• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

ben hiç kullanmadım bol bol su içmek egzersiz ve yürüyüş faydalı olur diye duymuştum varis için..
ya şikayetler bir artıyor bir azalıyor da asıl beni düşündüren doğum :97:
hamile bir kaç arkadaşım vardı hepsi normal doğum istiyordu ama sezeryana döndü hep doğumları..Biri doğumdan 1 hafta önce nst diye gitti çocuğun ters döndüğünü öğrendi mecbur kaldı sezeryana..1 haftada çocuk dönmedi tabi..
Diğeri kontrole diye gitti 3-4 cm açılma varmış 3 hafta önceden doğum yaptı..%-6 saat sancı çekti açılma olmadığı için ve bebe sıkışmaya başladığı için mecbur sezeryana girdi..Gittim kızın halini gördüm rahat oturamıyor kalkamıyor öksüremiyor sezeryan sıkıntılı..:97:

Allah yardımcımız olsun arkadaşlar bende kara kara düşünüyorum acaba nasıl doğurabileceğiz çünkü gerçekten biz ne kadar normal istiyoruz desekte ne olacağı belli olmaz benim çevremdede bahsettiğin gibi örnekler çok...

yürüyüş yapınca bacaklarım daha kötü oluyor sanki damarlar dahada belirginleşiyor..banada her fırsatta ayaklarını yukarı doğru kaldırmaya çalış dediler bi baklım dra sorayımda doğru yolu öğrenelim bari...

Genelde varis çorabı işe yarıyor diyorlar ama bu sıcaklarda gerçekten çekilmez. Sanırsam bazen günde 2-3 saat kadar giymek yeterli oluyormuş. Akşamları tv. Seyrederken giyilebilir mesela ama benim gibi sıkıntılı bir insan asal giyemez sanırım.
Benimde hamilelik öncesindede vardı ama şimdi daha fazlalaşıyor sanırım. Ince damarlarım var böyle onlar gözüküyor. Damar çatlaması gibi birşey diyorlar. Bilmiyorum napcam....

Evet dertlerin biri başlıyor biri bitiyor. Aman allah dermansız dert vermesin hiçkimseye. şu bir ay sıcaklarıda atlatsak ondan sonra biraz daha rahat edebiliriz diye düşünüyorum.

YA BİLMİYORUM BİZ BÖYLE YENİ NESİL BİRAZ SIKINTILIMIYIZ NE. BENİMDE ÇEREMDE KİM NORMAL DOĞURMAK İSTESE SON ANDA SEZERYANA ALIYORLAR. YA DOKTORLAR KANDIRIYOR YADA GERÇEKTEN BU İŞTE BİR TUHAFLIK VAR. BEN DAHA KARAR VEREMEDİM NASIL DOĞURUCAM.

Son düzenleme:
sabah bi arkadaşla ayaküstü konuşurken bahsediyordu varis çorabı almış XL olduğu halde çok sıktığını giyemediğini söylüyordu....çok sıkarsa bende giyemem boğulurum herhalde, zaten bu sıcakta kıyafetlerime bile tahammülüm yok

aynen kıyafetlerime bile tahammül edemiyorum ben de :44:

her hamile sezeryanı tadacak şeklinde gidiio ya bizim memlekette. zırt deyince kesiolar pırt deyince kesiolar. allah hayırlısını versin. normal doğurup çok fazla dikişi olan insanlar da var. o da zor.

aynen kıyafetlerime bile tahammül edemiyorum ben de :44:

her hamile sezeryanı tadacak şeklinde gidiio ya bizim memlekette. zırt deyince kesiolar pırt deyince kesiolar. allah hayırlısını versin. normal doğurup çok fazla dikişi olan insanlar da var. o da zor.

zırt ve pırtlarına çok güldüm yaaa :60: ALLAH seni de güldürsün :))))

evet ya dikişli olmak çok zor bence ve karnı nerdeyse hiç gitmemiş kızların..Çünkü normal doğumda atıyor kanı dışarı vajinadan vücut ama sezeryanda boşlatım olmuyor tam hemde sonrası gaz sancı hava alıyor vücut çünkü..

Ben kesinlikle normal doğum istiyorum allah ım nasip eder bir aksilik olmaz inşallah..Normal doğum yapan belki saatlerce sancı çekiyor ama orda bitiyor işte ağrı sızı..

zırt ve pırtlarına çok güldüm yaaa :60: ALLAH seni de güldürsün :))))

amin amin hamilenin duası kabul olurmuş :)))

en güzeli normal doğum. inş kolaycacık doğururuz. annem çok kolay doğum yapmış.ama o hiç oturmamış hmaileyken.hep iş hep iş. inş ben de ona çekmişimdir. bulantılar da çekmişim doğumda öyle olur inş.

bende normal doğum yapmak istiyorum. ama gelgitlerim var bilmiyorum. benimde çevremde sezeryan olanlar allandıra ballandıra sezeryanı tavsiye ediyorlar. benim işim zor neyse bir şekilde girdiyse öyle yada böyle çıkacak oğluşum hayırlısıyla gelsin inşallah.

