2011 Nisan Anneleri

saol cnm aminnn

şu kış geçse bebişler rahatlasa
bnmki üsütünü çok açıyor maalesef..:S
tulum kalın yaa istemiyorr onu.
ağlıyor uyumuyor oo zaman.

başka çözümü olan varmı

bu arada dün doktor tarttı 11.250 çıktı.

maşallah canım kuzuna,bizim odanın sıcaklığı gayet iyi ve yaz günü gibi diyebilirim,sadece kalın pijamalrını giydiriyorum,üstünü açsa da içim rahat...

geçmiş olsun canım

canım öylede ince olmaz mı öyle ben bile üşürüm birde benimki terlemiyor ki:44:

canım benimki de ilk başlarda uyumuyordu tulumla alıştırdım mecburen çünkü gecenin bir vakti beşiğinde ayağa kalkıp oynuyor bazen müdahale etmiyorum en azından üşümemiş oluyor, maşaallah canım kuzuya,benimkine artık her gören zayıf diyor ilk üç ay çok iyiydi demek ki sütüm yarıyordu sütüm azalınca kilosuda azladı ne yapacağımı şaşırdım geçen tarttım 8,800 dü 8,5000 olmuş geri dünde kayınpederim bacaklarına gösterip kzım buraları doldur biraz dedi ben napıyım baba ben yediriyorum çok hareketli bir saniye durmuyor ki dedim kayınvaldemde sen güzel bakıyorsun kızım her şeyini yediriyorsun yapısı öyle dedi:KK9:
anladım cnm
sen neler yediriyorsun gün içinde
ve ne kadar yani kaç ml yediriyorsun?
zayıf olmak evet biraz yapısal.
bnmkide felaket hareketli
bi sn yerinde durmuyor
sürekli yürümek istiyor. sıralıyor emekliyor, ne kucakta duruyo ne yerde.felaket yani
.

maşallah canım kuzuna,bizim odanın sıcaklığı gayet iyi ve yaz günü gibi diyebilirim,sadece kalın pijamalrını giydiriyorum,üstünü açsa da içim rahat...

saol cnmm
bizim evde kombili ve soğuk diil yani:S
ama terleyen bi çocuk ondan olabilir.

geçmiş olsun canım

canım öylede ince olmaz mı öyle ben bile üşürüm birde benimki terlemiyor ki:44:

canım benimki de ilk başlarda uyumuyordu tulumla alıştırdım mecburen çünkü gecenin bir vakti beşiğinde ayağa kalkıp oynuyor bazen müdahale etmiyorum en azından üşümemiş oluyor, maşaallah canım kuzuya,benimkine artık her gören zayıf diyor ilk üç ay çok iyiydi demek ki sütüm yarıyordu sütüm azalınca kilosuda azladı ne yapacağımı şaşırdım geçen tarttım 8,800 dü 8,5000 olmuş geri dünde kayınpederim bacaklarına gösterip kzım buraları doldur biraz dedi ben napıyım baba ben yediriyorum çok hareketli bir saniye durmuyor ki dedim kayınvaldemde sen güzel bakıyorsun kızım her şeyini yediriyorsun yapısı öyle dedi:KK9:
Bizim ev sıcak ama canım belki icim ondan rahat..tabi Allah korusun bebislerimizi..25 derece falan oluo ev yaz gunü gibi..arada yelek giydiriyorum terlik..ben nası giyiniosam onu da öle giydiriyorum
saol cnm aminnn

şu kış geçse bebişler rahatlasa
bnmki üsütünü çok açıyor maalesef..:S
tulum kalın yaa istemiyorr onu.
ağlıyor uyumuyor oo zaman.

başka çözümü olan varmı

bu arada dün doktor tarttı 11.250 çıktı.

maşallah canım..ne zaman ayağa kalkmaya başladı seninki kaç aylıkta bizimki daha kalmamıyor..gecmisolsun bu arada..

