2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

anneler maşallah ya herkez diş çıkarmıs bizdeda ha bişeyler yok biraz huysuz bu aralar ama bide ne bulsa ağzına götürüyor yürümeye gelince yürüteçi istemiyor ama sürünüyor aksilik kıs yerler soğuk ama bana karısma annem diyor diş buğdayını yazın yapıcam bn inşallah yaza kaddaar çıkar dişlerimiz kocaman bahcem var üstünüde kaapadıkmı süper eğlenilir altta şimdiden heveslendik

bu arada hatice ve sultannerelerdesinz bayadır yoksunuz tek kaldım burda :44:

kaç gündür girmedim ama görüyorum ki sayfalar ilerlememiş, herkesler nasıl, yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Haticecim, Allah yardımcın olsun, verdiğin karar hayrına olur İnşallah,lütfen artık üzme kendini, bu sınavı hakkıyla vereceksin sabret.

******biz de durumlar aynı,iştahsız bir kuzum var, alt iki dişi çıktı ama bu üst dişler çok huzursuz ediyor , sürekli uyanmalar, iştahsızlık ve ateş oluyor. Kilosu hala 8 olmadı ne yapacağımı bilemiyorum, çevremde birinin iyi bakamamışsın demesi beni sinir ediyor benle ne ilgisi var ya, çocuk iştahsız, herşeyi yapıyorum çorbası, yumurta sarısı, etiydi, mamasıydı, suyuydu, meyve püresi derken elimde sürekli kaşık kızımın peşinde koşturuyorum, zorluyorum da yemesi için, acaba bu zorlamalarla yanlış mı yapıyorum soğutuyor muyum iyici anlamadım gitti. Kızımsa sadece beni emmek istiyor yetmiyor işte açıkça ben de bu durumda depresyona giriyorum, eşimle bile bu konudan tartışabilirim o kadar yanii. Boyu Maşşallah iyi :nazar:ama azıcık da enleşse iyi olacak. doğum kilosu iyiydi çünkü ben ne yapayım şimdi?
yaptığım yemekleri pek yemiyor, hazırları az da olsa yiyor,haa aslında biz ne yesek ona bakıyor verecek gibi yaptığımda ağzını açıyor versem yiyecek haa.SMA mama aldık tadı hiç güzel değil, zaten kızımda verdiğim de öğğğ yapıyor almıyor ,nasıl kilo aldıracam ben yaaa yardııııııım!!!!

kaç gündür girmedim ama görüyorum ki sayfalar ilerlememiş, herkesler nasıl, yazılarınızı okumaya çalışıyorum. Haticecim, Allah yardımcın olsun, verdiğin karar hayrına olur İnşallah,lütfen artık üzme kendini, bu sınavı hakkıyla vereceksin sabret.

******biz de durumlar aynı,iştahsız bir kuzum var, alt iki dişi çıktı ama bu üst dişler çok huzursuz ediyor , sürekli uyanmalar, iştahsızlık ve ateş oluyor. Kilosu hala 8 olmadı ne yapacağımı bilemiyorum, çevremde birinin iyi bakamamışsın demesi beni sinir ediyor benle ne ilgisi var ya, çocuk iştahsız, herşeyi yapıyorum çorbası, yumurta sarısı, etiydi, mamasıydı, suyuydu, meyve püresi derken elimde sürekli kaşık kızımın peşinde koşturuyorum, zorluyorum da yemesi için, acaba bu zorlamalarla yanlış mı yapıyorum soğutuyor muyum iyici anlamadım gitti. Kızımsa sadece beni emmek istiyor yetmiyor işte açıkça ben de bu durumda depresyona giriyorum, eşimle bile bu konudan tartışabilirim o kadar yanii. Boyu Maşşallah iyi :nazar:ama azıcık da enleşse iyi olacak. doğum kilosu iyiydi çünkü ben ne yapayım şimdi?
yaptığım yemekleri pek yemiyor, hazırları az da olsa yiyor,haa aslında biz ne yesek ona bakıyor verecek gibi yaptığımda ağzını açıyor versem yiyecek haa.SMA mama aldık tadı hiç güzel değil, zaten kızımda verdiğim de öğğğ yapıyor almıyor ,nasıl kilo aldıracam ben yaaa yardııııııım!!!!

