2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Selam kızlar...

Nasılsınız görüşmeyeli? Bebişlerini gören siz sevgili anneler, maşallah size de bebişlerinize de. Baya mutlu olmuşsunuzdur.

Biz de cuma günü doktorumuza gitmiştik, hafta sonunu annemde geçirdiğimden size yazamadım. Kızımız çok iyiydi, keyfi yerinde idi yine. 31. hafta itibari ile bebeğim 1572 gr, boyu da 41,3 cm. Benim de kilom 74.

Bugün oda takımı gelen arkadaşlar bende buradan heyecanlandım sizinle. Hayırlı uğurlu olur inşallah.

Normal-sezeryan konusunu konuşmuşsunuz. Benim Dr de başından beri sezeryan olur, riske atamayız demişti. Muhtemelen de genel anestezi uygulanacak. Aslında spinal de olabilir diye düşünüyordum ben ama, bakalım hayırlısı artık. Sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almak ümidiyle...

Selam kızlar...

Nasılsınız görüşmeyeli? Bebişlerini gören siz sevgili anneler, maşallah size de bebişlerinize de. Baya mutlu olmuşsunuzdur.

Biz de cuma günü doktorumuza gitmiştik, hafta sonunu annemde geçirdiğimden size yazamadım. Kızımız çok iyiydi, keyfi yerinde idi yine. 31. hafta itibari ile bebeğim 1572 gr, boyu da 41,3 cm. Benim de kilom 74.

Bugün oda takımı gelen arkadaşlar bende buradan heyecanlandım sizinle. Hayırlı uğurlu olur inşallah.

Normal-sezeryan konusunu konuşmuşsunuz. Benim Dr de başından beri sezeryan olur, riske atamayız demişti. Muhtemelen de genel anestezi uygulanacak. Aslında spinal de olabilir diye düşünüyordum ben ama, bakalım hayırlısı artık. Sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almak ümidiyle...

canım sizede kocaman bir maşallah:nazar:
senin kızla benimki hemen hemen aynı gidiyolar bizimkide o kadar olmuştur o zaman :KK9:
birde işi ne yaptın bu sene ben ara verdim bu sene kolejdeydim çünkü sen kadroluydun yanlış hatırlamıyosam:44:

canım sizede kocaman bir maşallah:nazar:
senin kızla benimki hemen hemen aynı gidiyolar bizimkide o kadar olmuştur o zaman :KK9:
birde işi ne yaptın bu sene ben ara verdim bu sene kolejdeydim çünkü sen kadroluydun yanlış hatırlamıyosam:44:

Canım bende özel okulda çalışoyordum. Yüksek lisans için bırakmıştım. Şimdi doktora istiyorum. Dilim yeterli de Ales'e girmem gerekiyor. Üstelik en yakın Ales 27 Kasım. Yani benim muhtemel doğum tarihinden yaklaşık5-6 gün sonra. Başvuru yapsam mı diye kara kara düşünüyorum. Yoksa bahar dönemine mi ertelesem kararsızım :KK43:

Canım bende özel okulda çalışoyordum. Yüksek lisans için bırakmıştım. Şimdi doktora istiyorum. Dilim yeterli de Ales'e girmem gerekiyor. Üstelik en yakın Ales 27 Kasım. Yani benim muhtemel doğum tarihinden yaklaşık5-6 gün sonra. Başvuru yapsam mı diye kara kara düşünüyorum. Yoksa bahar dönemine mi ertelesem kararsızım :KK43:

zor bi karar eğer sezeryan olursa daha erken alıyorlar toparlanmış olabilirsin ama gününde gelirse girmen sıkıntılı olabilir :44:

