• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ay ne vicdansızlar var ya. el akdar çocuğa hiç mi acımamış. ya çocuk zehirlenip ölseymiş hiç mi düşünmemiş hey allahım yaa. ben de özellikle istanbulda güvenemem bakıcıya falan. zaten o bakıcılar da bi tuhaf. geçen bi arkadaş bi bakıcıyla görüşmüş, kadın demiş ki 1200 lira artı sigortaya çalışırım anca demiş. arkadaş da şok olmuş demiş ki; siz ilkokul mezunu insansınız işn okulunu bile okumadan bu kadar istemeye utanmıyor musunuz?
artık tek çare kreş biraz büyüyene kadar annem yardımcı olur herhalde.istanbula taşınırız diyo bakalım. inş.

ben geri dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.Bebeğimi kendim büyütüp kendim terbiye etmek istiyorum açıkçası..
Ben kimseye güvenemem açıkçası çocuğumu bakması için..
geçen gün bir olay duydum daha..Görümcemin arkadaşı bbunu yaşayan o anlatmış..Kadın bebeğine bakması için teyzesinin kızını ayarlamış hem de güvenilir vs diye..Ama bir süre sonra bakıyor ki bebeği hep uyuyor..Bu işte bir gariplik var diye şüphelenerek eve kamera koyuyor ve öz teyzesinin kızının bbeği alıp ocağa götürüp gaz koklatarak uyuttuğunu görüyor kadın şoka girmiş..Bebek hastanede tedavi görmüş bir süre bu olay üstüne..Yani gününmüzde kimseye kolay kolay güven olmuyor.Allah a şükür birazcık da durumumuz da varsa gerek olmadığını düşünüorum..Bakın batan beri ne sıkıntılar çekerek geçiyor günlerimiz..her gün bir yerimiz ağrıyor tahlillerimiz aşılar vs bile ne kadar şey yaşıyoruz..

varya allah buyuk soyletmesin o kizi ben parcalardim asla hayvanlar ve cocuklara yapilan haksiz davranislara dayanamam...benim kardesimede ogretmeni kotu davranmisti ilkokuldayken annem adami dovmekten beter etti surdurmustu..hele bayan olsa idi hic sansi yoktu erkek diye pek girisemedi..ama rezil etmisti..oda garibim kacay biz farkinda degildik ayni siniftan bir kizin annesi soylemisti..kardesim ortaokul yillarinda terapiye gitti cocuk senelerce..duzeldi simdi ama ne gerek var..allah boyle davranan insanlari yok etsin..ama kadin ii dayanmis diyorumya gordugum yerde saclarina dalmistim..

varya allah buyuk soyletmesin o kizi ben parcalardim asla hayvanlar ve cocuklara yapilan haksiz davranislara dayanamam...benim kardesimede ogretmeni kotu davranmisti ilkokuldayken annem adami dovmekten beter etti surdurmustu..hele bayan olsa idi hic sansi yoktu erkek diye pek girisemedi..ama rezil etmisti..oda garibim kacay biz farkinda degildik ayni siniftan bir kizin annesi soylemisti..kardesim ortaokul yillarinda terapiye gitti cocuk senelerce..duzeldi simdi ama ne gerek var..allah boyle davranan insanlari yok etsin..ama kadin ii dayanmis diyorumya gordugum yerde saclarina dalmistim..

üzüldüm kardeşine. valla işte her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de kötü örnekler var. bizim okulda bi öğretmen bizim okula sürülüp de gelmiş. eski okulunda çocuklara bitkisel şeyler veriyormuş kafasına göre. veliler de şikayetçi olmuşlar. çikolatanın içine koyup veriyormuş gizliden. adam bitkilerle kafayı bozmuş.yeni nesil şizofren diye onları bitkilerle tedavi edebileceğine inanıyor.60 küsür yaşında emekli de olmuyor. anam çocuklarımız allaha emanet şu memlekette he.

