2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba ayyy özlemişim burayı yaa :KK16: internetimiz yoktu yeni bağlattıkkk...nasılısınızzz bebişlerimi baya büyüdü biz 21 inde 7.ayımızı dolduracağız inşallah.alt iki dişimiz çıktı.:KK53:..perşembe günü diş bulgurunu yaptık paşamın:KK76:...bu arada benim meme uçlarım çook kötü kesik kesik oldu sıpa ıssıırıyor yaaa kanıyor canım çok yanıyorr:18:..paşam örümcekte artık rahatça yürüyorrr...ama emekleme yokkk tek başına oturamıyor daha devriliveriyorr...uykumuz hala aynı yokkk düzene girmedi :44: hayırlısı artık Allahım sağlık versin... artık takipteyimmm burda :KK54:

kızlar merhaba ayyy özlemişim burayı yaa :KK16: internetimiz yoktu yeni bağlattıkkk...nasılısınızzz bebişlerimi baya büyüdü biz 21 inde 7.ayımızı dolduracağız inşallah.alt iki dişimiz çıktı.:KK53:..perşembe günü diş bulgurunu yaptık paşamın:KK76:...bu arada benim meme uçlarım çook kötü kesik kesik oldu sıpa ıssıırıyor yaaa kanıyor canım çok yanıyorr:18:..paşam örümcekte artık rahatça yürüyorrr...ama emekleme yokkk tek başına oturamıyor daha devriliveriyorr...uykumuz hala aynı yokkk düzene girmedi :44: hayırlısı artık Allahım sağlık versin... artık takipteyimmm burda :KK54:
hoşgeldin tekrardan canım maşallah dişler çıktı demek bizimde emeklemek istemiyor sürnüyor yere bırakınca sonrada ağlıyor
selam arkadaşlar,size bişey danışcağım, bebeğimin ağzında pamukçuk oluştu.doktorumuz mikostatin ve mavi bir damla verdi.ancak mavi damlayı her damlatışımda bebeğim öğürerek kusuyor.sabahtan beri ne yemişse hepsini çıkardı..ne yapsam bilemedim..kullanan ya da bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
bende ebru gibi karbonalı su ile göğsünüü silicen diiye biliyorum
tamam canım hemen yazıyorum sana..
bekliyorıuzzz
yaaa tühhh ben ankaradayım alamayacağım yani:KK43:

ben gecen hafta gittim civile görmedim bile

güzel mart anneleri ve kuzuları hepiciğinizi öpüyorum

benim cadı kızım artık emmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım valla gece azda olsa emiyor ama gündüzleri memeyi görünce ağlıyor ne yapsam ne etsem bana bir akıl verin bea:))

canım hoşgeldin dişinizde hayırlı olsunnn. ısırma konusunu internetten araştırdım ve uyguladım işe yaradı kızlar. sizede söyleyeyim. ısırınca oyun of falan diyorsunuz ya onu oyun sanırmış ve devam edermiş. ama ısırdığı an ya burnunu sıkacakmışsınız yada hayır diye sert bi şekilde kıcazakmışsınız. artık hayırı anlıyorlar çünkü. ben hayır diye kızdım biraz. sonra yapmamaya başladı yoksa çok acıyordu. bence deneyin bi çünkü bu bişey değilmiş üst dişler çıkınca önüne geçilmezse daha kötü oluyormuş.
maşallah 7 aylık olursunuz ha kocaman oluyor.

benim cadı kızım artık emmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım valla gece azda olsa emiyor ama gündüzleri memeyi görünce ağlıyor ne yapsam ne etsem bana bir akıl verin bea:))

canım diştendir bence. acıyordur yada burnu falan tıkalı değil değilmi canım. İnşallah çabucak geçer bu durum

Dişleriniz hayırlı olsun canım.Emirin henüz çıkmadı.Bu haldeyken ısırınca bile acıtıyor dişi çıkınca naparım bilmiyorum.Ama sultanın denedigini denemeyi düşünüyorum.Çünkü emire hayırı ögrettim.Kızıp hayır diyorum anlıyor hatta bazen aglıyor(kıyamayıp hemen sarılıyorum)Ama hayırıda ögrenmesi lazım.

Neden emmiyorki?Acaba bi yeri mi agrıyor ki canım.

