2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Canım çok geçmiş olsun senin yokluğunu tabikide farkettik inşallah bundan sonra fırsat buldukça girersin..

günaydın kızlar

bende pek giremiyorum bu aralar çok yoğunum.Doğum günü gelen bebişlerimize mutlu sağlıklı yıllar dilerim.Bizim doğum günümüzde haftaya zaman su gibi akıp geçti.Sıpam büyüdükçe dahada yaramazlaştı.Devamlı peşinde dolaşıyoruz her yeri karıştırıyor.10.ayından beri yürüyordu artık koşuyor evin içinde.Dışarı çıktığımızda elini bile tutturmuyor.Hafta sonu alışveriş merkezindeydik kucağımdan inmek istedi yere bıraktım bir koşuşu var görmeniz lazım o koşuyor ben peşinden çok komikti halimiz.
frdince benim oğlumda araba koltuğunda oturmuyor kucağımızda da durmuyor ayakta dikilerek gitmek istiyor yada ön koltuğa geçmek istiyor.Nasıl başedicem bilmiyorum.o yüzden ben araba koltuğu almayı düşünmüyorum.0-13 kilo almıştım hiç kullanamadık.
ilenia çok geçmiş olsun cnm.Allah korusun düşünmesi bile insanı stresten mahveder.Osmana da kocaman bir maşallah

çok geçmiş olsun....

iyi akşamlar. size bir sorum olacak. yazılarınızı okuyorum bebekleriniz öğrettiğiniz şeyleri söylüyor yapıyor falan. oğlum 25 mayıs doğumlu henüz 1 yaşını doldurmadı. anne baba dedirtmeye çalışıyorum hiç söylemiyo ama canı isterse kendiliğinden söylüyo bazen. öyle ağız burun göstermeye zaten daha başlamadı. uzun süre bakmıyo yüzüme sürekli etrafı karıştırıcak dağıtacak. kitap okumaya çalışıyorum elimdeki kitapta gözü bir saniye bile dinlemiyor. adıyla çağırınca bakıyor ama reklam falan görürse ne yaparsam yapayım asla bakmıyor dikkatini çeken birşey olduğunda yani. doktor bakışları tavri gayet iyi hiç bir sorunu yok diyor ama ben endişeliyim. bunları yaşayan var mı?

merhaba arkadaşlar. Herkes yoğunluktan şikayetçi ben de aynı durumdayım. Ev iş çocuk üstüne bir de misafir bütün zamanımı alıyor.
ilenia hoş geldin canım. yokluğunun farkındaydık. Çok geçmiş olsun hem sana hem çocuğuna. Yeni evin hayırlı olsun. Osmana da maşallah. Allah hepsini nazarlardan korusun.
arzuayten canım benim oğlum 19 mayıs doğumlu o da aynı seninki gibi. Aslında çenesi hiç durmuyor ama anlamsız şeyler söylüyor. baba ve mama diyor bilinçli olarak. şarkı söylüyorum masal anlatıyorum ama dikkati çok çabuk dağılıyor hemen alkışa başlıyor. Ya da gözüne birşey takılıyor ona ulaşmak istiyor. Geçenlerde birgün boyunca ayıııyyy (hayır) ve alalalaala (allah allah) dedi ama sonra bir kere bile söyletemedik. Canlarının istemesi gerekiyor yani sorun olduğundan değil canım için rahat olsun. ağzını burnunu benim oğlum da göstermiyor henüz. Üstüne benim sıpa daha emeklemiyor bile bırak yürümeyi. olduğu yerde yuvarlanıp duruyor ya da yılan gibi kıvrılarak gidiyor.

sağol canım ilgin için. yani bişey yoktur diye düşünüyorum bende ama işte insanın içi rahat etmiyor ya varsa diye. dikkati çok dağınık bi tarafa uzanıyor ordan çekiyorum daha çekerken başka tarafa el atıyor kıpır kıpır. alkışı, öksürüğü falan taklit yapıyor. birazda acele ediyorum herhalde heveslenip. zamanı geldikçe tek tek yapar herhalde hepsini.

