- 28 Aralık 2008
- 673
- 16
- 46
-
- Konu Sahibi Sympathique
- #3.921
Eki Görüntüle 260404 Eki Görüntüle 260405 Eki Görüntüle 260406
kızlar geçenlerde eklediğim beşiği bulup alamadım.bunuda beğenmiştim.kısmet buymuş bunu aldım.Eki Görüntüle 260407 Eki Görüntüle 260408
bunlarda pofuduk yorganlarımız saolsun annanemiz yaptı:)
Günaydın bayanlar......
Ne zamandır okuyorum ama yazamıyordum, genel olarak herkes iyi. Cİcilerinize bayıldım. İnşallah bebişlerimiz üzerinde eskir tüm aldıklarımız. Dün bizde kontrole gittik, dün farklı bir doktora gittik şimdiye kadar devam ettiğimiz doktorumuz adapazarındaydı son dönemlerde gidip gelmek zor olur diye bulunduğumuz ilden birini bulaalım dedik ama karar verememiştik bakalım İnşallah doktorumuzla iyi anlaşırız. Dün ilk muayenemizi olduk, 2 aydır tüm ölçümlerde baş ve lemur kemiği 1.5 hafta geriden geliyordu dün doktorda aynısını söyledi, tüp bebeklerde bunun çok görüldüğünü önemsiz birşey olduğunu söyledi. Zaten tedavi sürecinde de benim yumurtalarım çok geç cevap vermişti, hatta ilkine göre 4-5 gün uzun sürmüştü tedavimiz. Dolayısıyla doğum tarihimiz muhtemelen ertelenecek . Doktor hem yaşımdan dolayı hemde tüp bebek olmasından dolayı sezeryan doğuma kendini hazırla dedi. 10 kilo aldım diyincede çok kilo almışsın dedi, oysa ben iyi olduğunu düşünüyordum. Neyse herşey meleklerimiz için. İnşallah sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza.
Günaydın bayanlar......
Ne zamandır okuyorum ama yazamıyordum, genel olarak herkes iyi. Cİcilerinize bayıldım. İnşallah bebişlerimiz üzerinde eskir tüm aldıklarımız. Dün bizde kontrole gittik, dün farklı bir doktora gittik şimdiye kadar devam ettiğimiz doktorumuz adapazarındaydı son dönemlerde gidip gelmek zor olur diye bulunduğumuz ilden birini bulaalım dedik ama karar verememiştik bakalım İnşallah doktorumuzla iyi anlaşırız. Dün ilk muayenemizi olduk, 2 aydır tüm ölçümlerde baş ve lemur kemiği 1.5 hafta geriden geliyordu dün doktorda aynısını söyledi, tüp bebeklerde bunun çok görüldüğünü önemsiz birşey olduğunu söyledi. Zaten tedavi sürecinde de benim yumurtalarım çok geç cevap vermişti, hatta ilkine göre 4-5 gün uzun sürmüştü tedavimiz. Dolayısıyla doğum tarihimiz muhtemelen ertelenecek . Doktor hem yaşımdan dolayı hemde tüp bebek olmasından dolayı sezeryan doğuma kendini hazırla dedi. 10 kilo aldım diyincede çok kilo almışsın dedi, oysa ben iyi olduğunu düşünüyordum. Neyse herşey meleklerimiz için. İnşallah sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza.
bende normal doğumda ısrar ediyorum ancak dr. riske atamayız diyo 3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi
yaşla ilgisi olduğunu sanmıyorum bunun 27 yaşındayım ben
ayrıca 35 haftada 10 kilo almışın neresi çok bunun anlamadım
31 de 11 kilo aldım şimdiden öliyim ben o zaman
Canım, kaç yaşındasın? Ben de yarın konuşacağım doktorumla, 35 yaşındayım ama normal doğum için kasacağım.
Bella'cım; bu gittiğin doktorlara tüp bebek olduğunu söyledin mi? Tüp bebek olduğunu duyduktan sonra mı sezaryan diyorlar?
İyi de benim rezerv azlığım var, sezaryandan sonra hamile kalmak için o kadar zaman bekleyemem ki.Benim Allah kısmet ederse hemen tekrar hamile kalmam lazım, o da ancak normal doğum yaparsam olabilir. Yoksa 12-15 ay sonra hamile kalacak yumurtam kalmamış olabilir.
bende normal doğumda ısrar ediyorum ancak dr. riske atamayız diyo 3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi
yaşla ilgisi olduğunu sanmıyorum bunun 27 yaşındayım ben
ayrıca 35 haftada 10 kilo almışın neresi çok bunun anlamadım
31 de 11 kilo aldım şimdiden öliyim ben o zaman
Olabilir canım tüp bebek olduğundan böyle söylüyorlar bence de. İşin kötüsü kendi eşimde aynı düşüncede, kendini destekleyen doktorlar olunca hoşuna gidiyor :). Kendi kardeşide dahil herkese normal doğum tavsiye ederken bende sezeryanda ısrar ediyor. Dün doktorda gidişata bakalım ama azıcık bile risk varsa kesinlikle normal doğum olmaz dedi. Bakalım hayırlısıyla o günlerede bir gelsek. Yazdığım gibi doktor gelişimi 1.5 hafta geri dedi ona göre 33. haftada şuan ve 10 kiloyu ona göre fazla dedi, sanırım son ay daha fazla kilo alınıyormuş, bende nasılsa çok kilo almadım diye çikolata, tatlı yemeye başlamıştım ama artık kısma zamanı gelmiş. Zaten hamur işleri midemi rahatsız ediyor diye pek yiyemiyorum tek kiloyu çikolata, tatlı kısmından alıyorum :).
