2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar herkese günaydın dün eşim demir damlası almış ferra sanol 30 ml beyaz bi damla doğrumu bu kızlar yaa üstünde bebekler için yazmayınca emin olamadım bide reçeteylede almadığımız için belki yanlıştır diye sıkıntı yaptım sizde bunumu kullanıyorsunuz?

kızlar herkese günaydın dün eşim demir damlası almış ferra sanol 30 ml beyaz bi damla doğrumu bu kızlar yaa üstünde bebekler için yazmayınca emin olamadım bide reçeteylede almadığımız için belki yanlıştır diye sıkıntı yaptım sizde bunumu kullanıyorsunuz?

günaydın canım,sağlık ocağı ücretsiz veriyor kendilerinin bilgilendirmesi gerekiyordu. beyaz bir damla değil canım bildiğin tendürdiyot gibi rengi ama 30 ml,kutusu beyaz,turuncu yazılı, beyazdan kastın oysa doğrudur, sağlık bakanlığı kaşesi de var. bebekler için yazmıyor zaten, demir eksikliği tedavisinde oral ağzı yoluyla tedavi yazıyor. doğru almışsınız sıkıntı etme biz de kullanıyoruz, bebeğin kilousu kadar damlatılıyormuş bu arada.

evet kutusu beyaz turuncu ama damlanın rengi beyaz tendürdiyot rengi gibi değil sağlık ocağı veriyoruz dedi ama ellerinde kalmamış kutusu aynı tarif ettiğin gibi aslında ben nisan annesiyim ama burayıda takip ediyorum hızlı cevap alayım diye burayada yazdım nisan annelerindede rengi beyaz dediler kafam karıştı şimdi acaba eczane ve sağlık ocağı arasında farkmı var

oyyy Türkçeme bak tendürdiyot değil tabii tentürdiyot rengi demek istemiştim upsss:) haa bu arada bebeğine verirken bir kaşığa damlalarını damlat öyle ver daha kolay oluyor verirken de önlük, peçete falan bulundur rengi yıkamayla bile çıkmıyor söylemesi:)))

ben yazımı yazarken sen yazmışsın bileee canım bilmiyorum bize de sağlık ocağı bunu verdi, yok sağlık ocağı verdiyse sorun etme , aynı içeriklidir.ona bakarsan aynı sağlık ocağı bize d vitamini bir monovit verdi bir defasında da devit ismiyle verdi, ver bebeğine bir şey olmaz adı ferro sanol işte:)))

merhaba angelofsky,yurutec ile ilgili bir uzman aciklamasinda soyle diyordu;yurutec bilinenin aksine cocugun yurumesini zorlastirir,bacaklarini kullaniyor olsada kalca kaslarini kullanmasini engelliyor,yurumesini saglayan kalca kaslari gibi bir sey dinlemistim..bana da akilci geldi,cunku poposu oturur konumda oluyor ve rahat hareket edemez bu durumda bacak kalca kaslari...paylasmak istedim..

kızlar selam ogretmenım okul acıldı fazla gıremıyorumm ama okuyorum yazdıklarınızı bos derslerde benım kızımında yeme problemı var mama yemıyo sebzelerı yapıyorum yemıyo ama annem bızım yedıklerımızden tattırdıgında kasık kasıkm yıyoo sanırım ben artık bızım yedıklerımızden yedırmeye baslıcamm..yurutec konosonda karar veremedım bende ama kızım emeklemıyo bıle bı ııkı poposuunu kaldırıp kuut kafayıı atıyo asagı...bıde gecelerı uyurdu artık cokk sık kalkıyooo..
sızlerı sevıyoruum

günaydın canım,sağlık ocağı ücretsiz veriyor kendilerinin bilgilendirmesi gerekiyordu. beyaz bir damla değil canım bildiğin tendürdiyot gibi rengi ama 30 ml,kutusu beyaz,turuncu yazılı, beyazdan kastın oysa doğrudur, sağlık bakanlığı kaşesi de var. bebekler için yazmıyor zaten, demir eksikliği tedavisinde oral ağzı yoluyla tedavi yazıyor. doğru almışsınız sıkıntı etme biz de kullanıyoruz, bebeğin kilousu kadar damlatılıyormuş bu arada.