Günaydın bayanlar......
Ne zamandır okuyorum ama yazamıyordum, genel olarak herkes iyi. Cİcilerinize bayıldım. İnşallah bebişlerimiz üzerinde eskir tüm aldıklarımız. Dün bizde kontrole gittik, dün farklı bir doktora gittik şimdiye kadar devam ettiğimiz doktorumuz adapazarındaydı son dönemlerde gidip gelmek zor olur diye bulunduğumuz ilden birini bulaalım dedik ama karar verememiştik bakalım İnşallah doktorumuzla iyi anlaşırız. Dün ilk muayenemizi olduk, 2 aydır tüm ölçümlerde baş ve lemur kemiği 1.5 hafta geriden geliyordu dün doktorda aynısını söyledi, tüp bebeklerde bunun çok görüldüğünü önemsiz birşey olduğunu söyledi. Zaten tedavi sürecinde de benim yumurtalarım çok geç cevap vermişti, hatta ilkine göre 4-5 gün uzun sürmüştü tedavimiz. Dolayısıyla doğum tarihimiz muhtemelen ertelenecek . Doktor hem yaşımdan dolayı hemde tüp bebek olmasından dolayı sezeryan doğuma kendini hazırla dedi. 10 kilo aldım diyincede çok kilo almışsın dedi, oysa ben iyi olduğunu düşünüyordum :KK43:. Neyse herşey meleklerimiz için. İnşallah sağlıkla kavuşuruz evlatlarımıza.

tüp bebek diyince zaten hemen sezeryan diyolar.ama hayırlı olsun canım çokta takma kafana.eşinde sezeryan istiyormuş.herşeyde vardır bir hayır.umarım yeni doktorunda iyi biridir.buarada 10 kilo gayet iyi bence doktorlarda ne dediğini şaşırıyo bazen.ben 14 kilo aldım.doktorum iyi diyo.hiç takmıyo o benim kilomu.zaten zor sahip olmuşsun bebeğine hamileliğinin tadını çıkar diyo.çok şükür şekerim falanda yok şimdi yemiycemde ne zaman yiycem demi ama:)

senin annenler yakınmş ne güzel
ben onlarada biraz uzağım çok sayılmaz 2 saat ama otobüslerle 3 saati buluyo:KK58:
sizin odada salı gelcek he ne güzel
aksoyoğlununda salı geliyormuş ohh maşallah:nazar: hepimiz aynı yerdenmi aldık yoksa kızz:44:
bende gelsede yavaş yavaş yerleştirsem die hevesleniyorum:KK31:
bugun odayı komple boşalttık sadeece bilgisayar kaldı. salı gününü iple çekiyorum:KK55:

saol canım. İnşallah hayırlı işler olur yüzümüz kara çıkmaz:KK31:
biliyorum senin ne kadar zorluk çektiğini ayakların falan şişmişti yinede gitmiştin işe:79:
benden başka eşime destek olan yok
o canımı sıkıyo zaten
kaynanam kayınpeder demediklerini bırakmadı asabımızı bozdular:KK47:
1 kuruş istemedik onlardan kendi annemden aldım tüm parayı
demek onlardan istesek rezil etceklerdi bizi:KK47:
pinti kaynana nolcak:63: inş. işler iyi giderde benden para ister o zaman bu dediklerini tek tek hatırlatcam ona:KK47:

siz kimsenin dediğine bakmayın canım.Allah büyük siz hakkınızla çalışdıkça Allah kat kat geri verir inş.benimde kaynana kayınpeder aynı başta aynısını yaptılar bize.sonrada gelip bizden para istediler çok sıkıştık falan eşim arabamızı falan satıp verdi bunlara.geri de ödemediler.onlar bize yardım edeceğine biz onlara yardım ettik.ama hala burunları bir karış havada.kaynanam üvey gerçi benim ben ona bağlıyorum durumu.eşime herzaman söylüyorum bize birbirimizden başka destek olacak kimse yok diye.çok şükür kimseyede ihtiyacımız yok.artık bebekte geliyoki sorumluluklar artıyo.artık herşey bebeklerimiz için.