Dişleriniz hayırlı olsun canım.Emirin henüz çıkmadı.Bu haldeyken ısırınca bile acıtıyor dişi çıkınca naparım bilmiyorum.Ama sultanın denedigini denemeyi düşünüyorum.Çünkü emire hayırı ögrettim.Kızıp hayır diyorum anlıyor hatta bazen aglıyor(kıyamayıp hemen sarılıyorum)Ama hayırıda ögrenmesi lazım.

kesinlikle dene canım 1 2 gün ısırdı artık emzirmekten korkuyordum ama öyle öyle zorla emziriyordum çok acıyordu çünkü. ama şimdi çok şükür. arada yine yapıyor kızınca hemen bırakıyor.

canım hoşgeldin dişinizde hayırlı olsunnn. ısırma konusunu internetten araştırdım ve uyguladım işe yaradı kızlar. sizede söyleyeyim. ısırınca oyun of falan diyorsunuz ya onu oyun sanırmış ve devam edermiş. ama ısırdığı an ya burnunu sıkacakmışsınız yada hayır diye sert bi şekilde kıcazakmışsınız. artık hayırı anlıyorlar çünkü. ben hayır diye kızdım biraz. sonra yapmamaya başladı yoksa çok acıyordu. bence deneyin bi çünkü bu bişey değilmiş üst dişler çıkınca önüne geçilmezse daha kötü oluyormuş.
maşallah 7 aylık olursunuz ha kocaman oluyor.

canım diştendir bence. acıyordur yada burnu falan tıkalı değil değilmi canım. İnşallah çabucak geçer bu durum

işlh öyledir be sultancım 1 haftada yaşlandım resmen yaa,çok üzülüyorum..canı gripti ama deniz suyu falan açıyorum hep burnunu...

ahh ebrucum bir bilebilsem,ilaçta veriyorum ağrı kesici ama yok,bugün bağrıma taş bastım hiç bişi vermedim akşam azda olsa emdi..

:emir_bebek::emir_bebek: bizde diş miş yok henüz:KK43:( çıksada sevinsek dört gözle bekliyorum valla.. bide ısırmasıylamı uğraşıcaz şimdi?? benimki hayırı anlamıyor daha ama emeklemeye başladık gibi... bugün ilk defa kıymalı sebze çorbası yedi üstünede bir ton kaka yaptı:):nazar:

:emir_bebek::emir_bebek: bizde diş miş yok henüz:KK43:( çıksada sevinsek dört gözle bekliyorum valla.. bide ısırmasıylamı uğraşıcaz şimdi?? benimki hayırı anlamıyor daha ama emeklemeye başladık gibi... bugün ilk defa kıymalı sebze çorbası yedi üstünede bir ton kaka yaptı:):nazar:
maşallah annnesi yarasın kuzuna dişde çıkar yakında

canım dişdendir kesin üzülme sakın pompa varsa sütünü sağ istersen

Canım baktım da ya bende seni bulamadımmm :KK37:

benide göremezsin aramalara kapalı ismim ne yapsakkiii

ıyı geceler kızlar sızlerden bır rıcada buunacaktım

burada hamıle sehıt esı bır arkasım var ve ocakta dogum yapacak sızlerden onun ıcın erkek bebklerınınzın kuculmus kıyafetlerını ısteyecektım emınım nasıl bır duygu ıcınde oldugunu anlıyorsunuzdur cunku sızde bır annesınız bende ıkıncı bebgımı dogurucam allahın ıznı ıle elımden gelenı yapmaya calısıyorum onun ıcın cok zor bı durum bebgı ıcın bısey alamamak sımdıden duyarlılıgınız ıcın cok cok tsk ederım

giremedim haftasonu. yazdıklarınızı okudum. sürekli böbreklerimden şikayetim olduğu için tam bir kontrolden geçeyim dedim ve cmtsi G.Antepe doktora gittik. röntgen çekileceği ve radyasyon almış olacağım için bebeğimi bir süre dokunmamam ve emzirmemem gerektiğinden annemlere bıraktık. tabii başlarda uslu duran kızımın bir türlü ağlaması susturulamamış. kız kardeşim de ilgilenmiş. ne kadar yapışık olduğumuzu anlayın hiç durmuyor bu kız ve annem Ayşe işin zor valla dedi. eve gelince kıyafetlerimi çıkarıp banyo sonrası kızımı kucağıma aldım radyasyon etkisini bekleyemedim ne yapayım durmuyor kuzu.

doktorda röntgen ,ultrason, idrar tahlili derken 5 mm lik taşımın 7 mm e yükseldiğini öğrenmiş oldum sol üreterdeymiş, topuklarım üstünde zıplamamı, 3 lt su içmemi hatta küveti önerdi doktor. küvet yok kiracıyız dedik. hamile ve emzirenlerin içebileciği ilaçları verdi. bildiğiniz minoset, dorolex ve monurol. 1 hafta 10 gün sonra kontrol var. taş düşürürken böbrekleri korumalıyım dedi doktor. taş böbrekten çıkmış kanala girmiş daha mı kötü dedim, evet dedi, ama çıkabilirmiş sanırım. 5 mm e kadar taş düşer diye biliyordum ultrasona bakan uzman doktor 9 mm e kadar taşın düşebileceğini, cinsine bağlı dedi. ama neden oluyormuş bunu da söyleselerdi, et tüketimi mi, süt ürünleri mi, çay-kahve-kola-çikolata mı ona göre beslenmemi yapayım değil mi. gidişimde soracam. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm:)

