• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Kizlar merhaba bebegimizi aldik geldik evimize ama agrim var hala goguslerimde okadar yara olduki emerken gozumden yas geliyor resmen aci icinde emziriyorum yinede... Benimde hep agliyasim var herseye bahane veriyorum biran once gecer lohusalik krizlerim insallah simdilik daha fazla yazamiyorum firsat buldukca girerim yine...

Gözünüz aydın sağlıkla sıhatle analı babalı büyütün bebeğinizi

Selam kızlar.
Bugün kızım 1 aylık oldu.yavaş yavaş göz teması kuruyor bizimle.Allaha şükür bir sıkıntımız yok.Benim d annem ve kayınvalidem yanımda ama ben bu durumdan hiç şikayetçi değilim.Kalabalığı her zaman sevmişimdir.Vakit onlarla daha güzel geçiyor.Kayınvalidem 10 gün sonra yani kızımın 40 ı çıkınca gidecek ama annem daha 2 ay burda.Bana her ikisinin de çok yardımı oldu.Onlar olmazsa çok zorlanırdım.Çalışan bir insan olmamam gezmeyi çok sevmeme rağman ben öyle sürekli evde olmaktan dolayı depresyona falan da girmedim.Kızımın güzelliği kokusu her şeyi unutturuyor.Biraz daha büyüsün gezeceğimiz günler de gelecek nasıl olsa.Sizler de sıkmayın canınızı.Hamilelik sürei gibi bu süreç de çok önemli.Stres biliyorsunuz süt gelmesini de etkiliyor.
Çiğdem gözün aydın.Bebişini almışsın kucağına.Allah analı babalı büyütsün.
Patka canım eşin ve annen niye bu kadar karşı hiç anlamadım sezeryana.Dünyanın sonu değilki.Sen nasıl istiyorsan bence öyle olmalı.Sonuçta birebir işin içinde olan biziz.Dışardan konuşmak kolay.Ben sezeryanla doğum yapmış biri olarak çok rahat olduğunu söylemek istiyorum.Özellikle bebeğe bir şey olur mu korkusu yok.Ya da annede kalıcı bir hasar olur mu.Sen nasıl istiyorsan öyle yap bence.Hakkında hayırlısı olsun.
Blackroseimmortal sanırım doğum yaptı sesi soluğu çıkmadığına göre.Umarım her şey yolundadır.
Bu arada kızlar kilolardan ne haber.Verebiliyor musunuz.Ben 82 ile bitirmiştim hamileliği.72 kiloyum şu an.Yani aldığım 19 kilonun henüz 10 unu verebildim.Daha en az 9-10 kilo vermeliyim.Hele bir 40 ımız çıksın evde kendimce spor hareketleri de yapıp vermeye çalışacağım bakalım.

Ben 12 kilo almıştım hamileleikte 48 den 60 a çıkmıştım şimdi ise 53 kiloyum , bende sezeryan oldum karın için egzersiz yapmak istiyorum ama sanırım daha erken ne zaman başlanır ki egzersize acaba ? dikişler filan zarar görür diye korkuyorum

bugün doktor kontrolündeydik. Kızımın hala gelmeye niyeti yok. Doktorum gelmezse kendiliğinden salı günü erkenden bizi bekliyor. Artık riske atmayalım alalım dedi. Suni sancı vericek yine inat ederse öğlen sezeryana alıcam dedi. Artık kendimi doktorumun ellerine bıraktım :)

Sinopgirl hadi gozun aydin Allah anali babali buyutsun saglikli huzurlu mutlu bir bebis olsun insallah.. Darisida bir turlu doguramayan biz hamislerin basina :))

Enepinar hosgeldin... Cnm benim adet tarihimde 2 mart bebis uzun zamandir donuk vaziyette doktorum 21 inden sonra bekle aralik basini bulmaz demisti ama malesef doguramadim daha gelmuyor bebis... Yani bilemezsinne zaman gelicegini daha bebeginin gelmesi ici erken bence suan gelirse senin icin cok zor olur 37hafta bittiginde daha saglikli dogum yarin gelsin falan deme bence aceleci olma annesi bu kadar :))

tesekkürler.. zaten gelmek bilmiyor. yarın 37. haftayı tamamlıyorum. 38. haftaya giriyorum ama yeter gelsin istiyorum. Allah ım herkese sağlıklı bebiş versin hamişlere kucağına almayı hayırla sağlıkla nasiip etsin. ya ben şu kasılma denilen şeyi çözemeden doğum yapacağım sanırım. kasılma denilen şey zaman zaman karnımızın aşağıya doğru bastırıldığını hissetmemmiz. arada bu hisden yüreyemememizmi. uterus kasılmasıymış. o ne ki.. yazan sanki okuyan doktorda denileni anlayacakmış gibi yazmış. ne bilim utarus kasılması ne nasıl olur. nasıl hissedilir net yazan bir yazı bulamadım. bilenşnşz varmı...