üzüldüm kardeşine. valla işte her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de kötü örnekler var. bizim okulda bi öğretmen bizim okula sürülüp de gelmiş. eski okulunda çocuklara bitkisel şeyler veriyormuş kafasına göre. veliler de şikayetçi olmuşlar. çikolatanın içine koyup veriyormuş gizliden. adam bitkilerle kafayı bozmuş.yeni nesil şizofren diye onları bitkilerle tedavi edebileceğine inanıyor.60 küsür yaşında emekli de olmuyor. anam çocuklarımız allaha emanet şu memlekette he.

ya sorma bin bir cile ile dogur ondan sonra elalemin insani gelsin cocugunu rencide etsin.sen kiyama off anne baba olmak zor ya allahin insallah yuzumuzun aki ile altindan kalkariz.

hanimlar bebisleri gunaydin :)))

oncelikle blogla tamamiyle alakasiz olacak ama bilen varsa bu konuyu yardim etsin..simdi biz zekat vermek istiyorus fakat bir turlu internette okadar arastirdim bulamadim istedigim cevabi veremiyorus..kac gundur aklimada fitreyi verdim cok sukur ama zekatta takilip kaliyorum..

96 gr bahsetmis bir site bu miktar uzerinden verilmesi gerekiyormus 20 kirat altin miktarina denk geliyormus..80 -85 gr gordum bunlar sonradan cikan seyler diyordu toplumun butunlugu icin ama olmasi gereken 96 grammis..ok 96 40/1 veriyorum yoksa ortamala 200 gr altinim var bununmu 40/1 veriyorum iste burada celisiyorum..niyetim afrikaya yollamak ama az olsun istemiyorum..inanin ciddi sikinti yaptim..ya farzi tuturamazsam diye...

Altinin Zekati

Peygamber Efendimiz Hazretleri (s.a.v) bir hadislerinde, "Altin üzerinden yirmi miskalden azinda zekat yoktur, gümüs üzerinden iki yüz dirhemden azinda zekat yoktur" buyurarak, altin ve gümüsün nisap miktarini belirlemistir.Bu da günümüz ölçülerine göre altinda 85 gram, gümüste 595 gram eder.*

85 gram altinin zekati 2 gram altindir. Bu ise 1/40 demektir.85 gramdan sonrasi, yaklasik 20 gram olmadikça zekata tabi degildir.85+20 olursa, o yirmi gram da ayrica zekata tabidir.Ancak 20 gramdan az olan altin zekata tabi olan baska bir seyle mesela para ile birlikte hesaplandiginda nisap miktarina ulasiyorsa yine zekati verilir.85 grama ilaveten mevcut olan 20 gram altinin zekata tabi olmamasi, Imam-i Azam 'a göredir.Talebesi olan Imam Ebu Yusuf ve Imam Muhammed'e göre bu fazlaligin da kirkta biri zekat olarak verilir.

Imam Safii ve diger mezhep imamlari da fazlalik için 1/40 zekat verilecegi görüsündedirler. Gümüste de ölçü 1/40'dir.Buna göre 595 gram gümüsün zekati, 15 gram gümüsdür.

Altindan veya gümüsten yapilmis sanat eserleri eger nisap miktarina ulasirsa zekati verilir. Böyle bir antika eserin zekati eger kendisinden verilecekse tartilir, kirkta biri zekat olarak verilir.Fakat baska birseyden verilirse, degeri nazara alinir.Kendi cinsinden ödendigi takdirde de Imam-i Azam ve Ebu Yusuf'a göre degeri esas alinir.

Hanefi mezhebine göre altin, gümüs ve ticari mallarinin nisap miktarinda bunlarin bir cinsten bulunmasi sarti aranmaz.Mesela bir kimsenin bir miktar altini, biraz gümüsü, biraz da ticaret esyasi bulunsa, bunlarin toplami nisap miktarina ulassa, böyle birinin zekat vermesi farzdir. Safii'ye göre altin ile gümüs farkli cinsten olduklari için, nisapta beraber hesaplanmazlar.

