- 10 Aralık 2009
- 4.284
- 6
- 35
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #1.241
selam kizlarr nasilsiniz
ay ben bugun dogmusum biliyomusunuziyiki dogmusum ve insallah az kaldi bebegimi dogurup anne olucam
hatta ilk anneler gnu hediyemi kaynimdan aldim, bu pazar buranin anneler gunuydu kaynimda annesi bi gul almis saolsun ona alirken banada almis ay hemde siyah gercek gul :) siyah gul oldugunu hep duyardim ama gormemistim,hani siyah olunca insanin ilk aklina olm geliyor ama sadece cok hosuma gitti aldim dedi,saolsun dusunmus yine benim kocam onuda dusunmez
neysem :) iste dun gelemedim cunku kaynim is yeri bizim insallah gercek olursa esimin is acacagi yerde ona gittik 1 saatlik yol ve uzun zamandir hic arabaya binmiyordum doktora gitme haric,biseyde olmadi sukur
iki gundur aksamlari canim SIKILIYOR kaynana kayinpeder dizilere bakiyor ben sevmiyorum buyuzden bakmak istemedigim icin gidip binalarin cevresinde nerdeyse 40 dk yuruyorum yani yavas yavas hatta sallana sallanaiki gundur yuruyorum ama bi yandanda korkuyorum bisey olurmuki diye
annemler konusu kaldi galiba artik bilmem nasip olursa gideriz yada gidemeyiz
iyiki su internet varda vaktimi geciriyorum hatta cok sey birikiyor yetisemiyorum bile
benden gecelim size
haaa bu arada kilo cizelgesi listeyi tekrardan duzenledim ,cok kisi hic kilosunu bildirmedi hatta ne zamandirda gelmiyolar insallah iyilerdir
bende bildirmeyenleri kilo cizelgesinden cikardim boyle daha duzenli oldu
artik bildirim yaptikca eklerim herkesi yada isteyenleri
iste son listemizin hali
2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklarin kilo takip cizelgesi
Nick | Başlangıç | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | Toplam
Sympathique|64| | | | |65| |65,5|66|
mehtaperkan|62| | | | | |63| | |64|
rosesteel|63| | | | |64,6| | |
bebet|64| | |67| | | | |
kardelenimsin|57| | | |59| | | |
bella_83|50| | |53,5| |54|54|
duss|65|69,9| | |70 | | | |
atadilem|73| | | | |75| | |
aaksoyoglu|85| | | | | | | |86|
elfkaya|51|53| | | | | | |
karar|69| |73| | | | | |
rudi|53|55|56|56| | | | |
Silanaz|55|57| | | | | | |
Sympathique doğum günün kutlu olsun. İnşallah bir daha ki doğum gününde 3 kşilik bir çekirdek aile olarak kutlarsınız doğum gününü. Bu arada teessüf ederim ben artık 18. haftamdayım, 17 doldurduk yani 18. hafta kilom 64.. Bebişi hiç hissettin mi? Ben önceki gün 2 kez hissettim ama ondan beri tık yok .
eliffffcanım kalp sesini falan duyuyorum normal ultrason ama burnu ayakları elleri kafası tam gözüküyordu çok güzel bişey
senin girdiğin ultrason çok eski sanırım normal bi yerde gir bakalım farkı anlarsın
tüp yaptırdığım hastanedeki ultrasonda cam gibiydi bundan güzeldi
Yani bu sorum herkese ....
Siz de her temizlikten sonra .... Acaba bebişe bişi oldu mu diye telaşlanıyor musunuz ... Yoksa bu sadece benim hastalığım mı ?
Ağır kaldırmak derken sadece mesela bir yorganı kaldırıp balkondaki ipe atıyorum... Kışlıkları doldurduğum orta boy hurcu kaldırıp bazanın altına koymak gibi... Anlatabildim mi? Bu gibi işler yapınca yani... Pişmanlıkla korku arası bişi yaşıyor musunuz?