merhaba kizlar daha yeni uyandim oglen eve geldim midem agriyordu yattim gene...simdi kuveti dolduruyom oglumla yuzucesss :)))

dogum anilarini okudumda benim ablamda arkadasimda sezeryan oldular diger 2 arkadasim dogum yapti...dogumla sezeryan arasinda kalan kilolari gordum hepsinin ustunde ayniydi hatta sezeryanlilirain bir gobek klamis oda zamanla gecmisti...normal dogum yapanlarin gobekleri cok burusuktu....he tabi bende sezeryan planliyorum ama iste hayirlisi allahtan ablam dogum icin hazirladi kendini doktor bebek geliyor 2 cm acilma var kiz kontrole gittiginde sezeryana aldilar :))) 3 gun acisi oluyor ondan sonra duzeliyorsun dediler hatta sezeryan izleride ogle bahsedildigi gibi kocaman bir kesik degil tas catlasa 6 7 cm belki daha az....yapistirma yapiyorlar kotu gorunum olmasin diye...esimin teyzesi 69 yasinda kadin almanyada yasamis gencliginde onunda 3 cocugunu sezeryanla almislar :))))

ben sezeryanı hiç istemiyorum açıkçası sezeryan bir doğum şekli değil bence ameliyatla bebeği aldırmak gibi birşey..Allah herkesin gönlüne göre versin ama ben normal doğum istiyorum inşallah hayırlısyla :97:

ben sezeryanı hiç istemiyorum açıkçası sezeryan bir doğum şekli değil bence ameliyatla bebeği aldırmak gibi birşey..Allah herkesin gönlüne göre versin ama ben normal doğum istiyorum inşallah hayırlısyla :97:

evet bence de ben de normal istiyorum. hayırlıslıyla. ama sezeryana mecbur kalırsak da yapçak bişi yok. çocuklarımız ve biz sağlıklı olalım da. almanyada sezeryan oranı%30 ken,türkiyede %70 miş. ya biz çok doğuruyoruz almanlara göre ondan sezeryan oranı yüksek çıkıyo ya da millet olarak bi tuhafız. :)

yok canım bizim doktorlarımızda tuhaf. normal doğurtmayı unuttukları için hemen sezeryan diyorlar. bende gurbetçi ailenin bir çocuğu olarak annem almanyada 3 doğum yaptı. orda diyor doktorlar uğraşıyor. normal doğumda bile dikiş atmamak için elleriyle genişletiyorlarmış. ama burda normal doğursanda cart diye yırtıveriyorlar. al sana gene 4-5 dikiş ne farkı kalıyor. o zaman diyorsun sezeryanda DİKİŞLİ HİÇ OLMASSA O KADAR SAAT ACI DUYMIM. YANİ O YÜZDEN KARAR VEREMEDİMMMMM :25:

ya o doktoruna göre değişir işte..Doktor sezeryan daha doğrusu para biliçliyse her türlü zorlar seni..Ama doktorun bakışı da çok önemli.

ya o doktoruna göre değişir işte..Doktor sezeryan daha doğrusu para biliçliyse her türlü zorlar seni..Ama doktorun bakışı da çok önemli.

annem istanbulda tam 5 tane hastanede doguma yetisemeyen kadina evde dogum yaptirdi...hemde kariyerine 20 kusur yaslarinda iken basladi...:)) sonra bana dogum yapacakken erken dogum oldugu icin hastaneye yetisemedi benide bir kadin dogum yaptirmis...yani herkes evde catir catir dogurmus valla...ama biz bir midemiz agriyor o gunu hastanede geciriyorus :)))

evet bende hastanede çalıştığım için biliyorum özellikle özel sigortası olanlar öksürse hastanede :D Doktorlar da özel sigortası olanları sezeryan yapmaya daha istekli tabi..Birde uğraşmak istemiyor bazı doktorlar..Doktor saatlerce başında doğum yapmanı bekleyeceğine sezeryan diyor toplamda işi 20 dk sürüyor :D 2 hasta arası doğum yaptıran dr var yani :D

buarada günaydın herkese :emir_bebek::68:

günaydın canım ohh ne güzel :) saatlerce izlesem bende bıkmıyorum ya :D neyseki şimdi cdsi oldu takıp izleyebiliyoruz :):nazar::nazar::emir_bebek:

aa süpermiş yaa. doktor mu verdi? istesem verir mi ki acaba? ultrason çıktılarını saklıyorum ben de ama onlarda çok belli olmuo :( benim arkadaşım radyoloji uzmanıydı. istediği zaman hop çıkarıp izliyodu ikizlerini. kavga falan ediolarmış karnında öyle dio:) biz o kadar ayrıntılı bakamıoruz maalesef.10 dakka sürse gene iyi :)

aa süpermiş yaa. doktor mu verdi? istesem verir mi ki acaba? ultrason çıktılarını saklıyorum ben de ama onlarda çok belli olmuo :( benim arkadaşım radyoloji uzmanıydı. istediği zaman hop çıkarıp izliyodu ikizlerini. kavga falan ediolarmış karnında öyle dio:) biz o kadar ayrıntılı bakamıoruz maalesef.10 dakka sürse gene iyi :)

evet detaylı ultrasona gidince cd veriyorlar (: ben normalde de dr tanıdığım için uzun uzun bakabiliyorum ama yine de yetmiyor desem :1:

Back