• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

siz şimdiye kadar kaç kilo aldınız?

:))) 5 kilo verdim yarim kilo aldim oda sabah tartildim yine sanirim onuda alamamisim :)))) yemek yemem duzeldi bol bol meyve yiyorum hergun portakal suyumu ihmal etmemeye calisiyorum yoksa portakal yiyorum...su aralar sabahlari badem yiyorum findik falan arada..sonra sabah kahvaltisi mutlaka beyaz peynirli domatesli tost yapiyorum vitaminler midemi agrittigi icin mutlaka yiyorum...ogle yemegi corba falan iste sebzeli sandevic falan yiyorum..aksam cok abartmam cunku yemekten sonra uyuyyorum..ama ne kadar vitaminine guvendigim corba salata varsa yiyorum..iki gunde bir limonlu soda iciyorum dikkat edip..aksamlari hic abartisiz 1 1/5 kilo meyve yiyorum..et yemekleri ile cok aram yok su aralar ondan haslama yapip suyunu iciyorum genelde..su aralar birde sut ve yogurta kendi yaptigim cilek marmetleti vardi katip yiyorum..ekmegide kepek yada tam tahil kullaniyorum..ama yinede kilo alamiyorum..bende anlamadim normal zamanda yesem bonus olarak geri donerdi bana ama..doktora gidicem bi kacgun icinde bebegin boyunu kilosu herseyine tekrar baktiricam normal dediler bir sorun yok cok sukur ama yani arada aklima takilmiyor degil...

:))) 5 kilo verdim yarim kilo aldim oda sabah tartildim yine sanirim onuda alamamisim :)))) yemek yemem duzeldi bol bol meyve yiyorum hergun portakal suyumu ihmal etmemeye calisiyorum yoksa portakal yiyorum...su aralar sabahlari badem yiyorum findik falan arada..sonra sabah kahvaltisi mutlaka beyaz peynirli domatesli tost yapiyorum vitaminler midemi agrittigi icin mutlaka yiyorum...ogle yemegi corba falan iste sebzeli sandevic falan yiyorum..aksam cok abartmam cunku yemekten sonra uyuyyorum..ama ne kadar vitaminine guvendigim corba salata varsa yiyorum..iki gunde bir limonlu soda iciyorum dikkat edip..aksamlari hic abartisiz 1 1/5 kilo meyve yiyorum..et yemekleri ile cok aram yok su aralar ondan haslama yapip suyunu iciyorum genelde..su aralar birde sut ve yogurta kendi yaptigim cilek marmetleti vardi katip yiyorum..ekmegide kepek yada tam tahil kullaniyorum..ama yinede kilo alamiyorum..bende anlamadim normal zamanda yesem bonus olarak geri donerdi bana ama..doktora gidicem bi kacgun icinde bebegin boyunu kilosu herseyine tekrar baktiricam normal dediler bir sorun yok cok sukur ama yani arada aklima takilmiyor degil...

ay yok kilo almaman normal bence. kilo yapıcı şeyler yemiosun ki. ama gene de bebek senden besleniyodur faydalıyiyecekleri yiyosun
ben arada kaçamak yapıyorum. makarna falan yediğim oluo. ya da hamurişi şeyler yediğim oluo bi de çok fazla hareketim yok ondan kilo alıyorum. eti ben de yiyemiyorum.

benim öğünlerim şöyle oluo genelde.

sabah: bi haşlanmış yumurta ya da az yağda yumurta, domates salatalık, zeytin, bi parça peynir.
arada:kuru kayısı ya da bazen iki üç tane bisküvi
öğlen; kaşarlı tost, ayran ya da nesfit artı meyve
aralarda içim kıyılıo bi parça ekmek peynir yiyorum. ya da meyve
akşam;sebze yemeği, yoğurt, bi dilim ekmek ya da bi tabak makarna, ta da bi tabak bulgur pilavı cacık .makarna pilav gibi şeyler yaptığımda sadece ondan yiyorum başka çeşit yapmıyorum.
akşam arası: meyve bazen çekirdek çitliyoruz :D
gece yatmadan önce midem bulanıo içim kıyılıo die bi parça ekmek arasına peynir koyuyorum. beni bu ekmek peynir mahvetti :D
böyle iken haftada yarım kilo alıodum. aradaki kaçamaklar yüzünden sanırım :( bi de bazen dışarda yiyoruz. haftada illa bi kere dışarda yediğimiz oluo. dikkat etmem lazım :(

