Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bugünn kzızm 1 yaşına girdiiiii...Pazar günü kutladık doğum gününü..Çok güzel oldu herşey..Azrada keyif aldıı...Daha nice yaşlara inşallahhh..
Beni arayan esracıma ayrıca teşekkürlerrr...
Arkadaşlar bebeklerimiz yaşına girdiklerinde sağlık ocaklarında yapılacak 2 aşı haricinde özel olarak su çiçeği aşısıda yaptırmayı düşünüyormusunuz? Ben kararsız kaldım:44:
Selam arkadaşlar..
doğum günleri kutlanan tüm bebişlere mutlu yıllar diliyorum. zaman ne de çabuk geçiyor. geçen yıl bu vakitlerde gün sayıyorduk. Benim oğlan tembel olduğunu daha o zamandan gösterdi. Bugün yarın derken 19 mayısı bekledi doğmak için. Hala tembel yürümek için hiç uğraşmıyor bırakın yürümeyi tutunarak bile ayakta durmuyor. İstediği heryere yerde yuvarlanarak gidiyor tosbaaaa. yürümesi yaşını geçecek bu gidişle. Dişlerimiz de tembel sadece 2 tane var daha. ama dert etmiyorum geç olsun güç olmasın.
Ayrıca devam sütünü tamamen bıraksam mı acaba diye düşünüyorum. hala emiyor oğlum arada da inek sütü versem olur mu?
arkadaşlar bir yaş aşıları ateş yapıyor mu kolay atlattı mı kuzular?
Sevgilerle..
doğum günümüzü kutlayan teyzelerimize teşekkürleerrr....
2 tane sağlık ocağında 1 tanede özelde hepatit A yı yaptırdık.Su çiçeği 15. ayda yapılacakmış.Ben yaptırıcam bu aşıyı.Çünkü zona hastalığını gözümün önünde geçen sene 2-3 kişi geçirdi.ve yanlış bilmiyorsam su çiçeği olmayana zonalıdan bulaşabiliyo bu hastalık..
İnek sütünü sordum anne sütü alan bebeklerde önermiyorum dedi...
Aşılarımız ateş yapmadı..Ama 1 hafta sonra kızamıkcık ateş yapabilir dedi..Diş için flor hapı verdi dr.umuz.Bunun dışında bakşa vitamine hapa gerek yok dedi.Diş çürümesini önlüyomuş.Boyumuz 76 cm kilomuz 10,200 ..Boyu minimum 1.68 1,70 olucak dedi :)) Zaten çok uzun olmasın yanına eş bulmak zor olur :))) Kilosu şu 2 aydır aynı ishal olduğu için hiç alamadı...
Çok şükğr herşey yolunda...Bahar geldi kızım kıpır kıpır gün boyu evde ordan oraya yürüyo ,el atıp karıştırıyo heryeri:))
Merhaba canım uyardığın için teşekkürler.Hiç araştırmadım ama florda belli oranda vücuda gerekli diye biliyorum.Suda falan bile var,oran fazla olursamı zararlıki??dilekcim merhaba,flor hapını ben ilk oğlumda kullanmıştım şimdi çok pişman oldum kızlara facede yazmıştım alzheımer hastalığına yol açıyormuş.ben florürsüz diş macunu kullanacağım artık...aşılarınız içinde geçmiş olsun ben su çiçeğide yaptırmıştım bu sene su çieçği salgını vardı iyiki yaptırmışım tek doz bile %95 koruma sağlıyor.
COOK SEVİYORUM BEN SİZİ YAAA
Bizim dr da yaptırın dedi ama ben şööle enine boyuna hiç arastırmadımşu aşı olayını...Bir de FDilek canımmbizim faceteki grupta kızlar hep 2 tane aşı yaptırdılar..Bende kendi listemize baktım 2 tane aşı görülüyor...Suçiçeğini 13.ayda yapacakmıs dr öyle dedi..Bu arada aşının fiyatınıda merak ediyorum valla...2 kez Rota aşısı için 150 TL + 150 TL ödeyince bu da bu kadar pahalı olur mu dıye dusundum..
GEçmiş olsun Azra kuzusuna...6 aydır rahattık aşı yoktu simdi bana yine afakanlar basmaya basladı..17 Mayıs ta bizim aşı gunumuz:18:
herkese günaydın... iyi haftalar dilerim...