kızıma yürüteç aldık sunny baby vakvak, kızım yürümüyor daha , hatta emekleyemiyor sürünme çabasında, amaç benim için de bir nefes,amaaaaa ne varki ondan da sıkıldı pufffff. böylece salıncak, ana kucağı, park yatağı, kendisi istemedikce çok kullanılamıyor.
kızımın göz altında şişlik var nedir sebebi, oldu mu sizde de, yer değişikliğinde uykusuz kaldı ondan mı acaba hafifte morumsu gbi tek gözde daha çok. damlasını veriyorum, geçmezse doktora gideceğiz.

bu arada Abrelciğim, sık giremesen de arada kendinden haberdar et merak ediyorum seni. Endişelenme her bebek farklıdır bizimki de emeklemiyor oyuncağa azcık döne döne sürünemsi (nasıl bir kelime oldu bu yaw) bir şekilde varmaya çalışıyor. ya da sürekli kucakta. birden iki dişi çıktı sizinki de öyle olacaktır. bak arkadaşın doktoru da demiş daha kaç ayları var, endişe etme. benimki de çok minnak görsen 3-4 aylık gibi offf. boya veriyormuş ondan öyle zayıf gözüküyormuş doktorun ifadesiyle.

Damlacım, sen ya da eşinde sarışınlık var mı hangi tarafa çekmiş sarı oğlan, bizimkinin de eğer değişmezse gözleri mavi-yeşil duruyor . Maşşallah her bebişe:nazar:sizinkilerin saçları güneşe çıkardığınız için mi açılıyor, ben hiç çıkarmıyorum yaa, doktor güneşe çıkarın demişti. Oğlun çok yakışıklıymış kızım görmesin. Gerçi Handanla dünür gibiyiz, o da çoktandır görünmüyor face mi yoksa.

Sultancım
, zorlu günler seni bekliyor desene, üst dişler ve ısırılan memeler:))) kolay gelsin tatlım. bu günleri güzel hatırlayalım. yeni doğan bebekleri görünce bizimki de böyle miydi yaaa falan diyorum sanki hep böyle doğmuş gibi ne çabuk zaman geçiyor unutuyorum o günleri.
ske , dönemsel yapıyor bebekler bunu, emecektir endişe etme, benim de tek göğsümden süt gelmiyor gelen de artık faydalı değil gibi.
viyole bize selam yok mu satdaşım:)))
anneyim ben yaptığınız çok hayırlı bir davranış, şehit ailesine devletimiz yardımda bulunmuyor mu, o mertebeye ulaşmış, vatanı için kanını dökmüş bir insanın ailesine elbette devlet maaş bağlıyor diye biliyorum ya da tazminat gibi para veriliyor , mağdur olmamalı neden bu durumda anlamadım?
ebruli nasılsın, bebek için yeni yemek-çorba tarifleri öğrendin mi canım?
taçsız prenses paşazaden nasıl?
ismini burda unuttuğum hatrını soramadığım, arkadaşlarım kusura bakmasınlar hepinizi seviyorum:)

benim oğlumda 10 günden beri hasta...
boğazenfeksiyonu soğuk algınlığı dedi doktorlar...
inanırmısınız doktor anlamamıştır deyip kaç tane değişik doktora gittik
ama sonuç hep aynı boğaz enfeksiyonu...
tam iyileşti derken dün yine huysuzlandı, öksürmeye başladı...
boğazında balgam var bir türlü atamıyo onu...
dün yine başka bir doktora götürdük ama o da aynı şeyi söyledi,
gece 11 den sonra sürekli ağlamaya başladı ne yapsak susturamadık
tabi yine soluğu acilde aldık iğne yapıldı, ondan sonra sakinledi uyudu...
doktor yine aynı şeyi söyledi, boğazları... akciğerlerinin filmini falan çektiler,
çok şükür ki onlar temiz çıktı...
ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım ilaç içmekten nefret eder oldu, kaşık görünce ağzını kapıyor kuzucum.
şurup vericez sanıp mama bile yemiyor...
ben ıhlamur veriyorum bebeğime, hatta içine elma kabuğu da atıyorum.

