2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

canım benim ya ne olur yapma böyle bebeğine yazık değilmi o senden daha çok strese giriyor.bir yerde okudum doktor bebeğinize stres yedirmeyin diyor.ben 18 haftalık oldum sadece 4 kez gittim hastaneye.6 haftalıktı tüp doktorumda gördüm o bidaha bana gelmene gerek yok dedi.sonrada gidiceğim hastaneyi zaten belirlemiştim hemen ona gittim yani 8 haftalıktı ozaman gördüm.sonra 13 de sonrada 16 da gördüm.bidahada 20 de gidicem ayda bir nerdeyse.seni çok iyi anlıyorum elimden gelse bende her gün görmek isterim bebeğimi ama kendimi oyalıyorum sen evde çok duruyosun ve kafanda çok kuruyosun.oyalanacak birşeyler yapsan roman okumazsın ben çok severim adeta kendimi kaptırıyorum okurken bi bakıyorum zaman geçmiş dükkanımız var oraya geliyorum anneme gidiyorum komşulara gidiyorum hiç oturup kendimi dinlemiyorum bu ağlamalar tabi hormanlardanda kaynaklanıyor:)ama bebeğini üzüyosun doğduğu zaman daha sinirli olucak sen böyle stres yapmaya devam edersen

tesekkur ederim canim eksik olma,insallah hepimiz seneye oyle olmus olcaz
canim suan cizelgende 17+4 gozukuyor,sen bu kiloyu 17 de almisin daha 18. hafta ortasina 1 hafta var diye o sekilde yazmistim yada oyle yaziyorum bilmem yanlismi yapiyorum,yani alttaki cizelgelere gore,suan bende 66.8 olmusum bunu 17. haftaya yazcam bana gore 17 den ciktim 18'e girdim
yani dogrusu hangisi bilmiyorum

ben daha hic hissetmedim ya bilmem neden ,normalde hissetmem gerekir sanirim ama 20. haftaya kadar bisey olmaz zannediyorum ,insallah bende hissederim ama nasil bisey bu bilmiyorumda, bazen sabahlari karnim gucur gucur edio diyorum heralde bebek acikti sesi geliyo diye

aksamlari felaket sisiyor ya ozaman anliyorum hamile oldugumu
daha evden cikipta kimseyi gormedim karnin buyumus desinler

3 gundur aksam yurumeye cikiyorum,bizim burda cok turk var biz binalarin on tarafinda oldugumuz icin ozel gitmezsek gormeyiz,ancak arka tarafi dolanirsan her gelene gecene mrb dersin ,iste diyecegim bi kadinla karsilastik elinde cocuk arabasi vardi bende eltisinin cocugu zannettim, kadinda baya kilo almisti dedim sende baya kilo almisin dedim,oda eeenormal yeni dogum yaptim diyince Allahim bi sasirdimdedim sen ne zaman hamile kaldinda dogum yaptin,tabi calistigim icin komsulari bile gormuyorum kadin hamileymist dogurmus

ha yine diyecegim o dedi bana pek fazla karnin yok dedi de onu diyecedim

belki dogrudur okadar igne ilac yedik kolay degildi ,normal gebelik gibi olmadigimiz zaten kesin

tesekkur ederim canim benim

canim tek seni degil bildirim yapmayan yada daha kilo almamis kisileri cikardim ,kilo aldikca bildirim yapildikca eklerim ,byle daha duzenli olur diye dusundum zaten esas liste var yukarda
bak simdi soyledin bende hemencik ekleyiverdim
9.haftaya 74 olarak ekledim
esas listede baslangic 73 yaziyor simdi 73.9 yazmisin hangisi dogru :)

:84::84:

ay ben niye hissetmiyorum yaaa:84::84::84:

Bir arkadaşım 14. haftadan beri hissettiğine inanıyor ( ben gaz olduğuna eminim) Benden 2 hafta büyük, devamlı bana sen niye hissetmiyorsun acaba birşey mi var deyip duruyor sinirimi bozdu iyice . İlk hissettiğimin bebek olduğuna eminim ama diğerlerini bilemiyorum, çikolata ye yarım saat 1 saat yat ve hafifçe karnına vur 5-10 dk. arası bir ihtimal hissedebilirsin. Ben bu şekilde anladım ilkini. Ama doktorlar 20 ye kadar hiçbirşey hissetmesenizde normal diyorlar, o yüzden çokta takılma bence.
Bu arada canım sen bugün 18. haftanı doldurdun yarın 19 dan gün alacaksın. Ben 17 yi doldurdum 18 in içinden gidiyorum.

Son düzenleme:
senin kaç haftalık canım bebeğin kanat çırpması gibi hissetmeye başlamışsın maşşallah.

18. haftanın içindeyim yarın 18 bitiyo 19 a giriyorum öle...

hani civcivi tutatrsın ya elinden zayıf bir kıpırdanışı olur... öle bişiler hissediyorum gün içinde özellikle sakinlediğim anlarda 1 saatte 1 kez hissediyorum heralde...umarım bebiştir: )

ama yeni bir his bu daha öne 16+4 te bişi hissettim 3vuruşluk minik minik...o günden beri bişi yoktu 18 debaşladı böle bir his...

aslında bir 3-4 gün bişi hissetmemiştim ilk hissedişimden sonra 3 gündür falan işte heralde ya bişiler hissediyor gibiyim hadi hayırlısı... keşke hissedebilsek de kaygılar biraz azalsa...

sürekli ii mi diye düşünmek beni çok yoruyor...

kaygımın dozu düşsün istiyorum artık...: )

eğer ikinci gebelikse böle bişi mümkünmüş ama mehtaperkan ikinci gebeliği mi arkadaşının ?

maşşallah senin kuzuda kocaman olmuş canım
bende asıl kaygılarımdan kurtulmak için hissetmek istiyorum aslında 16 da bende 3 kere seyirme gibi bişey hissetmiştim ama tam konduramamıştım şimdi sen söyleyince daha emin oldum canım.dün gecede çok acıkmıştım çikolata falan yiyip yattım galiba hıçkırık tuttu kuzumu 15 kere falan pıt pıt diye vurdu. bebiş olduğunu bir süre sonra ayırt ediyo insan galiba gaz hareketiyle hiç ilgisi olmuyo çünkü:)

kızlar kaç gündür sağlık ocağından kontrole gel diye mesaj yollayıp duruyolardı. bugün gidiyim bi dedim kalp atışlarını duydum bebeğimin:) küçük bir dopler cihazla bakıyolar çok endişeli arkadaşlar sağlık ocağına gidebilirler:) ben orda kalp sesine falan bakıldığını bilmiyordum.

başkaları ne çabuk doğuruyo gibi geliyo demi kendimize gelince zaman geçmek bilmiyodemek senin fazla değil canım ya ama benimki çok büyüdü heryerim çatladı kedi tırmığı gibi oldu karnım bide bir sürü yağ aldım doktor bile çok az kilo aldın ama neden bu kadar çatladın diyor.gerçi bunlar en son ki sorunum şuanda sadece bebeğimin sağlığını düşünüyorum bende çok yumurta kaldı bide çok kistim oldu doktor onunda şişliği var diyor 20 yumurtam falan alınmadı kaldı sağdaki kist kendi kendine küçüldü bitti ama solda kocaman bitane daha var

Yok onunda ilk gebeliği. O yüzden inanmıyorum ya.