merhabalar bende 2012 haziran annesi olacaktım ama mayıs annesi olucam artık kısmetse herkese hayırlı doğumlar

Herkese iyi haftasonları!
Merak ediyorum sizde de aynı dert var mi yoksa bir tek bende mi böyle.
Kızımın altını değiştirmek işkence resmen. Ağlıyor. Yatmak istemiyor. Türlü saklabanliklar yapıyorum olmuyor. Bir tek tv karşısında reklamlar varken duruyor. Bu iyi hoş da dışarıya gittiğimizde ödüm kopuyor altını degistircem diye. Çığlık çığlığa. Sanki kesiyorsun. Benim gibi olan var mi?

Canım çok geçmiş olsun senin yokluğunu tabikide farkettik inşallah bundan sonra fırsat buldukça girersin..

çok geçmiş olsun....

saolun kizlar gecmis olsun dileklerinize Allah kimseye yasatmasin....
tatlim ayni dert bendede var altini degisdirmekden nefret ediyorum artik...cok sevdigi ama eline vermedim seyleri eline veriyorum o esnada aliyorum altini ben...mesela krem kutusu kumanda yada ev telefonu gibi napayim anca oyle yapabiliyorum sende dene isdersen .....

Bu arada konusma mevzusuna gelince benimkide konusmuyo oyle baybay yapmak agiz burun gosdermek hiccc ama hiccc yok...takmamaya calisiyorum kafama zamani gelince yapicakk diye yaramazlik nerde osman orda bir sorun olsa onu yapmazdi heralde....Birde kiyaslama yapmamak gerek her bebek bir kisilikdir o erken yapar diyeri gec benimki cok erken yurudu ama aktivite sifir.... tel sarar yapiyoruz bakiyor takip ediyor beni ama taklitttt etmiyor...aksama babaya bir bir söylicez diyorum el hareketleriyle bayiliyo beni seyretmesini ama yapmiyor demekki zamani var hafizaya aliyo herseyi birgun gelicek yapicakk

Canim benimki öyle hareketli öyle yaramaz bir bebekki sana anlatamam evde yurumuyo kosduruyor her an eli ayagi bir yerde dudaklar hep sis cunki dusuyo hep patliyo alni ve kasi herdaim mor surekli kafayi vurmakdan sana ne diyim yaniii kurtlu yaninda hafif kalir son iki ayda iyne iplige döndüm artik ayakda duracak gucum yok gellll görkiii is arabaya binmeye gelince asla ama aslaaaaa araba koltugundan cikamaz oturtduruyorum isderse catlasin aglamaktan yokkk geri dönüs, alisdi biliyorki annem almiycak..aglarsa aglasin sonra ben aglicama o aglasin...araba koltugu can kurtariyor nice kazalarda bebeler burunlari kanamadan cikiyo arabadan Allah korusun en hafif bir frende araba icinde savrulacak bebegin...sen koltugunu al bindir ilk zamanlar aglasada orali olma kisa mesafeli yolculuklar yapin alisdirmak icin ama sakin bindirmemezlik yapma...

Ben hep ana kucagi gibi olanlardan kullandim ilk 8 ay sonra sonra isdemedi bnimek anladimki onlar cok asagidan cocuk disarisini seyretmek isdiyor 8-18 kilo olanlarindan aldim hem yukarda hem yatis pozisyonuna giriyor hemde cocuk icin guvenlii 18-36 kilo arasinda olanlari isdemedim almak iki numara benim onu kullandi 2 yasindan 6 yasina kadar 6 yasindan 10 yasina kadarda yukseltici koltuk kullandim...Kilosu buyuk olanlar buyuk cocuklar icin sirt bolgesi yatis pozisyonu ona gore cok gezip test etmek gerek ...ben yurt disindayim marka versem tr de varmi bilmiyorum OSANN marka kullaniyorum