tesekkürler.. zaten gelmek bilmiyor. yarın 37. haftayı tamamlıyorum. 38. haftaya giriyorum ama yeter gelsin istiyorum. Allah ım herkese sağlıklı bebiş versin hamişlere kucağına almayı hayırla sağlıkla nasiip etsin. ya ben şu kasılma denilen şeyi çözemeden doğum yapacağım sanırım. kasılma denilen şey zaman zaman karnımızın aşağıya doğru bastırıldığını hissetmemmiz. arada bu hisden yüreyemememizmi. uterus kasılmasıymış. o ne ki.. yazan sanki okuyan doktorda denileni anlayacakmış gibi yazmış. ne bilim utarus kasılması ne nasıl olur. nasıl hissedilir net yazan bir yazı bulamadım. bilenşnşz varmı...

canım 1 hafta sabret biliyorsun bebek 38. hafta sonunda herşeyiyle tamam olur. benim gibi 40. haftan bitse ve hala gelmese neyapıcaksın :) Kasılma olayını bende bilmiyorum yada bende öle birşey olmuyor. Doktorum karnımın ortasında 15 dak. bir olan sertleşme olarak tarif etmişti yoksa poposudur demişti :) Ama bende hiç olmadı o dediği sadece kızım hareket ederken oluyordu.

icebreezer oğluşumun ilk aşısı pazartesi günü olacak canı çok acıycak mı? sen tecrübelisin sanki ben aşı olacakmışım gibi tedirginim valla:31:

kac seferdir giriyorum bi turlu yazamadim. Hepatit B asisi olacak muhtemelen yakan bir asi degil sadece ignenin acisi olur sonrasinda da agri ates yapmiyor merak etme. Bizim simdi 22 aralikta 3 asisi var verem , pnomokok ve 5li karma olardan sonra sikinti olabiliyormus biraz :s

Cigdem gozun aydin tebrikler allah anali babali saglikla buyumesini nasip etsin.

Bizde vitamin olarak devit 3 ve multi tab verdi doktoru, mamada aptamil kullaniyoruz. bizimki dogdugu haftadan beri biberon almasina ragmen eve gelir gelmez gogsumu aldi cok sukur hatta cok seviyor bazen agla agla gazi var saniyoruz karni tokken sonra hadi bi meme verelim diye deneyince onu alip susuyor ne gaz ne sanci bisinin olmadigini anliyoruz. emzik sevmiyor bazen az bisi tutsada agzinda atiyor sonra. bu aralar biraz huzursuzlugumuz var arada durmuyor gazi artti onun icin doktordan bir seyler vermesini isticem. bazen geceyi gunuze ceviriyor oturuyoruz 4 e kadar. 2 ay boyunca olmadi simdi basladi bizdede ama emzirdigim zaman cok seviyor hemen susuyor sakinlesiyor memeyi alinca ama emzigi sevdiremedik asla.

selamlar;

çok şükür kızımıızı aldık evimize döndük.maşallah her şey yolunda.göğüslerim iki günde yara oldu fena sızlıyor. ameliyat yerim ağrıyor.malum sütüm hemen gelmedi iki gündür yavrum yarı aç kaldı.neyseki artık daha çok geliyor süt.

canım 1 hafta sabret biliyorsun bebek 38. hafta sonunda herşeyiyle tamam olur. benim gibi 40. haftan bitse ve hala gelmese neyapıcaksın :) Kasılma olayını bende bilmiyorum yada bende öle birşey olmuyor. Doktorum karnımın ortasında 15 dak. bir olan sertleşme olarak tarif etmişti yoksa poposudur demişti :) Ama bende hiç olmadı o dediği sadece kızım hareket ederken oluyordu.

