• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

slm kızlar bestem seninde gözün aydın canım :)), darısı tüm bekleyenlere inş. arkadaşlar hepiniz hamileliğin sonuna geldiniz az kaldı hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inş.
zaman su gibi akıp geçiyor maşallah icabezer bebiş büyüyor kırkı da çıkmış,darısı bizim Mert'e inş. 2 saatte bir uynadırma ne zamana kadar devam edecek, başucuma koskoca bi saat aldık takibini rahat yapabilelim diye..ama uyandırma işlemi çok zor kıyamıyorum ..

slm kızlar bestem seninde gözün aydın canım :)), darısı tüm bekleyenlere inş. arkadaşlar hepiniz hamileliğin sonuna geldiniz az kaldı hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inş.
zaman su gibi akıp geçiyor maşallah icabezer bebiş büyüyor kırkı da çıkmış,darısı bizim Mert'e inş. 2 saatte bir uynadırma ne zamana kadar devam edecek, başucuma koskoca bi saat aldık takibini rahat yapabilelim diye..ama uyandırma işlemi çok zor kıyamıyorum ..

Bizimki su 2-3 haftadir aciktiginin farkina varip uyaniyor. Tam olarak ne zaman biter bilmiyorum bizimki erken dogdugu icin daha uzun surmus olabilir doktoruna sor mutlaka ama uyandirmaya kiyamazsan sonrasi bebisler icin hic iyi olmuyor inan bana mutlaka ne yap et uyandir. Cok zor oluyor biliyorum ama uzun sure uyuya kalmasi onun icin hic iyi degil..
Bende de paranoya oldu acikinca uyanmasina ragmen hala saat kuruyorum doktoru max. 4 saate kadar uyuyabilir dedi daha fazlasi olursa diye korkumdan hala saat elimde surekli :)

olumsuz vakalar çok nadir oluodur ayda. içini ferah tut. pozitif hikayeler okumaya bak. ben öyle yapıorum. kötü örnekleri okudukça insan korkuyor.

ya ben de diyorum kendi kendime okumayayım diye, doktorum da kızıyor, interneti çok karıştırma diyor ama ruh hastası mıyım neyim bilmiyorum ki gidip gidip buluyorum sonra da tırsıyorum... Rabbim korusun tüm bebişlerimizi..

canım gözünaydınnn cok sevındım sıra bende ınsallah hayırlısıyla :1::nazar::nazar::nazar::49:

Hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Kasılmalarınız arttıysa mutlaka doktorunuzla irtibata geçin , benim 1 gece öncesinde çok fazla olmaya başlamıştı kasılmalar uyuyamadım doğru dürüst, geçer diyede önemsemedim ama ertesi gün sularım gelince çok panik oldum yani çünkü doğum başlamıştı neyseki bir problem olmadı ,az daha normal doğuracaktım yani (en çok korktuğum şey).Hastaneye gider gitmez aldılar zaten herşey hazırdı ne olduğunu anlayamadım birde baktım ameliyathanedeyim, anestezi doktoru genelmi yapıcaz spinalmi diye sordu ben zaten önceden kendimi hazırlamıştım spinal olsun dedim , sırtımdan omurilikten bir iğne yaptılar ve o iğneyi hiç hissetmedim bile , hemen bacaklarımın uyuşmaya başladığını hissettim o sırada doktorum da geldi ameliyathaneye ve hemen başladılar , çok garip bir duyguydu böyle çekiştirmeleri filan hissettim ama hiçbir acı filan yoktu , sonra bizim bızdıkı birkaç dakika içinde çıkardılar ağlamaya başladı çok güzeldi o an, herşey için şükür ettim Allaha. Sanırım bebek çıktıktan sonra beni uyuttular hafif bir ilaçla bebek çıktıktan sonrasını hatırlamıyorum çünkü , dikiş işlemleri yapılırken belki böyle yapıyorlardır orasını tam bilemedim.Ameliyathaneden çıktığımızı hatırlıyorum sonrasında.İşte o aradaki zamanda uyumuşum.Kendimi gayet dinç hissettim 4,5 yıl önce genel anesteziyle sezeryan olmuştum o zaman ayılırken çok kötüydü böyle sersem gibi oluyosun bir türlü uyanamıyosun filan ama bunda öyle bişey olmadı , birde genel anestezide karnımda çok fazla gaz olmuştu ve ağrı yapmıştı bunda hiç öyle birşey olmadı.Akşam saatlerinde bir şeyler yemeye başladım ameliyattan 6 saat sonra yürümeye başladım.2 gece kaldık hastanede, eve gelince dahada iyi olmaya başladım, 3 kilo doğdu bebeğimiz , biraz minik, ilk 1-2 gün fazla süt gelmedi mama takviyesi yaptılar hastanede, yeterince beslenemezse kan şekeri düşüyormuş o da Allah korusun beyninde probleme neden olabiliyormuş . Bizimki ilk başta sınırdaydı 45 filandı mama takviyesi yapıldıktan sonra düzeldi çok şükür 86 oldu kan şekeri. 2 günden sonra zaten sütümde arttı ve artık iyiyiz çok şükür.
Biraz karışık ve uzun yazmış olabilirim kusura bakmayın artık :)
Herkese sevgiler , doğum yapacak arkadaşlarıma da biran önce hayırlısıyla kolay güzel doğumlar diliyorum.

