine gittim ama iyi geliyor ara sıra bence sen de bazı zamanlar çık belki de sana iyi gelecek dışarı çıkmak yani bir alışveriş merkezine bile gitsen kafanı dağıtırsın en azından

canım kahvaltıyı biberonla mı veriyorsun benimki en fazla 120 cc içiyor 180 içmedi daha istemiyor aslında iştahı iyi çok yemiyor sadece azar azar yiyor her şeyden birde günlük yedikleri şeylerde şekerli nişastalı ürün çok seninkinin gaz problemi olmuyor mu benimki geceleri yine gaz problemi yaşıyordu sana dediğim doktora sordum böyle dedi şekerli nişastalı unlu şeyler çok tüketirse olur birde çok yedirince dedi bende dün kahvaltı dışında bebe bisküvisi vermedim muhallebide ve gece rahat yattı gaz konusunda, senin menüyü not ediyorum:)

bende yemeklerden veriyorum artık sende veriyordun zaten yanlış hatırlamıyorsam,bizim dün ki menü:

6.30: Anne sütü( sütüm kalmadıysa 120 cc devam sütü)

8-8.30 arası: 4 bebe bisküvisi,iki ölçü tahıllı mama(devam sütün ölçü kaşığıyla),bir tatlı kaşığı labne, bir tatlı kaşığı pekmez su göz kararı

Ara: 120 cc devam sütü

Öğlen: yeşil mercimek yemeği 5-6 kaşık

ara: yarım muz, anne sütü

akşam:kıymalı pırasadan bir kaşık,bir küçük kase tarhana çorbası
siizinde menü güzel ama az gibi geldi bana.
tabi her çocuk farklı bünyeleri başka.
yok cnm herhangi bir gaz problemi yok bizde
3 aylıkken bitti çok şükür.

merhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip edemedim malum:emir_bebek:..sizlere bir sorum olacak.oğlum 10 aylık.yaklaşık 8 aydır düzenli kaka yapmıyor..ya 2 güne bi ya da 4 günde bir..kayısı,armut,bulgurlu çorba yediriyorum o zaman ıkına ıkına 2 güne bir yapıyo..anne sütü almaya da devam ediyor.normal mi sizce
doktora sormalısın
3 günden snra kabız diyorlar sanırım.
bnmki günde 1 kere yapar.

merhaba arkadaşlar..forumu uzun zamandır takip edemedim malum:emir_bebek:..sizlere bir sorum olacak.oğlum 10 aylık.yaklaşık 8 aydır düzenli kaka yapmıyor..ya 2 güne bi ya da 4 günde bir..kayısı,armut,bulgurlu çorba yediriyorum o zaman ıkına ıkına 2 güne bir yapıyo..anne sütü almaya da devam ediyor.normal mi sizce

demir ilacı kullanıyor musunuz?
biz ferrum sanol kullanıyordk geçen aya kadar, kabızlıktan poposunda çatlaklar olmuştu, ne yapsam geçmedi, sonra kan ilacını kesince normale döndü, şimdi santafer kullnıyoruz, 15 gün kadar oldu, ishal oldu bu aralar artık ilaçtan mı yoksa diş çıkar madan mı bilmiyorum

bizim ki izliyor valla reklamları seviyor bazı reklamlarda çığlık atıyor çok seviyor mesela danino reklamı. öbür türlü odadan çıkamıyorum yoksa çok önermiyor doktorlar ama napalım evde yalnızım tv de olmazsa napıcam

aynen bizim de hobilerimiz arasında peçeteyi bazen elimden çekip ağzına atıyor ben çekiyorum o çekiyor her şey ağzında demin hırkamın düğmelerini yemeye çalışıyordu :)

allah yardımcın olsun o zaman bizim kide poposunu kaldıramıyor bile emeklemek ne kelime yere yüz üstü bıraksam durmak istemiyor hemen ağlıyor