benim burdan bi arkadaşım 3 aylıkken yani benim gibiyken hissettiğini sölüyordu
yanlış anlıyorlar sanırım 12-13 haftalık bebe nası hissedilsin
bazıları böle herşeyi erkenden yaşadağını sanıyo

bu arada herkesinkandili mübarek olsun dualarınız kabul olsun inşallah

Ankaraaa

bak canım bu kadar kendini harap etmenin bi anlamı yok
sen herşeyiyle tam görsen kalp sesinide duysan hergün ve 1 gün duymasan yine endişeleneceksin o çoğumuzda oluyo
ama ne olur bu kadar abartıp üzülme lütfen canım birseyin çok üstüne düşüldüğünde daha beteri başına gelebilir
Rabbim maden üzülmeye meraklısın deyip başına kötü şeyler getirmesin kötü düşünürsen kötü olur
iyi şeyler düşün çık bebeğine ufak ufak kıyafetler al kendine kıyafet al
biz bugun zıbın aldık bebeğimize ilk hediyemiz
aklını kafanı başka şeylerle oyala
hee içim rahat etsin diyorsan git başka özel bi hastaneye eniden konuya muayene ol 10 haftan bitmek üzere bebeğini net bi şekilde görürsün ama ondan sonarada bu kaadar kafana takma tmm mı canımcım

Son düzenleme:
hayırlı akşamlar kızlar sizlere çok güzel haberlerle geldim
bugün bana geldiler yine eşime dedim kalk gidiyoruz hastaneye
yine evimize yakın ama daha önce hiç gitmediğimiz bi hastaneye gittik
önce sordum sesli usg var mı diye varmş
neysee gittik hastaneye girdik odaya
dr kalp atışlarını dinletti yine ağladımCry
kızlar biz ilk defa duyuyoruz kalp atışlarını miniğimin
daha önceki dr ların ses dinletme özelliği yoktu
eşimde vardı dr güzel kalp atışları dedi
veeeee asıl bomba burda:))))))))))
tam o esnada bebeğim hareket etti
dr bakın hareket etti bebeğiniz dedi
ayyyyyyy ben ne fena oldum
kuzum benim anne bak merak etme ben iyiym der gibi bana hareket etti
hala gitmiyor o zıplaması
sanki biri poposuna iğne batırdıda zıpladı gibi oldu
canım yavrum benim
vee o kadar iyi bir dr a denk geldim ki
dr um erkek uzun bi aradan sonra ilk defa erkek dr a gidiyorum
dedim zaten ne kadar pozitifsiniz diye
bundan sonra ona gideblirim
tüp bebek olduğunu söyleyince seni çok iyi anlıyorum dedi
işte böyle bizden
veee dr dedi bi sorunun yoksa çık gez uzun zamandır yatılır mı dedi
bende o gazla çıktım eşimle gezdim alış veriş yaptım
kendime kot bir elbise ve lwc den esprili hamiş tişörtü aldım
evde giyiyorum şimdi
şükürler olsun
mürarek bir günde güzel bir gün yaşadım
ne kadar şükretsem azdır
ınş bu gecenin yüzü suyu hürmetine Rabbim kucağımza almayıda naisp eder

kandılınız mubarek olsun arkadaslar. ben 13 haftalık hamıleyım. crıone jelım bıtıcek. sız bu haftadan sonra progeston coraspırın ve folık asıt kullandınızmı

Merhaba Genclik, nnasilsiniz bakalim, bebisler nasil?

bende iyiydim taki idrar yolu iltihabi cikana kadar basima simdi antiboyitik kullaniyorum bebeklere zarari yok dediler ins. olmazda benimde su randevu bir gelse korkular azalcak, benden dun ilkdefa kusma oldu, sari zehir gibi bir su geldi sabah, ac kaldimmi oluyo onun farkina vardim ya ben 11.haftalik oldu benim ikizler cok sukur, ben yiyiorum yiyiorum ac hisediyom kendimi, az az 3 saatte bir biseyler yemeye calisiyorum ama benim karnim surekli gurulduyu..

Kilom bu arada 59 kilo oldum ama boyumda uzama yok
Gobegimde cikti benim ceksemde girmiyo anam ne acayip bir duygu bu rabbim yavrularimizi bize bagislasin.... BAkin yine basadi benim mide guruldamaya anam ben bu gidisle ne olurum bilmiyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…