Ben dogurmadim daha malesef annem geldi bugun koltuklari falan sildiler bebegin odasini derledik topladik biraz artik her an gelebilir gerci dun doktor 2aralik dedi ama normal dogum olcagi icin belli olmaz 3.300 gram olmus 3.700 gibi dogar dedi nasil cikacak bu cu cocuk yahu :)) daha kilo almasa bari.. 30 unda birdaha gidicem ozamana kadar dogurmazsam:) kizlar doktor son anda cok sancin olur dayanamazsan belden igne vururuz istersen oyle normal dogum olur dedi epidural normal yani karar veremedim tabi simdi o aciyi bilmedigimiz icin :((((

Ben dogurmadim daha malesef annem geldi bugun koltuklari falan sildiler bebegin odasini derledik topladik biraz artik her an gelebilir gerci dun doktor 2aralik dedi ama normal dogum olcagi icin belli olmaz 3.300 gram olmus 3.700 gibi dogar dedi nasil cikacak bu cu cocuk yahu :)) daha kilo almasa bari.. 30 unda birdaha gidicem ozamana kadar dogurmazsam:) kizlar doktor son anda cok sancin olur dayanamazsan belden igne vururuz istersen oyle normal dogum olur dedi epidural normal yani karar veremedim tabi simdi o aciyi bilmedigimiz icin :((((

canim senle aramizda 1 gun varmis...bana doktor normal dogum tarihi 2 aralik dedi sonra sezeryan istedigimi soyledim 1 aralik ozaman aliris dedi...bende simdi kendimi hic yormuyorum normal dogum belirtileri baslamasin diye..ama kafama takildi millet 40 haftada normal dogum sancisi gelmiyormu..bende kilo aldirayim diye ugrasiyordum ama ablam ne yapiyorsun birak 3500 gibi dogsun cok keserler diyince bir tirstim...zaten anne sutu ile o 2 haftada 4 bulur niye kasiyosunki dedi...aslinda dogru soyluyor..

arada sancim oluyor ama takip ettim soguk sanciyi cok artiriyor.. sicakta gayet rahat otururken soguk vurdumu kasiklarimdan basliyor sancimaya..

benimde yarin doktor kontrolum var gidimde saatini tam versin bana bide hastaneye ne gider burada bilmedigim icin turkiyeye gore doldurdum :))) pipet bile aldim yanima :))

annemin vizesi henuz belli degil yarin haber gelecek haftaya pazartesi burada olmasi gerekiyor vize hemen cikmiyor.. uykularim kaciyor keske thy alsaydim acil basvuru yapmam gerekir.. :14::14::14::53::53:kayinvalidem patronun kizkardesi oldugu icin torpilli 90 gun vize vermisler :9::9::9: 90 gun benimle :10::10::10::10: ulke komik ama kayinvalideyi anneden saymiyor :))

bu arada bugün işteki son günüm çok mutluyum... paylaşiim dedim :32::8:

hayırlı olsun doğum iznin canım. Artık evinde rahatca bebeğini bekliyebilirsin. Ben hala daha işi özlemedim :))