bizim kaderimiz hep aynı gidiyor benimde bu ay basında kızım 7200kg oldu.. inan bende bakamamıssın demelerinden bıktım. her gün ayrı corba yapıyorum. bir gün sebze,bir gün et,balık,tavuk,tarhana ... ama almıyor işte..2 aydır yaptıklarımdan sadece 3 kasık alıyordu..simdi alt dişleri cıktı..anladımki dişlede alakası varmış...kuzum bu ay 500 gr aldı önceki iki ayda sadece 200gr alıyordu..dr minadeks baslattı..bilemiyorum belki o iştahını actı..birde ben artık 3 öğün yanımızda masaya alıp besliyorum biz yerken cok hevesleniyor.kendi yemeklerimizden salcasız baharatsız onada ayırıyorum.biraz faydalı oldu gibi iştahı acıldı..drda bu ay cok guzel kilo almış aynen devam dedi ama tabii bizde 8000 göremedik hala..ne yapalım artık saglıklı olsunlar ben allahtan baska bir sey istemiyorum..
birde bu aksam eşim arkadasının 7 aylık bebeğinde kanser cıktıgını anlatınca cok üzüldüm halimize sükrettim.ne yapalım bizim kuzularda zayıf olsun allah baska sıkıntı vermesin..

yaptığım yemekleri pek yemiyor, hazırları az da olsa yiyor,haa aslında biz ne yesek ona bakıyor verecek gibi ytığımda ağzını açıyor versem yiyecek haa.SMA mama aldık tadı hiç güzel değil, zaten kızımda verdiğim de öğğğ yapıyor almıyor ,nasıl kilo aldıracam ben yaaa yardııııııım!!!!

anneler bnm bebeğim 6 700 küsür şkredin gerçekten ben sadece sağlıklı olsun ddiye dualar ediyorum ileride alırda bizim gibi veremez milletin ağzı torba değil valla bana bile diyen çokk
bana da doktor minadeks yazdı yarın alıcam inşallah bakalım ne olucak ve ben acd damla kullanmaya başlayınca biraz biraz yemeğe başladı şimdi doktorum bigün onu bi gn bunu kullan dedi bakalım herşeyin hayırsı bn çorbalarına normal ekmek içi veya dr etimek kat dedii onları dönüşümlü kullanyorumm ve bz çok hareketliyizz maşallah meleğime
yemek olarakta papates pirinç ve sabit hergün içine kattıklarımı değiştiriyorum devam sütünü kesiyoruz artık birtek gece 30 cc alıyor okadar

selene ve iklimam ,arkadaşlar haklısınız sağlıklı olması en büyük temennimiz olmalı, Allah korusun neler var neler duyuyoruz. Doğum kilosu iyiydi kızımın 3,590 dı şimdi 7.090 dı en son kontrolde, pek de bir şeyin değiştiğini sanmıyorum çok çok 7,200 ya da 7.250 olmuştur bakalım haftasonu gidecem yazarım buraya da. Bizim doktor da iştah şurubu verdi zinco şurubun adı, hala 3 aylık çıtçıtlı badilerin içine giriyor yaa enleşmesi yok derken bunu kastediyordum, uzunluğu Maşşallah iyi de böyle uzun ince bir bebek aynada yanyana durduğumda geçen nasıl üzüldüm onun etkisiyle yazıyorum belki de.
her bebek bir değil evet kıyaslamamak da gerekli bizler bile aynı değiliz aynı yaştaki kişilerle. Arkadaşının bebeğine de Allahım acil şifalar versin İnşallah, hemen iyileşsin kuzucuk.
ha bir de supravit veriyoruz, onun içinde d vitamini olduğu için deviti bırakabilirsiniz dedi doktor bunun dışında ferro sanol kan damlası. İki kişi zor veriyoruz ya bu damlaları içmek istemiyor.
bugünlerde de anne babası olarak şifayı kaptı bizden bizim kız, ateşleniyor huzursuz. dişlerin de etkisi var evet. sevgiyle kalın, kuzuları öptüüm:)
ha bua arada bizim kız 8 ay 13 günlük.