.kııııızlaaaaar sonunda dişimiz çıkıyor,kaşıkla hissettim bu akşam ve diş eti bayağı açılmış,ama bir o kadar da huysuz kuzum,bu sabah 7:30 da kalktı,öğlen 13-13:30 arası ve akşam 18:30_19:00arası zorla uyudu.bir de hiç yerinde durmuyor,sürekli gezinmek istiyor,böyle devam ederse 15 gün sonra yürür gibime geliyor

Bebişler çok yoruyor canım gecede hala uyanıyorlar dinlenemiyoruz kuzuya da maşaallah:))

geçmiş olsun canım kullanmadım ben

geçmiş olsun benimde gitmem lazım:KK43:

Hayırlı olsun canım,söylemeden edemiycem diş hediği ve beraberinde yapılan gelenek İslam öncesi Türk adeti:)) kızında okur annesine babasına vatanına hayırlı bir evlat olur inşaallah

geçmiş olsun canım çok zor kan aldırmak biz kaç kere yaşadık o yüzden dokuzuncu ay kan kontrolünü yaptırmadım ben nasıl ağlıyor kuzular ben benimkiyle ağlıyordum her seferinde babası duruyordu yanında beni çıkarıyolardı sütün kesilmesin senden soğumasın diye gerçekten babasına bakıp bakıp ağlardı sen bana yardım etmedin diye:KK43:(

aslında çıkarmamakla hata ediyoruz dr Kadir Tuğcuya sormuşdum niye çıkarmıyorsunuz bebeklerinzi güçsüz yetiştiriyorsunuz zor dönemlerde ayakta kalanlar güçlüklere alışık olanlar demişdi haklı aslında,birde soğuğa alıştırılmayan bebekler ilerde en ufak soğukda bile hasta olurlar demişdi

vixe çok zararlı diyorlar ama bende de çocukken bronşit vardı her sene10 tane iğne yerdim:)) annem vix sürerdi de fayda etmezdi illa iğne yiycem:))

bizde öyle yapıyordukda gaz sancıları başlayınca sallanınca bile zor uyuyordu zaten dr da kucakta tutmanız gerek demişdi:KK43:

canım benimkide biliyorsun uyku konusunda beni delirtiyordu ama geçen pazartesiden beri uyku politikamı uyguluyorum arada sapıtsada artık iyice uyku sıkıştırdığı için kucağımda bile uyuyakalabiliyo maşaallah süphanallah inanabiliyor musun be her seferinde şok yaşıyorumda:KK1:

canım emerken terleyen çocuğa süt yarıyor derler ilk başda inanmamışdım ama artık inanıyorum çünkü ilk üç ay bebeğim çok terlerdi emerken ve güzel kilo alıyordu ve şimdi hiç terlemiyor zaten sütüm az ve kilosuda artık çok değil:KK43:(

bende sıkıldım aynı menüden:))

benım kızımda emerken çok terlıyor demkkı benım sutumde yarıyor bılmıyordum bunu ama çok kılolu bır bebek değil

selam kızlar bende bugün temizliğe giriştim artık oturduğumuz odanın halısını koltuklarını yıkadım perdelerde yıkanıyor birini astım diğeride yıkansın inşallah her gün bir odayı yıkıycam artık:)) bir daha ki genel temizlik oğlumun doğum gününden önce olur inşaallah,halılarım perdelerim yıkanalı üç ay olmuşdu eve taşınınca yani hepsi simsiyah olmuş ıyy:KK17:

gule gule kullan

kızlar bebekleriniz hangi kelimeleri söylüyor
bizim ki baba, dede, diyordu şimdi anne de diyor. mama, gel ve bütün oyuncaklarını koltuktan yere atıyor ondan sonra da atttııı diyor.aaa desem o da tekrarlıyor
fışfış kayıkçı da sallanıyor. güle güle diyorum elini sallıyor. gel gel yapıyor
sizinkiler ne söylüyor ve hangi oyunlarda oynuyor?

