2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

canım e bebekte mikady diye bir marka var yürümeyen yürüteç gibi düşün,ben aldım 2 aydır kullanıyorum ve süper bence gelişimi için falan.tehlikisde yok zaten.aktiviteleri var önünde,al derim mutlaka.

ben cici bebe vermeyecğeim içinde çok fazla şeker var ve keisnlikle besleyici özelliği yok bence sizde vermeyin boşuna şişirmeyin bebeleri.
onun yerine doğal organik bisküviler var verceksiniz onu tercih edin şeker tatlandırıcı kesinlkle yok
hipp marka var onun ürünleri güzel.

ben ince giyidiryorum artık,hatta direkt çıtçıtlı bady ile çaıkrttığım oldu
hastanede kadının biri ateşi mi var bebeğin dedi bende yoo dedim ne kadar ince giydirmişsin dedi
aman dikkat sıcaktan terler bebeler isilik olur sonra.

ankaralı alde peynir nasıl yapılır ki ben bilmiyorum labne ver istersen ben arada ondanda veriyorum ama genelde kendi yedşgim peyniri geceden suda beklediyorum sabah yediriyorum

ya içim rahat etmiyor ne yapıcam bilmiyorum
süt alıp kaynatıp içine limon mu ne sıkılınca süt kesiliyoır ve çökelek dediğimiz peynir oluyormş
iyice öğrenip yapsam mı ki

Ankaralı ben peynir tarifi okumusrum ama limon değildi sirke ile kesiliyordu açıkcası denemedim şimdiye kadar.
yarın kahvaltıya başlıyorum.
pekmez,cicibebe,labne peyniri,sulandırmak için mama,yumurta sarısı ilerleyen günlerde çeşitlendiririm ,
duss tek bakmak küçükken mümkündü ama artık çok zor hareketlendiler kucak oyun istiyorlar yalnız kalamıyorlar yanlarında biri olacak yoksa ağlamaya başlıyor benimkiler.
ben yardımcı bayan ile idare ediyorum son 1 aydır.
sılanaz sizin ülke ne kadar güzelmiş, çek sağa bebeğe bak ooo burada yollar bebek arabası ile yürünmeye bile çıkılamayacak durumda çoğu kaldırımdan ikiz bebek arabası geçmiyor sığamıyoruz bir türlü

selam hanımlar ,bu peynir keske evde yapabilsek annkaralı denersen mutlaka yaz merak sardım .
cici bebe yerine arada doktorum dedi ki kek yap öyle kahvaltıda ama seker yerine pekmez koy
denemeye daha fırsatım olmadı :)inşş bir gün deneyecegim valla tekim cok da zorluyor beni
artık bebekler bakalım inşş kolaylasır büyüyünce diyecem ama sanki daha da zorlasıyo gibi
,gün geçtikce .
bide sebze corbasına mutlaka 1 diş sarımsak adın cok faydalıymıs benimkiler bugün itibarı ile 7 aylık oldular :)

Son düzenleme:

Duss merhaba,
sarımsak bende düşünüyordum biraz daha bekleyeymim 1 hafta sonra başlarım ona da. şimdi yumurta ile tanıştılar pekmez peynir bu hafta yogunlar haftaya sarımsakla tanıştırayım.
vallahi onlara yemek yapmaktan kendimizi pas geçiyoruz.

Rudicim sorma bende kendimi es gecmeye başladım birini bitiriyorum sonra digerini hazırlayayım derken bi de bakıyorum ki
aksam olmuş kendim gece kendime söyle bi bakıyorum gözler mosmor enerjı bitik

simdi sebzeleri rondoya vurucam inşş

görüsmek üzere inşş

selam kizlarr nasilsiniz gorusmeyeli
masallah herkesin minikleri buyudu ek gidalara basladi
nerden nerelere geldik, hamileyken insana mucize gibi gelirken simdi masallah kocaman oldular
Simay'ida hala emziriyorum, sabah ,ogle,aksam ek gidamizi veriyorum, gunlerim yemek hazirla yedir kaldir , onu uyut ,oyna zipla dersen zaman ne hizli geciyor

ve benim fena kilom varya diyete baslicam hatta bugun basladim sayilir,15 kilo verecem hala emziriyorum bol sivi tuketerek biraz kilo vereyim, onumuzde yaz hic biseyim olmuyor, disari cikmak istemiyorum

gerileri hic okumadim aklima geldiniz bi selam vereyim ne yaptiniz ettiniz mnikleri diye

A.s canim sende hosgeldin :))

sempatik ya emzirdikten sonrami veriyorsun ek giday yoksa oncemi? ben benimkini emzirip ek gida verdimmi bir daha saatler sonra anne sutu istiyior, ne yapcami sasirdim onceki kadar siklikla almiyor... yarin bizimde doktor randevumuz var bakalim dpktpr en diycek ne anne sutunden vazgecmek istiyorum nede ek gida vermekten cunku ek gidayada ihtiyaci var diye dusunuyorum bende havuc, patates, pirinc hasladim, bebe rondomdan geicridim icinede azcik tereyag cok sevdi benimki, yogurt cok seviyor, elma, armut, seftali sutu verdim.. cici bebeyide anne sutu ve muzla karistirip verdim cok sevdim...