ay yok kilo almaman normal bence. kilo yapıcı şeyler yemiosun ki. ama gene de bebek senden besleniyodur faydalıyiyecekleri yiyosun
ben arada kaçamak yapıyorum. makarna falan yediğim oluo. ya da hamurişi şeyler yediğim oluo bi de çok fazla hareketim yok ondan kilo alıyorum. eti ben de yiyemiyorum.

bende yumurta yiyorum haslanmis en azindan haftada 5 6 gun ondanda tiksindim :))) ama senin peynir yemen iii bende oyle icin falan kiyilmiyor hic yoksa normalde cok etcil bir insanim yani hemen hemen hergun yerdim...yok aslinda menun seninde cok kalabalik degil bende haftada 1 gun makarna yiyorum esinmin israri ile..univ sonra 5 sene corba yiyemedim hala makarna yiyemem cok nadir..oyle hamur isi falanda sevmem heralde bende ondan kazaniyorum...ama iste benim idrar yollarimda iltihap oldugu icin ve kontrol altinda tutmam icin cok su iciyorum..ozaman aclikta hissetmiyorum...bir hafta boyunca gecen ay sadece sicak suyu biraz ilikttim ictim..o hafta 2 kilo birden verdim...su icmek cok faydali gercekten...ben su aralar baliga taktim yiyemiyorum onu sadece..yerine badem cevizle idare ediyorus...

evet eskiden hiç su içmezdim ama şu ara otomatikman fil gibi su içiyorum. gün de en az iki litre oluodur. benim bulantılarım olduğu zamanlar da hep peynir ekmek yedim. kilo aldırdı o da sanırım. aman yaa off takmicam kilolarımı strese girdim resmen.

evet eskiden hiç su içmezdim ama şu ara otomatikman fil gibi su içiyorum. gün de en az iki litre oluodur. benim bulantılarım olduğu zamanlar da hep peynir ekmek yedim. kilo aldırdı o da sanırım. aman yaa off takmicam kilolarımı strese girdim resmen.

valla niye takiliyorsun anlamadim keske bende peynir yiyebilsem senin kadar cok faydasi var bebegin kemiklerine oyle dusunme..hem kilo almamissinki fazla niye stres oluyorsun bosver rahatina bak sut verince hepsi gidiyormus...normali oo zaten kilo alinmasi lazim en az 3 ay gecince haftada yarim kilo..ye diledigin gibi ben ole herseyi yiyorum ama istahsizlik bende fazla abartip yiyemiyorum yoksa istahim masallahi var benim simdiye almistim 5 6 kilo :))))...

evet aman ya bi an önce doğsunlar da sevelim :) arada dürtüklüm "hadi kız çabuk büyü" diye :)) her şeyin bi vakti var :)

evet aman ya bi an önce doğsunlar da sevelim :) arada dürtüklüm "hadi kız çabuk büyü" diye :)) her şeyin bi vakti var :)

dimi zaman yaklastikca daha bir heyecanli oluyor..saglikli gelsinlerde bekleris biz :)) bende bugun 3 testin cevabini alicam doktor randevum var..kan haplarimi bitirmek uzereyim onlari yazdirip balik yagini almayi planliyorum insallah...

ayrica gunaydin annenler bebisleriiii......