ıyı geceler kızlar sızlerden bır rıcada buunacaktım

burada hamıle sehıt esı bır arkasım var ve ocakta dogum yapacak sızlerden onun ıcın erkek bebklerınınzın kuculmus kıyafetlerını ısteyecektım emınım nasıl bır duygu ıcınde oldugunu anlıyorsunuzdur cunku sızde bır annesınız bende ıkıncı bebgımı dogurucam allahın ıznı ıle elımden gelenı yapmaya calısıyorum onun ıcın cok zor bı durum bebgı ıcın bısey alamamak sımdıden duyarlılıgınız ıcın cok cok tsk ederım

canım bana özelden mesaj atar mısın adres vs

Tsk ederim mesaj yazıyorum size

Şehit esine evet devlet maaş bağlıyor haklısınız ama 1 sene sonra alıyor o maaşı benim eşimde askeri personel o yüzden çok iyi
Biliyorum ailesi de eşi ikince gorusmemeye başladı onlarla tek basinakaldi anlayacağınız hem eski küçülmüş kıyafet istedim sadece yeni alın demedim ki oda gönlünden

giremedim haftasonu. yazdıklarınızı okudum. sürekli böbreklerimden şikayetim olduğu için tam bir kontrolden geçeyim dedim ve cmtsi G.Antepe doktora gittik. röntgen çekileceği ve radyasyon almış olacağım için bebeğimi bir süre dokunmamam ve emzirmemem gerektiğinden annemlere bıraktık. tabii başlarda uslu duran kızımın bir türlü ağlaması susturulamamış. kız kardeşim de ilgilenmiş. ne kadar yapışık olduğumuzu anlayın hiç durmuyor bu kız ve annem Ayşe işin zor valla dedi. eve gelince kıyafetlerimi çıkarıp banyo sonrası kızımı kucağıma aldım radyasyon etkisini bekleyemedim ne yapayım durmuyor kuzu.

doktorda röntgen ,ultrason, idrar tahlili derken 5 mm lik taşımın 7 mm e yükseldiğini öğrenmiş oldum sol üreterdeymiş, topuklarım üstünde zıplamamı, 3 lt su içmemi hatta küveti önerdi doktor. küvet yok kiracıyız dedik. hamile ve emzirenlerin içebileciği ilaçları verdi. bildiğiniz minoset, dorolex ve monurol. 1 hafta 10 gün sonra kontrol var. taş düşürürken böbrekleri korumalıyım dedi doktor. taş böbrekten çıkmış kanala girmiş daha mı kötü dedim, evet dedi, ama çıkabilirmiş sanırım. 5 mm e kadar taş düşer diye biliyordum ultrasona bakan uzman doktor 9 mm e kadar taşın düşebileceğini, cinsine bağlı dedi. ama neden oluyormuş bunu da söyleselerdi, et tüketimi mi, süt ürünleri mi, çay-kahve-kola-çikolata mı ona göre beslenmemi yapayım değil mi. gidişimde soracam. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm:)

kızıma yürüteç aldık sunny baby vakvak, kızım yürümüyor daha , hatta emekleyemiyor sürünme çabasında, amaç benim için de bir nefes,amaaaaa ne varki ondan da sıkıldı pufffff. böylece salıncak, ana kucağı, park yatağı, kendisi istemedikce çok kullanılamıyor.
kızımın göz altında şişlik var nedir sebebi, oldu mu sizde de, yer değişikliğinde uykusuz kaldı ondan mı acaba hafifte morumsu gbi tek gözde daha çok. damlasını veriyorum, geçmezse doktora gideceğiz.

Ayse cok gecmis olsun acil sifalar..hic bir bilgim yok maalesef ama drunla konus ve ona gore beslenme programi uygula en iyisi..Daha once duydugum tek sey coz zor olmadigi yani bir cok insan yasiyor o yuzden uzulme eminim kolay,hizli bir operasyondur hemen islemleri yaparlar sen de rahatlarsin,eskisinden daha saglikli olursun cook cok gecmis olsun tekrar..
bebeginin gozu icinde gecmis olsun,bu konuda da bilgim yok maalesef,ama ciddi bir sey oldugunu zannetmiyorum hatta ben bunlari yazarken coktan gecmis olacagini umut ediyorum..

merhaba Ske,bebegin biraz rahatsizdi sanirim yani burun tikanikligi...vs.benim kizimda yazmistim 1 ayi gecti halen ayni o yuzden yine endiselenmemen gerekir ki emmesi azaldi diye,benim kizimda da ayni ama donemsel bazen emiyor guzelce ama bazen burnu tikaniyor ve birakiyor ama sen vermeye devam et mutlaka alacaktir tekrar..birde bazi bebekler kasik mamasina basladiktan sonra emmeyi cok azaltirmis cunku kati gidalar onlari tok tutar karinlarini sisirirmis belki de bu yuzdendir, eger kati gida iyi yiyor ama az emiyorsa bu muhtemelen bebeginin tercihi..her ikisininde cok az aliyorsa burunlari ile alakali.o zamanda degisicektir donem donem emme orani..

X