bugün gittim bende doktora. Şekerli şeylerden uzak dur zaten çıtı pıtısın tombikleşirse nasıl çıkarcan diyor bana :) Çok kilo aldırmamam için uyardı beni son haftalar çok alıyormuş birde. Çatı muayenesi yaptı ama bugünde öldüm yani kasıklarım öldürdü beni. Ben bu kasılmalar nasıl bişi onuda bilmiyorum. Olsa öle bişi ki muhakkak olucak anlamıcakmışım gibi geliyor. Doğumhaneyi inceledim tırstım :/

banada direk normal dogurmayacaksan cati muayenesi yaptirma bos yere canini yakarlar cok bastiriyorlar dedi..demek gercekten patka canini yaktiklarina gore sehir efsanesi degilmis...korktum yok cati falan elletmem :45::45::45::45::45::45:

banada direk normal dogurmayacaksan cati muayenesi yaptirma bos yere canini yakarlar cok bastiriyorlar dedi..demek gercekten patka canini yaktiklarina gore sehir efsanesi degilmis...korktum yok cati falan elletmem :45::45::45::45::45::45:

sen sezeryan olucağın için evet boşyere çatı muayenesi olmana gerek yok. Çok zorlanmazmışım normal doğumda ama tekrar ve tekrar etti şekerli şeylerden uzak dur bebeği şişmanlatma dedi işte. Hacdan gelen bir akrabamıza uğradık aksi gibi hurmalarda nefisdi dayanamadım 3 tane yedim yine :D Şifa niyetine :P

Bu arada bebeğe anne sütünden önce hurma yedirilmeliymiş. Yedirilmeli derken parmağınızla ezip damağına az bişi sürmeliymişiz. Zeki ve sağlıklı olurmuş.

Ayrıca hiç çocuk gelişimiyle alakalı kitap okuyormusunuz?

sen sezeryan olucağın için evet boşyere çatı muayenesi olmana gerek yok. Çok zorlanmazmışım normal doğumda ama tekrar ve tekrar etti şekerli şeylerden uzak dur bebeği şişmanlatma dedi işte. Hacdan gelen bir akrabamıza uğradık aksi gibi hurmalarda nefisdi dayanamadım 3 tane yedim yine :D Şifa niyetine :P

Bu arada bebeğe anne sütünden önce hurma yedirilmeliymiş. Yedirilmeli derken parmağınızla ezip damağına az bişi sürmeliymişiz. Zeki ve sağlıklı olurmuş.

Ayrıca hiç çocuk gelişimiyle alakalı kitap okuyormusunuz?

hurma himm anneme diyimde getirsin gelisine burada cok var hurma cok satiliyor ama hac hurmasida farkli olur bende bir arkadasim buradan umreye gitmisi o zemzem getirdi..bende onu sakliyorum kac aydir dolapta ondan vericem bir kac damla...

ah o cocuk gelisimi hatim ettim resmen..ama cocuk tabiyati iste nasil isterse oyle davranacak..bir suru ing harfler rakamlar hayvanlar isaretler insan davranislari baliklar sebzeler meyveler olan kuse kagitli kitaplar stokladim bile...bide yetmedi uzerine bir suru gelisim cd si aldim ayni icerik..odasini bildigin kres odasi gibi yaptim simdi duvarlara buyuk afisler alacagim ondan bordor yapistirmadim..

birde cocugunuza meyveleri sebzeleri acik pazarlar marketlerde yada evinizde aldiginiz yiyecekler uzerinde gorsel gosterin diyorlar..hem kelime dagarcigi hemde bilgisi gelissin diye..

ama yine o cocugun bunlari ogrenme tabiyatina bagli biz istedigimiz gibi kitaplar okuyalim yetistirelim o bildigi gibi buyuyecek..

hurma himm anneme diyimde getirsin gelisine burada cok var hurma cok satiliyor ama hac hurmasida farkli olur bende bir arkadasim buradan umreye gitmisi o zemzem getirdi..bende onu sakliyorum kac aydir dolapta ondan vericem bir kac damla...

ah o cocuk gelisimi hatim ettim resmen..ama cocuk tabiyati iste nasil isterse oyle davranacak..bir suru ing harfler rakamlar hayvanlar isaretler insan davranislari baliklar sebzeler meyveler olan kuse kagitli kitaplar stokladim bile...bide yetmedi uzerine bir suru gelisim cd si aldim ayni icerik..odasini bildigin kres odasi gibi yaptim simdi duvarlara buyuk afisler alacagim ondan bordor yapistirmadim..