gunaydin kizlar nasilsiniz dun 3 test sonuclarimi aldim allaha sukur temiz cikti...doktor artik bebegini hissetmen gerekiyor dedi dedim birseyler hissettim ama ama hafif yumruklar gibi tmm dedi baslamis..ortalama 2 haftadir hissediyordum surekli onceleri azdi simdi orani biraz cogaldi..ozellikle birsey yer icerken oluyor..gecen transformens filmine gittim sinemada film basladi yumruklar basladi..aha dedim babasi anasi gibi fantastik filmleri cok sevecek...:nazar::nazar::emir_bebek:

gunaydin kizlar nasilsiniz dun 3 test sonuclarimi aldim allaha sukur temiz cikti...doktor artik bebegini hissetmen gerekiyor dedi dedim birseyler hissettim ama ama hafif yumruklar gibi tmm dedi baslamis..ortalama 2 haftadir hissediyordum surekli onceleri azdi simdi orani biraz cogaldi..ozellikle birsey yer icerken oluyor..gecen transformens filmine gittim sinemada film basladi yumruklar basladi..aha dedim babasi anasi gibi fantastik filmleri cok sevecek...:nazar::nazar::emir_bebek:

günaydın :21:

Canım gözün aydın çok sevindim senn adına..Evet bende hissetmeye başladım artık hareketlerini :nazar::nazar::emir_bebek: bebeklere 1-2 saat sonra ulaşıyormuş yediğimiz şeyler..Benim ki sabahoynuyor uyandırıyor beni sanırım acıktım diye :1: bir de yedikten sonra başlıyor işte :1:

günaydın :21:

Canım gözün aydın çok sevindim senn adına..Evet bende hissetmeye başladım artık hareketlerini :nazar::nazar::emir_bebek: bebeklere 1-2 saat sonra ulaşıyormuş yediğimiz şeyler..Benim ki sabahoynuyor uyandırıyor beni sanırım acıktım diye :1: bir de yedikten sonra başlıyor işte :1:

gercekten cok entresan bir durum hissetmeye basladigim zamandan itibaren surekli elim karnimda...dun doktor spormu yapiyorsun yuzuyormusun diye sordu esim yok cok spor yapar sabah aksam uyur dedi:))..sonra yok durumun iyi kilo almamissin dedi..he merak etme 6 aydan itibaren zaten istemesende alacaksin ii problem yok dedi..kendime sonunda bir balik hapi aldim icinde omega 3 6 mineraller folik asit falan var..simdi gunluk tukettigim vitamin 4 e cikti dokunmasin dedim bisey olmaz dedi doktor...artik kol cantasi iflah etmiyor sirt cantasina doldruyorum hepsini ole geziyorum :)))

benimde bir şey hissettiğim an hemen elim karnıma gidiyor bekliyorum tekrar olsun dye :1: Eşim diyor rahat bırak çocuğu :D

herkese merhabaa,

bende ilk kez haftasonunda bi hareket hisseder gibi oldum ilk tecrübe olunca tabi önce oğluşum mu değil mi tam emin olamadım ama sonra tekrar olunca başka bir şey olamaz diye düşünüyorum ilk kez böyle bir şey hissettim çünkü. Sanki rahimin içinde baloncuklar patlıyor gibi oluyor dönüyor mu tekmeliyor mu artık neler yapıyorsa :) Çok ilginç değişik bir duygu şimdi daha iyi anladım içimde canlı birşey var ve şu an sadece orada yaşayabilir yaşam alanı orası kıyamam ben onaa :)

Tatil herkes gibi hamilelerin de hakkı ama onların bu haklarını dikkatli kullanmaları gerekiyor.

Seçilecek mekan, güneşlenilecek saat ve süre, anne ile bebek sağlığı için önem taşıyor. İşte tatil planı yapan anne adaylarının dikkat etmesi gerekenler…Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı Ünitesi’nden Dr. Alper Mumcu, tatil planı yapan anne adaylarının dikkat etmesi gereken noktaları şu şekilde özetliyor:

Tatil planı yaparken anne adayının sağlığında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Gebeliğin erken dönemlerinde kanama ve düşük riski bulunanlarda seyahat etmek sakıncalıdır. Böyle bir durumda kanamanın şiddetine göre ev istirahatinden kesin yatak istirahatine kadar değişen önlemler gerekli olabilir. İleriki dönemlerde ise suyun gelmesi, kanama olması, erken doğum kasılmalarının varlığı gibi durumlarda da seyahat etmek kesinlikle sakıncalıdır.

