• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

selam kızlar,

iki gün önce çok fena üşüttüm. sonrasında çok fena gaz sancım oldu. bi de kabızdım. karnım çok fazla zorlandı gece resmen sancıdan inledim. doktor fitil vermişti kabızlık için gittim onu kullandım rahatladım sıcak su torbası falan üşütmemi attım ama iki gündür karnım çok fena sızlıyor. ameliyat yerimin üstleri bi de karnımın kenar kısmı.yara gibi sızlıyor. acaba doktora gitsem mi bilemedim. kendiliğinden geçer mi ki? bi de benim kanamam bitti sanırım. iki gündür hiç gelmedi. acaba daha gelir mi ki?artık ara ara mı gelcek acaba?

Cok gecmis olsun cnm dikkat et kendine sen usutunce bebiside etkiler.... Benimde kanamam 2gun gelmedi sonra geldi yine ara ara oluyor seninde olur bence gerci herkezin farkli ama yeniyiz ya daha kesilmez... Benimde ameliyat yerim kanamisti hic yatmadim cunku ben bebek durmuyor diye doktora gittigimde bisey olmaz dedi sabah aksam baticon surdum yaram duzeldi baya...
merhabalar :)

yeni fırsat bulabildim. Bebiş 2 gündür tutturdu ben göğsünde uyucam yoksa uyumam ağlarım mırıldanırım diye. Doktor 1 ay sonra yalancı memeye başlayın dedi ama ben artık başlıcam bu gidişle saatlerce boğuşuyorum hanfendiyle uyutucamda bende uyucam diye. Göbeğimizde hala düşmedi. Göğüslerim hala yara. Göğüs koruyucuyuda öle sabretmezki bizimki içini sütle doldurupda sonra karnını doyurmaya ama yine denicem yoksa geçmicek. Emzirmenin tadınada varılmıyor böle olunca.

Bu arada anadolu yakasında oturup çocuk doktoru olarak tavsiyede bulunabileceğiniz biri varmı ? Ölesine bir doktor değilde tavsiyeyle başlayıp o doktora devam etmek istiyorum.

Patkacim hadi gozun aydin hepimiz kavustuk bebislerimize.. Benim bebegimde hep gogsumde hem emcek hem uyuycak uykuya hasret kaldim... Hepimiz ayni yollardan geciyoruz hayirlisyla bi buyutsek eskiden bi dogursak diyorduk simdi buyusunler diyoruz :))

Canım benim de çarşamba günü doktor kontrolüm.Ben de çok merak ediyorum nasıl olduğunu sen daha önce gidiyormuşsun.Nasıl olduğunu anlatırsın değil mi?Umarım sadece ultrasonladır.Bir de benim hala ara sıra kanamam oluyor normal mi acaba senin de oluyor mu?

geç kaldım galba :)) 4 gündür ilk defa bilgisayarın başına oturabildim...sadce ultrasonla muayene etti, kan ve idrar tahlili yapıldı sonuçlar gayet iyi..benim de lekelenme şeklinde oluyor bence gayet normal, çokşükür kırkımızda çıktı :))

geç kaldım galba :)) 4 gündür ilk defa bilgisayarın başına oturabildim...sadce ultrasonla muayene etti, kan ve idrar tahlili yapıldı sonuçlar gayet iyi..benim de lekelenme şeklinde oluyor bence gayet normal, çokşükür kırkımızda çıktı :))
Selemicim evet geç kaldın ama olsun canın sağ olsun.Ben de gittim kontrole.Sadece ultrasonla oldu benimki de ama tahlil falan istenmedi.İyiki de istemedi.Bebekle hastanede olmak zor.Acıkıyor ağlıyor.Benim de her şey yolunda çıktı.
Dediğin gibi çok şükür kırkımız çıktı rahatladım valla.Ne kadar da olsa sıkıntı oluyor.Bebişin nasıl.Umarım her şey yolundadır. Öpersin benim için.

merhaba bayanlar benimde annembugun tr dondu kayinvalidem kaldi simdi..valla icim bir buruldu acikcasi neyseki diger anne varda bakanimiz var tek ne yapardim acikcasi..

valla bende bebek acikinca nevrim donuyor simdiye kadar tum mescitlerin yerini ogrendim her yerde :))

Selemicim evet geç kaldın ama olsun canın sağ olsun.Ben de gittim kontrole.Sadece ultrasonla oldu benimki de ama tahlil falan istenmedi.İyiki de istemedi.Bebekle hastanede olmak zor.Acıkıyor ağlıyor.Benim de her şey yolunda çıktı.
Dediğin gibi çok şükür kırkımız çıktı rahatladım valla.Ne kadar da olsa sıkıntı oluyor.Bebişin nasıl.Umarım her şey yolundadır. Öpersin benim için.