birde cocugunuza meyveleri sebzeleri acik pazarlar marketlerde yada evinizde aldiginiz yiyecekler uzerinde gorsel gosterin diyorlar..hem kelime dagarcigi hemde bilgisi gelissin diye..

ama yine o cocugun bunlari ogrenme tabiyatina bagli biz istedigimiz gibi kitaplar okuyalim yetistirelim o bildigi gibi buyuyecek..

olsun yinede bilinçli anne baba olarak biz görevimizi yapalım çocuğumuza karşı. O yine istediği gibi davransın ama yinede okuyarak tecrübe edindiğimiz şeylerin az yada çok muhakkak faydası olur diye düşünüyorum. Ben şimdi Dr.Mehmet Öz ün başka bir doktorla yazdığı siz çocuğunuzu büyütürken adlı kitabını okuyorum. Neyin nasıl olduğunu onun içinde neler yapmamız gerektiğini anlatan güzel bir kitap tavsiye ederim. Hamileliğimin başındada siz bebeğinizi bebeğinizi beklerken adlı kitabını okumuştum.

olsun yinede bilinçli anne baba olarak biz görevimizi yapalım çocuğumuza karşı. O yine istediği gibi davransın ama yinede okuyarak tecrübe edindiğimiz şeylerin az yada çok muhakkak faydası olur diye düşünüyorum. Ben şimdi Dr.Mehmet Öz ün başka bir doktorla yazdığı siz çocuğunuzu büyütürken adlı kitabını okuyorum. Neyin nasıl olduğunu onun içinde neler yapmamız gerektiğini anlatan güzel bir kitap tavsiye ederim. Hamileliğimin başındada siz bebeğinizi bebeğinizi beklerken adlı kitabını okumuştum.

ben genelde netten takip ediyorum kitaplari bide insanlarin deneyimlerini okumakta cok faydali oluyor kitaba cokta bagli kalmayim diye..mehmet oz tv de takip ediyorum ing konusmasi beni deli ettigi icin bazen dayanamayip kanali degistiriyorum...:))) adama direk onyargim var yani ....ama tabiki bakarim kitaplarina yine :52::52::52:

valla bilmedigimiz bir yola minicik bebeklerle giriyorus hadi hayirlisi allah buyuturken yetistiriken evlendirirken bile utandirmasin :16::16::16::16:

banada tatlı yeme şiişmanlatma demişti ama dayanamadım iki gündür.. ben de salı günü olucam çatı muayenesi. inş eli hafiftir doktorun.

ben de kitapçılara bakıyorum o kadar çok var ki konuyla alakalı kitap. mehmet özün hamilelikle ilgili olanını alıp okumuştum çok bilgilendirici gerçekten. bebek büyütmekle ilgili tavsiyeye ihtiacım var. çünkü bir sürü hangisini alacağını şaşırıyor insan. bazı kitaplar annenin bu konudaki zaafından da faydalanıyor içi çok boş oluyor. bi iki tane bebekle oyun kitapları gördüm. bebeğin zekasını geliştirmek için doğumdan iki yaşa kadar oyunlar var işte.o ilgimi çekmişti.

yani bugun sinirlerim inanilmaz bozuk...aglamamak icinde kendimi zor tutuyorum...

1-sabah idrar yollarimi usuttum sanciyla uyandim 3 saatlik uykunun uzerine..neyse sicak su falan filan hala bile agri hissediyorum..gecmedi lanet sey..
2-doktor randevuma gitmeden once esim geldi aldi beni annemlerin vizesi cikmis iki vizeyi toplamda 170 dolara hallaedecekken is guzarin bir yuzunden 2 bin tl mal oldu onu duydum cildirdim...uzerine bilette alacagiz yani toplamda 5 bin tl odeyecegimi ogrenince sabah sabah allahim sana geliyorum dedim..
3-doktora gittim muayyenemi falan yapti catiya bakmak istedi neden dedim..ben zaten sezeryan olacagim..hee simdi onu saglik kartinin bagli oldugu yere sormamiz lazim dedi..iyide konustuk hani hallediyorduk..e olmazssa fiyati nedir dogumdan korkuyorum..8.000 tl oda belki demesinmi rakam icin...istiyorsan oyle yaparis istersen normal dogur...cinnet geciriyordum..be kadin uzatmasaydin bu kadar parayi versem alman hastanesinde dogururdum ben turkiyede ne kastim ozaman...yani turkiyede tas catlasa 3 bin tl halldecegim toplam herseyiyle beraber bana 20 tl patlamasinmi..26 gidip cati muayenesi olucam ustune...

