2011 Nisan Anneleri

canım çok geçmiş olsun allah kimseyi evladıyla sınamasın düşmekle onun bi alakası varmıdır ilk kez duydum

çok çok gecmış olsun canım çok uzuldum allah korumuş

çok çok geçmiş olsun canım hepimizin bebişlerini allah korusun okurken gözlerim doldu ürperdim
iyiki eşin evdeymiş yalnız değilmişsin ve çıkartmış allah bir daha böyle şeyler göstermesin

slm kızlar bende bir süredir hiç internete giremedim ne okuyabildim ne yazabildim
hasta bebişlerin hepsine geçmiş olsun diyorum
bizde yılbaşı gecesi hastalanmıştık malum acayip salgındı önce antibiyotik vermek istememişti dr. baktık ki olmuyor geçer gibi yapıp geçmiyor verdi mecbur
ama 10 gün süründük uykusuz huysuz yemek yemiyor buru tıkalı tam ememiyor benim yorguluktan ve uykusuzluktan sütüm azaldı zor geçti
tam düzeldik derken 1-2 molanın ardından gece huysuzluğuna yine başladık üst kpek dişlerimiz kabarmış şimdi sıra diş faslında
anneyiz altından kalkacağız diye gaz veriyorum kendime
allah bebişlerimizin hastalığını yokluğunu göstermesinde gerisi mühim değil
bu arada herkesde bir kabızlık var galiba bizde 2 gündür tam kabız olmamakla birlikte herzamankinden daha katı yapıyoruz diğer arkadaşlarında dediği gibi kabız yapacak birşeyde yedirmiyorum ama anlamadım

saolunn

düşmenin diliyle alaksı şöyle oluyor
kafa üstü düştü
burnundan nefes alamıyordu zaten
dilide boşta bulundu sanırsam
ondan oldu bnce
allah kimseye vermesin
evlatla sınamasın

Arkadaşım çok çok geçmiş olsun.Şükür ki ucuz atlatmışsınız.Sen de bu olayı sürekli aklına getirip kendini üzme.Çocuk işte düşe kalka büyüyecek.

benim oglumda ek gidalara gectigimiz 6. aydan beri asiri kabizlik cekiyordu ; biz de 2 ay kadar duphalac kullandik bi sonuc alamadik . daha sonra doktoru degistirdik yeni gittigimiz doktor makatinda kabizliktan dolayi yirtik olustugunu bu yuzden cni yandigi icin kakasini yapmadigini tuttugu icinde bi kisir dongu halinde kakanin sertlestigini soyledi. 1 ay boyunca sabah aksam sicak suya 15 dakika oturtmamizi ve her gun kuru erik ve kuru kayisi vermemizi soyledi . bu tedaviye basladigimizdan beri her gun kaka yapabiliyor cok sukur. bizim kabizligimizin nedeni makattaki catlakmis kisacasi tabi herkesin durumu bir degil ... kuru erik lifli oldugundan cok faydali oldugu kesin ... cok gecmis olsun[/QUOTE]

canım sabah ünv.hastanesinin çocuk cerrahi bölümüne götürdüm.Cerrahilik bir durumu olsaydı doğuştan itibaren olurdu bu durum sonradan oluşmuşdedi bunu da sizi rahatlatmak için söylüyorum dedi.Senin de dediğin gibi oturma banyosunu yap dedi.Bir de bir liste verdi yemesi ve yememesi gerekenlerle ilgili. Popusunda çatlak varmı diye baktı çıkmadı şükür.Bir de mamayı değiştirin bakalım dedi.Aptamil conformil ya da omneo diye bir marka yazdı.Conformili aldık acıkınca içireceğim bakalım umarım işe yarar.Bir de sadece fitille yaptırabildiğimi söyledim.Bia fitile hem negatif hem pozitif bakıyoruz dedi bu sfer de kakayı yapmak için fitili bekleyebilir dedi mümkün olduğunca kullanmamaya çalış dedi.

ay çok geçmiş olsun canım..tüylerim diken diken oldu..Allahım korusun yavrularımızı..

çok geçmiş olsun canım,Allah bir daha yaşatmasın inş.

cok gecmıs olsun okurken agladım canım benım cok cok gecmısler olsun allahım korusun tum kotuluklerden bebıslerımızı.

uyumayan bebeklere;

FE DARABNA ALA AZANİHİM FİL KEHFİ SİNINE ADEDA.... bu duayı bebeklerınız sag kulagına 7 kere okuyunca bebıslerımız uyuyrmus aarkadaslar.yenı duydum arastırcam sımdı.

saol cnm

kehf 11.ayetiymiş cnm
manasıda
Bunun üzerine biz de nice yıllar onların kulaklarını (dış dünyaya) kapattık (Onları uyuttuk)