sempatik 10 kiloda benim vermem lazim ama bogazimdan kistitiimi sutum azaliyor, ve oglumun rizki ile oynanam istemiyorum sadece yedime dikkat, yuruyus ve bol su icmek simdilik yapalicem seyler... cok guzel dietler buldum ama yapamiyorum....

sempatik merhaba nerelerdesin uzun zamandır yazmadın.
kilo sanırım birçoğumuzun sorunu.
benimde 10 kilo kadar versem kandimi süper hissedeceğim ama ilk etapta 6 kilo da yeter bana. ama nasıl olacak bilmiyorum

emzirmeden once veriyorumki yesin diye, emzirdikten sonra verince yemezki zaten tok oluyor
ben sabah kalkinca bi emziriyorum sonrasinda kahvalti,biraz durduktan sonra uyutmak icinde biraz emziriyorum,ouyandiginda eger egle yemegi hazirlamissam hemen yemegini yediriyorum ,yapmadiysam emzirip bir saat bekletip oyle yediriyorum, yani gun icinde fazla emzirmiyorum zamanimiz yemek yemekle geciyor zaten
bizimkide yogurt ve krem peynire bayiliyor mmmm diye yiyor :)

kiloya gelince hala diyete baslaymadim sadece yediklerimi azaltiyorum, bu sekilde kilo verecegimide zannetmiyorum, yuruyuste pek yapmiyorum dogru durust bi havalar duzelmedi, ya simay hasta ya hava iyi degil derken gunler vizir vizir gecti valla

sempatik merhaba nerelerdesin uzun zamandır yazmadın.
kilo sanırım birçoğumuzun sorunu.
benimde 10 kilo kadar versem kandimi süper hissedeceğim ama ilk etapta 6 kilo da yeter bana. ama nasıl olacak bilmiyorum

mrb canim, pek kk'ye girmiyorum fazla girsemde bakip cikiyorum takilmiyordum hic

bende 10 kilo versem 5 kiloyiuda yavas yavas veririm de baslayabilsemdim bi :)

MERHABA KIZLAR SIZI HERGUN TAKIP EDIYORUM AMA YAZMAK KISMET OLMUYO. COK SUKUR BU GUNLERIDE GORDUK... :)))))
BENİM AZRAMM 6 AYLIK 9 KILO.. CANIM KIZIM.. HAFTAYA 6 AY ASILARI VAR.. ATES YAPTIMI KIZLAR YAAA BU ARADA BEN EK GIDAYA BASLADIM.. SABAHLARI 1 YUMURTA SARISI 2 KASIK PEKMEZ.. VE PEYNIR YIYOR BENIMKIII.. ARA OĞUN YOGURT... VE GUNDE YARIM KAVANOZ MAMASI.. 4 AY EMZIRDIM SU AN SMA MAMA KULLANIYORUM.. BEN KILOMU VERDIM :))) 56 KILOYUM YETER YANI..ARTIK YAZACAM BOL BOL.. KENDINIZE IYI BAKIN.. BEBİŞLERI ÖPUNN HOSCAKLINNNNN

hosgeldin melek, masallah azraya 9 kilo olmus, simay 7 ay 10 gun daha 7,5 kilo ama tamamen ben emziriyorum 2 aydir ek gidaya basladik onun sayesinde biraz kilo aldim, hatta 2 haftada 400 gr almis sevindim:)

bizim hala6. ay asimiz olmadi, ozamanlar baya hastaydi bi duzelemedi ondan dolayi kaldi, persembe gnu yine randovu vardi yanliz gittim, kadin yine yapmadi yaninda biri geldin iki kisi cocugu tutmasi icin diye, yani bosuna gittim ama onceki asilarin hic birisi ates yapmamisti
oh ne guzel kilolar gitmis, benimki 15 kilo ver verebilirsen offff

Canim ebnde tam tersi once sutunu veriyorum 1-2 saat sonrada ek gida veriyorum cunku benim ev hemsiresi oyle soyledi, sevdigi seyleri cok guzel yiyor ama sevmedikelrini acken de denedim yemedi beyfendi malesef...ben haal duzgun hicbir ek gida vermiyorum inanki, dun cok guzel kahvaltida yumurta sarisini sutumle ezdim verdim yemedi, sonra elma siktim suyunu verdim, oglen sutunden sonra pirincunu mamasi yaptim yemedi, kendimize pisirdimiz tarhana'dan deneyim dedim ev yapimi bir kase yedi versem daha yiycekdi,aksama dogru pirincununu pekmezle yaptim yine yemedi, bugunde sabah peynir, yumurta sarisi, sutumle ezdim yine yemedi, oglen cicibeb yaptim yemedi, aksamda hicbisey vermedim sutumle...sadece..

