ben hiç kullanmadım bol bol su içmek egzersiz ve yürüyüş faydalı olur diye duymuştum varis için..
ya şikayetler bir artıyor bir azalıyor da asıl beni düşündüren doğum :97:
hamile bir kaç arkadaşım vardı hepsi normal doğum istiyordu ama sezeryana döndü hep doğumları..Biri doğumdan 1 hafta önce nst diye gitti çocuğun ters döndüğünü öğrendi mecbur kaldı sezeryana..1 haftada çocuk dönmedi tabi..
Diğeri kontrole diye gitti 3-4 cm açılma varmış 3 hafta önceden doğum yaptı..%-6 saat sancı çekti açılma olmadığı için ve bebe sıkışmaya başladığı için mecbur sezeryana girdi..Gittim kızın halini gördüm rahat oturamıyor kalkamıyor öksüremiyor sezeryan sıkıntılı..:97:
Allah yardımcımız olsun arkadaşlar bende kara kara düşünüyorum acaba nasıl doğurabileceğiz çünkü gerçekten biz ne kadar normal istiyoruz desekte ne olacağı belli olmaz benim çevremdede bahsettiğin gibi örnekler çok...
yürüyüş yapınca bacaklarım daha kötü oluyor sanki damarlar dahada belirginleşiyor..banada her fırsatta ayaklarını yukarı doğru kaldırmaya çalış dediler bi baklım dra sorayımda doğru yolu öğrenelim bari...