yemin ederim parasinda falan degilim oo parayi cocugun gelecegine yatirsam gam yemeyecegim..midem kaskati kesildi uzerine kasiklarimda sanciyor ben bugun dogurmasam iiiyidir...

esimde bana sinirlendi niye takiyorsun tamam neyse oderis diyor...benim derdim parasi degilki yapilan sacma salak isler..bilseydim turkiyeden hic gelmezdim takti dogurtacak beni kadin basima agrilar saplandi..

canim senle aramizda 1 gun varmis...bana doktor normal dogum tarihi 2 aralik dedi sonra sezeryan istedigimi soyledim 1 aralik ozaman aliris dedi...bende simdi kendimi hic yormuyorum normal dogum belirtileri baslamasin diye..ama kafama takildi millet 40 haftada normal dogum sancisi gelmiyormu..bende kilo aldirayim diye ugrasiyordum ama ablam ne yapiyorsun birak 3500 gibi dogsun cok keserler diyince bir tirstim...zaten anne sutu ile o 2 haftada 4 bulur niye kasiyosunki dedi...aslinda dogru soyluyor..

arada sancim oluyor ama takip ettim soguk sanciyi cok artiriyor.. sicakta gayet rahat otururken soguk vurdumu kasiklarimdan basliyor sancimaya..

benimde yarin doktor kontrolum var gidimde saatini tam versin bana bide hastaneye ne gider burada bilmedigim icin turkiyeye gore doldurdum :))) pipet bile aldim yanima :))

annemin vizesi henuz belli degil yarin haber gelecek haftaya pazartesi burada olmasi gerekiyor vize hemen cikmiyor.. uykularim kaciyor keske thy alsaydim acil basvuru yapmam gerekir.. :14::14::14::53::53:kayinvalidem patronun kizkardesi oldugu icin torpilli 90 gun vize vermisler :9::9::9: 90 gun benimle :10::10::10::10: ulke komik ama kayinvalideyi anneden saymiyor :))

Evt cnm bakalim hangimiz once dogurucaz :) bencede kilo almaya ugrasma sltan cok dikis oluyor bende onu dusunuyirum ya yemene dikkat et 3.700gibi dogcak daha kilo almasin dedi :( 31inde geldedi banada cati Muayenesi icin valla acisiz bisey saniyordum ben onu ya korktum simdi bilmeseydim gidincr ogrenseydim keske :) dunedain sizin oralarda bebegin kiyafetlerine kadar veriyorlarmis ben oyle dumustum yengemde almanyada dogum yapti hastane cikisini falan hep onlar giydirmis ben hic bisey goturmedim demisti biz kendimiz goyuruyoruz dedigimde sasirdi hatta ama sen hazirlikli git tabi..

Normal dogum eminim ki cok zordur ama korkutma kendini okadar catinda genistir belkide bi nefeste dogurucaksin ( insallah ) dogum hikayelerini okuyorum dogurmuslar iste bende dogururm Allah yardim eder diye motive ediyorum kendimi bol bol dua edelim Allahin izniyle cabucak dogurup kavusucaz bebislere...

çok stres yapma dunedain. Eşin öderiz demiş işte bırak ödesin. Ayrıca ben normal doğumu herşeyiyle 3000 tl ye halledemiyorum Türkiyede olmama rağmen daha fazlaya mal olucak gerçi sezeryanla normalin arasında çokda fiyat farkı yok. İyi bir hastanede doğurayım ilgi yüksek olsun rahat edeyim istiyorsan burasıda çok ucuz değil. Tabi avrupa ve diğer ülkelere göre sağlık sektörü daha uygun orasıda bir gerçek. Belki biraz rahatlatabilmişimdir seni :)

Çatı muayenesinide doğuma hazırlık olarak düşünün sonuçda onun katbe kat fazlasını çekiceğimiz kesin. Allah hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Back