: (
yine içim daralıyor nefes alamıyorum kalbim hızlı atıyor moralim bozuk stresliyim Allahım ne zaman bitcek bu endişeler..kızlar inanın bende bıktım kendimden ve etrafımdakiler eşim annem artık beni hastaneye götürün diyemiyorum geçen perşembe gördüm kuzumu ama yine görmek isityorum iyi mi benim le mi..birde şu usg konusu takıntı oldu artık bende..benim tüp dr mun usg si çok çok eski ses bile vermiyor e başka dr a gitsem moral bozucu şeyler yaşıyrum daha önce oldu bebeği göremedik dedi bitanesi ben hemen benim dr a gittim birdaha başka dr a gitmicem dedim ama şöyle iyi bi usg de bebeğimin her yernini görmek isityorum..inanın şuan çok kötüyüm biri bana nasılsın dese çığlık atıp ağlıcam
bitmiyor bitmeyecekkkkk
bende hep acaba sağlıkları iyimi gelişimleri güzel mi herhangi bi ters durum varmı herşey yolunda gidecek mi???? diye birsürü soruyu hergün kendime sormadan edemiyorum
10 haftan bitiyo ve sen daha kalp atışlarının sesini bile duymamışsın aslında stres yapıyo olman da çok normal ama kendini yedin bitirdin canım yaaaaa
iyi ultrasonu olan biyer araştır bare yoksa bu korkular peşini bırakmayacak
gittim bi kere yani geçen salı sen daha küçüksün bizim cihazda duyamayız dedi hemşirebu arada aklıma gelmişken sağlık ocağından beni çağırdıklarında bebişim daha küçük olduğu için (o zaman 7haftalıktı geliba)kalp sesini duyamayız dopplerden demişti hemşire
seni sağlık ocağından çağırmadılarmı hiç onlarda ultrason yok ama dopplerden dinletiyolar
belki iyi gelirdi sana
EVET SEMPATİĞE DAHA NİCE SENELER BEBİŞİ İLE İNŞALLAH...: ) VE HEPİMİZE... YA MEHTAPERKEN BEN DE ŞU ANDA 17+5 TEYİM BEBİŞ 17+3 TE 230 GRAM VE BOYU 18 CM GİBİ BİŞİDİ... SİZDE DURUM NE ARADA BİR DE BU BİLGİLERİ yazarsanız sevinirim yaaa... benim doktor çok az konuşuyoda... bu nası ii mi merak ediyorum ?
SENİN DE BENİM GİBİ YAKIN GİDİYORUZ... SEN BOY VE KİLO BİLİYOR MUSUNUZ VE DÖRTLÜ TEST YAPTIRDIN MI ? BANA ONU DA YAPTILAR ÇÜNKÜ...
18. HAFTAN : ) BEBEK IKI KEZ... BEN SANKİ 3 - 4 GÜNDÜR SIK SIK BÖYLE KANAT ÇIRPPINIŞI GİBİ HİSSEDİYOUM AMA KİMSEYE BİŞİ DİYEMİYORUM... YANILIYOR MUYUM DİYORUM AMA YENİ Bİ HİS YANİİİ...
BİLMEM ÖLEEE... İİ OLSUN HERKES : )
SON BİR DE ŞU VAR HER TEMİZLİKTEN SONRA BANA KADIN GELİYOR AMA BEN DE İŞTE UFAK TEFEK İŞ YAPARKEN BU ARALAR KIŞLIKLARI KALDIRIRKEN UNUTUP AĞIR KALDIRDIĞIM OLUYOR SONRA DA VİCDAN AZABINDAN ÖLÜYORUM...
BU SİZDE DE OLUYOR MU MERAK EDİYORUM...
KARMAŞIK ÇOK SORU SORDUM AMA DÖNEM İTARI İLE BENİ TEK SİZ ANLAYABİLİRSİNİZ BİLİYORUM...
SAOLUN: )
gittim bi kere yani geçen salı sen daha küçüksün bizim cihazda duyamayız dedi hemşire
o el doplerlerinde 4 aydan büyük olmak gerekiyormş
zaten 4 ayda hareketleri duyarın ınş gerek kalmaz
ama gel gör ki ben naısl geçircem bu zamanları
kafayı yememek elde değil
etrafımda dünya kadar hast var ama usg yokkkkkkkkkk
yine içim daralıyor nefes alamıyorum kalbim hızlı atıyor moralim bozuk stresliyim Allahım ne zaman bitcek bu endişeler..kızlar inanın bende bıktım kendimden ve etrafımdakiler eşim annem artık beni hastaneye götürün diyemiyorum geçen perşembe gördüm kuzumu ama yine görmek isityorum iyi mi benim le mi..birde şu usg konusu takıntı oldu artık bende..beavsınim tüp dr mun usg si çok çok eski ses bile vermiyor e başka dr a gitsem moral bozucu şeyler yaşıyrum daha önce oldu bebeği göremedik dedi bitanesi ben hemen benim dr a gittim birdaha başka dr a gitmicem dedim ama şöyle iyi bi usg de bebeğimin her yernini görmek isityorum..inanın şuan çok kötüyüm biri bana nasılsın dese çığlık atıp ağlıcam
Yaşadıklarının aynılarını bende yaşadım, seni çok çok iyi anlıyorum. Eşimi çok bunaltmıştım artık. Bunun için sabırlı olmaktan başka yapabileceğin hiçbirşeyin yok. Dopler ultrasonla 12. haftadan itibaren bebek kalp sesleri duyulur, hemşiren seni başından savmış olabilir. Hareketlenme ne yazık ki 4. ayda hemen başlamıyor 18. haftadan gidiyoruz ilk defa 2 gün önce 2 kez hissettim 1 kez de bu sabah o da belli belirsiz. İlk gebeliğimiz olduğu için 20. haftaya kadar sanırım tam olarak ayırt etmemiz zor olacak. Önemli olan cihaz değil doktoruna güvenmen bence. Bende gittiğim doktorun ultrasonunda bebeğimin kalp atışlarını hiç duymadım, cihazı uygun değildi. İlk defa sağlık ocağında doplerle duydum kalp atışını. Sabırlı olmaya çalış ve fazla araştırma yapma, ne kadar çok şey öğrenirsek kendimizde arıyoruz tüm bunları. Cahillik mutluluktur bazen.