selene ve iklimam ,arkadaşlar haklısınız sağlıklı olması en büyük temennimiz olmalı, Allah korusun neler var neler duyuyoruz. Doğum kilosu iyiydi kızımın 3,590 dı şimdi 7.090 dı en son kontrolde, pek de bir şeyin değiştiğini sanmıyorum çok çok 7,200 ya da 7.250 olmuştur bakalım haftasonu gidecem yazarım buraya da. Bizim doktor da iştah şurubu verdi zinco şurubun adı, hala 3 aylık çıtçıtlı badilerin içine giriyor yaa enleşmesi yok derken bunu kastediyordum, uzunluğu Maşşallah iyi de böyle uzun ince bir bebek aynada yanyana durduğumda geçen nasıl üzüldüm onun etkisiyle yazıyorum belki de.
her bebek bir değil evet kıyaslamamak da gerekli bizler bile aynı değiliz aynı yaştaki kişilerle. Arkadaşının bebeğine de Allahım acil şifalar versin İnşallah, hemen iyileşsin kuzucuk.
ha bir de supravit veriyoruz, onun içinde d vitamini olduğu için deviti bırakabilirsiniz dedi doktor bunun dışında ferro sanol kan damlası. İki kişi zor veriyoruz ya bu damlaları içmek istemiyor.
bugünlerde de anne babası olarak şifayı kaptı bizden bizim kız, ateşleniyor huzursuz. dişlerin de etkisi var evet. sevgiyle kalın, kuzuları öptüüm:)

selam hipperaktif,ben artik kizima evde yedigimiz herseyden yediriyorum yani biz yerken cok bakiyor versem yiyecek demissin ya artik ver,ben Turkiyedeyken danistim dr a ver onay verdi,asiri tuzlu baharatli olmadikca, sonra fark ettim ki kizim daha istahli yiyor tadsiz tuzsuz ayni tadlardan sikilmis megersem prenses,simdi cok sukur iyiyiz herseyi guzel yiyor artik hazir mamalari yetisemedigim zamanlarda verecegim onun disinda kucuk ekmek dilimleri uzerine katiklar surulmus,sicak yemekler yani sulu felan yemekler,,,hepsi hosuna gidiyor ve sanirim her seferinde farkli tad alacagini bilmesi de istahlandiriyor sen de dene artik yedigin herseyden taddir goreceksin zamanla istahi da acilacak..ben denedim

arkadaşlar benim kızım 9 ay 5 günlük...8300gr...çok üzülüyorum zayıf gibi geliyo..kendimi kötü hissediyorum boyu iyi 71 cm...iştahı zorla yediriyorum..off ya ne sıkıntılı bi durum bu..11.500 kg olan bebekler varmış ohh maşallahhh:nazar:benim kızım yatmadan aptamil alıyo gecede içiriyorum o yüzden geç uyanıyo olabilir artık süt yapmicam doktorlar beslemeyin dedilerse öle yapıcam..herneyse daha dikkatli olucam....
sabah kahvaltısında bebe büskivisi haşlanmış yumurta peynir pekmez ce devam sütü ile hazırlıyorum diğer öğünler ise rutin yemekler...off sıkı bi kampa alıyorum kızımı şuandan itibaren..kızına bakamamışsın demesinler...çıldırırım çünkü..