Yogurta benimkide bayiliyor, krem peyniri ansil veriyorsun sempatik??? bende canim bi 10 kilo evrsem cok gzuel olcak ama bende streste var turkiyeye gidemedim bide hep yemek yemek istiyorum ama cok sukur kilo almiyorum en azindan ustune...

merhaba Melek

Benim oglumda 6 ay 4 gunluk oldu, 6 ay kontrolumzde 9 kilo 600gr geldi, bende sasirdim cunku anne sutunden baska hicbirsey vermedim diyebilir 6 aya kadar.. ama almis beyfendi... Canim 6 ay icin sadece benim oglumun bacagindan bir asi yaptilar hic aglamadi diyebilirm bir agladi emzigini evrdim sustu bidahada aglmadi, sonra ateside cikmadi ama ben eve gelince cok az ates dusurucu surup verdim ne olur olmaz diye.. ondanmidir bilmem ama cok rahat bu asimiz gecti...

Seninki ne guzel yiyor benim oglum agzinda tutup puskurtuyor sonra, migdesi bulaniyor gibi oluyor, bende sordum daha kucuk yasina agir gelir bekle dediler bende bekliycem biraz :))

kilonu ansil verdin masallah ahh bende bir 56 olsam hamile kaldim kilo :)) suan 64 kiloyum 78 ile doguma girdim ama yiyiroumda ben dikkat etsem biraz gitcek ama benim migde suzuluyor iananki her sut verdikten sonra :)) ama zayifliycammmm

Canim yuhh senin doktorada iki kisi tutmak icinmi boyle sacmalik olurmu :)) ben yalnizdim inan ben anlamadim bile yaptin kasla goz arasi hopp yapiyo ebnim doktor...ama geciktirme simay bebek iylestiyse hemen yaptir canim ahhh su kilollarr ahhhh ahhhhh

slm kizlar .................

hergun bakiyorum buraya yazdiklarinizi okuyorum ama yazmiyorum
ama okumasi cok iyi oluyo cok sey ogreniyorum kizlar ya su peynir yapimi bi yazsaniz size zahmet
bide 6 aylik icin bebek besleme tablosunu koysa biri
ay ne billiyim merak ediyorum neler yediriyosunuz 6 aylikken diye
benimkilerde 6 aylik olcaklarrya teyzeleriiiiii
benim kizimin biri iyice mamayi birakti baska seyler yiyo ama mama yemeyince cok uzuluyorum
acaba cokmu kotu mama yememesi?
ayrica benimde baya bi fazlam var ama canim hep biseyler istiyor
dayanamiyooooommmmm

Merhaba Kızlar,
Kilolar sanırım bu ay dan sonra azalacak bebeklein 1 yaşına girmesi ile inşallah eski kilomuza döneceğiz.Zügürttesellisi sanırım benimki.
Bizimkilerde mama gündüz içmiyorlar gibi.
bizim programımız şöyle;

06:30 uyanma 60 cc mama
08:30 Kahvaltı (peynir,pekmez,yumurta sarısı,2-3 cicibebe birkaç kez ceviz de kattım
09:00 uyku - 10:00 uyanma
10:30 meyve püresi 100 mg/ bebek
12:30 uyku - 13:30 uyanma
14:00 sebze çorbası 100 mg/ bebek ( ıspanak,pazıı,brokoli,bal kabağı,enginar,patates,havuç,pirinç,irmik,kabak,fasülye,bezelye verdim şimdiye kadar 2-3 tanesini karıştırıyorum günlük 2 kaşık zeytinyağı ilave edip içiriyorum)

16:00 60 cc mama

17:30 60 mg yoğurt / bebek ( günlük süt tem her gün taze mayalıyorum )

19:30 banyo

20:00 150 cc kaşık maması ( kaşık maması 3 ölçek + 2 ölçek normal mama koyuyorum geceleri biberon ile içiriyorum)

22:00 150 cc kaşık maması ( uyku da besliyorum )

24:00 150 cc kaşık maması ( uyku da besliyorum )
her gün hiç şaşmadan saati saatine bunu uyguluyorum.

Son düzenleme:
Hiç şaşmadan demişim ama pazar günleri yumurta vermiyorum bir gün midelerini dinlendiriyorum.
birkaç kez kavanoz meyve püresi de verdim.
kıtır cicibebe ekmek aldım çorbalar fazla sulu olunca ilave ediyorum.

dönmeye başladılar, hafiften emekliyorlarda artık.ikiside aynı anda aynı oyuncak benim olsun diye diretiyor. ve biri çok kıskanç yanında diğerini kucağımıza alamıyoruz.yoksa resmen bize küsüyor yüzümüze bakmıyor

ikiz bebek arabamız var sık sık akşamüstü dışarı çıkarmaya çalışıyoruz. bezen 2-3 saat dışarda kaldığımız oluyor,
tatil planı yapmak istiyorum ama hayali bile 2 bebekle, korkutuyor beni.çok ama çook ihtiyacım var. maglum geçen yaz da hamile oldugum için gidememiştim. 2 yıldır stres oldum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…