baba dıyor.alkış yapıyor hareketlı muzıkte oynuyor slowda eee dıye ssler çıkarıyor.tanıdgı reklamlara çıldrıyor.sıralıyor ellerı bırakıp yurumek ıstıyor:)
merhaba kızlar sizden dua istiyorum tayinimiz çıkacak çok stresli günlerdeyiz ben ücretsiz izindeyim eşimin uzman doktor olunca mecburi hizmeti çıktı Ankaradan gitmek zorundayız.cok riskli yerlerde acıldı ilk tercihimiz NEVŞEHİR puan sistemi yok kura çok dua istiyorum NEVŞEHİR için teşekkürler şimdiden.
canım allh gonlune gore versın ınş ıstedıgın olur
CANIM BIZIM KIZ BEN GIDNCE YADA HER KIM GIDERSE ARKASINDAN DİTTİİİ, HIMMMM DİTTİİİİİ DİYOR.YERE BISEY ATIYOR DİTTİİİ DEL DELL DIYOR ONU GERI ISTIYOR SOZLE:)) BA BA BA BA ,DE DE DE DE,BAZENDE AGZINI ICINDE BIRSEYLER GEVELIYOR SANKI KISIK SESLE KONUSMAK ISTERMIS GIBI.. ANNE DE DIYORUM ANNEEE DIE UZATIYRUM DUDAKLARIYLA TUKURUK CIKARTIYO BENIM ZILLI KIZIM:)) INATLA ANNE DEMYOR YANI..MUZIK DINLERKEN O EL HEP HAVADA MMARKETTEYIZ OZAMAN BILE EL HAVADA. KOLTUGA DAYANIOR TV YE BAKIYOR MUZIK VARSA AYAKLARINI BUKEREK RITIM TUTTURUYOR.O HAREKETIN HERKEZ GULUYOR.:nazar::nazar:

maşallahhh

duygularim suan cok karmasik oglum henuz 9.5 aylik ve ben hamileyim ustelik okula devam etmem gerekiyorr.hamilleik ve dogum sonrasi oglum biras daha buyusun diye beklemistim onumuzdeki ay egitimime devam etme karari almistim.suan cok moralim bozuk.hic beklemedigim bi durumun icindeyim.

hayırlısı olsun canım ne denır bılemedım kendımı duşunemıyorum bıle

kızlar bir de hep sormak isteyip te unuttuğum geceleri şapka takıyor musunuz bebeklerinize? ben takmıyordum ev ne kadar sıcak olursa olsun geceler soğuk olduğu için acaba üşüttük mü diye de düşünüyorum. artık tulum da giydirmeye başladım iş işten geçtikten sonra aklıma geldi tabi evde tulum olduğu.

takmıyorum tulum gydırıyorum
ÇOCUKLARA 2 YAŞINA KADAR AYAKKABI GİYDİRİLMEMESİ GEREKİYOR DİYE BİLİYORUM, AYAĞI SINIRLAYIP GELİŞİMİNİ BOZABİLİYORMUŞ, BUNU DOKTORUNUZA DANIŞIN BENCE. Ben dışarı çıkarken patik çoraplardan giydiriyorum

doç ortapedı dr gttk.gydrmeyın dedı yurumeye başlayınca dışarda gysın dedı.bırde gecen gun gulbende ortapedı dr ızledım ıkı buçk yaşına kadar evde gyılmememlı sokakta gydrn dedı.bırde ıkı aykkabı olsun bır gun bırı bırgun bırı gıyılıp dınlendırılmelıymış
aa resimler silinmiş kızlarrr

bu arada oğlum hasta gene. bu kış 3. hastalığımız ve 3. antibiyotiğimiz:S

çok gecmış olsun

.kııııızlaaaaar sonunda dişimiz çıkıyor,kaşıkla hissettim bu akşam ve diş eti bayağı açılmış,ama bir o kadar da huysuz kuzum,bu sabah 7:30 da kalktı,öğlen 13-13:30 arası ve akşam 18:30_19:00arası zorla uyudu.bir de hiç yerinde durmuyor,sürekli gezinmek istiyor,böyle devam ederse 15 gün sonra yürür gibime geliyor

hayrlı olsun ıncılerınız.bızımde 3.çıktı çok huysuz ve ıştahsız bu ara

hadi bklm çıkarın dişinizi:)
bende şüpheleniyorum bu ara.
Bizim ev sıcak ama canım belki icim ondan rahat..tabi Allah korusun bebislerimizi..25 derece falan oluo ev yaz gunü gibi..arada yelek giydiriyorum terlik..ben nası giyiniosam onu da öle giydiriyorum

maşallah canım..ne zaman ayağa kalkmaya başladı seninki kaç aylıkta bizimki daha kalmamıyor..gecmisolsun bu arada..