Merhaba arkadaslar ogluma kilo aldirmak icin cabalayan anneler grubundayim bende cok ise yarayan bir tarif verecegim hem kahvaltisina karistirdim hemde yogurduna kuru incir kuru kayisi dut kurusu erik kurusu hepsini kaynatip marmelat hazirladim daha sonra marmelatin icerisine biraz ceviz ve cok az badem ekledim Oglum severek yedi kilosuda 15 gunde degisti tavsiye ederim.ayrica bu marmelat ile kurabiyede yaptim cicibebe yerine kullandim.

merhaba kızlar nasılsınız. benim kızımda çok kilolu değil ama napim sağlığı yerinde olsunda diyorum. doktorda önemli olan o dedi. canı isterse yiyor canı istemezse ne yaparsam yapayım yemiyor. önceleri kriz geçiriyordum ama artık deniyorum yerse yedririyorum yemezse yedirmiyorum pes ettim yani. herkesler iyidir İnşallah.

benim kızımda 70 cm dr 1 kilo aldırsak iyi olur ama cok saglıklı önemli değil cok fazla obez bebek var sakın uzulme diyor. annelik iç güdüsüyle tombiş olsa fena olmaz diyor insan.
birde benim kızım cok hareketli ondan kilo alamıyor gibi geliyor.kuzumda surupları cok zor alıyor. 2 saatte veriyorum. cok akıllı yaptıgım hiç bir oyuna gelmiyor.
meleklerimize allah saglık versin:nazar:

Son düzenleme:
herkese merhaba ,uzun süredir sizi takip ediyordum yazmak bugüne kısmet oldu.Beni ve kızımı da aranıza kabul ederseniz çok sevineceğiz.Kızım 1 Mart doğumlu,ismi Ada.Anladığım kadarıyla hepimizin ortak sorunu yemek,benim kuzumda sadece reklamlarda yemek yiyor,şimdilik şanslıyım çünkü annemin yanındayım ama tek başıma kalınca ne yapacam hiç bilmiyorum,sevgiyle kalın.

benim sorunum da emzirememek kızlar sütüm var ama oğlum 10 gün öncesine kadar gündüz 1-2 defa gecede 1 defa emiyordu. son 10 gündür gündüz hiç emmiyor gecede 1kez emip uykuya dalıyor. sizce devam sütü vermelimiyim? biberona alıştırmalımıyım?

iyi pazarlar kızlar. ben biraz tedirginim adetim biteli 5 gün oluyor ama hamile miyim diye çok tedirginim. kasıklarım ve belim ağrıyo akıntım da çoğaldı. ne dersiniz sadece üşütmüş olabilir miyim ki? bu kadar zaman da test de sonuç varmez. 20 gün nasıl bekleyeceğim bilmiyorum

selam hipperaktif,ben artik kizima evde yedigimiz herseyden yediriyorum yani biz yerken cok bakiyor versem yiyecek demissin ya artik ver,ben Turkiyedeyken danistim dr a ver onay verdi,asiri tuzlu baharatli olmadikca, sonra fark ettim ki kizim daha istahli yiyor tadsiz tuzsuz ayni tadlardan sikilmis megersem prenses,simdi cok sukur iyiyiz herseyi guzel yiyor artik hazir mamalari yetisemedigim zamanlarda verecegim onun disinda kucuk ekmek dilimleri uzerine katiklar surulmus,sicak yemekler yani sulu felan yemekler,,,hepsi hosuna gidiyor ve sanirim her seferinde farkli tad alacagini bilmesi de istahlandiriyor sen de dene artik yedigin herseyden taddir goreceksin zamanla istahi da acilacak..ben denedim

teşekkürler ilgine canım, evet ben de yediklerimizden vermeye başladım, yazını okuyunca daha da cesaretlendim çok sağol. bebekler çok akıllı yaa gerçekten tatsız tuzsuz mamalardan, yemeklerden hoşlanmıyorlar merak ediyorlar acaba bunlar ne yiyor ben de yiyeyim gibisinden bakışları yok mu:)sevimliler. etimek var ya onu ısladım dün,et suyunun içine, biraz da eti didikledim, çok az yedirebildim, eti öyle yiyemiyor bizimkisi. hazır mamayı sabah kahvaltısında yumurta sarısının içine katıp öyle veriyorum ama o kase hiç bitmiyor. Aslında bu iştahsızlık 6.ay aşısından sonra oldu ve şimdi de dişlerin etkisiyle arttı. Ne yapalım sağlıklı olsunlar da. kuzuna selamlar:))

