2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hiç sorma bizde kavga halindeyiz alt açarken... geçenlerde dışarda altını açmaya çalıştığımda az daha alt açmadan düşüyordu zıpır oğlum...

Teşekkürler cevaplar icin. Demek alt açma konusunda yalnız degilmisim. İyi ki burası var da paylaşımlar yapabiliyoruz. :))

Aynı dert bizdede vardı eskay kışın pierre cardin bebek arabası almıştık 12kg ağırlığında bebeğimle yalnız dışarı çıkamıyordum. 10 gün önce (Skip Puset) Chicco skip puset aldık 6kg ağırlığında çok rahat ettik istersen incele..

selam arkadaşlarr nasılsınızz??*
İliena hoşgeldin canımmm nasılsınn??Geçmiş olsun ayrıca ,ara ara uğra buralara..
Arzuayten şuanda bebeklerin gelişimleri fark gösteriyo ama 2-3 yaşlarına geldiklerinde hepsi aynı olacak.Şuan çok hızlı ve değişken dönemdeler.
Bende azranın altını zor değiştiriyorum..Yapmadığım şebeklik kalmıyo ..Kıyafet değişirkende aynıydık onu hallettik.Bunuda kabullenirler zamanla inşallah..
Eskaycım dışarda gezerken bakıyorum nerdeyese 4 yaşındaki çocuk bile o incecik puseti kullanıyo..Ama hiç marka bilmiyorum yaa..Ben chicco liteway kullanıyorum oda puset gibi ama okadar hafif değil...Sana şart hafifinden bi tane kim tutar esrayı :))

Herkese günaydınn....bahar buraya da geldi sanki...biraz geç de olsa.......

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. topik bomboş yine. Herkes çok yoğun havalar güzel bebişler çok hareketli... insan fırsat bulamıyor ki girmeye. Neyse herkes iyi olsun da önemli değil gerisi.

günaydın kızlar

bugün benim anne olduğum gün.Şu an işyerindeyim ve yavrumu ilk kucağıma aldığım aklıma geldikçe gözlerim doluyor.Ne kadar yüce ne kadar güzel bir duygu annelik.Allah hepimizin yavrularına sağlıklı huzurlu mutlu uzun yıllar nasip etsin inş.

Amin Canım Allah nice yıllar bebeklerimizle sağlıklı mutlu uzun yıllar geçirmemizi nasip etsin. Doğum günü için nasıl hazırlandın bizimde Allah nasip ederse 14 Mayıs pazartesi doğum günümüz bende çok duygusallaştım şimdiden Sizin dişiniz çıkmışmıydı zhr84 bizim henüz çıkmadı pazartesi dr. kontrolümüz ve aşımız var aklıma takılan soruları not almaya başladım...

Tşk ederim amin cnm.Doğum gününe magnet yaptırttım.50 kişilik olacak evime sığmayacağı için dışarda biyer ayarladık orada yapacağız pazar günü.Sizinde az kalmış siz ne zaman yapacaksınız.Cnm malesef bizimde dişimiz çıkmadı pazartesi aşımız var dr.a sorucam bende.Daha önce dr.umuz yaşına kadar çıkmazsa flor hapı kullanırız demişti ama onuda kullanmak istemiyorum.Birde inek sütü mü kullanıyorsun yoksa çocuk sütü mü ben çocuk sütüne geçtim onuda sorucam dr.a gidince

Herkese merhaba
Bebeklerimiz gittikçe tatlılaşıyorlar.her gün yeni bir şey yapıyorlar. Bunu izlemek de çok keyifli.
Kızım bu aralar müzik filan çıktığında alkış yapıyor. Öyle tatlı oluyor ki ısırmamak icin kendimi zor tutuyorum. Bi de gidene el sallıyor. Biz ona gülünce o da sevinip gülüyor. Ama biraz tembel bir kızım var. Daha yürümüyor.pitir pitir her yerde emekliyor. Bir yere tutunup ayağa da kalkıyor ama yürümek yok daha. Bakalım ne zaman yürüyecek.
Dişlerimize gelince 5 dişi var. 6. da gözüküyor.
Dogumgunu de haftaya 16 Mayıs. Çarşambaya geliyor. Ama biz o haftasonu Cumartesi kutliycaz. Büyük ihtimalle dışarda bir yerde olacak. Çok fazla kalabalık da değiliz. Umarım güzel gecer.
Şimdilik bu kadar. Herkese şimdiden iyi haftasonları! Dogumgunleri olan bebekleri kutluyorum.

Biz aynı gün 14 Mayıs Pazartesi yapacağız oğlumun doğum gününü ben çok kalabalık olsun istemiyorum evde kendi aramızda (aile büyükleride dahil) kutlayacağız. Bakalım ne diyecek dr.larımız buradan paylaşırız. Ben bi süre daha çocuk sütü kullanacağım (Aptamil junior)aldım. İnek sütünde demir olmadığı için önermiyorlar tabiki dr. sormakta fayda var.