cnm bnmki 9 aylık emekledi
9.5 aylık kendi tutunup ayağa kalkıp sıralamaya başladı

benimki baba,dede,anne diyor birde lamba delisi her gittiği yerde lambalara bakıyor baaaa diyor yani lamba:) topla oynamayı çok seviyor boo diyor ona da:) ben aklıma ne gelirse söylüyorum mini mini kuş,fış fış kayıkçı,bir küçücük aslancık:)) el çırpıyor onları söyleyince başka da bir şey söylemiyor ha birde tablolara da hayran evde ki tablolarda Allah lafzı dua yazıyor babası öğretti oğlum Allah nerede yazıyor diyor oraya bakıyor hemen birde babası ellerinden tutuyor Allah Allah diyor o da çömelip kalkıyor çok gülüyor,topun nerede deyince olduğu yere bakıyor hadi topu at deyince atıyor birde esi ayağıyla vurmayı öğretti dedesi gelince önün de top varsa ayağını uzatıyor topa çok gülüyoruz:) yatak odasındaki avizeye deli oluyor baaa baaa diyor sonra baba baba diyor çünkü babası avize dokunduruyor hep:) hım birde mama diyor.

maşaallah kuzuya

canım ne kadarlık hamilesin Allah yardımcın olsun inşaallah sabırla büyütürsün hayırlı olsun yeni bebeğin Rabbim ne takdir ettiyse o oluyor eğer senin kaldıramayacağını bilseydi sana lütfetmezdi
canm henuz bilmiyorum ne kadarlik hamile oldugumu suan sadece evde test yaptim.bu hafta ici kismetse doktora gidecegim.dedeigin cok dogru hayirlisi buymus diye dusunmekten baska care yok.
anladım cnm buralarda pek yok galiba.
bu arada bayağı uzakmışsın benim kuzenimde melbourne de kalıyor
ewet canm bayagi uzagim tr.ye kuzeninin kaldigi melbourne yi biliyorum.cok guzel bi yer.
sağol cnm

hayırlısı olsun ne kadarlık hamilesin benim de hep istediğim bir şey aslında senin için biraz zor olacak ama ne güzel ikisi birlikte büyür
saol cnm.suan icin cok zor olacak ama ilerde buyudukleri zaman iyiki olmus diyecegim gunleri rabbim insallh nasip eder.
benimki baba,dede,anne diyor birde lamba delisi her gittiği yerde lambalara bakıyor baaaa diyor yani lamba:) topla oynamayı çok seviyor boo diyor ona da:) ben aklıma ne gelirse söylüyorum mini mini kuş,fış fış kayıkçı,bir küçücük aslancık:)) el çırpıyor onları söyleyince başka da bir şey söylemiyor ha birde tablolara da hayran evde ki tablolarda Allah lafzı dua yazıyor babası öğretti oğlum Allah nerede yazıyor diyor oraya bakıyor hemen birde babası ellerinden tutuyor Allah Allah diyor o da çömelip kalkıyor çok gülüyor,topun nerede deyince olduğu yere bakıyor hadi topu at deyince atıyor birde esi ayağıyla vurmayı öğretti dedesi gelince önün de top varsa ayağını uzatıyor topa çok gülüyoruz:) yatak odasındaki avizeye deli oluyor baaa baaa diyor sonra baba baba diyor çünkü babası avize dokunduruyor hep:) hım birde mama diyor.

maşallah senin bebişine de

askitom korunmuyormuydun
hayırlsıı olsun artık olan olmuş tabe.
saol canm.esim korunuyordu maalesef.