Merhaba arkadaslar ogluma kilo aldirmak icin cabalayan anneler grubundayim bende cok ise yarayan bir tarif verecegim hem kahvaltisina karistirdim hemde yogurduna kuru incir kuru kayisi dut kurusu erik kurusu hepsini kaynatip marmelat hazirladim daha sonra marmelatin icerisine biraz ceviz ve cok az badem ekledim Oglum severek yedi kilosuda 15 gunde degisti tavsiye ederim.ayrica bu marmelat ile kurabiyede yaptim cicibebe yerine kullandim.

teşekkürler tarif için canım. yalnız mu marmelatı robottan mı geçiriyorsun? kurabiye olarak nasıl yaptın?

merhaba kızlar nasılsınız. benim kızımda çok kilolu değil ama napim sağlığı yerinde olsunda diyorum. doktorda önemli olan o dedi. canı isterse yiyor canı istemezse ne yaparsam yapayım yemiyor. önceleri kriz geçiriyordum ama artık deniyorum yerse yedririyorum yemezse yedirmiyorum pes ettim yani. herkesler iyidir İnşallah.
Sultan çoktandır yoksun nasılsın? evet çocukları çok zorlayınca onlar da inatlaşıyor bu sefer hepten yemiyor:)

benim kızımda 70 cm dr 1 kilo aldırsak iyi olur ama cok saglıklı önemli değil cok fazla obez bebek var sakın uzulme diyor. annelik iç güdüsüyle tombiş olsa fena olmaz diyor insan.
birde benim kızım cok hareketli ondan kilo alamıyor gibi geliyor.kuzumda surupları cok zor alıyor. 2 saatte veriyorum. cok akıllı yaptıgım hiç bir oyuna gelmiyor.
meleklerimize allah saglık versin:nazar:

bizim kız da en son kontrolde 70 cm di canım.aynen doktor bize de küçcük çocuklar geliyor tansiyon problemleri var kilo o kadar önemli değil diyor. Duan için de kendi adıma amiiin diyorum:nazar:

herkese merhaba ,uzun süredir sizi takip ediyordum yazmak bugüne kısmet oldu.Beni ve kızımı da aranıza kabul ederseniz çok sevineceğiz.Kızım 1 Mart doğumlu,ismi Ada.Anladığım kadarıyla hepimizin ortak sorunu yemek,benim kuzumda sadece reklamlarda yemek yiyor,şimdilik şanslıyım çünkü annemin yanındayım ama tek başıma kalınca ne yapacam hiç bilmiyorum,sevgiyle kalın.
hoşgeldin canım, Ada bebek de hoşgelmiş:) tek başına olanlardan biriyim canım, kimseden kimseye hayır yok, kendi kendime tecrübeleniyorum google amca sağolsun ha bir de kadınlar kulubü:) benim ailem sanki 40 tane çocuk doğurmuşum gibi davrandığından beni benle bıraktılar, sütümü bile etkiledi sanırım bu durum. Şanslısın değerini bil anneciğinin.Şimdilerde ilgili annem ama geçip giden kırılmış kalbim çok zor onarılıyor...sevgiler...