canım;benim kızım 12 mayıs doğumlu ama mama'yı bilinçli söylüyor sadece.ağız burun da göstermiyor.pepe'yi izliyor trt çocuk da;transa geçiyor sanki:))
hiç endişe etme;anlıyorum tabi seni...çok yakın bir arkadaşımın 2,5 yaşında oğlu var;1,5 yaşına kadar hiç bir şekilde göz teması kurmuyordu.Kendi oynarken seslensek bile bakmıyordu,arkadaşıma hiçbişy diyemiyordum;doktor kontrollerini hiç aksatmazdı çünkü,baksa bile boş boş bakıyordu çocuk;sonra değişti,yavaş yavaş tabi,şimdi 2,5 yaşında yine çok yaramaz,ama teyze teyze peşimde.hiç bir sorun yok.doktorlar uzmanlar sonuçta, her çocuğun gelişimi de farklı.

kızlar konuyla alakasız ama ne olur cevap verin
hafta sonunu kayınvalidemlerde geçirdik orda eltilerimin çocukları falan su çiçeği olmuştular haberim yoktu bende aldım kucağıma çocukları ben şu anda eve geldim 13 aylık yeğenim var acaba kucağıma aldığım için mikrop bulaşmışmıdır ve ye yeğenime bulaştırmaktan korkuyorum ne yapmam lazım acil cevap

O şekilde bulaşmaz.Siz hasta olursanız sizden bulaşabilir.

Canım Arkadaşlarında yazdığı gibi Allahın izniyle bi problem yoktur bebeğinde biz Anne olarak çok hassasız seni çok iyi anlıyorum. Bizimde dişlerimiz çıkmadı henüz bende ona endişeleniyorum Annelik böyle bi duygu demekki

günaydın kızlar. bizimki 1 yaşını doldurdu ancak sadece 2 diş tam olarak çıktı, şimdi 2 üst diş yolda...farkında değilken ellerini bırakıp 1 dakikaya yakın ayakta duruyor ama yürüme yok :)öyle göz, kulak falan gösterme doğal olarak yok. bence bunun için çok küçükler zaten.

Günaydın herekese...
Arkadaşlar bence hiçbirimiz endişe etmeyelim harika bebeklerimiz var ve herşeyi hazır olduklarında yapacaklardır. Kuzuma baktıkça ciğerime sokasım geliyor eminim hepiniz öylesiniz. Varlıklarına şükredelim.Allah çözümsüz dert vermesin ve olmayan herkese nasip etsin.

teşekkür ederim hepinize kızlar. aslında gayet cin gibi bir çocuk hareketlerinden belli ama işte burda bazı yazılanları okuyunca acaba diyorum.

Benım oglumda bır sure oyle yaptı ama pişigi olmustu sanırım canı yanıyordu sakın ısrar etme bende gecmeyecek snaıyordum ama gectı doktorumuz usteleme bırak boku bulassın saga sola ıyıce iyreti etme cocugu dedı altını actıgımda hemen kalkıp koltuga dıkelıyordu bende orada temızlıyordum
Gecıcek merak etme bı hallerı bı hallerını hıc tutmuyor

Merhaba kızlar...Almam idare ederim diyordum ama su an mevcut bebek arabası ile yasamak cok zor
O yuzden tek basıma evden cıkamıyorum..En acilinden, hem cok hafif, hem uygun fiyatlı, hemde sırtı birazcıkta olsa yatabılen bi puset lazım bana...
Önerilerinize cook ihtiyacım var..Simdiden tesekkurler muckk :))

senin tüm yazdıklarını bizde yaşıyoruz...bende önceki sayfalarda kendi durumumu anlatmıştım... buradaki arkadaşlar sağ olsunlar rahatlatmıştı beni.. send ekafana takma bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…