* Altin için 72, 91, 96 ve 100 grami; gümüs için de 642 ve 700 grami esas alanlar da vardir. Bu farkliligin nereden kaynaklandigini daha önce anlattik.Oraya bakilabilir.

GÜNAYDIN HERKESE

CANIM BENİM ANLADIĞIM KADARIYLA HER 85 GRAM İÇİN 40/1 ÖDÜYORSUN.

YANİ 200 GR ALTININ VAR

85*2=170 YAPAR BUNUN 40/1 İ 4,25 GRAM EDER.
BİRDE HER ARTAN 20 GR İÇİN AYNI FORMÜL ARTIK 20 GRAMIN DAHA VAR (200 GR ALTINIM VAR DEMİŞTİN)
20 GRAMIN 40/1 İ 0,50 YAPAR YANİ TOPLAMDA 4,25+0,50 = 4,75 GRAM VERMEN LAZIM
BENİM ANLADIĞIM BU YANİ

selamlar herkesee :)

hanimlar bebisleri gunaydin :)))

oncelikle blogla tamamiyle alakasiz olacak ama bilen varsa bu konuyu yardim etsin..simdi biz zekat vermek istiyorus fakat bir turlu internette okadar arastirdim bulamadim istedigim cevabi veremiyorus..kac gundur aklimada fitreyi verdim cok sukur ama zekatta takilip kaliyorum..

96 gr bahsetmis bir site bu miktar uzerinden verilmesi gerekiyormus 20 kirat altin miktarina denk geliyormus..80 -85 gr gordum bunlar sonradan cikan seyler diyordu toplumun butunlugu icin ama olmasi gereken 96 grammis..ok 96 40/1 veriyorum yoksa ortamala 200 gr altinim var bununmu 40/1 veriyorum iste burada celisiyorum..niyetim afrikaya yollamak ama az olsun istemiyorum..inanin ciddi sikinti yaptim..ya farzi tuturamazsam diye...

benim bildiğim en az 80 gr altını olması lazım zekat düşmesi için. yani 80 grmın üstünde ne kadar altının olursa olsun toplamın 40ta 1 i kadar zekat düşüyor. yani sana düşen 200 gr altının 40 ta biri. kendim gene de emin olamadım anneme sordum. kendi diyanet görevlisiydi annem. o da dediki 200 gr altının fiyatını hesaplatsın para olarak ne akdar ediyor. ona göre o paranın kırkta birini zekat versin. diyelim 10 bin tuttu ne eder 250 lira zekat.ama isterse daha çok versin.allah da ona daha çok verir dedi :) bi de zekatın takibi önemli. yani yerine ulaştığından emin olacağınız yerlere verin. farz olduğu için yani.

allahim ne zor isler bunlar ya :)) hadi simdi anneler babalar yardim ediyor bunlari en kisa zamanda ogrenmem lazim..saolun arkadaslar en azindan kafamda biseyler sekillendi..hesaplayim bari ona gore...

bugun hastaneye gittim ama kendim icin degil gitmisken oglumun cd aldim birazdan izleyecegim...isim komik tarafi burada bayanlar baba adi ile beraber cagiriliyor..yani hastanede kendi adim ve babamin adi birlikte anons ediliyor..neyse cd hazirlayip getirmisler ustunde kendi adim sigmamis babamin adi esimin soyadini alan isim soyisim yazmislar :))esimde yanimda hayrola babamidami ailenize aldiniz beni alana babam bedava gibi :))))

kızlar bişi sorcam. ya bugün lavaboda akıntım kırmızı kahverengi bulaşık gibi peçeteye geldi. çok korktum. bi daha bi daha peçeteyle sildim ama bi daha öyle kanlı gelmedi. sonra biraz zaman geçti bi daha baktım gene temizdi. ama korktum ya size de böyle bişi oldu mu hiç? sancım falan yok ama dün çok yoruldum gece uyuyamadım.belimin ağrısından kıvrandım resmen. hala bile belim bacağım ağrıyo ama bi sancım yok yani.