Herkese selam sonunda internet bağlandı olğlumu uyutupgeçmişi okuycam inşaallah

Lifecity çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın çok üzüldüm

kızlar bilginiz var mı bilmiyorum ama bu ay safer ayı belayla alakalı Peygamer Efendimiz bu ayda ölüm hastalığına tutulmuş, bende parmağımı kırdım oğlumu eşim yatağımızdan düşürdü netden araştırın isterseniz dikkatli olun

BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ AY"SAFER AYI"

(Efendimiz SAV bu ayda ölüm hastalığına tutulmuştur)

Safer ayında Levhi Mahfuz'dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayılmaktadır. Bir dahaki safer ayına kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz, aşağıda tarif edilen namazları kılınız, tesbihatları yapınız. Aile efradınıza ve çevrenize de tavsiye ediniz. Bu namazları kılanların, bir dahaki sene aynı güne kadar (üzerine kat'i yazılmış yani ALLAH'ın Teâlâ'nın C.C., senin üzerinde gerçekleşmesine kesin hüküm verdiği kazalar müstesna) kazalardan korunacağı rivayeti vardır.

Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.

Yine Korunmak için;
Ayet-el Kûrsi:
Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.

Evden çıkarken üç kere: "BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM" söylenmelidir.

Safer ayında her gün mutlaka 100 kere "LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.

Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat'ı Şerife: "ELLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me'lumatike ve bârik ve sellim"

ALLAH'u Teâlâ'yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH'u Teâlâ'yı zikretmek en büyük ibadettir, belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir "LA İLAHE İLLALLAH" dır.

Enes bin Mâlik'e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH'tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH'ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz Osman'dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH'ın izniyle(hergün okumak lazımdır):
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"

KUŞLUK NAMAZI VE KORUNMA (iki,dört,altı,sekiz yada oniki rekât kılınabilir):
-"Her gün, sizin her bir mafsalınız için bir sadaka terettüp etmektedir. Her tesbih bir sadakadır. Her tahmîd bir sadakadır, her bir tehlîl bir sadakadır. Emr-i bi'l-ma'ruf bir sadakadır. Nehy-i ani'l-münker de bir sadakadır. Bütün bunlara, kişinin kuşlukta kılacağı iki rek'at namaz kâfi gelir." Hadis-i Şerif / Müslim, Müsâfirîn 84, (720); Ebu Dâvud, Salât 301, (1286).

-"İnsanda üçyüz küsur mafsal vardır. Her bir maf sal için bir sadakada bulunması gerekir. Mescidde toprağa gömeceği bir balgam, yoldan bertaraf edeceği, bir engel... Bunları bulamazsa, kuşluk vakti kılacağı iki rek'at namaz!" Hadis-i Şerif / Ebu Dâvud, Edeb 172; (5242).

-ALLAH Teâlâ hazretleri buyurdu ki: "Ey Ademoğlu! Günün evvelinde benim için dört rek'at namaz kıl, ben de sana günün sonunu garantileyeyim. '' Hadis-i Şerif / Tirmizî, Salât 346, (475).

-"Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, ALLAH günahlarını affeder." Hadis-i Şerif / Tirmizî, Salât 346, (476). (Sadaka Cehennem ateşine perdedir.)

çok geçmiş olsun canım

hoşgeldin canım nasıl gidiyo yaşam memleketinde nasılsın inşallah herşey yolundadır.
çevremde kaza bela geçiren çok kişi var cidden bu ara en başta annem ayağını yaktı ve yatıyor .Allah korusun hepimizi
safer ayını biliyodum ama unutmuşum
sağol bilgilendirdiğin için bu ay derken ne zaman başladı tam olarak

.......................................

Son düzenleme:

Hoşbuldum canım sağol memlektteyim ama eski yaşadığım yeri özlüyorum... annene geçmiş olsun safer ayı 14 aralıkta başlamış 23 ocak da bitiyor

Kızlar geçmişi biraz okudum malum çok birikmiş:)

Beim oğlum 8 kilo boyuda en son 69cm di ne uzuyor ne kilo alıyor sanırım güzel besleyemiyorum sütüm zaten az devam sütüne geçtik günde iki kere falan veriyorum bazen üç oda 90cc alıyor bir seferde her zaman bitiremiyorda yemeğe meraklı aslında ama çok yemiyor bizle yemeyi seviyor ağzına sofradan bişeyler verince çok hoşuna gidiyor zaten yemeklerini bizle yediriyorum ben nasıl kilo aldırıcam taşınma işi beni tuhaf etti çok iyi bakamıyorum oğluma gerçi çok hareketli maşaallah erkenden emekledi onun öncesinde yuvarlanıyordu şimdi ayağa kalkıyor tutunarak bir dk dumuyor uykumuz zaten az gece sürekli uyanıyor aç diye mama veriyorum yine uyanıyor günde iki defa yatıyor birde su içiremiyorum asla istemiyor ağzını kilitliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…