canım her şeyin yolunda olmasına çok sevindim..evet bebekle dışarda olmak zor,benim hastane evime yakın arabayla 3-5 dk sürüyor Mert'imi emzirip babasına bırakıp gittim yarım saat içinde işlerim bitti ama kendimi çok tuhaf hissetim aylar sonra tek başıma dışarda olmak çok farklıydı :))
bebeklerin kırkının çıkması gerçekten çok işe yarıyormuş bizim ufaklık eskisi kadar huysuz değil gecelerim zindan gibiydi resmen sinir krizleri geçiriyordum mert uyumuyor diye..
bitki çaylarıyla aran nasıl canım ben rezene, anason ve kimyon karışımı yapıp içiyorum, bazıları çay kaşığıyla bi kaç damla bebeklere verilebilir diyor ama henüz drumuza soramadım..sizlerin bu konudaki fikri nedir???

merhaba bayanlar benimde annembugun tr dondu kayinvalidem kaldi simdi..valla icim bir buruldu acikcasi neyseki diger anne varda bakanimiz var tek ne yapardim acikcasi..

valla bende bebek acikinca nevrim donuyor simdiye kadar tum mescitlerin yerini ogrendim her yerde :))

Allah kavuştursun canım bende annemi uğurlarken çok üzülmüştüm ne yapar ne ederim bi başıma diye çok ağladım..ama iş başa düşünce o kadar güzel yapılıyor ki onu öğrenmiş oldum :))) neyseki sen yalnız değilsin yardım edenin var benim bazen feleğim şaşıyor yorgunluktan uykusuzluktan ama mert'imin bir gülüşüyle hepsi geçiyor :)
sende Annelik nasıl gidiyor? minik hemşerim seni yormuyordur inş. :nazar::emir_bebek:

Allah kavuştursun canım bende annemi uğurlarken çok üzülmüştüm ne yapar ne ederim bi başıma diye çok ağladım..ama iş başa düşünce o kadar güzel yapılıyor ki onu öğrenmiş oldum :))) neyseki sen yalnız değilsin yardım edenin var benim bazen feleğim şaşıyor yorgunluktan uykusuzluktan ama mert'imin bir gülüşüyle hepsi geçiyor :)
sende Annelik nasıl gidiyor? minik hemşerim seni yormuyordur inş. :nazar::emir_bebek:

teyzesi guzel gidiyor massallah birde simdi mamayi azalttik anne sutu veriyorum ama arada feryadi koparinca zorla morla yarim olcek mama veriyorus yine..cok sukur uzmuyor bebegim beni ama iste sadece vicdani mama veririken yapiyorum acaba vermesemmi diye..doktorunu degistirdim bir suru prosedurle ugrastik burada..dun kontrolleri vardi ona goturdum..ama dedigim gibi gidiyorum yarim saat sonra acikiyor dun baska bir doktorun odasinda emzirdim..artik arabada giderken yer mekan tanimiyor valla goguslerim halka mal oldu her yerde aciyorum :)) esim bir yerden kapatmaya calisiyor surekli eli ustumde..bide o kiziyor annmelerde ona kiziyordu bebek aglamasin bisey olmaz gozukmez falan diye..traji komik bir durumdayis yani...16 sonra dvit 3 basladim dun doktora sordum iyi yapmmissin dedi oda damla verdi kullan diye..bittikten sonra ona baslayacagim..ben hala vitaminlerimi kullaniyorum...simdilik boyle uyandi oglum gittim ben :))

Dunedain allah kavuştursun.Annenin yerini tutmaz ama kayınvalidelerin de hakkını yememek lazım.Benimkide sağ olsun annemde yanımda olduğu halde 40mız çıkana kadar gitmedi.