Bebişlerimizin kimisi sıralıyor, kimiside yürümeye başladı bile.... Yürümenin de konuşmanın da bebekten bebeğe değiştiğini biliyorum ama bazen içim rahat etmiyor...
Oğluşum sıralıyor...hatta yaşından önce yürür diyorduk ama sorun değil tabii...
konuşmasında ilerleme yok gibi geliyor... da da da.... ma ma ma... an ane an an gibi sesler çıkarıyor ama billinçli olarak söylemiyor gibi geliyor...
artık yaşına geldi... hala baş baş bile yapmıyor... bende endişeleniyorum çok
Merhaba canım merak etme bizler acele ediyoruz onların keyfi yerinde bence..Çevrede çok önemli canım.Azranın hergün görüştüğüm 3-4-5 yaşında 4 tane ablası var.Onların arasına öyle bi karışıyoki konuşmaması imkansız.ısrarla öğretmeye çalıştıklarımı yapmıyo.Ama bugün bi baktım oyuncak telefonu kulağına götürüyo.herkese günaydın... iyi haftalar dilerim...
Bebişlerimizin kimisi sıralıyor, kimiside yürümeye başladı bile.... Yürümenin de konuşmanın da bebekten bebeğe değiştiğini biliyorum ama bazen içim rahat etmiyor...
konuşmasında ilerleme yok gibi geliyor... da da da.... ma ma ma... an ane an an gibi sesler çıkarıyor ama billinçli olarak söylemiyor gibi geliyor...
MERHABA HOŞGELDİN CANIMM..Her halleri ayrı tatlı bu miniklerinn...arkadaşlar merhaba yeni katılıyorum aranıza benim de iki tane minik meleğim var biri 2010 mart biri 2011 mayıs doğumlu.bizim ev tam curcuna 2011 mayıs doğumlu olan kızım berna
berna da sıralıyor kendisi ayakta da durabiliyor ama henüz yürüyemiyor.öyle güzel anne diyor ki,bilinçli söylüyor beni görünce anne diyerek bana doğru emekliyor hemen yanında yoksam anne diyerek çağırıyor beni.minicik ağzından çıkan anne kelimesi beni en çok mutlu eden şey.canım yavrularım sizi çok seviyorum
merhaba kızlar naslsınız
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler
benm minik yaramazım bugun 1 yaşına girdi
geçen seneyi hayal ettim bugunkü gibi kollarımdaydı
sanki hiç. geçmeyecek bir 9 ay gibi sıkıntılı geçsede sonu çok güzeldi hamdolsun
hamilelikten yana hep birlikte güzel duygular tercuman oldu bu sayfalar bize
yıllar sonrada inş. başka mutlulukları paylaşırız hepbirlikte
ne kadar şükretsek az...annelik dünyanın en güzel duygusu
Rabbim isteyen herkese versin inş.
dün ilk adımımız attık derken yere düştü..çok acele ediyor yürümeye çalışırken
saki bir balet gibi gösteri yapıp ayağa kallkınca sevinçten uçuyor
hep oyun istiyor saklabaca bayılıyor..henüz anne demedi ama kendikenide bişeyler söylüyor
hayvanları görünce sevinçten iştahı açılıyor
bend e yemeği belgesel karşısında yediriyorum maalesef
bilgisayarımızda bir sürü hayvanlar alemi oldu
anne baba demesede kidi yani kedi diyor :)
hergünümüz bir alem yani
bakalım akşam neler yapacak 1 yaş pastamızı sipariş verdik
sade bir şekilde yapacaz doğum günümüzü
hayırlı akşamlar herkese
sevgiler
iyi akamlar hepinize.araba koltuğu almayı düşünüyoruz kızıma.ama hangisini almalıyım karar veremedim.birde kızımın içinde oturacağından şüpheliyim.tam bir kurtlu.durduğu yerde durmuyo.arabadada kucağımda ordan oraya geçiyo.nasıl alıştıracağım içinde oturtmayı bilmiyorum.sizinkiler uslu uslu oturuyor mu içinde.