Aaksoyoğlu; ben de bu veya aynı sitedeki diğer saraylı beşiği alacağım. Sana birkaç sorum olacak:
Kaç günde teslim ettiler?
İçindeki yatağı bebeğe uygun mu? Ekstra birşey yapmak gerekiyor mu sence?
Cibinliğini beğenmedim ben bu beşiklerin. Çıkarılıp yerine başka bir şey takılabilir mi? Öyle bir düzeneği var mı?
Son olarak bebeği koyduğumuz esas yerin yüksekliği ne kadar? Öyle diz hizasında falan değil, değil mi?
Canım, çok soru sordum ama cevaplayabilirsen çok memnun olurum. Son kararımı verip sipariş vereceğim. :)

canım ben internetten sipariş etmedim.özel can bebeği biliyorsundur internet sitesi var ama yerleri ankaradaymış gittim kendim aldım.kurulu değil böyle alıp kendin kuruyosun.içindeki yatak kesinlikle bebek için uygun değil incecik bi sünger.annem ayrı yünden yatak yapıcak içine.
cibinliği fena değil canım benim hoşuma gitti.ama başka cibinlik takmak istersen takılır galiba.ama düzenek falan yok düz tahta çubuk gibi bişey düşün.kendin tutturabilirsin heralde.
yükseklik olarak baya yüksek canım bel hizamızda öyle yere yakın değil.
benim hoşuma gitti.sepet beşik alıcaktım ama istediğimi bulamadım olanlarda yere çok yakın bu yüksek diye hoşuma gitti.görünüş olarakta çok şık duruyor.

biz geldik oğluşumlaa:21::KK55:
doktora gittik bugun oğlum 1380 gram 37 cm olmuş teyzeleri:emir_bebek::nazar:
3 hafta sonraya kontrol verdi
bende 63 kilo olmuşum:97:
çok şükür oğlum iyi
5 hafta olmuştu oğlumu görmeyeli çok mutlu oldum bugun:KK76:
darısı sizin başınıza:KK34:

hadi gözünaydın canım.maşşallah büyümüş oğluşun.benim doktorum boyunu hiç söylemiyo ya merak ettim şimdi.gidince soruyum.ekimin 3 ünde randevum.ondan sonrada hafta bir gidicem artık ben.doğum yaklaşıyo benim korkular arttı iyice.bi yandan heyecan bi yandan korku.eşime sürekli sezeryanda bana bişey olursa kızıma iyi bak deyip duruyorum.sakın üvey anne elinde büyütme evlenirsen kızımı anneme ver diyorum:)oda saçma saçma konuşma diye kızıyo bana:)

Selam kızlar...

seninde gözünaydın canım herkez bebişleriniz görmüş gelmiş yaw:) maşşallah sare hanıma:nazar:benim doktorum sürekli senin bu kızın çok tombiş deyip duruyo bana.
ama sizin haftanızda gittiğimde 1650 gr dı çokta bi fark yok arada.niye öyle diyosa.
güya bizimde gelecekti ama yine erteledi gerizekalı mobilyacı.daha boyası bitmemiş bilmem neymiş.:KK47:çok sinirlendim.

sezeryan bende genel anestezi istedim canım.ama eğer genel istemezsen spinal asla isteme epidural olsun.spinal aşırı baş ağrısı yapıyormuş ve bazı riskleri varmış.epidural daha iyiymiş.

Herkese Merhaba bende tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldım şuan 31 haftaya girdim doktorum 37. haftada sezeryan yaparız dedi. tüp bebekle hamile kalıp normal doğum yapılıyormu bilgisi olan varmı?

$images.jpg
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Herkese Merhaba bende tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldım şuan 31 haftaya girdim doktorum 37. haftada sezeryan yaparız dedi. tüp bebekle hamile kalıp normal doğum yapılıyormu bilgisi olan varmı?

meraba canım hoşgeldin aramıza.maşşallah büyütmüşsün bebeği.tüp bebekle doktorlar genelde sezeryan diyor.ama riskli bir durum yoksa ve normal istiyorsan normal yapıyorsun.kimse sana zorla sezeryan yapamaz sonuçta.ama sezeryan olsan bile 37.hafta çok erken.beklemende sakınca yoksa kesinlikle bekle canım.ben 38.haftada alır sanıyodum doktorum kesinlikle olmaz dedi.1 gün bile fazla kalsa içerde bebek için kardır dedi.39 u n içinde olucam ben sezeryan büyük ihtimalle.

canim ne yptin gittinmi koontrole
iyi haberlerle gel ins canim

Slm Cnaim,

cok sukur guzel haberlerle geldim... Hersey yolunda cok sukur, firsat bulup giremeedimm...