kızımın sempatik teyzesi,bugün dr amcası 2691 g olduğunu söyledi kızımın.anneside 92 kg.listeye eklemeyi unutma
slm arkadaslar
uzun zamandir yazmiyodum
1 hafta hastanede kalip ciktim
simdi cuma yine gidicem hastaneye konyrole benim icin dua edin
rahim agzi uzunlugu 16mm e dusmus buyuk bi ihtimal dogum yakin ama allah bilir tabi
simdi sadece wc icin kalkiyorum
dua edinde su 1 ayida gecirsin bebekler benim karniimda 24 haftada2defadahayrintili ultrason yapildi rabbime sukur saglikliymis bebekler
birisi 760 digeri670 gramdilar doktor biraz az dedi sizce nasil?
arkadaslar ne olue beni unutmayin bana cok dua edin
ben onlari cok zor bulmusutm
rabbim hepimizin evltlrini saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
canım bende hemen istiyorum o nedenle soruyorum herkese
sezeryandan sonra 2 yıl beklemeli diye duymuştum doktor yok öle bişey dedi zaten istesen de 2. doğumun 15 ay sonra olur en erken dedi
nasıl yani deyince ;
doktorumun söylediği en erken bebeğin 6 aylıkken hamile kalabilirsin sağlığın için ve kızının anne sütünü yeterince alması için
9 ayda hamilelik eder sana 15 ay sezeryanda olsa normal doğumda olsa farketmez bundan daha önce olmaz diyor
Ben de 2 yıl diye biliyorum. Geçenlerde Aralık anneleri forumunda da bir arkadaş erken doğum yaptı, sezaryan olmak zorunda kaldı, orada da bu 2 yıl konusu gündeme geldi.
15 ay da olabilir dediyse doktorun o da fena değil. Zaten dediği gibi 6 ay emzirmek gerekiyor bebişi, yazık ona.
Ben de yarın kendi doktoruma soracağım, bakalım ne diyecek. Benim gerçi kan inceltici iğne faktörü de var. Belki sırf o yüzden yapamazsın diyecek zaten.
Olabilir canım tüp bebek olduğundan böyle söylüyorlar bence de. İşin kötüsü kendi eşimde aynı düşüncede, kendini destekleyen doktorlar olunca hoşuna gidiyor :). Kendi kardeşide dahil herkese normal doğum tavsiye ederken bende sezeryanda ısrar ediyor. Dün doktorda gidişata bakalım ama azıcık bile risk varsa kesinlikle normal doğum olmaz dedi. Bakalım hayırlısıyla o günlerede bir gelsek. Yazdığım gibi doktor gelişimi 1.5 hafta geri dedi ona göre 33. haftada şuan ve 10 kiloyu ona göre fazla dedi, sanırım son ay daha fazla kilo alınıyormuş, bende nasılsa çok kilo almadım diye çikolata, tatlı yemeye başlamıştım ama artık kısma zamanı gelmiş. Zaten hamur işleri midemi rahatsız ediyor diye pek yiyemiyorum tek kiloyu çikolata, tatlı kısmından alıyorum :).
benim bildiğim zaten bu sorunu yaşayanlara normal doğum yaptırmıyolar kanama durmazsa diye sana da sezeryan yolları görünüyo gibime geliyo
Orası öyle de benimki çok ciddi bir pıhtılaşma problemi değilmiş. Normalde mesela alınan kiloya göre doz artırılırken benim 5. aydan sonra günde 2 olan iğnem 1'e düşürüldü, o da hepten kesilebilirmiş ama risk almamak için kullanmaya devam eidoyurmuşum. Belki 10-15 gün önceden kesilirse falan....Bilmiyorum, ameliyat şeklinde olmasını hiç istemiyorum ama hangisi kısmet olacak merakla bekliyorum.
10 kiloya çokmu diyor doktorGünaydın bayanlar......
aynen bizimde gelcek beklemedeyim çok merak ediyorumgünaydın şekerler ;
bugün odamız gelicek çok heycanlıyımmmmmmmmm
bakalım nasıl olacak
bende doktoruma tüp bebek olduğunu söledim doğum içinde genelde tüpleri sezeryan yapıyorlar dedim yok öle bişi dedi sen ısrar edersen sezeryan die yaparım ama istemezsen bekleriz normal olmasını dedi34 yaşındayım canım. Yaştan ziyade tüp bebek olduğunu duyunca sanırım sezeryan diyorlar direk, yaşta bahanesi oluyor sanırım.
biz geldik oğluşumlaa
doktora gittik bugun oğlum 1380 gram 37 cm olmuş teyzeleri
3 hafta sonraya kontrol verdi
bende 63 kilo olmuşum:97:
çok şükür oğlum iyi
5 hafta olmuştu oğlumu görmeyeli çok mutlu oldum bugun
darısı sizin başınıza