bu ne anlamadım cnm

dişleriniz hayırlı olsun

doktora sordun mu cnm
benim doğduktan sonra yaklaşık 4-5 aya kadar 3-4 günde bir yapardı kakasını sonra düzene girdi şimdi günde en az bir kez yapıyor bilmiyorum doktora sor en iyisi.
doktora 4 aylıkken sormuştum.anne sütü alan bebekler için normal olduğunu söylemişti.bende kafaya takmamıştım ek gıdaya geçince düzelir diye düşünmüştüm ama değişmedi..en iyisi tekrar doktora götürmek canım:)

demir ilacı kullanıyor musunuz?
biz ferrum sanol kullanıyordk geçen aya kadar, kabızlıktan poposunda çatlaklar olmuştu, ne yapsam geçmedi, sonra kan ilacını kesince normale döndü, şimdi santafer kullnıyoruz, 15 gün kadar oldu, ishal oldu bu aralar artık ilaçtan mı yoksa diş çıkar madan mı bilmiyorum

ferrum sanol kullanıyorum bende..ondan olmuş olabilir bizimkide cnm.bende bi keseyim umarım düzelir..kabızlık iştahsızlıkta yapıyor bizimkisinde.yapamadığı zaman yeiyo da ama yaptığı zaman iştahı açılıyo yavrumun..cnım seninkinin ishali muhtemelen diştendir.ama uzun sürdüyse doktora bir sor bence..

kızlar doktorun verdiği kitapçıkta bu ayda anne sütü+devam sütünü azaltmamız gerektiğini söylüyor. yani ek gıdaların asıl besin özelliği taşıması gerekiyormuş ama benim kıza maşallah her öğün süt versen bayıla bayıla içer
bu dönemde özel yiyecek hazırlamanıza gerek yoktur diyor yetişkinler için pişirilen tüm ev yemekleri az yağlı, az tuzlu, baharatsız olacak şekilde verilebilir diyor.mesela kitapçıkta 1 günlük öğün şöyle yazılmış paylaşayım dedim:
9-12 AY
1 kibrit kutusu peynir
Öğle: kıymalı sebze püreleri, sebzeli köfteler, sebzeli balık veya tavuk, kurubaklagil pürelerinden birinden 3-4 silme yemek kaşığı,beraberinde 1 dilim ekmek veya 3-4 silme yemek kaşığı pilav, makarna patates püresi
İkindi: 1 çay bardağı yoğurt1 ince dilim evde yapılmış kek veya 2-3 bebe bisküvisi
1 küçük meyve püresi

sağol canım ama benimki 500 ml bile içmiyordur süt benim sütüm az gün içinde az emiyor gece emdiği devam sütünüde sabah 6 gibi veriyorum 120 cc gece birde 120 cc gün içinde bir defa daha ama her zaman bitirmiyor zaten artırsam yemek yemezki

evet ya pek hoş değilmiş
sağol cnm ben de ev gezmesine gittim ama iyi geliyor ara sıra bence sen de bazı zamanlar çık belki de sana iyi gelecek dışarı çıkmak yani bir alışveriş merkezine bile gitsen kafanı dağıtırsın en azından

dışarı için kötüde evde yürümeyi kolaylaştırmak için iyi aslında yürüteçden daha iyi yürüme açısından,canım ben bir annem birde kayınvaldeme gidebiliyorum haftada bir ablama bile gidemiyorum onun bebeği var benim var ne o çıkabiliyor ne ben onların araba yok bizim varda alışveriş merkezimi:KK52: eşim götürmüyor işte bizim bebeğimiz var hasta olur diye kimseyide dinlemiyor:KK43:yazı bekliyorum dört gözle:) zaten bunalmamın sebebi o çıkamamak çarşıya pazara
siizinde menü güzel ama az gibi geldi bana.
tabi her çocuk farklı bünyeleri başka.
yok cnm herhangi bir gaz problemi yok bizde
3 aylıkken bitti çok şükür.