canım her şeyin yolunda olmasına çok sevindim..evet bebekle dışarda olmak zor,benim hastane evime yakın arabayla 3-5 dk sürüyor Mert'imi emzirip babasına bırakıp gittim yarım saat içinde işlerim bitti ama kendimi çok tuhaf hissetim aylar sonra tek başıma dışarda olmak çok farklıydı :))
bebeklerin kırkının çıkması gerçekten çok işe yarıyormuş bizim ufaklık eskisi kadar huysuz değil gecelerim zindan gibiydi resmen sinir krizleri geçiriyordum mert uyumuyor diye..
bitki çaylarıyla aran nasıl canım ben rezene, anason ve kimyon karışımı yapıp içiyorum, bazıları çay kaşığıyla bi kaç damla bebeklere verilebilir diyor ama henüz drumuza soramadım..sizlerin bu konudaki fikri nedir???
Hastanenin evine yakın olması güzelmiş.Benimki öyle değildi.Maşallah Merte yaramazlık yapıp annesini üzmüyor artık demekki.Öykü Nazın pek gaz sorunu yok o yüzden içmiyorum ben bitki çayı.Zaten normaldede çok sevmem.Bebeklere de kimyonu suyla kaynatıp kimyon dibine çöktükten sonra 1-2 damla verdiklerini ben de duymuştum.Sorunumuz olursa denemeyi düşünüyorum.
Bebişlerimizi öpüyorum...

selamlaaar :)

ben de okula hala doğum belgesini götüremedim. arabayla beş dakka da gidicem ama bırakıp gidemiyorum hala. gündüzleri uykusu çok hafif kızımın. çok zor uyuyor. meme arıyor sürekli. emiyor emiyor sonra hıçkırık tutuyor. artık sinir oluyor hıçkırığına ağlamaya başlıyor. bi damla limon veriyoruz artık. emziğe de sinir oluyor illa meme de meme yani.göğüslerimin uçları düzelemedi. olsun emsin yeterki. sarılığı hafif de olsa devam ediyor. geçmedi gitti ya.karnımın sızıları geçmedi hala. ne zaman tam olarak düzeleceğiz yaa? 18 gün oldu ameliyt olaalı hala hareketlerim sınırlı.

Selam kızlar.Nasılsınız?Ben bugün iyiyim ama dün felaket bir gün geçirdim.Günün ilk saatleri çok güzeldi.İlk defa kızım,eşim, annem ve ben gezmeye çıktık.Alışveriş merkezine gittik.Bana da bir değişiklik oldu.Akşam eve geldikten sonra bana bir şeyler oldu.Önce sol göğsümde bir ağrı başladı sonra bir üşüme ve ardından da ateş.Ama nasıl titriyorum size anlatama.Parkinson hastalarını bilirsiniz.Aynen öyle titriyorum.Hele dişlerimi hiç tutamıyordum.Takır takır nasıl vuruyordu birbirine.Dayanamayıp acile gittim akşam.Meğerse sol göğsümdeki süt iltihaplanmış.O yüzden ateşim çıkmış.Hemen serum bağladılar.Ateşim 40 a çıktı.antibiyotik vermek istediler ateşim düşmüyor diye ama 8 saat emziremezsin deyince kabul etmedim.Beklemek istedim.Göğüs filmi çetkiler.Allahtan apse olmamış sadece iltihap olmuş.Apse olsa göğüsü kesip apseyi temizlicez dediler.1 saat sonra ateşim düştü.Göğsüm öyle bir şişti sertleşti ki anlatamam.İltihaplı sütü pompayla sağıp aldılar rahatladım biraz.Genelde oluyormuş emziren annelerde.Aman siz dikkat edin kendinize.Çok zor.Hele bebeği evde bırakıp hastaneye gitmek çok daha zor.İnsan kendini unutup sürekli onun için endişeleniyor.

mavibebek canım çok geçmiş olsun çok zor saatler geçirmişsin kıyamam yaa Allah kimseye yaşatmasın..
blackrose ben yeni yeni öyle hareket konusunda rahatım ortalama 1 ay sürdü ağrılar çok zor gerçekten...sen değil de biri bıraksa doğum belgeni benim eşim götürmüştü bide doğum parası yatırmışlar 160 tl falandı herhalde, doğum sonrası iznini tam olarak kaç gün yazdılar?
maşallah bebişine dunedain:nazar:mamayı azaltmanız çok iyi olmuş umarım tamamen bırakır, emzirme konusunda hepimiz aynı durumdayız desene arabada seyahat halinde emzirmek biraz zor oluyor ama ne yapalım katlanıyoruz :) devit 3 ü dr kullanmamı istedi ama ilginçtir piyasada yok kaç gündür bakmadığımız yer kalmadı. ben kan hapı ve elevite devam ediyorum elimdekiler bitince bırakacam..mert için sadce d vitamini ve gaz ilacı kullanıyorum, burnu tıkalı olduğu zamanlarda burun damlası kullanıyorum..bizden haberler bu kadar