kızlar ben cold mix aldım eczaneden
viks gibi bişey.
bebeklere uygulanıyor.
ben yastığına sürdüm.
iyi geldi gibi
rahat uyumasını sağladı en azından
bebeginn rahatlammasina cok sevindim cnm.insallh bi daha olmaz.
canım seni en iyi ben anlarım 10 haftalık hamileyim şu an.ilk başta çok üzüldüm,korktum.bebişime yatamam diye sıkıldım ama şimdi kabullendim.gerçi bu hafta kanamam oldu canım çok sıkkın doktor 1 hafta rapor verdi kuzumu kucağıma alamıyorum alahtan annem bizde o ilgileniyor.allah sağlıkla kucağımıza versin inşallah önemli olan bu.
sendemi hamilesin cnm.demekki yalniz degilim.ben hafta ici dr.a gidecegim.sanirim ayni ayda dogum yapariz.allah saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin.
Allah kolaylık versin canım,çok zor biliyorum ama her iki kuzunun da sana özellikle de moralinin düzgün olmasına ihtiyaçları var,bu dönemde tekrar hamileliğini öğrenenler ilk başka bir bocalama ve şaşkınlık yaşıyorlar ama biraz zaman geçince ,hele ki o minnoşu da kucaklarına aldılar mı,iyi ki olmuş diyorlar,hayırlı olsun canım şimdiden...
tesekkur ederim cnm.
canım ben sadece ilk ayında taktım şapkayı,çok terleyen bir bebek benim ki,normalde arkadaşın bebeği var lahana gibi üst üste giydirir,ben gün içinde çıtçıtlı bady sinin üstüne sadece penye ya da gömlek giydiriyorum,uyanınca da 10-15 dk yelek giydiriyorum ,sadece yelek bile yarım saat kalsın tepeden tırnağa su içerisinde kalıyor,gece de sadece biraz kalın polar pijama giydirip üstünü örtüyorum o kadar...

geçmiş olsun canım,umarım ciddi birşey yoktur,ne güzel en azından annen yanında ve için rahat,bol bol uzan dinlen canım...

benım kızımda emerken çok terlıyor demkkı benım sutumde yarıyor bılmıyordum bunu ama çok kılolu bır bebek değil

gule gule kullan

baba dıyor.alkış yapıyor hareketlı muzıkte oynuyor slowda eee dıye ssler çıkarıyor.tanıdgı reklamlara çıldrıyor.sıralıyor ellerı bırakıp yurumek ıstıyor:)

maşallahhh

sagol nm.

sagol cnm.

doç ortapedı dr gttk.gydrmeyın dedı yurumeye başlayınca dışarda gysın dedı.bırde gecen gun gulbende ortapedı dr ızledım ıkı buçk yaşına kadar evde gyılmememlı sokakta gydrn dedı.bırde ıkı aykkabı olsun bır gun bırı bırgun bırı gıyılıp dınlendırılmelıymış

çok gecmış olsun

Son düzenleme:

hayirli olsun canm.seninde gozunaydin.sonunda disleriniz cikmaya basladi.bizim burda dislerin cikma surecinde disetinn daha kolay ve agrisiz patlamasi icin sarimsak surulmesini oneriyorlar istersen sende dene.agrisni da bayagi gideriyor.

anladım cnm
sen neler yediriyorsun gün içinde
ve ne kadar yani kaç ml yediriyorsun?
zayıf olmak evet biraz yapısal.
bnmkide felaket hareketli
bi sn yerinde durmuyor
sürekli yürümek istiyor. sıralıyor emekliyor, ne kucakta duruyo ne yerde.felaket yani
.

saol cnmm
bizim evde kombili ve soğuk diil yani:S
ama terleyen bi çocuk ondan olabilir.

canım bu aralar dişten dolayı kaşıkla pek yemek istemiyor sabah uyanınca emziriyorum sütüm varsa yoksa 120 ml mama yapıyorum bebelac kullanıyorum bir haftadır mamasının içine iki bebe bisküvisi iki mama ölçüsüyle tahıllı ek gıdadan katıyorum ama her zaman bitirmiyor bu saat 6 civarı oluyor 8-9 arasıda ben kahvaltı yaparken yumurta sarısı(hergün değil) 8 tahıllı mama bebe bisküvisi pekmez labne peynir karıştırıyorum bazen bitiriyor bazen bitirmiyor sonra uyutuyorum kalkınca emziriyorum bir iki dk emiyor yarım sat sonra falan ara öğün veriyorum meyveyle tahıllı ek gıda veya yoğurtla tahıllı ek gıda veya muhallebi,öğlen çorba akşamda bizim yediklerimizden veriyorum çok düzenli değil bizim menü çünkü uykusu düzensiz çünkü.