doktora sormalısın
3 günden snra kabız diyorlar sanırım.
bnmki günde 1 kere yapar.

evet canım bencede az ama dedim ya çok yemiyor hamdolsun ne yapalım,kilo o kadar önemli değilde boyuna canım sıkılıyor 70 cm ama iki üç ay uzamamıştı 70 cm de az,devam sütünü çok içse aslında normal süte başlamak istiyorumda eşim yok diyor
kızlar; kızım şalgam suyu ıctı :))) bırde lımon hastası yuzu eksımeden yıyor elınden alamıyorum..:KK52::KK52:
bazı bebekler seviyor ekşiyi ablamın kızıda limonyerdi

Günaydın hanımlar,enerjik kalmak için yediğiniz içtiğiniz bir şey var mı ben hep yorgunum halsizim

birde bebeklerinize eğitici oyuncaklar aldınız mı aldıysanız neler?

Son düzenleme:
$26012012057.jpg $26012012057.jpg

arabası bu

kızlar kızımın çok şükür öksürüğü geçti çok sürmedi
iştahı da maşallah yerine geldi biz de kendimizi gezmelere atmıştık 2-3 günlüğüne babamız biraz kızdı daha yeni iyileşti diye ama napalım kızımda evde bunaldı bende neyse çok şükür eve geldik
hadi gözün aydın,geçmiş olsun canım
9-12 AY
1 kibrit kutusu peynir
1 küçük meyve püresi
güzel bir liste,ama benim minnoşun beslenmesinde kafama takılan birşey var,aşağıda daha ayrıntılı anlatıcam canım,yorumunu bekliyorum
Günaydın hanımlar,enerjik kalmak için yediğiniz içtiğiniz bir şey var mı ben hep yorgunum halsizim

birde bebeklerinize eğitici oyuncaklar aldınız mı aldıysanız neler?
canım şu an için iç içe geçen oyuncaklar,dönen ışıklı tekerlekli arabalar daha çok ilgisini çekiyor,bir de playskool un yaramaz toplar oyuncağını almıştım ,müziğinde ileri geri dans ediyor,oyuncağı açmayı öğrendi,topların nereden koyulacağını biliyor

ALS canım senin yukarıdaki listenden fazla yiyor benim kuzu,sadece makarna -pilav vs kısmında tam düzen tutturamadık,2 ay önce babannem misafirim olmuştu ve uzunca kaldı,o dönemler birlikte masaya oturuyorduk ve kuzum da zeytin,peynir,menemen ne varsa yiyordu,ama şimdi sabahları yalnızım ve kendime kahvaltı hazırlamıyorum,bugün deneyim dedim ve kuzum tatlarını unutmuş sanki yemek istemedi yine karışım mamasını yedi...öğlen çorbasının yanına makarna yaptım ,kaşıkla bile değil,3-4 tanecik yedi onu da yerken öğürdü ben de kaldırdım sadece çorba ve yoğurdunu yedirdim,pilavı en son 10 gün önce falan yapmıştım,1 çorba kaşığı pilav yanına 1 çorba kaşığı fasülye ve suyuna ekmek bandırmıştım yemişti ama bugün yine bir panik durum yaşıyorum acaba pilav,makarna gibi ev yemeklerinde ya da ayrı ayrı kahvaltı yaptırmada geç mi kalıyorum diye,acaba karışım kahvaltı mamayı yavaştan azaltıp tek tek vermeye mi geçsem diyorum,ilerde yeme problemi yaşamak istemiyorum,onun dışında yeme problemi yok şükür,kızlar siz söyleyin bakalım nasıl bir yol izlemeliyim?

canım bız playskool ılk arabam ve playskool egıtıcı aktıvıte masası aldık..cok cabuk sıkılıyo ama..