kızlar merhaba

bende 22 kasım da spinal anestezi ile sezeryan oldum oğlumu kucağıma aldım doğumum ve sonrası çok iyiydi iki günde ayağa kalktım ağrım falanda olmadı.
yalnız dizlerimde ve ayaklarımda hala uyuşukluk var evin içinde fark edemiyorum ama merdiven çıkamıyorum dizlerim çok güçsüz bi kaç sefer düştüm sizlerde böyle bir sorun yaşayan oldumu çok korkuyorum böyle kalmasından yorumlarınızı bekliyorum

selemi'cim d vitamini sağlık ocaklarında ücretsiz veriyorlar. ben sağlık ocağından aldım.monovit galiba ismi d vitamini.eşim izinli olduğu hafta gitmedi işte başka işlerle uğraşmaktan. keşke daha da zorlasaydım git die.neblim çocuk uyurken arada giderim diodum ama çocuk da gündüz pek durmuyor. benim doğum sonrası 12 hafta iznim olucak. doğum parası için nereye başvurdunuz?

ssuna belden uyuşturmalı sezeryanlarda oluyormuş die duymuştum. bel ağrısı başağrısı falan. doktorum da zaten genel anestezi önerdi. ben de korkuma genel anestezi olmuştum. geçer inş.

ben doğum belgesini, raporu bizim kurumun personel daire bşk. verdim canım..
mert için monovit kullanıyorum sağlık ocağından verdiler, birde sağlık bakanlığından kurumlara yazı gelmiş annelerin de devit3 kullanması için teşvik ediyorlar.
sunacım gözün aydın sağlıkla bebişini büyütürsün inş. spinalin kişiden kişiye değişen böyle etkileri oluyormuş bol bol kavhe için diyorlar ama sen az iç emzirdiğin için o kadar kafein iyi olmaz geçmiş olsun canım, ben genel anest. oldum. gözüm spinali epidurali kesmedi korktum...

merhaba Dunedain,

nasilsin canim iyimisin?? Sana özelden mesaj atamiyorum, posta kutun dolmus...umarim okursun bu yazimi... selamlar...

merhaba Dunedain,

nasilsin canim iyimisin?? Sana özelden mesaj atamiyorum, posta kutun dolmus...umarim okursun bu yazimi... selamlar...

merhaba hatice simdi siliyorum hic farkinda degilim bende neden yazmiyorsun diye merak ettim msj atmistim sana :))) sen nasilsin sukur iyiym biraz nezle oldum tam olmamyacagim zamanda ama iyim cok sukur ..

kimse gelmiyormu hani bayanlar nerdesiniz...

umarim herkes iyidir demek bebekler annelerini cok yoruyor..bende ogluma yilbasi agaci aldim evi susledik eglenceli olsun diye birde hala nezleyim doktora gittim..anne olmak zor valla hemen kaanida hasta etmeyim diye goturdum tedbir icin.deniz suyu verdi burun akintisi icin bebeklere kullanilan zaten ilac yazilmiyormus..simdi iyiyis sukur...

bize gelen giden çok oluo şu sıra başımız kalabalık. anneciim de hamurişleriyle temizlikle uğraşıyor yazık. dün kızım akşam hiç uyumadı ya. gazı da yoktu bi ağrısı da yoktu. çünkü memeye gelince susuyor ayrılınca ağlıyor. bi türlü uyumadı.akşam saatlerce emzirdim.semirdi resmen beni. süt müt kalmadı geceye.neyseki uyudu sonunda. bi de tuvaletini yaparken ağlıyor çok. napmak lazım ki yaa. nazar değdi herhalde. gelen bakıo giden bakıo malum. bol bol okuyoruz artık kızıma.

kızlarrr l,tfen yardım edin 25haftalık gebeyim aclık kan sekerim 88 1.saat tokluk 143 cıktı maximum 140 olması gerekirmis sizce bisey olurmu:(((:nazar:

bende pek fırsat bulamıyorum. Uyuduğu vakitler bir şeylerle uğraşıyorum derken vakit kalmıyor. Benim kızımda yalancı memeyi almıyor onun yerine beni kullanıyor :( Uyuduğunda zor alıyorum ağzından. Hala yaralarım geçmedi birde. Şu yaralar geçsede akşamdan sabahlara kadar emse sesimi çıkarmıcam diyorum. Beni en çok yaralar zorluyor emerken ayrı emdikten sonra ayrı sızlıyor :(
Bugün 16.günümüz bende bugün başlıcam demir vitaminine.
Annem yanımda benimde. temizliktir ütüdür yemektir derdim yok ama sanırım haftaya başlıcak. Ozaman nasıl yetişicem bilmiyorum artık. Allah hepimize kolaylık versin.

Back