Tatil planı yapılırken öncelikle tarihler önceden belirlenmeli ve konu ile ilgili olarak gebeliği takip eden doktor ile görüşülerek onayı alınmalıdır. Genel olarak çok zorunlu olmadıkça son üç ay içinde tatile çıkmamak daha uygundur.

Seçilen tatil mekanının özellikleri nasıl olmalı?

Bu konuda kesin bir şey olmamakla birlikte genelde temiz, mutfağı güvenilir ve odalarda havalandırma tertibatı iyi olan tesislerin tercih edilmesinde yarar vardır. Öte yandan tesiste kısa sürede ulaşılabilecek bir doktor ve yakın çevrede gerekli donanıma ve personele sahip bir hastane olması avantajlıdır.

Deniz ve güneşin anne adayına yarar ve zararları nelerdir?

Gebelik sırasında yüzme sporu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların en başında temizliğinden emin olunmayan sulara girmemek geliyor. Gebelik öncesinde düzenli olarak yüzen kadınlar, daha önceki programlarına devam edebilirler. Ancak gebeyken ilk kez denize girecekler biraz daha dikkatli olmak zorunda.

Güneşlenirken neler e dikkat edilmeli?

Hamile kadının cildi daha hassastır. Hamilelik sırasında derinin rengini ver en melanini salgılayan hücreleri etkileyen melonosit stimüle edici hormon düzeyleri yükselir. Eğer yüzünüzde cholasma adı verilen gebelik maskesi oluşmuşsa yani düzensiz ve koyu renk değişiklikleri görülüyorsa bu durumda siz de güneş ışınlarına ve ultraviyoleye karşı aşırı duyarlısınız demektir.

Bu durumda cildiniz güneş ışınlarına her zamankinden daha fazla ve daha şiddetli cevap verecektir. Güneş altında uzun süre geçirmeniz hem vücut sıcaklığınızın aşırı artmasına hem de vücudunuzdaki suyun azalmasına neden olabilir. Tüm bu nedenler den dolayı hamileyken uzun sür e güneş altında kalmanız önerilmez.

Ne kadar süre suda kalınabilir?

Öncelikle suya girmeden önce vücudu ısıtmak, yavaş yüzmek gerekiyor. Gebeliğinin ilk 3 ayında bulunanlar için günde 20 dakika yüzmek yeterli. İkinci 3 aylık dönemde ise su eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Bu dönemde daha önceki yüzme alışkanlıkları aynen devam edebilir. Son dönemlerde ise yüzmeye devam etmekte herhangi bir sakınca yok.

Mayo ve güneş koruyucu seçimi

Hamile kadınların direkt güneş altında kalmaları önerilmez. Mutlaka gölgede ve tercihen üzerilerinde t-shirt ile dinlenmeleri daha uygundur. Yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır. Yaz aylarında ve özellikle plajda su kaybı her zamankinden fazla olacağından sıvı alımına azami dikkat göstermek gereklidir. Vücudu fazla sıkmayan, gebeler için tasarlanmış mayoları kullanmak gerekiyor.

ben hala mayo alamadım :95: o kadar pahalı ki bulduklarım da 120-150 arası hep fiyatlar :52:

benimde garip bir tatil programim var nasil cozucem bilemiyorum...ortalma turkiyeye geldigimde 6 kere falan ucaga binmem gerekecek..doktora sorucam birsey olurmu bana olmaz dedi ama 6 bilmiyor :))) valla baktim ilk 3 de bisey olmuyor gerisine doktor raporu almayi planlamiyorum..disaridan bakildigimda hamile oldugum simdilik cok belli degil ama 6 ayda ne olur bilmem...