Canım birşey daha soracaktım sen çorba kahvaltı veya diğer yemeklerini nasıl veriyorsun ben ya süzgeçten yada blenderdan geçirerek veriyorum yoksa benim oğlum yemiyor sen gün içinde neler veriyorsun ben şaşırıyorum ya hep aynı yiyecekler

evet aarkadaşlar... gün içerisinde neler veriyorsunuz...öğünlerinizi yazarmısınız...

ben gün içinde neler verdiğimi yazayım.
sabah kahvaltı olarak
bazen karışım halinde(beyaz peynir, yumurta sarısı, ceviz, kuru kayısı ve kuru üzüm haşlanmış, domates, ekmek)
bazen sebzeli omlet (domates, biber, maydonoz, yumurta sarısı),
bazen de kahvaltılık yiyecekleri ayrı ayrı veriyorum.
uyumazsa 1 saat sonra yaklaşık elma, dut, yenidünya, muz gibi meyvelerden birini veriyorum.
öğlen karışık sebze çorbası, mercimek çorbası, yayla çorbası, tavuklu şehriye çorbası, yeşil mercimek çorbası, ıspanak yemeği, pırasa yemeği, kabak yemeği, haşlanmış karnabahar veya brokoli, gibi değiştirerek veriyorum. tavuklu çorba yoksa mutlaka ceviz büyüklüğünde bir kıymayı sade olarak yağsız kızartıp köfte gibi yediriyorum çorbalarının yanında. bazende yine çorbalarının yanında balık haşlayıp yediriyorum.
birkaç saat sonra fırsat bulabilirsem yoğurt ekmek veriyorum.
akşam biberon maması ve yatarken gece maması (kaşık maması)

bu arada öğlen yemeklerini blendırdan geçirmemeye özen gösteriyorum ama çoğu zaman yutmakta zorluk yaşayıp geri çıkardığından sonunda blendırdan geçirip yedirmek sorunda kalıyorum. havalar ısındı bol bol da su içiriyorum. aklıma gelenler bunlar. tabi hepsini ben yapıyormuşum gibi konuştum bakıcı ablamızla birlikte yapıyoruz. o olmasa yanmıştım zaten

cnm ben hiç blender yada süzgeç kullanmadım dr.umda sakın alıştırma demişti.Diş yok ama herşeyi yiyiyor bizimki Damakları iyice sertleşmiş damaklarıyla eziyor valla sıpam.Bizim günlük beslenmemizde şöyle:

SaBAh 6 gibi uyanıp süt içiyor tekrar yatıor 9 yada 9.30 da kahvaltı(yumurta sarısı,pekmez,peynir,ceviz vb.)karışım olarak veriyoruz.Yada mesela pazarları bizimle kahvaltı yapıyor kahvaltılıklardan yediriyorum.
Ara öğünde:Muz yada elma,Hergün portakal yada mandalina suyu içiyordu şimdi bakalım ne içiricem
Öğlen:Sebze çorbası,tarhana,pirinç çorbası,tavuk çorbası,mercimek çorbası dönüşümlü içiriyoruz.
Akşam üstü ara öğünde:Yoğurt ya sade yada cici bebe veya meyve ekliyoruz içine
Akşam:Son 1 haftadır biz ne yemek yiyiyorsak çatalla ezip yediriyorum.İki üç gündür pilav bile yedi dişşiz oğlum.
Yatarkenevam sütü veriyorum.

Dr.um siz ne yemek pişiriyorsanız onada verebilirsin demişti geçtiğimiz kontrolde ben yinede yaşını bekledim son bir haftadır veriyorum.Birde sen yumurta beyazına geçtinmi veriyomusun.

mrb arkadaşlar nasılsınız fırsat bulup gelemiyorum süt iznim bitti akşamlarıda oğlumla zaman geçiyo uyuyuncada iş güç zaman nasıl geçiyo anlamadım. artık iyice yürüyo hiçdurmuyo yerinde çok hareketli bi oğlum var...

Hepimizin ANNELER GUNU kutlu olsun! Allah iyi ki onları bize vermiş. Ve
Allah olmayanlara da versin inşallah ki bu güzel duyguyu yaşasınlar!

Arkadaşlar her herkesin anneler günü kutlu olsun, benim de oğlum 11 mayısta yaşına girdi Fakat doğum gününü bugün yapacağız. Bugün süt iznim de bitti ve çok mutsuzum erken ayrılmak zorunda kaldım ilk defa bugün Ali Kayra'mdan. Ama tek tesellim yine hamile olmam ve işe yarım saat geç gelebilme imkanına sahip olmamdır. Çok şükür :)) Tüm doğum günü olan bebişlerimize nice nice sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum, veeee nanaklarından öpüyoruuuumm. İyi çalışmalar herkese...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…