salıkla sihatle kucağına alırsın inşaallah... senin durumda zor. 40.haftayı tamamlayıp beklemek... benim panikleme sebebim doktorumun geçen 37. haftadaki kontrolümde bebek zaten 1 aydır doğum pozizyonundaydı kafasınıda artık kanala sokmuş her an tetikde ol erken gelebilir demesi oldu... bundan sonrası ona kalmış tek diyebileceğim senin 40. haftaya kalmayacağın dedi. şimdi bende diken üüstündeyim... ya kasılma denilen şeyi çözemedim gitti.. zaten 1 haftadır özellikle karın göbek altında ara ara düzeni olmayan yürümemi çok güçleştiren sertleşme oluyordu bu meğer kasılmaymış. resmen karnımı biri aşağıya çekiyor bende yüreyemiyorum. ağrı yok ama aşırı rahatsız eden bir durum.bu drurum her geçen gün artmaya başladı.. bugün ise nerdeyse yarım saatte bir olmaya başladı.. karnım taş kesiliyor. biri sanki aşağıya doğru çekiyor ve buda yürümeme engel oluyor. belde ise ince hafif bir ağrı can yakan bir durum değil. şimdi merakım bu yaşadığım kasılma tamam ama gerçeğimi sahtesimi:)) hehe nasıl bileceğim merakı.. herkesde aşırı ağrılı olmazmış sancı.. ya öyleyse diye endişeleniyorum.. ama şuda var zaten pazartesi rutin kontrolüm var doktor artık net birşey söyleyecekdir inşaallah..

kızlar yanlızım yanımda kimsecikler yok. eşim malum çalışıyor akşamları var ya gündüz birşey olur paniklerim diye korkmuyor değilim.. komşuluk hiç yok kimseyi tanımıyorum.. ilk aklıma gelen apartman görevlisi ve girişimde blunan bayan kuaförü:))) belkide bu süreçde yanlız olmak beni bu denli panikletti.. kayınvalidem memlekette baba var gelemiyor .. kendi annem 92 yaşında annesine bakıyor annanemi bir saniye bırakıp kendi için bile doktora gidemiyor evden çıkamıyor.. kız kardeşim çalışıyor... görümcemde ufak 2 çocuk gelse yararı yk zararı var:(( işde böyle ay iyi geldi yazmak... Allah ım hepimizin yardımcısı olsun. bizleri bebişlerimizi korusun.. eşlerimize bizi çekecek sabır versin..:)) tüm anne olmak isteyenlere hayırlı sağlıklı evladı tez zamanda nasip eylesin.. iyi geceler...

selamlar;

çok şükür kızımıızı aldık evimize döndük.maşallah her şey yolunda.göğüslerim iki günde yara oldu fena sızlıyor. ameliyat yerim ağrıyor.malum sütüm hemen gelmedi iki gündür yavrum yarı aç kaldı.neyseki artık daha çok geliyor süt.

ay cok sevindim allah anali babali buyutsun demek sezeryan oldun..hayirlisi insallah 2 gun gecti demek cok sukur oo buyumus hemen :))benimde sutum gelmedi hemen mama aldik ama umarim ihtiyac duymaz..yara yerlerin gecer 10 gune kadar geciyor agrilari dert etme...

icebreezer benimde bebegim ayni seyleri yapiyor mamada veriyorus ustune keyif sutu iciyor cok sukur.ne tatli oluyorlar allahim saglik sihhat versin hepsine bizde acil sifalar :))

enepınar Allah yardımcın olsun. Keşke bebek doğduğunda aklı başında birileri yanında olabilseydi. Sağlıkla inşallah sende kucağına alırsın bebeğini.

Bende yarın sabah erkenden gidiyorum artık suni sancıyı denicez gelmezse öğlenden sonra sezeryan. Bugün kendimle ve evle ilgili son rütuşları yapıyorum. Hastaneden döndüğümde heryer temiz düzenli olsun istiyorum.

Benim için dua edin olurmu.

enepınar Allah yardımcın olsun. Keşke bebek doğduğunda aklı başında birileri yanında olabilseydi. Sağlıkla inşallah sende kucağına alırsın bebeğini.

Bende yarın sabah erkenden gidiyorum artık suni sancıyı denicez gelmezse öğlenden sonra sezeryan. Bugün kendimle ve evle ilgili son rütuşları yapıyorum. Hastaneden döndüğümde heryer temiz düzenli olsun istiyorum.