bence cokta pahali birsey alma her sezson degistirecegim bir model al bende 3 takim aryildiz mayo almistim dunya fiyata hepsi yazlikta yatiyor hala alamadimda ...sonra bir tatil beldesinde acil ihtiyacim oldu ilk girdigim dukkandan oylesine 15 tl bikini aldim emin ol onu daha keyifli kullaniyorum hicte bisey olmadi :)))sonra gezinirken bir siyah mayo buldum onuda cok ucuza aldim ve ikisini kullaniyorum simdi...valla ne deformasyon ne bisey...

ya ben de bi kaç gün öncesine kadar daha sık hissediodum.şimdilerde pek hissetmiorum çocuğu. sabah kusmalarım olmasa korkucam.

ben de tatile gelirken yeni aldığım mayoyu unutmuşum evde. annemin evinde kalan mayoyla idare edicem. aman zaten bi hafta. sonra karadenizde denize de girilmez. yaylaya çıkarız artık serin serin :) istanbuldan trabzon çok yol yaa inşallah rahatsızlanmam. zaten şu hamileliğimde yaptığım yolşculuk kadar hiç bi zaman yapmadım yolculuk. zavallı yavrum. bi de eşim saolsun yoldaki çukurları hiç es geçmez bonus gibi toplar. artık allaha emanet.

ya ben de bi kaç gün öncesine kadar daha sık hissediodum.şimdilerde pek hissetmiorum çocuğu. sabah kusmalarım olmasa korkucam.

ben de tatile gelirken yeni aldığım mayoyu unutmuşum evde. annemin evinde kalan mayoyla idare edicem. aman zaten bi hafta. sonra karadenizde denize de girilmez. yaylaya çıkarız artık serin serin :) istanbuldan trabzon çok yol yaa inşallah rahatsızlanmam. zaten şu hamileliğimde yaptığım yolşculuk kadar hiç bi zaman yapmadım yolculuk. zavallı yavrum. bi de eşim saolsun yoldaki çukurları hiç es geçmez bonus gibi toplar. artık allaha emanet.

bende gelicem diye dondugumde ev temiz olsun diye erken ciktim isten ne varsa dun topladim yikadim kaldirdim evde hala bitmedi ama cok yoruldum...sonra bebek baya hareketli idi bekledim bekledim olmadi hareket neyse gece birkac darbeye uyandim...oh yerindeymis diye aman kizlar yormayin kendinizi hareketleri duruyor bebegin..

ya bende kacgundur yesillik goruyorum ruyamda hayrolsun insallah burasi yesil bir ulke degil ozledimmi ne bag bahce.istanbuldada ole bahcelik bir yerde yasamyorum ama sonucta camlica yakindi eve gozukuyordu..valla trabzon yesil memlekettir sanlisin olsun temiz doga giderken dikkatli olun yavas gidin yeterli dinlene dinlene....otobus yolculugu gibi degil rahat edersin bisey olmaz..ben otobusle annem maceraya atilmak istedigi icin bindim 2 kere adanaya allahim yol bitmedi ben oldum tobe ettim anneminde ayaklari sisti pisman olmustu...:)))))

yeşillik görmek iyidir derler. hayrolsun :)

valla benim çocuğu da oksijen mi çarptı ne gündüzleri hiç hissetmiyorum ama akşam üstü başlıyor yavaştan. bi de dün babasıyla telefonda konuşurken kapı tokmaklar gibi hızlı hızlı hareket etti. babasına selam falan mı göndermek istedi ne :))

ben hamileliğimin ilk haftalarında trabzona gitmiştik gene ama uçakla.o yormamıştı ama köye çıkana kadar çok korkmuştum. köy yolu çok berbat. resmen hoplaya hoplaya dayak yemiş gibi inmiştim arabadan.o zaman dedim çocuğa bişi olmadıysa bundan beteri olamaz herhalde diye içim rahatlamıştı :)) bben arada sancı hissediyorum rahmim mi genişlio ne?size de oluo mu?

Back