evet kutusu beyaz turuncu ama damlanın rengi beyaz tendürdiyot rengi gibi değil sağlık ocağı veriyoruz dedi ama ellerinde kalmamış kutusu aynı tarif ettiğin gibi aslında ben nisan annesiyim ama burayıda takip ediyorum hızlı cevap alayım diye burayada yazdım nisan annelerindede rengi beyaz dediler kafam karıştı şimdi acaba eczane ve sağlık ocağı arasında farkmı var

merhaba kızlar. yürüteç konusunda doktorumuz kesinlikle kullanma dedi. özellikle kız çocuklarda bacakları eğri olur dedi. emeklememesi geç yürüyeceği anlamına gelmiyor canım. çok çocuk emeklemeden yürüyor merak etme belki seninkide onlardandır. benim kızımda emeklemiyor ama sürünerek her yere yetişiyor maşallah. o yüzden hiç endişe etmiyorum. demir damlasına gelince bizede sağlık ocağı verdi ferro sanol verdi korkma aynıdır zaten. birde üsüm falan sıkıp onla verin kızlar yoksa almıyor kuzular. bi kaşığa biraz üzüm sıkıyorum onun içine damlatıp veriyorum.üstüne biraz daha üzüm sıkıp içiriyorum üstelikte kabız olmasını engelliyor. birde söyledilermi bilmiyorum ama aç karnınıa verilecek hani bizde öyle içiyorduk ya demir ilaçlarını aynı şekilde. ayşeciğim nasılsın canım. elif gülce nasıl.

selam kızlar herkes iyidir inşallah
demir ilacı biz de ferro sanol kullanıyoruz unutmazsak tabii :)
Ayşecim bi arkadaş söyledi demir ilacı çıkıyo artık ama hemen müdahale edersen
damlanın döküldüğü yere hemen limon sıkıp biraz bekletip çitiliyorum sonra da deterjanla yıkıyorum çıkıyo ama eski lekelerde pek işe yaramadı hea biraz rengini açtı tabii
dneeyin bence

merhaba kızlar. yürüteç konusunda doktorumuz kesinlikle kullanma dedi. özellikle kız çocuklarda bacakları eğri olur dedi. emeklememesi geç yürüyeceği anlamına gelmiyor canım. çok çocuk emeklemeden yürüyor merak etme belki seninkide onlardandır. benim kızımda emeklemiyor ama sürünerek her yere yetişiyor maşallah. o yüzden hiç endişe etmiyorum. demir damlasına gelince bizede sağlık ocağı verdi ferro sanol verdi korkma aynıdır zaten. birde üsüm falan sıkıp onla verin kızlar yoksa almıyor kuzular. bi kaşığa biraz üzüm sıkıyorum onun içine damlatıp veriyorum.üstüne biraz daha üzüm sıkıp içiriyorum üstelikte kabız olmasını engelliyor. birde söyledilermi bilmiyorum ama aç karnınıa verilecek hani bizde öyle içiyorduk ya demir ilaçlarını aynı şekilde. ayşeciğim nasılsın canım. elif gülce nasıl.

yürüteç konusunda yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum Sultancım, ben de o yüzden almayı düşünmüyorum.ama bir ara aklımdan geçmedi de değil hani:) demir ilacını evet aç karnına alıyorduk ama ben de portakal ya da mandalina sıkıp öyle içiyordum tvden öğrenmiştim emilimini arttırıyormuş. tv de doktor süt için de önce domates suyu için biraz sonra süt için kemiklerdeki emilimi hızlanır demişti. Sağol canım ben ve kızım iyiyiz bugünlerde motor sesi çıkarıyor :) Elif Eylül Maşşallah sürünerek her yere yetişiyor ha sende onun peşinden koşturuyorsundur:) öpüyorum...