Benim için dua edin olurmu.

allah kolaylik versin baktin cok sancin oluyor bekleme o acilari cekmeye degmiyor...sonradan pisman oluyorsun...kendini zorlama hadi insallah saglikla bebegini kucagina alirsin...

Blackrose gozunaydin gule gule buyut bebegini.
Patka sanada kolay bir dogum diliyorum saglikla bebegini kucagina alirsin insallah.

Kizlar ben uyku denen seye hasret kaldim bebegim hic durmuyor sabahi sabah ediyoru bagira bagira gaz sancilari sanirim doktoru damla verdi ama faydasini goremedik hem kucagimda dursun istiyor milupanin rezene cayini iciriyorum ama oda fayda etmiyor gibi birde lohusalik bunalimina girdim cok agliyorum cok asabiyim hosgoruyle bakamiyorum hic biseye huysuzluk yapiyorum aranizda varmi benim gibi olan bebegi hic durmayan siz neler yapiyorsunuz bebegin gazi icin karin agrisi icin?

Blackrose gozun aydin saglikli sihattli uslu bir bebek olur insallah...

Kizlar ben uyku denen seye hasret kaldim bebegim hic durmuyor sabahi sabah ediyoru bagira bagira gaz sancilari sanirim doktoru damla verdi ama faydasini goremedik hem kucagimda dursun istiyor milupanin rezene cayini iciriyorum ama oda fayda etmiyor gibi birde lohusalik bunalimina girdim cok agliyorum cok asabiyim hosgoruyle bakamiyorum hic biseye huysuzluk yapiyorum aranizda varmi benim gibi olan bebegi hic durmayan siz neler yapiyorsunuz bebegin gazi icin karin agrisi icin?

Cigdem gozunaydin allah anali babali saglikla buyutsun bebegini oncelikle. Gaz icin benim bir arkadasim zinko diye bitkisel bir ilac kullanmisti. Memnun kaldilar doktoruna onuda bir sor istersen. Damla ve caya ragmen durmuyorsa karni tam doymuyor olabilir mi acaba o zamanda cok agliyorlar yazdiklarini okuyunca o geldi aklima. ilk aylar sik kontrol oluyor zaten kilo alimina gore doktoru soyler zaten. Bebegin durmamasi yuzunden de uykusuz kalinca dahada asabi oluyor insan hele lohusalikta cok normal yok mu emzirdikten sonra bebegi verebilecegin birisi yaninda ? Varsa sen emzirip ver bebegi yat uyu onlar baksinlar sut icin uyumanda lazim hemde ruh halinin daha iyi olmasi icin. Gerginligin azalir.

Bizimde 2 haftadir var bi huzursuzlugu uyanik kaldigi saatler agliyor cogunlukla bu bazen gecede olabiliyor bazen uykusundan aglayarak uyaniyor ki 2 ay boyunca cok sakin bir bebekti bugun doktorunu aradim calpol verdi agrisi vardir die bugun aldim icirdim rahatladi cocuk huzur buldu. Sanirim bi yerinde agrisi var doktoru yaz gazdir ya idrar torbasi ya da kulak agrisi olabilir bebeklerde en sik bu 3 agri olur dedi onun belirlenmesi icinde yakinda doktora goturucez ama agrisi gecti surubu icince yavrum huzur buldu yaa katiliyordu aglamaktan :s bebek huzursuz olunca anneye cok yansiyor anne gergin olunca oda bebege yansiyor bu kisir donguyu kirmak sart.

çok saolun kızlar. gaz kötü gerçekten yaa. gündüz çok uyuyo gece başlıyoruz mesaiye.

patka'cım hadi hayırlısı bakalım sağ salim kavuşursun inş bebeğine.

canim bebek gaz sanilari icin aci elma yagi kullan..cok faydasini goreceksin aktarlarda satiliyor...karnina suruyorsun direk gazini kesiyor..eskiden kadinlar kullanirmis parmaginin ucuna suruyorsun sonra karnini ovalaya ovaliya suruyorsun..annemler gelisine getirdi bana henus kullanamadim ama ablam ogluna kullanmis..oda colic bir cocuktu...