benim sorunum da emzirememek kızlar sütüm var ama oğlum 10 gün öncesine kadar gündüz 1-2 defa gecede 1 defa emiyordu. son 10 gündür gündüz hiç emmiyor gecede 1kez emip uykuya dalıyor. sizce devam sütü vermelimiyim? biberona alıştırmalımıyım?
emzirmeyi bırakma, devam sütüne başlarsa bu sefer seni emmez. devam sütünü kaşıkla ver hiç olmazsa, zor olacak ama biberona alışırsa seni emmez...kolay gelsin canım,inşallah problem ortadan kalkar:)

iyi pazarlar kızlar. ben biraz tedirginim adetim biteli 5 gün oluyor ama hamile miyim diye çok tedirginim. kasıklarım ve belim ağrıyo akıntım da çoğaldı. ne dersiniz sadece üşütmüş olabilir miyim ki? bu kadar zaman da test de sonuç varmez. 20 gün nasıl bekleyeceğim bilmiyorum

1.korunuyor muydun, neden böyle endişelendin, süt korumuyor diyordu ebe, dikkat edin diye uyarmıştı da.
2. belki üşüttün, adetin yeni bitmiş, gene de dikkat et, hayırlısı valla bilemedim, üstüne mi adet olduğunu düşünüyorsun yoksa, öyle şey olabiliyor canım.
kızıma hamile olduğumu öğrendiğimde adetim 2 gün geçmişti, doktora gittik, ultrasonda bakacaktı, görünmez ama bir bakalım dedi, baktı aa evet burda dedi, normalde 2 gün adet geçince bebek ultrasonda görünür mü? 5 haftalık bebek demişti, eee o normalde 4 haftalık olması gerekirdi, 5 haftanın bir haftasında o sürede ben adet de olmuştum.
İnşallah herşey hayırlı sonuçlarla karşına çıkar canım, sağlıkla kal. sonucu da yazarsan sevinirm.sevgiler...

Normalde hamilelik için tehlikeli zamanın adetin başladığı ilk günden itibaren 12-16. günler,eğer adetin düzenliyse tabi.Muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorsun ama çok tedirginsen kanda baktırabilirsin muhtemelen sonuç verir,umarım herşey gönlünce olur.

sizlere bir sorum olacak arkadaşlar,bebeğinize yoğurt ve süt ürünleri gaz yapıyor mu?Kızıma ne zaman yoğurt versem gazı oluyor,hoş zaten yoğurdu hiç sevmiyor.Labne peynir,normal peynir hatta yayla çorbası bile felaket bir şekilde gaz yaptı.Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı?Şimdiden sağolun.

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sonuç alınca yazacağım inşallah. Allah verirse başımızın üstünde yeri var.
ben kızım için istemiyorum. daha 9 aylık ve onunla ilgilenememekten korkuyorum. inşallah gönlümüze göre olur.

sizlere bir sorum olacak arkadaşlar,bebeğinize yoğurt ve süt ürünleri gaz yapıyor mu?Kızıma ne zaman yoğurt versem gazı oluyor,hoş zaten yoğurdu hiç sevmiyor.Labne peynir,normal peynir hatta yayla çorbası bile felaket bir şekilde gaz yaptı.Aranızda böyle bir problem yaşayan var mı?Şimdiden sağolun.

yoğurt yediriyorum. pek iştahlı değil ama yediği zaman da sıkıntı olmuyor çok şükür.

ama kabızlık yapan şeyleri yedirmiyorum çünkü hemen kabız oluyor.

İkinizde hoşgeldiniz aramıza:KK16:Benim oglum sevmedigi şeyleri reklam izlerken anlamadan yiyiyor.Tek başıma bakıyorum ve eşim gelice nefes alabiliyorum.Annelik çok zormuş.

Canım benim oglum yogurda bayılıyor.Gazınıda çok rhat çıkartıyor.Dogdugundan beri çok şükür hiç gaz problemi yaşamadık.
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. sonuç alınca yazacağım inşallah. Allah verirse başımızın üstünde yeri var.
ben kızım için istemiyorum. daha 9 aylık ve onunla ilgilenememekten korkuyorum. inşallah gönlümüze göre olur.

Canım ben adet olmadım dha.O yüzden hep yüregim agzımda.Eşime güveniyorum:KK17:

X