Dun iste seker testi yapdilar sonuc daha almadik, hayirlisi bbakalim... rahim'de acilma, kisilma yok erkenn dogum riski acil bisey olmadiktan sonra simdilik soz konusu degill.... Oglusumu'da kizimi'da gordum.. Oglum Maslaalh kocaman olmus, kipir kipir.. Kilosu 27 hafta+4'te 1195 cikti... doktor iyi dedi, meydan ona kalinca sefasini suruyor dedi...Basi asagida.. komik bir durus sekli vardii.... kizim sol tarafimda gogus altimda uyuyoo....... kilom 67 olmus.... Suyum flan iyiymis... Kisaca hersey cok sukur yolundaa... Senin nasil gidiyor ins.

Kizlar dogum konusunda sohbet etmissiniz... burda kesinlikle tup bebek olsun, dogalgaz bebek olsun farketmez, riskli bir durum olmadiktan sonra kesinlikle tercih, normal dogum, kadin'in dogasina en uygun dogum sekli.....
Ben daha dun sordum arkadaslar, doktor normal dogum diyor... nasil oclak dedim... gayet guzel olcak dedii....

kızlar bizde geldik doktordan rabbime binlerce şükürler olsun hersey yolunda dedi doktorum bebekler kafa kafaya vermis yatıyorlardı.kız 1 kilo 540 oglan 1 kilo 640 gr olmus:nazar::nazar:doktorum cok iyi dedi ama bundan sonra fazla kilo bekleme artık duraklamaya girerler genelde dedigim olur dedi olsun saglıklı olsunda kücük olsun .Erken dogum yapıcam diye cok korktugumu söyledim o da dua et 2 haftayı atlat ondan sonra dogsalarda küveze gerek kalmaz dedi .Ama dogum icin gün vermedi gittigi yere kadar gidecek 34 gelsen yalvarsan almam dedi bekleyecegiz dedi.Bu arada 3 hafta sonrasıne gün verdi ,gittigim de kalp atımlarınıda dinleyecekmisiz.Ben toplamda 12 kilo almısım aslında cok ama dedi ikiz gebelik icin cok iyi gidiyomus sasırdım bu ay 2 kilo almısım tebrik etti hedefim 1 kiloydu ama olsun:93:en azından fırca yemedim mutlu eve geldim.Bu arada oda takımları gelen arkadaslar resim bekliyorum :KK61:yok.
SILANAZ canım bebesinin iyi olmasına cok sevindim rabbim korusun sizi.
KARDELEN seni cok merak etmisidm bizleri habersiz bırakma inşş hersey güzel olucak.......
ANKARALIYI merak ettim kac gündür gelmiyor tansiyonu ne oldu acaaba?
hepinizi cok öpt kızlar dualarınız da bana da yer verin.........:KK71::KK71:71::KK16:

canım ben internetten sipariş etmedim.özel can bebeği biliyorsundur internet sitesi var ama yerleri ankaradaymış gittim kendim aldım.kurulu değil böyle alıp kendin kuruyosun.içindeki yatak kesinlikle bebek için uygun değil incecik bi sünger.annem ayrı yünden yatak yapıcak içine.
cibinliği fena değil canım benim hoşuma gitti.ama başka cibinlik takmak istersen takılır galiba.ama düzenek falan yok düz tahta çubuk gibi bişey düşün.kendin tutturabilirsin heralde.
yükseklik olarak baya yüksek canım bel hizamızda öyle yere yakın değil.
benim hoşuma gitti.sepet beşik alıcaktım ama istediğimi bulamadım olanlarda yere çok yakın bu yüksek diye hoşuma gitti.görünüş olarakta çok şık duruyor.