blackrose allah anali babali buyutsun tekrar ne guzel dogdu bebisin cok sukur... :))

kızlar sürekli emiyorki beni emziriyorum sütüm geliyor çok şükür yarım saat emiyor 5 dakka sonra yine yıkıyor ortalıgı emerken kıp kırmızı kesilip bırakıyor gögsümü ılık zeytinyağla ovuyorum karnını benimkide muskat aldırdım bugun eşime aktardan onu içirdim sütüme karıştırıp bakalım fayda görebilicekmiyiz kolik sanırım benim kızımda elektrik süpürgesi kurutama makinesi hepsini acıyorum suzsun diye biraz rahatlıyıp uyuyor ama sadece 10 dakka sonra yine aynıyız gece boyu ayktayım anlıycagıınız ne iştah kaldı ne bişey annem yanımda o yardımcı oluyor ona bırakıp gidiyorum yatmaya ama sesinden uyumak ne mümkün ki kalkıp geliyorum emziriyorm yine aptamil bebek sütü aldım amaseverek yemiyor yesede bişey degşmiyor zaten napıcagımızı sasırdık hergün dua ediyorum biran önce düzelsin diye dikiş yerim düzelmedi dinlemedim diye hem onun acısı hem bebegin aglaması sinirlerim iyiyce yıprandı dogumdan hiç bişey anlamadım kızlar :((((

oo bayanlar bebekler birakmiyor demekki kimseyi forumda kimsecikler yok...:)) neyse biraz daha buyutelim gene toparlaniris artik arada bakabiliyorum bende...

cigdem o kadar takilma emin ol tum bebekler ayni uyutmuyor uyumuyor hersey var daha cok kucukler adapte olmaya calisiyorlar hepimiz ayni yollardan gectik..kadin olmanin zorluklari iste..once hamileyis ne yesekte bebeklerimiz buyuse diye dusunurken simdi artik dunyadalar ne yapsakta uyusalar diye dusunuyorus..

buyukler hep diyolar tasimak degil dunyaya geldikten sonra basliyor hersey diye :))

herkese selam merhabalar:) ben takip ediyorum ama yazamıyorum benim oğlum sanki kurulu saat gibi internete girince yada herhangibir iş yaparken vıyaklayıveriyor...
aynı sorunlar bizdede var gazımız çok var kıvranıyor yavrucum bitkisel bir gaz ilacı kullanıyoz ama çok fayda etmiyor sanırım. gaz yapıcak birşeyde yemiyorum ama neden böyle oluyor anlamıyorum. neyse benimki gene uyanıyor sanırım. kendinize iyi bakın. takipteyim:51:

kızlar sürekli emiyorki beni emziriyorum sütüm geliyor çok şükür yarım saat emiyor 5 dakka sonra yine yıkıyor ortalıgı emerken kıp kırmızı kesilip bırakıyor gögsümü ılık zeytinyağla ovuyorum karnını benimkide muskat aldırdım bugun eşime aktardan onu içirdim sütüme karıştırıp bakalım fayda görebilicekmiyiz kolik sanırım benim kızımda elektrik süpürgesi kurutama makinesi hepsini acıyorum suzsun diye biraz rahatlıyıp uyuyor ama sadece 10 dakka sonra yine aynıyız gece boyu ayktayım anlıycagıınız ne iştah kaldı ne bişey annem yanımda o yardımcı oluyor ona bırakıp gidiyorum yatmaya ama sesinden uyumak ne mümkün ki kalkıp geliyorum emziriyorm yine aptamil bebek sütü aldım amaseverek yemiyor yesede bişey degşmiyor zaten napıcagımızı sasırdık hergün dua ediyorum biran önce düzelsin diye dikiş yerim düzelmedi dinlemedim diye hem onun acısı hem bebegin aglaması sinirlerim iyiyce yıprandı dogumdan hiç bişey anlamadım kızlar :((((
Çiğdemcim kolay gelsin senin ufaklık biraz yaramazmış.Umarım kısa zamanda alışır yeni ortamına da sen de biraz rahat edersin.Ama ne kadar bizi yorsalarda uykusuz bıraksalarda o mis kokuları yok mu unutturuyor her şeyi.
Blackroseimmortal canım gözün aydın sen de kavuşmuşsun bebişine.Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah.
Bir tek bu sıra doğuracak Patka kaldı sanırım.Umarım onun da güzel haberlerini alırız.

Back