benim ilk zamanlarda oluyordu ama yok şimdi öyle. bence dert etme bol su iç. belki idrarın rengindende olabilir. oluyor çünkü bazen bebek döndükçe rahim dahada büyüdükçe. önemli olan açık kırmızı olmaması o yüzden gönlünü ferah tut. bende çok üzmüştüm kendimi... onun için üzme kendini ama ağrın ve artan kanama tarzı birşey olursa git mutlaka

benim ilk zamanlarda oluyordu ama yok şimdi öyle. bence dert etme bol su iç. belki idrarın rengindende olabilir. oluyor çünkü bazen bebek döndükçe rahim dahada büyüdükçe. önemli olan açık kırmızı olmaması o yüzden gönlünü ferah tut. bende çok üzmüştüm kendimi... onun için üzme kendini ama ağrın ve artan kanama tarzı birşey olursa git mutlaka

ayy çok sağol ırmak'çım içimi rahatlattın.:71: yarın doktora gidicem zaten sorayım bi. inş bi problem deildir. anneme sordum olur öyle yorgunluktandır dedi. inş öyledir.

kızlar bişi sorcam. ya bugün lavaboda akıntım kırmızı kahverengi bulaşık gibi peçeteye geldi. çok korktum. bi daha bi daha peçeteyle sildim ama bi daha öyle kanlı gelmedi. sonra biraz zaman geçti bi daha baktım gene temizdi. ama korktum ya size de böyle bişi oldu mu hiç? sancım falan yok ama dün çok yoruldum gece uyuyamadım.belimin ağrısından kıvrandım resmen. hala bile belim bacağım ağrıyo ama bi sancım yok yani.

çok az birşey ve devamı olmadıgına göre önemli bişi değildir bencede agrında yokmuş yarın doktorada söylersin oda önemli değil diyecektir muhtemelen..
bende bu sabah şeker yükleme testini yaptırdım. 2 bardak glikozlu suyu içtim bi kere midem kalktı ama çıkartmadan yatıstırdım neyseki yeni bastan baslamamak için. Kendimi sıka sıka içtim tatlıyada çok bayılmam çünkü. 1 saat bekledik tekrar kan aldılar sonuclarımda öğlen maille geldi iyi çıktı şekerli suyu içtikten sonra 81'den 124'e çıkmış bunuda atlattık darısı yaptıracak olan arkadasların basına olsun..
bundan sonra başka test var mı bildiğiniz ben kalmadı die biliyorum ?

Selam kizlar dunden beri giremiyorum kzenim geldide onla carsi pazar yoruldum oturunca yorgunluktan uyku moduna geciyorum hemen :) bu gittigimde yapmadi seker yuklemesi falan bir dahaki sefere yapar heralde ozamanda 27.haftada olmus olcam daha yapilabiliyor heralde...

Günaydın hanımlar ve bebeklerimiz:)
güzel serin bir istanbul sabahı. Yine aynı iş ortamı:25:
Hayırlı cumalar ve güzel günler diliyorum. ( bol tepikli olsun...)

Günaydın

Benim karnım genelde çok sert arkadaşlar gün içerisinde hep öyle yatınca yumuşuyor sizde de öyle oluyormu ? Birde bende kasılmalar oluyor doktorum onun için magnezyumu günde 2 ye çıkarmıştı , içim dışım ilaç oldu magnezyum, kalsiyum,vitamin,coraspin,demir hapı birde tiroid bezlerim az çalışıyomuş onun için bir ilaç verdi doktorum , hayırlısıyla bir doğsaydı şu yavrucaklar

Back