endişelenme bence....:)zamanı gelince konuşu ,yürür,...biz ister istemez beklenti içine giriyoruz sanırım...o kendini hazır hissedince hepsini bir bir yapar annesi...:)ha şunu sölim ben 3,5 yaşında yürümüşüm fiziksel hiçbi sıkıntı yokken...yürüyünce bakmak daha zor inan ki..benimki 1 sn durmuyo haydi diyo direkt kapıya....konuşmaya gelince çevredeki nesnelerin isimlerini hergün tekrar tekrar söylebilirsin..onun telaffuz etmemesi anlamadığı anlamına gelmiyormuş...şuan hafızasına depoluyormuş kullanmak üzere..umarım için rahatlamışırherkese günaydın... iyi haftalar dilerim...
hoşgeldin...38arkadaşlar merhaba yeni katılıyorum aranıza benim de iki tane minik meleğim var biri 2010 mart biri 2011 mayıs doğumlu.bizim ev tam curcuna 2011 mayıs doğumlu olan kızım berna
berna da sıralıyor kendisi ayakta da durabiliyor ama henüz yürüyemiyor.öyle güzel anne diyor ki,bilinçli söylüyor beni görünce anne diyerek bana doğru emekliyor hemen yanında yoksam anne diyerek çağırıyor beni.minicik ağzından çıkan anne kelimesi beni en çok mutlu eden şey.canım yavrularım sizi çok seviyorum
mutlu yıllar olsun kuzuya...merhaba kızlar naslsınız
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler
benm minik yaramazım bugun 1 yaşına girdi
geçen seneyi hayal ettim bugunkü gibi kollarımdaydı
sanki hiç. geçmeyecek bir 9 ay gibi sıkıntılı geçsede sonu çok güzeldi hamdolsun
hamilelikten yana hep birlikte güzel duygular tercuman oldu bu sayfalar bize
yıllar sonrada inş. başka mutlulukları paylaşırız hepbirlikte
ne kadar şükretsek az...annelik dünyanın en güzel duygusu
Rabbim isteyen herkese versin inş.
dün ilk adımımız attık derken yere düştü..çok acele ediyor yürümeye çalışırken
saki bir balet gibi gösteri yapıp ayağa kallkınca sevinçten uçuyor
hep oyun istiyor saklabaca bayılıyor..henüz anne demedi ama kendikenide bişeyler söylüyor
hayvanları görünce sevinçten iştahı açılıyor
bend e yemeği belgesel karşısında yediriyorum maalesef
bilgisayarımızda bir sürü hayvanlar alemi oldu
anne baba demesede kidi yani kedi diyor :)
hergünümüz bir alem yani
bakalım akşam neler yapacak 1 yaş pastamızı sipariş verdik
sade bir şekilde yapacaz doğum günümüzü
hayırlı akşamlar herkese
sevgiler
iyi akamlar hepinize.araba koltuğu almayı düşünüyoruz kızıma.ama hangisini almalıyım karar veremedim.birde kızımın içinde oturacağından şüpheliyim.tam bir kurtlu.durduğu yerde durmuyo.arabadada kucağımda ordan oraya geçiyo.nasıl alıştıracağım içinde oturtmayı bilmiyorum.sizinkiler uslu uslu oturuyor mu içinde.
Ne güzel doğum günleri başladı.Annem hep benim doğum günümde sancısının tuttuğunu söyler.Bende de acayip bir duygusallık başladı bu sıralar.Kızıma sarılıp sarılıp iyi ki seni doğurmuşum diyorum.Ama zalim şey, dolu dolu gözlerime bakıyor da "mama" diyor ;bir güzel "anne" deyip sevindirmedi daha :))
aynı duygu selini ben de yaşadım 20 nisan da....herşey bugün gibi aklımda....gece suyumun geliş sancılar doğum ve bembeyaz kremsi şeyle birlikte göğsüme verilişi.......sıpam çok güzel bir hediye verdi d.gününde bana...anne diyordu zaten epeydir...doğum gününde gözümün içine bakıp annemmm dedi ben salya sümük...annelik beni çok ağlak yaptı...
Bana da ne güzel bir hediye olur anneler günü için;keşke dese de -annemm- çok uzak şimdilik an..de takılıp kalıyoruz.Ben 1 senedir herşeye ağlar vaziyetteyim zaten,kuşa böceğe falan da;kardeşim bu ne biçim hormonmuş diyor :))