Cok sagol canim. Ben de annemden istesem yun yatak ayila bayila yapar, ama saglikli miymis acaba yun yatak bebek icin? Hic firim olmadigindan soruyorum. Yuksekligi cok onemliydi benim icin, onu da sen teyit ettin. Tekrar tesekkur ederim.

dün gece kasık ağrısıyla doktora gittim idrarda iltihap çıktı ilaç verdi ama kendi dr.uma sormadan kullanmıycam aramasını bekliyorum şimdi:KK43:
kızımıda gördüm gitmişken 30 + 3 de 43 cm. boyu 1.760 gr.kilosu olmuş
ve süprizzzzzzzzzzz dönmeye başlamış normal doğum yapabilirsin dedi :)
ayrıca dün mobilyalarımız geldi çok bi güzel olmuşlar ay çıkasım gelmedi odadan ama çok kötü kokuyor
eşim kovaladı ben girdim odaya :)))))
bizden haberler böyle..

Gunaydın ne guzel herkes kontrollerden guzel haberlerle donmus cok sevındım.Benım doktorum canımı sıktı maalesef bebegım 31+2 de 1600 mus 3-4 gun gerıden gelıyor dedı tam onun azarını ısıtıyordumkı kıloma baktı 1 ay oncekı kılomdan da zayıflamısım bıde onun ıcın azarladı ve eve gonderdı, nıye boyle oldu bılmıyorum herseyden de yıyorum bu arad 77,5 da benım kılom.Benım artık normal dogum sansım kalmadı muhtemelen 38.haftada sezaryanla bebegımı kucagıma almak nasıp olur ınsallah.Bundan sonrakı randevumuz artık 10 gun sonra daha sık olmaya basladı.Doktorun azarlaması cok sınırmı bozuyor.

dün gece kasık ağrısıyla doktora gittim idrarda iltihap çıktı ilaç verdi ama kendi dr.uma sormadan kullanmıycam aramasını bekliyorum şimdi:KK43:
kızımıda gördüm gitmişken 30 + 3 de 43 cm. boyu 1.760 gr.kilosu olmuş
ve süprizzzzzzzzzzz dönmeye başlamış normal doğum yapabilirsin dedi :)
ayrıca dün mobilyalarımız geldi çok bi güzel olmuşlar ay çıkasım gelmedi odadan ama çok kötü kokuyor
eşim kovaladı ben girdim odaya :)))))
bizden haberler böyle..

günaydın bebişim:21:
bizimde dün mobilyalarımız geldi, sizede bizede hayırlı olsun:KK8:
bende odada hiç çıkamıyorum :KK69:
bi büyüyen beşik ve bi dolap aldım şifonyerini almadım istersen yaptırabilirsin dediler marangoza yaptırdım çünkü bunları
birazdanda sağlık ocağına gitcem kontrolüm var
kızçene maşallah tütütütükürük :):nazar::21:
son ayda demek daha fazla kilo alıyor bebekler
insan dahada seviniyor kilosu falan yerinde olunca:KK31:
dün doktora gittiğimde oğlum hep sağ tarafımda duruyo demiştim o poposu dedi :)) kafasıda aşağı doğru poposu yanda inşallah bende normal doğurcam bakalım:18:

Gunaydın ne guzel herkes kontrollerden guzel haberlerle donmus cok sevındım.Benım doktorum canımı sıktı maalesef bebegım 31+2 de 1600 mus 3-4 gun gerıden gelıyor dedı tam onun azarını ısıtıyordumkı kıloma baktı 1 ay oncekı kılomdan da zayıflamısım bıde onun ıcın azarladı ve eve gonderdı, nıye boyle oldu bılmıyorum herseyden de yıyorum bu arad 77,5 da benım kılom.Benım artık normal dogum sansım kalmadı muhtemelen 38.haftada sezaryanla bebegımı kucagıma almak nasıp olur ınsallah.Bundan sonrakı randevumuz artık 10 gun sonra daha sık olmaya basladı.Doktorun azarlaması cok sınırmı bozuyor.

doktor bebek kilo almamış diyemi azarladı seni:KK53:
iyide sen doktordan daha çok istersin oğlunun kilo almasını sağlıklı olmasını seni azarlayacağına vitaminmi vercek yoksa başka bi öneridemi buluncak bişi deseydi geriiiiii doktor:KK57:
sıkma canını hayırlısıyla daha uzun zaman var alır kilosunu oğluşun:KK34:

X