teşekkürler kızlar:)
rica ederim ,bu arada yazdıklarım hastaneye götürebilecekler listesiydi yani 4 takım badi-kıyafet normalde yetmiyor,bir arkadaş daha yazmış hatta biraz büyük al diye,kesinlikle katılıyorum ben ilk ay alışverişini abatmıştım ve çoğu kıyafeti giydiremeden büyüdü paşam,güzel dileklerin için de teşekkürler...
canım çok geçmiş olsun,bu aralar ben de kendim nazar değdireceğim diye korkuyorum,maşaallah epeydir hastalanmadı
teşekkürler,denerim ama bizde halaaaa diş yok...
canım kontrolünde doktor kiloya dikkat edin deyince en kolay muhallebiyi bırakabiliriz diye düşündüm,çünkü muhallebiyi 20:00 gibi veriyorum sonra da uyuyordu,o saatlerde uykudan mızırdanma başlayınca biberonla sütünü vermek daha kolay gelmişti,ama bu aralar haftada 2 kez uyku ve açlık durumuna bağlı muhallebi veriyorum,ben muhallebiyi devam sütüyle yapıyorum,240 cc su+1 ölçekpirinçunu+1 ölçek nişasta+1 ölçek kavrulmuş un+1 ölçek irmik pişince de 8 ölçek devam maması ,halen şeker kullanmıyoruz,son günlerde basındaki haberler beni iyice tedirgin etti,günlük ve pastorize sütlerdeki kansorojen maddeler,artık ne vereceğimizi şaşırmış durumdayız,aynı şey bebe bisküvisi için de söyleniyor... neticede bu konuyu doktor birkaç arkadaşla konuşmuştuk 1 yaşından önce inek sütüne karşılar ancak illa verilecekse direkt işlem görmemiş taze köy sütünü yani doğal beslenen hayvandan sağılan taze sütü önermişlerdi,ben de böyle bir yer buldum,taze sütüm geliyor,çocuklara içiriyorum(kızım pastorize sütü daha çok seviyor,oğlum için farketmiyor),yoğurdumu yapıyorum,minik paşamın da kahvaltısına ve çorbasına inek sütü kullanıyorum,devam mamasıyla kahvaltı hazırlayınca çok tatlı oluyor.bisküvi,tahıl maması zaten şekerli bir de devam maması koyunca sevmemeye başladı ben de inek sütüyle yapıyorum,zaten günlük 600 cc civarı devam maması da alıyor,inanın ben kızımı büyütürken trabzonun yayla sütüyle büyüttüm diyebilirim,hazır mama hiç kullanmadım,anne sütü ve mamalarında ,çorbasında inek sütü kullandım,çok şükür hastalık nedir bilmez,13 yaşında ve antibiyotik kullanmadık ve hastaneye gitmedik desem yeridir,boy pos zaten maşaallahı var benden uzun sıpacııım,ama şimdi sağımıza bakıyoruz kansorojen solumuza bakıyoruz kanserojen...eski topraklar sütün yoğurdun,yumurtanın herşeyin doğalını yemişler ve boşuna sağlam olmamışlar,şimdiyse adını koyamadığımız reklam kokan ürünler...elimizden geldiğince aklımızın yettiğince yavrularımızı korumaya çalışıyoruz,hem zihinsel hem de fiziksel güzel bir şekilde beslemeye çalışıyoruz,Allah acılarını göstermesin ve sağlıklı nesiller büyütmek nasipetsin
size de çok geçmiş olsun arkadaşım
ben de yapılmaması gereken birşey karşısında hayır kelimesini kullanıyorum ama benim hayır derken ki uslübum bile yumuşaktır aslında... hatta hayırın yanına eeh,ıııy,pis gibi kelimeler de ekliyorum,bu günlerde o da bu tür şeyler yapacağında önce yüzüme bakıyor,gülüyor ve kafasını sallayarak aaay-ıııy gibi sesler çıkarıyor ve yapacağı hareketi yarım bırakıyor devamını getirmiyor,biraz da çocuğun ruhundan ya da annenin hayır kelimesini kullanış şekline bağlı problemler olabililir,çünkü herşeye de hayır dememek gerekir,diğer iki çocuğumda da gerektiğinde hayır dedim ama çok şükür arkadaşında olduğu gibi biz de bir sinir patlaması olmadı,inş bunda da olmaz:)benim bebişimde 20:00-20:30 gibi uyuyor