Uzulme 1 hafta boyunca bende goremessem aynı seyler banada oluyor.Senın ıcın tek yapabılecegım ıstanbulda yasıyorsun dıye hatırlıyorum doktor tavsıye etmek daha once doktor konusunda basıma gelenlerı okudunmu bılmıyorum.Ama sımdı gıttıgım ıkı tane doktorum ama usg lerı mukemmel kendılerı bence super resmen psıkologa gıdıp terapı almıs gıbı cıkıyorsun senın aklına gelıp sormadıklarını bıle soyluyorlar 30dk ya yakın muayene suruyor doya doya bakıyorsun Ozel Goztepe Hastanesı (ECHOMAR) Gulsen Barcınlı normal kontrollerım ıcın gıdıyorum ve Medıpol Hastanesı Hakan Apaydın bu doktorada sorun yasadıgım donemde gıttım rısklı gebelık uzmanı ıkısındende cok memnunum.
Yani bu sorum herkese ....
Siz de her temizlikten sonra .... Acaba bebişe bişi oldu mu diye telaşlanıyor musunuz ... Yoksa bu sadece benim hastalığım mı ?
Ağır kaldırmak derken sadece mesela bir yorganı kaldırıp balkondaki ipe atıyorum... Kışlıkları doldurduğum orta boy hurcu kaldırıp bazanın altına koymak gibi... Anlatabildim mi? Bu gibi işler yapınca yani... Pişmanlıkla korku arası bişi yaşıyor musunuz?
: (
EVET SEMPATİĞE DAHA NİCE SENELER BEBİŞİ İLE İNŞALLAH...: ) VE HEPİMİZE... YA MEHTAPERKEN BEN DE ŞU ANDA 17+5 TEYİM BEBİŞ 17+3 TE 230 GRAM VE BOYU 18 CM GİBİ BİŞİDİ... SİZDE DURUM NE ARADA BİR DE BU BİLGİLERİ yazarsanız sevinirim yaaa... benim doktor çok az konuşuyoda... bu nası ii mi merak ediyorum ?
SENİN DE BENİM GİBİ YAKIN GİDİYORUZ... SEN BOY VE KİLO BİLİYOR MUSUNUZ VE DÖRTLÜ TEST YAPTIRDIN MI ? BANA ONU DA YAPTILAR ÇÜNKÜ...
18. HAFTAN : ) BEBEK IKI KEZ... BEN SANKİ 3 - 4 GÜNDÜR SIK SIK BÖYLE KANAT ÇIRPPINIŞI GİBİ HİSSEDİYOUM AMA KİMSEYE BİŞİ DİYEMİYORUM... YANILIYOR MUYUM DİYORUM AMA YENİ Bİ HİS YANİİİ...
BİLMEM ÖLEEE... İİ OLSUN HERKES : )
SON BİR DE ŞU VAR HER TEMİZLİKTEN SONRA BANA KADIN GELİYOR AMA BEN DE İŞTE UFAK TEFEK İŞ YAPARKEN BU ARALAR KIŞLIKLARI KALDIRIRKEN UNUTUP AĞIR KALDIRDIĞIM OLUYOR SONRA DA VİCDAN AZABINDAN ÖLÜYORUM...
BU SİZDE DE OLUYOR MU MERAK EDİYORUM...
KARMAŞIK ÇOK SORU SORDUM AMA DÖNEM İTARI İLE BENİ TEK SİZ ANLAYABİLİRSİNİZ BİLİYORUM...
SAOLUN: )