sağol canım

ay maşaallah canım çok tatlı kızın Allah nazarlardan korusun saçları ne güzel maşaallah süphanallah, bak şimdi hani benimde oğlum var malum:))

hadi gözün aydın,geçmiş olsun canım

güzel bir liste,ama benim minnoşun beslenmesinde kafama takılan birşey var,aşağıda daha ayrıntılı anlatıcam canım,yorumunu bekliyorum

canım şu an için iç içe geçen oyuncaklar,dönen ışıklı tekerlekli arabalar daha çok ilgisini çekiyor,bir de playskool un yaramaz toplar oyuncağını almıştım ,müziğinde ileri geri dans ediyor,oyuncağı açmayı öğrendi,topların nereden koyulacağını biliyor

bende iç içe geçenlerden almak istiyordum birde bastır gitsin arabalar var ya ondan alalım bari geç bile kaldım şekilli oyuncaklarda

ALS canım senin yukarıdaki listenden fazla yiyor benim kuzu,sadece makarna -pilav vs kısmında tam düzen tutturamadık,2 ay önce babannem misafirim olmuştu ve uzunca kaldı,o dönemler birlikte masaya oturuyorduk ve kuzum da zeytin,peynir,menemen ne varsa yiyordu,ama şimdi sabahları yalnızım ve kendime kahvaltı hazırlamıyorum,bugün deneyim dedim ve kuzum tatlarını unutmuş sanki yemek istemedi yine karışım mamasını yedi...öğlen çorbasının yanına makarna yaptım ,kaşıkla bile değil,3-4 tanecik yedi onu da yerken öğürdü ben de kaldırdım sadece çorba ve yoğurdunu yedirdim,pilavı en son 10 gün önce falan yapmıştım,1 çorba kaşığı pilav yanına 1 çorba kaşığı fasülye ve suyuna ekmek bandırmıştım yemişti ama bugün yine bir panik durum yaşıyorum acaba pilav,makarna gibi ev yemeklerinde ya da ayrı ayrı kahvaltı yaptırmada geç mi kalıyorum diye,acaba karışım kahvaltı mamayı yavaştan azaltıp tek tek vermeye mi geçsem diyorum,ilerde yeme problemi yaşamak istemiyorum,onun dışında yeme problemi yok şükür,kızlar siz söyleyin bakalım nasıl bir yol izlemeliyim?

Canım kahvaltı konusunda geç kalma bence ablamda bulamaç yediriyordu şimdi 2,5 yaşında hala kahvaltı sevmiyor çorba vs. içmek istiyor kahvaltıda,bende bulamaç veriyorum ama bizle oturunca peynir veriyorum ağzına pekmeze ekmek batırıyorum işte peyniri ekmekle veriyorum yumurtayı veriyorum alışsın diye hamdolsun sıkıntı yok pilavı vs. yiyor çok meraklı bizim yediklerimize zaten ama seninki isteksizmiş o yüzden bir an önce bırak bulamacı derim ben.

Canım kahvaltı konusunda geç kalma bence ablamda bulamaç yediriyordu şimdi 2,5 yaşında hala kahvaltı sevmiyor çorba vs. içmek istiyor kahvaltıda,bende bulamaç veriyorum ama bizle oturunca peynir veriyorum ağzına pekmeze ekmek batırıyorum işte peyniri ekmekle veriyorum yumurtayı veriyorum alışsın diye hamdolsun sıkıntı yok pilavı vs. yiyor çok meraklı bizim yediklerimize zaten ama seninki isteksizmiş o yüzden bir an önce bırak bulamacı derim ben.

bu sabah bulamaç kahvaltıdan önce şöyle güzel bir kahvaltı hazırladım,oğluşum da biraz yedi işte,ardından yine bulamaç tabiiii,yavaş yavaş alışır dimiiiiii?

eflalım

ıc guveyı verırsn anasabılırız :))) tesekkur ederız teyzesı sızın bebeklerınızede masallahh, gercı goremedık henuz amaa gormek ısterız...

X