selam kızlar herkes iyidir inşallah
demir ilacı biz de ferro sanol kullanıyoruz unutmazsak tabii :)
Ayşecim bi arkadaş söyledi demir ilacı çıkıyo artık ama hemen müdahale edersen
damlanın döküldüğü yere hemen limon sıkıp biraz bekletip çitiliyorum sonra da deterjanla yıkıyorum çıkıyo ama eski lekelerde pek işe yaramadı hea biraz rengini açtı tabii
dneeyin bence

sağol tatlım öğrendiğim iyi oldu, çok sevdiğim kıyafetleri bu ilacın etkisinde:) ama geçenlerde detoll almıştım bakterilere karşı her ne kadar kullanılmasında şimdi sakınca görüyorlar bilmiyorum o kadarını, hoşuma gitti böyle elini altına tutunca sabunun gelmesi neyse ondan süreyim dedim hani bakterileri götürüyor bu lekeciği mi götüremeyecek diyee anaaa biraz etkili oldu biliyor musun hafifçe belli oluyor çok değil, anında yapmak da önemliymiş bu arada.
bizden böyle nurturiaya gelip güncelleme yapmanı bekliyorum, foto eklerseniz ben de ekleyecem, arkadaş ya da eş olarak tanımlarsan kişiye öezl olur sen de biliyorsun hepinizi öptüüüm:)

herkese kucak dolusu selamlar bebişlerinize öpücükler....:KK64:

selamlar canım, biz de öptük en kocamanından...

slm kızlar.benim 10 yaşında kızım var 7 aylıkken yürüteç kullandım . bacakları sütuunn gibi maşallah 1 yaşındada yürümeye başladı
şimdi oğlum 7. ayına girdi. doktora yürüteçi sordum üzerinde fazla tutmazsan alabilirsin dedi. bilginize .. .

herkese selamlar,
bizimki uyuyunca girebiliyorum. Bana cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. evet yürüteç konusunu iyice araştırmak lazım zaten o kadar para ver al hem 2-3 ay kullansın hemde zarar versin. işte ilk çocuk ilk torun hayatımızın odak noktası. inşallah en kısa zamanda kardeşi olsun istiyorum 2012 ilk aylarında çalışmalar başlamayı düşünüyoruz. zaten tedavi tüp bebek felan olmamıştı hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım hem o yüzden geciktirmeden hem yaş hemde oğlum fazla büyümeden ona bir kardeş vermek istiyorum.
sizleri ben hamileyken çalıştığım için işyerinde bilgisayar bazı yerlere kapalıydı. eve gelincede yemek derken cup yatıyordum erkenden hiç takip edememiştim çok şey kaçırmışım paylaşmak güzelmiş bu aynı süreçleri beraber yaşamak .
geçmişi okumaya kaldığım yerden devam edeyim ki tanıyabileyim sizi. mart anneleri doğum hikayelerine yazmıştım zaten.

•Bebeğinizin yemeklerine tuz ve şeker ilave etmeyin.
•Yetişkinler için hazırlanmış, katkı maddesi içeren ürünler kullanmayın. (Şanti, çikolata, hazır kek vb.)
•Sıvı yağı tercih edin. (Mısır özü veya zeytinyağı)
•Bir yaşından önce inek sütü kullanılmayın. Süt kullanılması gereken yerlerde -WHO (Dünya Sağlık Örgütü) özellikle 1 yaşına kadar inek sütü önermediği için- bebeklerin ayına uygun, devam sütlerini tercih edin.
•Bebeğinizin yemeğini hazırlarken mutlaka sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerektiğini göz önünde bulundurun.
•Bisküvi gibi şeker içeren gıdalar kullanmayın. Ayrıca nişasta, pirinç unu gibi gıdalar da besin içeriği açısından yetersizdir, bu ürünlerin yerine tahıllara ağırlık verin.

sağol tatlım öğrendiğim iyi oldu, çok sevdiğim kıyafetleri bu ilacın etkisinde:) ama geçenlerde detoll almıştım bakterilere karşı her ne kadar kullanılmasında şimdi sakınca görüyorlar bilmiyorum o kadarını, hoşuma gitti böyle elini altına tutunca sabunun gelmesi neyse ondan süreyim dedim hani bakterileri götürüyor bu lekeciği mi götüremeyecek diyee anaaa biraz etkili oldu biliyor musun hafifçe belli oluyor çok değil, anında yapmak da önemliymiş bu arada.
bizden böyle nurturiaya gelip güncelleme yapmanı bekliyorum, foto eklerseniz ben de ekleyecem, arkadaş ya da eş olarak tanımlarsan kişiye öezl olur sen de biliyorsun hepinizi öptüüüm:)

canım o zaman o listedeki herkes görürarada tanımadığım ama beni ark. olarak ekleyenler de var

herkese günaydınnnnn
bende nurturia ya üye oldum, ama nasıl kullanıcam bilmiyorum,
bana yardımcı olurmusunuz?

X