sana zahmet olmazsa menünü paylaşırmısın yine daha önce çok yazdın sen biliyorum saatli düzenli veriyorsun birde senin usül deniyeyim ben.

bizim ev kombili değil kömürlü kalorifer gündüz bir ara sönüyor gece de haliyle ev soğuyor bu gece mesela dondum ben yüzüm burnum buz gibiydi,canım hepsi bir değil işde bebişlerin ablamın kızı bir yaşında emeklemiyor tutunup kalkamıyor benim oğlum 6,5 aylıkken emekledi 9 aylıkken tutunup kalktı seninki de kalkar merak etme bizimki erken davrandı o yüzden kilo alamıyor çok hareketli,birde kızla erkek bebek biraz farklı oluyor erkekler daha yaramaz oluyor:)

hayırlı olsun canım bizimkide cuma günü tam olarak ucunu gösterdi sonunda alttan iki diş birden

gule gule kullan

maşallahhh

çok gecmış olsun

öyle diyorlar canım bence doğru yani gözlemlediğim kadarıyla,sağol canım darısı senin başına temizlik yani:)

canm henuz bilmiyorum ne kadarlik hamile oldugumu suan sadece evde test yaptim.bu hafta ici kismetse doktora gidecegim.dedeigin cok dogru hayirlisi buymus diye dusunmekten baska care yok.

ewet canm bayagi uzagim tr.ye kuzeninin kaldigi melbourne yi biliyorum.cok guzel bi yer.
sağol cnm

hayırlısı olsun ne kadarlık hamilesin benim de hep istediğim bir şey aslında senin için biraz zor olacak ama ne güzel ikisi birlikte büyür
saol cnm.suan icin cok zor olacak ama ilerde buyudukleri zaman iyiki olmus diyecegim gunleri rabbim insallh nasip eder.

bebeginn rahatlammasina cok sevindim cnm.insallh bi daha olmaz.

sendemi hamilesin cnm.demekki yalniz degilim.ben hafta ici dr.a gidecegim.sanirim ayni ayda dogum yapariz.allah saglikli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin.

inşaallah kolay rahat huzurlu geçer canım hamileliğin en güzel yönü bebişlerin birbirlerin arkadaşı olacak çok hoş ben eşime güvensem hemen yapıcam da....neyse

cnm hayırlısı olsun inciniz

kızlar bir de hep sormak isteyip te unuttuğum geceleri şapka takıyor musunuz bebeklerinize? ben takmıyordum ev ne kadar sıcak olursa olsun geceler soğuk olduğu için acaba üşüttük mü diye de düşünüyorum. artık tulum da giydirmeye başladım iş işten geçtikten sonra aklıma geldi tabi evde tulum olduğu.

ben bugune kadar hic sapka kullanmadim cnm.sadece ilk dogdugu an hastanede hemsireler takmisti.aksam uyuycagi zaman dusunu aldiriyorum.citcitli kisakollu bady giydiryorum onun ustunede ince penye ayakli 2 yas icin tulumu var onlardan giydiryorum.ama bizim evin isisi gunduzde gecede hep ayni isida ustunu acsada pek sorun olmuyor.

hayirli olsun canm.seninde gozunaydin.sonunda disleriniz cikmaya basladi.bizim burda dislerin cikma surecinde disetinn daha kolay ve agrisiz patlamasi icin sarimsak surulmesini oneriyorlar istersen sende dene.agrisni da bayagi gideriyor.
teşekkürler,bugün denedim ama benim ki tadından iyice çığlık atmaya başladı,en iyi çözüm şimdilik,buzdolabına koyduğum havuç...baya rahatlatıyor
hayırlı olsun canım bizimkide cuma günü tam olarak ucunu gösterdi sonunda alttan iki diş birden

cnm hayırlısı olsun inciniz
teşekkürler kızlar
arkadslar ben dis cikarma surecinde kasigi reddeden ogluma ilac pipetiyle yedirdim.pek zorluk cekmedik.
şimdilik yemekle ilgili bir sorunumuz yok inş.olmaz da...

Ay cok ozledim buralari. Her girdigimde hamilelik gunlerim aklima geliyo.. Keske oyle genis zamanlarimiz olsada buealarda olsak..

X